Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@danculka24 aj ja puchnem odkedy sa oteplilo, nohy mam jak medved, aj prsty na rukach, ledva ich zovrem, a v noci mi trpnu
@lilianka1199 to je hrozne to nic nato nie je iba cakat na porod? Ten bude pre teba asi vykupenim z tohto trapenia - drzim palce nejako to vydrz malinke ti to vsetko vynahradi ked sa narodi...
@pokito tak tak presne ako pises
@lilianka1199 verim ze to musi byt strasne, nič sa na to neda dat čo by pomohlo alebo zmiernilo aspon ?
@1982zuzka mame posledny mesiac už ide aj na mna taka nervozita, neboj nie si sama, aj ked ratam že este horsie to bude tyzden pred terminom aspon u mna, ja tiež premyšlam čo vsetko mame a nemame a co este, a ake to bude, aale neboj nakoniec všetko dobre bude myslim že tie pocity su teraz pre nas normalne
@tinci
@danculka24 bola som v nemocnici a lekar povedal,ze na to len porod,tak ja neviem,inak to je strasne,v noci spim tak 2 hodky,celu noc chodim po lad do nadobky a v tom si namacam uterak, doteraz mi nic nebolo a zrazu toto....cez den to nieje take strasne,lebo nieco robim,ale vecer ked lahnem... 😖 😖 😖 😖 😖
@cobhan az mi slzy vyhrkli,ked citam,co pises 😢 velmi dlho som nebola na fore a nestacim sa cudovat,co sa deje ☹ budem sa modlit za vas,aby ste boli v poriadku.
babulky,nech sa deje co sa deje,musime tie nase tehotenstva dotiahnut v pohode....... neviem si predstavit,ze by sa nieco niektorej nepodarilo ☹
ja mam poradnu a prietoky dnes,tak som zvedava ako dopadneme........pevne verim a modlim sa,aby bolo vsetko ok.
a aby ste si nemysleli,ze som nejaka modliaca sa fanaticka- svokra nam robi naprieky,citovo vydiera a praje nam smrt a potrat a ine pomatene veci ☹ 😢 nic ine mi neostava,len sa modlit,aby jej zelania nevysli ☹ psychiku mam tak trosku v prdeli,preto som sa odmlcala.ale verim,ze je a ze bude vsetko ok........snazim sa mysliet pozitivne,ale dakedy to ide tazko............
@mirkave kasli uz na tu sprostu staru zatrpknutu bosorku...
Ako sa citis? Teda ak si odmyslis svokru. Rodit sa dufam este nechystas, este mame cas...
No ja uz chodim ako kacica, ledva funim, cela som spuchnuta, stale priberam asi aj zo vzduchu...hruza.
Kocky pribrala niektora tiez tak velmi ako ja? 20kg a vyssie? ja mam uz +23 a to jem male porcie a to len 3x denne. sladke som uz davno vypustila...
ahojte baby, mne sa už krčok maternice skracuje, malý je zosunutý v pôrodných cestách...a to mám termín až koncom mája. Tak dúfam, že všetko dobre dopadne a držím vám palce.
@pokito snazim sa na to vsetko s nou spojene nemysliet.
inac som ok.samozrejme ak si odmyslime napr. zle spanie:v polohe vpravo-vlavo-ide mi bok vyrazit od neprijemnej bolesti.ak lezim na chrbte,tak mam kyselinu.opuchnute nohy a prsty na nohach.tvrdnutie bruska.silne dakedy dost bolestive kopance od malinkeho.ledva sa vyvalim a otocim v posteli.fucim ako 3 parne lokomotivy uz po par metroch.nesmiem sa presuvat peso rychlejsie ako slimak alebo korytnacka,lebo som hned dychavicna a brusko sa mi napne akoby chcelo prasknut.stale mam zapchaty nos.holenie intim partii-to je strach a hruuuuuuza-je to naprd,ked nic nevidim 😉 .nenavidim ponozky,lebo si ich neviem nasadit a ak sa mi to podari,tak su vacsinou pokrutene a po par minutach sa mi zarezu do spuchnutych noch........ 😀
cize som ok a v poho.zatial nevyzeram na porod.len minuly tyzden mi dali nejake cipky,lebo bol naprd vyter.dufam,ze nebudem musiet brat ATB kvoli tomu.dnes mi povedia co dalej.....potom dam vediet 😉
Baby taka otazocka....ked su kontrakcie tak su v celom bruchu alebo su iba v podbrusku?O polnoci som sa zobudila na bolest v podbrusku a odvtedy sa mi opakuje.Akoby sa mi rozeravili vajecniky a niekto ich tahal k sebe.Sledujem cas ci je to pravidelne tak je to tak take 4x to bolo kazdych 15 minut,potom to bolo kazdych 7 minut,potom zase asi 3xkazdych 15 minut a teraz je to cca kazde 4 minuty.Manzela som budit nechcela v noci a teraz uz odisiel do prace,nechal doma nastastie auto takze keby nieco volam svokrovi a ten by ma hodil do porodnice.Uvazujem ze asi pojdem zobudit mamu.Ked sedim tak je to taky pocit akoby ma malo prehnat alebo sa mi plyny prehanali po crevach.Vsetko je to sustredne v podbrusku.Hore nic ani naznak nejakeho stiahnutia alebo cohosi.
