icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

tinci
14. máj 2012

@stvura veru uz sem pozeram len s malou dusickou, pretoze sa porody riadne rozbehli a trhli nas aj prvorodicky ..My sme tiez s muzom rozbehnuti, cez vikend sa betonovala terasa a tiez som chlapov obskakovala cely den, k tomu davat pozor na malu a dokonca mi ani netvrdlo brusko, praveze som si vsimla ze ked postojim tak vtedy zacnu tie menzesove krce.
Inak niekde som videla ze v NZ nemocke po 3 dnoch prenasania vyvolaju porod - naozaj to plati?....

alicia28
14. máj 2012

@tinci , keby to tak bolo... to by bolo super, ja som prenasala..... a bola som tyzden pred porodom v nemocnici a rodila som az v 42.tyzdni ked sa konecne odhodlali ze mi porod vyvolaju lebo nebolo toho komu by sa chcelo,,,a to som sa doprosovala kazdeho lekara ked zacal sluzbu,,,uplne uzasne........ to bolo pred 3 rokmi verim ze situacia je uz ina,lebo to bolo uplne nepochopitelne

stvura
Odpoveď bola odstránená
alicia28
14. máj 2012

@stvura , ja som zvedava aky budem mat druhy porod, verim ze to bude o tisic krat lepsie, mozno je to aj o tom ze budem mat dohodnuteho lekara
a mozno to mi doda viac odvahy ale ktovie ako to cele dopadne, to nikto nevie..
kazdy hovori ze druhy porod je lahsi,,,snad je to tak ...., ja myslim pozitivne ale na nahodu to nechcem nechat, manzela k porodu nechcem, nezda sa mi ze by to bolo pre mna prinosom, co by mi uz len pomohol? asi nic len by bol v strese a pozerat sa na mna ako trpim? to sa mi zda nejake divne,,,,nerozumiem tomu ako by mi pomohol a co by tam robil,
ked aj tak tu bolest treba vydrzat a potom bude dobre.

suzan1111
14. máj 2012

jej baby, dneska to je ale den, od rana ma bolia krize a potahuje ma cely spodok, tak uz cakam co bude, teraz mi tvrdne brusko niekedy raz za pol hodinu s tym ze to aj celkom boli, taha ma cely spodok pri tom...tak ako prvorodicka fakt neviem, ci sa mam balit a utekat alebo este nie..stale cakam na muzika kym pride z prace a uvidim,lebo v nemocke povedali,ze treba prist,ked je to kazdych pat minut..no ja to mam skor tak nepravidelne, kazdu polhodinku, potom po 15 min. potom zas polhodinu nic,lebo mam vsetko take ubolene..neviem teda tie co to uz mate za sebou..ci to uz je ono alebo nie 😕

alicia28
14. máj 2012

@suzan1111 , pokial to nemas pravidelne tak nechod do nemocnice,
je to zbytocne, ked to mas po pol hodine a potom zase po 15 min tak to este nie je nic a mozes kludne byt doma aj dalsi tyzden,
ja som to tak mala raz 15 raz 30 min a nic neprislo, do nemocnice treba ist ked sa to opakuje presne..... stale rovnako a nie raz tak a raz tak,,,to moze byt kludne falosny poplach, drzim ti palce

suzan1111
14. máj 2012

@alicia28 aha..no super, tak hadam ma to prejde..lebo som z toho uz dneska taka nijaka a unavena a ked sa to nerozbehne..tak radsej nech to uplne prejde 🙂 dakujem za radu, tak budem cakat kedy to uz bude take ze pomoooc a to uz potom asi bude ono

alicia28
14. máj 2012

@suzan1111 , no zbytocne pojdes do nemocnice doma je lepsie cakat, ked to nie je pravidelne tak sa nic nedeje,,ak sa ti to rozbehne spoznas to urcite, bude sa to opakovat pravidelne a neustupi to len cas sa bude skracovat, ako prvorodicka mas dost casu ist do nemocnice nemusis sa bat ze by si nestihla,
prva porodna doba je dlho ....az kym sa neotvoris na 10 cm, mozno si este v nemocnici poskaces na fit lopte nech sa dobre posunie 🙂 ,
az potom ked si na 10 cm sa zacina druha porodna doba a to uz budes tlacit na porodnom kresle ....tam to pojde daleko rychlejsie 🙂

