Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@verca007 ja drepujem od 20tt kedy som zacala s cvicenim pre tehotne a nevedela som ze to by sa nemalo...a pozri....nic ale ze voooobec nic sa nedeje aj keby sa uz davno malo, pritom som cele tehotenstvo velmi aktivna no zda sa ze dcera bude po ockovi ten je lazom plazom...ani drepy ani parhodinove rychle chodze ani cvicenia ani caj z malinovnika ani sex ani umyt schody okna a neviem co este...prosto nist...drzim si palce na zajtra a dufam, ze sa s vyssimi mocnostami a mojou dcerou uz konecne na niecom dohodneme
Baby niekde tu bolo rozpísané čo všetko treba vybaviť po narodení dieťaťa, nemôžem to nájsť, hodíte to tu ešte? Ďakujem
@mirkave Hej ,ja sa mu snazim dat cas a chapem to ze potrebuje viac casu,ved aj matkou sa zena nestane pocas porodu.Len by som teraz od neho privitala troska viac pomoci a psychickej podpory lebo teraz zase zacina problem s prsnikmi pretoze mam az privela mlieka a zacinaju mi trvdnut prsniky a kojenie je dost bolestive a rana na bruchu este stale boli takze troska trva kym sa vyteperim z postele a ked sa konecne vyteperim k placucemu Riskovi tak sa ma vtedy opyta ci ho ma prebalit.Keby sa ma to opytal kym este lezim tak mu v mihu oka poviem ze nech bdue taky dobry.Ale on sa to opyta vtedy ked vidi ze som sa konecne postavila k postielke a idem maleho prebalit.Ja viem ze chlapom trva vsetko dlhsie,ved aj vo vyvine su dievcata popredu pred chlapcami ale tak mohol by uz dostat troska rozum.
@alohim On s prebalovanim nema problem uz to vie,len keby sa troska rozhybal a bol pohotovejsi a takisto by sa mohol chytit kupania alebo aspon oblieknia po kupani.Vcera to uz skusal ale ta on kym obliekol jednu rucku ta Riskovi sa brada triasla od zimy.Tiez moja chyba,lebo som dala asi teplejsiu vodu ako som mala dat.Tak som mu povedala ze ja ho obleciem bo mi ho az luto bolo,sice mi islo vystrelit krize ale co uz.
@petra1209 No manzelovi daju v porodnici taky papier myslim hlasenie o narodeni dietata,s tym a s tvojim obcianskym a sobasnym listom pojde na matriku prislusnu pre obvod nemocnice,nie trvaleho bydliska ale miesta narodenia.Tam mu povedia kedy bude mat rodny list.Ked pojde pre rodny list mali by mu dat aj ziadost o prispevok pri narodeni dietata a tiez myslim oznamenie o narodeni dietata.Z rodneho listu si urobte par kopii.S tou ziadostou pojde na urad prace a socialnych veci tam sa vybavuju rodinne pridavky(k tomu mu treba to oznamenie o narodeni dietata a ziadost o pridavok na dieta.Takisto si vytlacte zo stranky uradu prace a cosialnych veci ziadost o priplatok k prispevku pri narodeni dietata.Tam vsak potrebujete potvrdenie od detskeho lekara ze sa dieta dozilo 28 dni a takisto od tvojej gynekologicky ze si chodila na poradne.Cize toto vybavujete az po 28 dnoch.Nam kazali aj ostatne az po 28 dnoch vybavovat.K tomu priplatku k prispevku ti bude treba este potrvdenie zo zdravotnej poistovne ze si bola poistena a od zamestnavatela ze si bola zamestnana.Tam ti bude treba aj kopiu rodneho listu myslim.Po 34.tyzdnoch ti bude treba ist do socialnej poistovne so ziadostou o rodicovsky prispevok kedze ti konci materska.Mne povedali v socialnej poistovni ze ked sa dieta narodi treba doniest kopiu rodneho listu,ked ju muz niesol,povedali mu ze netreba ze len o 34.tyzdnov tu ziadost o rodicovsky a takisto vraj treba do 45 dni nahlasit v socialnej poistovni ze sa staras o nezaopatrene dieta aby sa ti to zaratalo d dochodku,to tiez muzovi povedali ze netreba ale tak pre istotu tam zavolam a sa opytam co a ako.A takisto mate 60 dni na zdravotnu poistovnu.Na miestny urad netreba ist prihlasovat k trvalemu bydlisku to uz robi matrika kde vydali rodny list.Cele je to komplikovane a na hlavu a je toho dost behaciek.Dufam ze som troska pomohla.
