icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

bublinka76
4. máj 2012

@oxiba v prevarenej vode sa vraj po porode umyvali babatka a asi aj sterilizovali nastroje, napr. ihla na zasitie maminy atp., je to spomenute aj v clanku, inak zaujimavy. Ak ste niektora nestihli pred porodom upratat tak ako ste si predstavovali, mozno vas tento upokoji 🙂
http://baby-web.topky.sk/clanky/a2224-Aj-prehna...

oxiba
4. máj 2012

@bublinka76 k tomu clanku, kamarat mi spominal jeden extrem, ked jeho znama vsetkych ktori prisli pozriet jej miminko ozarovala UV lampou aby znicila vsetky mikroorganizmi, tak tomu sa uz vravi diagnoza 🙂

A k tomu neprevarenemu mlieku, nakolko som absolvent SPU, vedec. Vyzivivy ludi, tak neprevarene mlieko, resp. Nepasterizovane pit svojim blizkym davat nebudem- borelioza, cervienka a pod. maju radi surove mlieko tiez 😉, dokonca doc., ktora nas ucila mliekarstvo sama seba uviedla ako priklad, vypila nepasteriz. Mlieko, druhy den horucky, zvracanie... Dostala cervienku... Nadavala si aka bola hlupa...

stvura
Odpoveď bola odstránená
oxiba
4. máj 2012

@stvura 🙂 mozno keby polaskujes s manzelom za splnu znasobis ucinok a este ma i predbehnes 😉
Moj mrnus sa snazi predrat dolu o dusu, no asi sa mu to nepodari, ja uzka panva a on velka hlavka 😒 aj preto som zazmluvnovala dokinu, nech ma uz opat netrapia..

Tebe to uz pojde ako po masle, kedze ides do tretice 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
cimage
4. máj 2012

Uz sme den po termine a po porode ani naznak. Prechadzky, ani upratovanie nepomaha, maly si pokojne kope a vrti sa. Nakoniec nas vsetky majove babatka predbehnu,buuu. Ale vsetkym nam prajem len to najlepsie, rychle porody a zdrave babatka, ked pridu skor alebo neskor

pokito
4. máj 2012

@oxiba ahoj, a ktora si bola ty, ja som tam prisla asi o 9:45, sedela som oproti dveram v ruzovom tricku, ciernych leginach a na nohach som mala obute sede convers tenisky ( nic ine totiz neobujem) 😀

leonna
4. máj 2012

dnes je nas povodny termin porodu, no my uz mame tri tyzdne a 2850g 🙂 pekne papkame a rastieme 🙂

leonna
4. máj 2012

@kisasonka83 gratulujem a zelam vela zdravicka obom 🙂

kocica43
4. máj 2012

dnes mam cely den tvrde brucho ako kamen, bolesti v krizoch ( tie mam od soboty kazdy den) co to co to? zeby to uz prichadzalo?

leonna
4. máj 2012

@danculka24 @oxiba Baby na antolskej pribor aj salku dostanete 🙂 No ak chcete svoje, tak si zabalte ;)

lucyfuk77
4. máj 2012

Caute kocky, v pondelok 8:00 mam nastup v nemocnici (ak sa nahodou jr. neumudri), dovtedy ale stihnem majales, cigansku, pospat si, nakup v ikea 😵

hope80
4. máj 2012

@katkamiki
ahoj tak to sa fakt mozno stretneme,...a kde byvas v Ziline?

verca007
4. máj 2012

http://vnimavetehotenstvo.sk/porod-priprava-pri...

skuste si to precitat, mne sa paci akym stylom to je napisane

katkamiki
4. máj 2012

@hope80 ja byvam v meste, na predmestskej 🙂 a ty? Uz by som najradsej isla aj rodit 🙂

oxiba
4. máj 2012

@lucyfuk77 jejda, tak budeme potom v nemocnici spolu, ked ti nasi chlapaci nevyjdu skor 😉

ss225
4. máj 2012

@oxiba preco ta tak suria s porodom? ved este nie si po termine...

oxiba
4. máj 2012

@pokito opat sme sa minuli, ja som bola prva u dr. A uz 9:30 som bola fuc, ty si tam este nebola.. Ja som dnes bola s muzikom na poradni, iba ak by si zazrela taky parik, bola som ceela v ciernom.. Pobavila som jednu babenu, ked sa ma pytala, kde mam ulozenych tych 17 kg a som jej povedala, vidis tieto nohavice povodne som ich nosila na puky, teraz su to elastaky... Uz sa ma nepytala, kde ich mam schovane 😉

Inac napatie u susedov vrcholi, vzdy ked ma nevidia spovedaju manzela, ci uz... Ale su zlati, kazdi mi drzi palce, keby tak mohli za mna odrodit, to by bolo super 🙂🙂

oxiba
4. máj 2012

@ss225 pretoze je mala sanca, ze porodim prirodzene a maly je uz riadny chlap cca 3,8 kg.. A tiez uz mam jednu SC za sebou, boja sa aby mi tam nieco nahodou nepovolilo..