suzan1111
14. máj 2012

@alicia28 super vdaka za radu..ja mam obavu len preto, lebo nemocnicu mam 70km, tak aby som to stihla, lebo som si vymyslela rodit v nasom krasnom hlavnom meste a nerada by som aby ma nakoniec odviezli tu do susednej, ktora je dost hrozna ☹ ..tak ale ked hovoris, ze staci az ked to bude stale a neprestavajuce, tak ok..ono mi to povedali aj v tej nemocke v ba, ze ked budu kontrakcie kazdych pat minut..no len ked ja som mala aj kazdych pat minut napr. trikat po sebe a potom zas polhodinu nic a tak..no ale sak to zistim teda..bud to zacne alebo nie..uvidime

mianc
14. máj 2012

@suzan1111 ja by som sa na kontrakcie nespoliehala..xixi.. ja som ich dosť nepravidelne cítila a to som si zamieňala len s tvrdnutím bruška a to som prišla do nemocky keď mi odtiekla plodová voda, inak by som isto nešla, prijali ma 11:15h a malá bola na svete 13:40h a to som mala pred pôrodom také 4 silné kontrakcie a mala som po pôrode.. 🙂 našťastie všetko v poriadku.. 😀 tak držím palce, nech to hlavne v pohode zvládnete..

alicia28
14. máj 2012

@suzan1111 , aha tak ja som bola opacny pripad, ja som odisla z BA a rozhodla som sa rodit v NZ , lebo v BA sa mi zdalo dobre len na kramaroch a kedze tam je stale plno tak som isla svokre do NZ
ale to bolo pred 3 rokmi,,teraz ale zase budem v NZ, osvecilo sa mi to tam ,,do BA nechcem, vtedy sme sa rychlo stahovali kvoli porodu z BA do NZ 😀 myslim ze dolezite je byt v pohode,
aj ked neviem ci by som ja isla taky daleky kus cesty....... lebo hrkat sa v aute a mat kontrakcie,,,nejak si to neviem predstavit,,to by som si asi dala v tvojom pripade planovany porod ,,,tak ze ti ho vyvolaju na termin,,,ale nechcem sa do toho starat len si to neviem predstavit ze ako sa to da........ ist tolko km a zaroven rodit,,,drzim ti moc palce nech to dobre dopadne,

suzan1111
14. máj 2012

@mianc dakujem

suzan1111
14. máj 2012

@alicia28 no je to 70km ale po dialnici je to asi 35-40min tak dufam,ze to vydrzim..vybrala som si tu porodnicu preto,lebo tam maju viacecerych dobrych lekarov pokope a hlavne ta starostlivost je za peniasky ovela lepsia..aj ked to je smutne,ze si treba priplatit ale v statnej nemocke ked som lezala tyzden,tak to bolo dost otrasne v galante co sa tyka hygieny,spolocnych zachodov so spoluobciankami kt.mali blchy a tomu ze personal medzi sebou drkotal po madarsky co ma dost znervoznovalo..ked na do mnou stali a ja som nevedela o com je rec a to som nebola niekde v zahranici ale na svk..nic proti nikomu ale v praci by to tak nemalo byt..doma nech si uz kazdy hovori ako chce..no proste starostlivost tam bola otrasna a chcem aby o maleho bolo riadne postarane a neb.sa musiet bat,ako s nim zaobchadzaju atd...dufam teda ze to stihnem a vsetko dobre dopadne..dakujem za podporu