@janusha33 Ahoj, no ja som este ani neporodila, ale tiez uz rozmyslam nad touto temou, ze aky bude moj muz, pretoze ma rad svoje pohodlie, svoj komfort, tak mam obavy ako mi bude pomahat. Ked mu to teraz hovorim, tak ze v pohode bude robit vsetko, lenze on si mysli, ze babatinko bude spinkat, papat a kakat🙂 Hovorim, ze to nebude take jednoduche a ked bude z malinkej este taky certik ako som bola ja po narodeni, tak sa mame ozaj na co tesit🙂 a zase nehodlam vsetko robit sama, ved na to tych chlapov mame, aby nam aspon s niecim pomohli, no nie?? Viem, ze im musime dat cas, aby si zvykli, ale nam da kto cas?? Tak pekne chlapov nejako extra nesetrit a pekne nech sa zapajaju 😀 Tak sa drzte
Caute baby, ja mam doma asi hotovy poklad vo svojom muzikovi. Ten okrem kojenia urobi vsetko. Navari pre maminku, nakupi, prebali maleho, ukludnuje ho a este sa stara aj o
nasho psa 😵, super hrdina,cmuk
dobre rano,takze ja sa uz idem osprchovat,hlienova zatka odisla rano,aj ma prečistilo uz🙂,vcera som bola otvorena na 2,5cm ,tlacenie ako na menzes uz od vcera a ja uz nespim od nejakej 4 hodiny rano co sa len prevalujem,takze idem ja teda do tej porodnice.uvidim .drzte palce.papa
@janinkad To robim cely vikend nakolko odsavacka ktoru som si kupila je tak uzasna a kvalitna ze skoncila po 10 minutach v kosi a ked sme boli v meste tak som uplne na to zabudla.Takze som cely vikend pekne rucne pod teplou sprchou ale uz ma tak bolia prsniky ze hroza.A pri kojeni ani nehovorim,to mam slzy na krajciku zo zaciatku ked sa prisaje,ked potaha a sa uvolni troska ten prsnik tak je to lepsie ale na zaciatku ach jaaaj.Ja nechcem vela odsavat.Len ked sa maly napapa tak potom este troska odsat aby sa uvolnil prsnik lebo su tak napate a zacinaju sa mi robit take hrudky.Darmo ze masirujem a zohrievam soluxom.A som z toho taka ubolena a je mi uz do placu z toho vsetkeho.Stale si hovorim ze to zvladnem lebo to musim zvladnut ale zacinam mat obavu ze co ak nie.Ale na to radsej ani nemyslim.
@stvura som v spanielsku, tu na 11ty den...dnes som boal na pasoch aj vodu mi pozeral tak vsetko ok, mala osm aj 2 kotnrakcie co vyskocili na 80 jedna na 50 a ostatne nad 30 ale ja vobec nic necitim...tak vsetko je v poriadku a na stredu som objednana na vyvolavacku, na ten 11ty den
@stvura tak to je uz ina rec 😀 si dobra... 😉 mozno je nasim malym "chlapom" pohodlne tam dnu.
Ja zatial stale nic, v noci mi viac tvrdlo brusko, aj mam pocit ze maly klesol este nizsie, tak som zvedava na zajtrajsi nalez. A okrem toho sa citim nanic, rano sa zobudim s bolestou hrdla a zvys. teplotou 😒
@stvura ani naznak ze by sa malej chcelo ist von 😒 sice mi, tvrdne brucho, aj ma dost pobolieva ako pred menzesom uz niekolko tyzdnov, ale podla CTG sa ma male super , krcok je zatvoreny aj ked mala nalieha hlavickou...Doma sa velmi nesetrim, dokonca kosievam dvor a robievam v zahradke, denne sme s Pajkou vonku niekolko hodin v pohybe, ale viditelne to krpcovi neprekaza.Ale ved si na nu pockam len aby bolo vsetko OK ako ty pises s plodovou vodou a tak ...tajne dufam ze sa v nemocke nakoniec spolu stretneme a pokecame, nie?
@tiuska77 no ved to mala je na moje aktivity viditelne zvyknuta takze si musim len pockat kedy sa jej zachce...este som tu pocula ze by mala pomoct mensia hladovka tak v stredu skusim tu...ale inak sa citim mozno aj kvoli tomu pohybu co mam super takze mi moc to 110 centimetrove brusko az tak nezavadzia....
@tinci možno by si ju riadne prekvapila ak by si jeden deň ležala s nohami hore ...to by bol šok pre ňu 😀 ..aj ja mam 112 cm cez bruchu a tiež sa citim uplne v poho... ale by som privítala už aby sa mojej chcelo na svet... manžel na liečení ale príde na týždeň na víkend domov tak som mu prikázala, že nech sa pripraví poriadne na sex s tučniačikom, že malej ukažeme cestu ako von 😝
neviete nahodou kolko dni po termíne davaju vyvolavacku?

No drepy by mi nenapadli 😉 ved by ma prevazilo dopredu a zaborila by som sa do podlahy😀 😀 radsej chodza po schodoch 😉
@janusha33 nooo veru chlapi kym sa rozbehnu, ale verim, ze to bude ok, moj mm tiez, ze pomoze no ze prebalovat nebude, ze fuj😀 no tak aj nasi kamosi, co uz maju deturence prv hovorili a sa postupne rozbehli a su hrdi ocinovia, ktori pomahaju svojim zienkam. Tak verim, ze aj nasim to postupne dojde a pojde 🙂