ss225
4. máj 2012

ziadne domace recepty tu moju babiku nedostanu von z bruska...ja uz neverim tomu ze to alebo ono vyvolava porod, mam pocit ze ona sa jednoducho musi rozhodnut sama ked uz jej nebude pohodlne a potom mozem povedat, ze ja som sa poskrabala za uchom a zacali sa mi kontrakcie haha (akoze torsku nadnesene ale fakt mam z toho uz taky pocit, ze vsetko je len zhoda nahod a zarucene recepty neexistuju) lebo ja som uz fakt skusila vsetko

ss225
4. máj 2012

@oxiba ach jasne, ked uz mas jendu sc za sebou tak jasne, ach jo zacinam rozmyslat uz tiez nad tym ze mozno je aj lepsie mat naplanovanu sc a necakat tolko kolko sa clovek nacaka a furt nist

oxiba
4. máj 2012

@ss225 keby si mozem vybrat, tak radsej prirodzene, bez nastrihu, tak do 3 hod. To by sa mi pacilo.. Po SC chodis ako mrzak este 2 mesiace... Uvidim ako to nakoniec dopadne.. Neboj dockas sa.. S takym bruskom sa predsa vecne chodit neda.. 🙂🙂

lunnka
4. máj 2012

@ss225 este mame stale trocha casu, mozno budu dochvilni ti nasi :D pred chvilou som mala taky paradny stah s stvrdlo mi brusko, takze cvicime cvicime 😎

ss225
4. máj 2012

@oxiba no tie tri hodiny bez nastrihu si objednavam aj ja 🙂 no a teda to dufam, ze do Vianoc vylezie, alebo ako mi dnes lekar povedal, ak nepojde sama vyzenieme ju 😅 ...hlavne ze je vsetko ok a mala je v poriadku len to cakanie je nekonecne a pritom mi to do deviateho mesiaca zbehlo tak uzasne..

lunnka
4. máj 2012

@oxiba ja zacinam mat take zvlastne stavy.. dost skoro som bola pobalena, pripravena (okolo 7.mesiaca) a teraz ked to moze prist kazdu chvilu citim take zvlastne prazdno, akoby som si vobec neuvedomovala co ma caka, mam chut kricat ze este nie, este nie som pripravena, vzapati chcem nech to tu uz je.. jednoducho to dlhe cakanie ma nejak zblblo, neviem ako sa mam citit 😕

stvura
Odpoveď bola odstránená
ss225
4. máj 2012

@lunnka citim sa ale ze uplne rovnako, zrazu neviem ako sa citit, dnes mi lekar povedal, ze to pride ked to najmenej budem cakat tak som mu povedala, ze ja uz mam pocit ze ani necakam tak ako som cakala lebo sa mi to zda akesi take cele neuveritelne zrazu a asi keby som na to kazdy den cakala tak sa nevyberiem na cely den na potulky kade tade...presne ako si napisala, zvlastne stavy ,,prazdna,, ...ale tak zase asi tam su preto lebo sa blizi nieco co ma to prazdno naplnit tak vsetky tie ostatne emocie musia ist bokom...vyrovnanost musi byt zachovana 🙂
@lunnka na dochvilnost sa uz ja ani neposlieham lebo sa mi to zda neuveritelne zeby som mohla ist rodit vzhladom k tomu ako sa citim 🙂....ale teda velmi rada sa necham prekvapit 🙂

oxiba
4. máj 2012

@ss225 @lunnka kocky vy ste mooc dumali o porode cooo? 😉 u mna je to skor taka zvysena citlivost.. Ono to je tak, ze uz nebudete doma par ale trojica, netusite, co sa bude diat a ake budu pocity s tym spojene... Mne napr. Pripadalo strasne cudne rozpravat na maleho, ked sa narodil, dokonca u mna prevazoval silny pocit zodpovednosti za maleho nad laskou.. Ono je to ine mat ho dnu a mat ho vonku..🙂
Inac, ze len 5% porodov sa udeje vo vypocitanom termine, hlavne sa nad tym nezamyslajte, mna vobec nenapadlo, ze by sa narodil spuntik skor... 🙂
A este nas caka ten spln mesiaca, tak uvidime...

oxiba
4. máj 2012

@stvura keby sa dal taky porod objedat, tak ho uz mam par mesiacou predplateny 😉
Drzim palce, nech to mas opat tak rychlo a bez sitia 🙂

petra1209
4. máj 2012

Zastavte niekto moje nálety na chladničku, lebo za chvíľu zjem z nej aj dvierka 🙂 To je nenormálne posledné tri dni by som len jedla a jedla veď ma už nohy neunesúúúúúú 😒