alicia28
14. máj 2012

@suzan1111 , no do GA by som nesla ani za svet, fuj to je nemocnica? to je grc, to ti verim ze tam nechces, mna by tam nedostali ,,,jedine keby umieram a vtedy by mi to asi bolo jedno keby nie som pri vedomi,
po dialnici to mas ok, ale aj v TT si chvalia ze je to tam dobre ....len ta cesta neviem ci by ti vyvohovala. urcite to dobre dopadne neboj sa ..........prvorodicka mas cas, niektore to maju rychlo ale to su skor vynimky 🙂

alexv
14. máj 2012

🙂 @suzan1111
No vidis, nakoniec ma predbehnes 🙂 U mna nic, len vcera parkrat jemne bolesti, kym som si vsimla, aj prestali. Dnes zasa viacmenej klud, ale vacsinu dna som prelezala, fakt sa neviem uz poriadne ani hnut. Dnes som namerala 130 cm okolo brucha, tak asi tym to bude. Zajtra kontrola, tak snad uz tam ostanem.
Drzim palce, nech sa to teda rozbehne a stihnes dojst do BA. 🙂

silvia0201
14. máj 2012

@alicia28 ja som síce neležala ešte v galantskej nemocnici, ale v roku 2010 tam rodila moja sesterka a aj kamoška a dosť si chválili. a ja sa tam chystám tiež.
čítam, že máš suprový názor, tak to si ešte neležala v rimavsko-sobotskom mäsokombináte 😠

suzan1111
14. máj 2012

@silvia0201 noo sak ja nehovorim,ze vsetkym sa tam nelubi,ale ja som nemala dobru skusenost za ten tyzden a okrem toho mi v ga nemocke umrel aj dedko aj babka a ja ked ju vidim,tak mi chlpy na ruke stoja..tak preto..v tt zas rodila kamoska a ta tak nadavala ake to bolo zle,ze som sa neodvazila tam ist,plus maju stare vybavenie a v nr zas nedavaju epidural..tak som moc na vyber nemala..ale je to nase prve babatko, planovane..tak som mala dost casu na to aby som si rozmyslela aj nasporila..nechcem vypadat jak nejaka fajnovka..len som chcela vybrat pre nase baby to najlepsie..ci to tak bude sa uvidi..kazdopadne drzim ti palce, mozno budes v ga spokojna..byvaju tam aj dobre tyzdne, ked nie je vela ,,tmavych a divnych rodiciek,,..vtedy sa to tam urcite da zvladnut..ked mas dobre spolubyvajuce,tak to urcite bude fajn 😉

silvia0201
14. máj 2012

@suzan1111 či už v galante, alebo hocde inde, všade sa nájde niekto, kto znepríjemní pobyt v nemocnici...
viem, lebo sama som zdravotná sestra. záleží však od samotného jedinca, ako to zoberie. ja sa chystám hlavne psychicky na pobyt v nemocke, lebo ako sa poznám, prerevem minimálne tri dni 😖 ja som strašný pacient 😖 nie nadarmo sa hovorí, že zdravoťák je najhorší pacient... len pevne verím, že všetko dopadne maximálne dobre...
aj ja tebe držím palce, aby si to hravo zvládla a bola maximálne spokojná 😵

suzan1111
14. máj 2012

@alexv fiha, ja som si brusko ani nemerala..asi by som mala 🙂..doktor mi akurat na poradni meral panvu teraz v piatok..asi ked som vyjadrila obavu ci tade maly vobec vylezie ak bude mat cez 4kg,tak potom zmeral 😀 ..ktovie ci ta predbehnem..vsetko ma boli,aj ked vstavam zo sedu alebo z lahu ale zas mi tvrdlo len raz za hodinu..tak ja neviem ci ma to popadne ci nie..aj by som tam preventivne isla..len zas nechcem lietat hore dole, aby si nerobili srandu,ze tam neviem kolko krat za sebou este pridem 🙂 ale ak vydrzim do rana a zajtra sa bude opakovat tento scenar..asi pojdem nech ma pozru..mozno si ma tam uz nechaju a mozno zajtra aj teba a budeme drkotat a cakat spolu 😀 tak sa drz a informuj 😉