@lunnka Neviem ci je to uz ale ale neprestava to nejak ale zase ma uz asi tri krat prehnalo.Idem si ja radsej asi dobalit tasku....nemam tam este take ze nabijacku na telefon,sprchac a pribor a idem asi zobudit mamu.Sice ona coskoro vstane aj sama tak sa jej opytam ze ci to moze to a ked tak asi budem volat svokrovi alebo popytame susedu nech nas hodi do nemocky.Zajtra som si mala ist pre predoperacne a na poradnu.Tak pojdem rovno na poradnu dnes.....a ked ma poslu domov tak si pojdem zajtra uz iba po vysledky a ked ma neposlu a pojdem rodit tak mi urobia druhe predoperacne oni.
Bre rano kocky. MK mi pise, ze dnes mam termin, no nas syn nevie citat,lebo zatial ani tuk... 😎
@janusha33 juj,este pockaj na mna 🙂
@janusha33 ja som mala podobne pociti pri druhej dcerke, vecer som mala akoby krce a potom som podobne ako Ty mala take stahy ale neboli pravidelne a rano ked som prilsla do nemocnice tak uz som bola otvorena a isla som rodit. takze radsej by som na Tvojom mieste isla do nemocnice, lebo nikdy nevies co sa vo vnutri deje. drzim prsty nech vsetko dobre dopadne 😉
No baby tak idem si dnes pre tie vysledky a idem dnes na poradnu.Uz len pre pokoj duse....chcela som ist az zajtra lebo dnes tam robia amniocentezy dopoludnia takze tam bude husto ale tak pojdem niekedy pred obedom a snad to vystihnem dobre.Uz som si aj tasku dobalila.Mamina hovorila ze ono to tak zacina takze aj keby som dnes nesla tak mozno do konca tyzdna bude Risiak vonku.Takze radsej pojdem,sice je uz horuco a bude to huste ale tak vezmem si letne saticky ,aspon ich stihnem vyuzit.Vodu aspon do flase 1,5l a mozme ist.Ked tu budem poobede tak to bol plany poplach ale to uz vam napisem a keby som sa neozyvala tak uz mozno rodime.
@lilianka1199 Ja by som aj pockala ale nas Risika asi velmi nie.....vie ze je vonku pekne takze by sa narodil do krasneho slnecneho dna.
Kocky, tiez ako janusha33 sa vas popytam na rozumy.. Sice uz som rodila, no teraz to je akosi uplne inak... Celu noc brucho ako kamen, pocit nevolnosti ako pri menzese, mierne na zvracanie, stale som sa budila, teraz zase tvrde brucho a zas mi je nevolno... Mate tiez taku skusenost?
http://najmama.aktuality.sk/clanok/1014/dieta-byk/ No baby co som nasla.......tak to budeme mat uzasne deti podla tohto 😀 😀 😀
@mirkave Este ti stale jezibaba riadi 😠 , nepustat do bytu a nezdvihat jej telefon, nech ju rozpuci od jedu...
Lahko sa to povie, no mysli na Tobiaska a Simonku, muz a tvoja rodina su na tvojej strane, na nepranikoch nezalezi, vsak su ti nie srdcu blizky... Hlavu hore a ako bolo v jednej rozpravke " na slniecko pozeraj, usmievaj sa, usmievaj..." 🙂
baby ved vy uz tu vsetky rodite 😀 Ja to citim u seba az na buduci tyzden ku koncu, tak som zvedava ako to nakoniec dopadne...Drzte sa 😉
@oxiba mne to zacalo pri prvom tak ze iba ma brucho bolelo ako pri menzese,take tlaky dole...a ked som cakala pred ambulanciou isla vrchna sestra z porodnice okolo a pyta sa ma ze ako?a ja ze take tlaky dole mam,ona ze co??ved to by ste uz isla rodit,ked su tlaky,to nie...a ono po vysetreni som ozaj isla rodit,otvorena na 4cm....a ziaden iny priznak,vodu pustili,dali infuzku a islo to

@verula30
@zlobinka
@danculka24 no predtým ked mi pozeral krčok tak mi išla hned krv - vyzeralo to ako koniec menzesu a aj ma na to upozornil a povedal kolko to bude max. trvať. tento krát po poradni som nemala nič resp. normálny výtok a toto začalo neskôr. no uvidíme, ale bola by som rada, ak by malý vydržal resp. počkal na 38tt. ved už len pár dní to je.
A možno som len už vystresovaná z toho, že sa to blíži a som stále v napätí či mám všetko zbalené, či je všetko aj v taške z pôrodnice, každý sa má stále pýta kedy to už bude, tento víkend by dal riadne tým teplom zabrať a aby toho nebolo málo tak som včera večer spadla na schodoch - nič vážne naštastie, bruško som si vobec neudrela, schytalo to len stehno na ktorom mám riadnu modrinu ale veľmi som sa zlakla.