suzan1111
14. máj 2012

@silvia0201 no ja som tiez citlivka a hlavne teraz v tehu..ja som v ga plakala kazdy den ked muz odchadzal..uz som mu aj liezla chudakovi na nervy 😀 ale ja som sa nevedela dockat kedy ma prepustia a to som mala este super spolubyvajuce..vsetku biele a mlade baby 😀

silvia0201
14. máj 2012

@suzan1111 no ja som práve naopak. tvrdá žena, mňa tak hoc čo nerozhodí a znesiem toho veľa, len na nemocnicu takto reagujem a sama neviem prečo... asi je to moja slabina 😝

petra1209
14. máj 2012

Naša láska 🙂

alicia28
14. máj 2012

@silvia0201 , mam nazor lebo som tam bola na gynek. lezat asi 3 dni,,, a otrasne, vsetko dezolat, sestricky madarky, ked som sa nieco opytala boli ako mechom uderene a pozerali ako telata ,,,prepustaciu spravu som riesila pol dna, behala som za lekarmi a nikomu sa nechcelo urobit ani ciarku, uplny kokotizmus v zivote nechcem mat s tou nemocnicou nic spolocne ,, na gyn, davaju na izby zeny co idu rodit zo zenami co idu alebo su po potrate,,,uplne super na psychiku,,,same ciganky,,kradne sa tam,,,no vsetko proste hnus aj co sa jedla tyka,,,nechcela by som tami ost za nic na svete, a ani nepoznam nikoho coby si to pochvaloval zatial som pocula len same,,........co mam robit ?musela som tam ist ........mam to najblizsie a nemala som na vyber, nemame auto ,,ale ze by si niekto chvalil ??? to som este ani nepocula...

penelopa
14. máj 2012

stvura
ja len doma robený čajík 😉

alicia28
14. máj 2012

@suzan1111 , v tej nemocnici je deprimujuce uplne vsetko a nenormalne tam smrdi,,,a tom som bola aj vselikde inde v nemocniciach,,,ale to co je v GA to som nikde nezazila,,,fuj

stvura
Odpoveď bola odstránená
alicia28
14. máj 2012

@suzan1111 , ahaaaaaaaaaa ja ta uz chapem, tak ja som ako prvorodicka epidural nechcela a ani teraz nechcem, nezda sa mi to dobra vec a hlavne v NZ ani epidural nedavaju,,,, je to baby friendly hospital mas dieta hned pri sebe po porode.... co ja velmi vitam,,ked mas epidural tak to nie je take jednoduche a celkovo sa mi to nepaci......... lebo porod sa da vydrzat aj bez toho........ nie je to nic strasne skor je dolezite ako sa das dokopy po porode ........ta rekonvalescencia a hojenie ran ked je v poriadku tak super, ja som nemala ale to stastie aby som bola ok po porode a epiduralka by mi nebola nic platna, lebo sranda zacala byt az po porode, samotny porod ,,,to sa da vydrzat,,,miliony zien to vydrzali ako aj nase mamy a su tu a vela ludi sa vracia k prirodzenemu porodu,
.......ked niekto chce epidural nie som proti ale ja by som do toho nesla. kazdy ma iny nazor a moznosti na vyber.

silvia0201
14. máj 2012

@stvura škoda. aj ja by som na 100% šla do šale rodiť

fide
14. máj 2012

@alicia28 vieš v mnohých nemocniciach rátaju za normalny termin porodu od 38- 42 tt .ved aj tehotenska kalkulacka ti to takto vyhodi... takze ak prejde 42 vtedy uz hned riešia co nie je vždy to najspravnejsie ... V tomto tehu som sa nalezala na rizikovom v LV aj v NR a stretla som sa aj tu aj tu z rovnakým pristupom ... hlavne keď žena nevie presne datum poslednej MS alebo ked mala nepravidelny ciklus alebo tak ....

gugolina
14. máj 2012

@petra1209 krásne drobatko 🙂 jake ma dlhe vlasky 🙂 prajem hlavne vela zdravicka 🙂 a mliecka 🙂