icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

leonna
18. máj 2012

@janusha33 Nasa tiez tak papava 🙂 Davaj pozor na to hltanie. Nam zacali z toho koliky teraz :( Takze vecere mame tento tyzden uplakane. No snazim sa ju ukludnovat a prerusovat kojenie, aby tak nehltala a je to lepsie....

leonna
18. máj 2012

@janusha33 To mas super ze byvate na dome a mozes ho supnut len tak von v kociku. My sa pojdeme pekne poprechadzat 🙂 No aspon mam nuteny pohyb 🙂 Vyzera ze dnes tam uz bude krajsie pocasie, tak to bude aj prijemna prechadzka...

janusha33
18. máj 2012

@leonna No neviem ci tie koliky nezacinaju aj u nas lebo Risko sa pocas spanku preberie poplace troska,popuci sa az je bordovy a po chvilke prestane a spi dalej.

janusha33
18. máj 2012

@leonna U nas troska pofukuje vietor a je tak akurat ale je obleceny aj deku ma aj kocik je zazipsovany takze pohoda,za 5 minut bol tuhy a spinka spokojne dalej.Takze do takej jednej popoludni mam klud.

leonna
18. máj 2012

@janusha33 To je este v pohode 🙂 My si poplaceme tak 2-3 hodky, potom sa konecne ulozi a nastastie potom spinka az do rana....No to zacalo az tento tyzden. Doteraz krasne spinkavala tri hodky, napapala sa a spala znovu. Nuz cim su starsi tym viac budu hore 🙂
A v tom kociku mu je urcite super na cerstvom vzduchu. 🙂

cobhan
18. máj 2012

@leonna nasa bola tuto noc hore kazde dve hodiny...o 6tej som ju prebalila, dala jej jest a kedze sa tvarila az moc prebrato, tak putovala k tatinkovi, aby si ju aj on uzil. Mal vcera volno, dnes ma tiez, tak moze aj trosku okolo nasho tigricata pomoct 🙂. A ja som este lahla spat az do 9tej 😀

leonna
18. máj 2012

@cobhan A vy ste uz doma? Vsetko ok? 🙂 Nejak som to tu nestihla sledovat....
Tatinkov treba veru vyuzit ked sa da 🙂 Ten nas si tiez dnes zobral malu rano, kym odisiel do prace a mna nechali dospat. Ja som ju len nakojila ;)

janusha33
18. máj 2012

@leonna Hej hej uz s tym pocitam ze bude cim dalej tym viac hore.

cobhan
18. máj 2012

@leonna Hej, uz sme doma tyzden, ale absolutne nestiham sledovat konika a v podstate ani nic moc ine. Davali sme dokopy dom, lebo dva tyzdne sme boli prec, pre malu nebolo nic pripravene (sak mala este mesiac cas 🙂 ) a teraz sme sa dali konecne trosku na poriadok.

fide
18. máj 2012

svetlusska
@bublinka76
@alohim Baby ale ved preto sme s manzelom cakali po SC 2 roky aby som mohla rodit spontalne. Mne ani nedali na vyber oni ma rovno proste zacali chystat na SC a povedali ze nemozem rodit normalne ....Nikto sa ma na moj nazor nepýtal ..a aj ked som vyjadrila svoje želanie že by som chcela prirodzene povedali mi ze nemozem....tak len verim ze ak budeme chciet tretie babo potom neskor tak ze budem rodit v takej nemocnici kde budu ochotní dr.Ved ja viem ze sa da po SC rodit spontalne ved moja mamina ma rodila po SC po roku a este mam dalsich 2 surodencov ktorí sa narodili prirodzene. Moj najväcsi problem je ze teraz niesom schopna prevozu nato aby ma odrodili v BJ nemocnici prirodzene a v Nr to nechcu inac....

leonna
18. máj 2012

@cobhan To poznam. Nasa isla o tri tyzdne skor, a uplne necakane, cize doma nic nachystane 🙂 Hlavne take mini vecicky som vobec nemala, kedze som necakala, ze to bude taky drobcek. No zvladli sme 🙂

bublinka76
18. máj 2012

@fide Ono to zjavne zavisi od konkretnej nemocnice a lekarov. Niektori sa boja riskovat, aj ked sanca na rupturu je vraj velmi malinka. Mozno staci,ze maju jednu zlu skusenost a potom uz pre istotu len rezu. Jazva sa da predsa skontrolovat ultrazvukom,ci je dobre zahojena. A uviedli ti ako jediny dovod na sekciu to ze si ju mala pri prvom porode?
Inak som myslela,ze uz snad aj rodis, ked si neprispievala. Skoda, takze ziadne prirodzene"urychlovace" porodu nezabrali? Lebo ja ich chcem skusit tiez, ale az ked zacnem 40.tyzden.

kwatka
18. máj 2012

ahojte
ja dnes po monitore ok,len mi tam vybehli aj nejaké kontrakcie a sestrička sa ma pýtala,či mám aj bolesti a ja že nie,tak potom že dobre.
A dr že monitor je v poriadku,kontrola a ďalší o týždeň takže asi nič sa nedeje,len mi dnes dosť tvrdne brucho ale už ani magneB6 neberiem,nech len sa mi to tam všetko pekne pripravuje na pôrod,veď už by som ho aj brala a mimi mala v náručí.

cobhan
18. máj 2012

@leonna nasa mala pri narodeni 1930g a 40 cm🙂

alohim
18. máj 2012

@kwatka to je super, že ti niečo nabehlo 🙂 aspoň nebudeš prenášať...hoci ja mám pocit, že ten monitor nie je úplne 100%, doma som mala aj poslíčkya vždy keď tam prídem, nič 😀

Dnes dobrá prechádzka, no nepomohla...mala som akurát bolesť panvy pri chôdzi pocity, že malý vypadne :D on si v kľude kopká ja sa cítim na teplotu, nádcha 😒

...a som bola zjednať pediatričku no je chorá, neordinovala..bol tam iba nejaká zastupujúca. Musím jej zavolať, alebo to už manžel zrieši. Aaaa zajtra do nemocky s vecami. Nechajú si ma tam? Kúsok mám aj z toho stresy...

alohim
18. máj 2012

koho zaujíma ako to vyzerá v priereze s otváraním krčka, pozrite si schému-obrázok: http://whatcausescervicalcancer.com/wp-content/... ...dúfam, že už budem viac ako doteraz (obrázok č.2)

alohim
18. máj 2012

@fide Tak to chápem, ta potom hlavne nech to dobre dopadne...neboj, tretí pôrod bude presne taký ako chceš 😉

milacik0106
18. máj 2012

@alohim a tvojmu Tomáškovi sa akosi ešte nece ísť von 🙂 my v nedeľu už nastupujeme do pôrodnice a v pondelok rodíme ... 😉

jarabica123
18. máj 2012

Babulky, tu som nasla dobry clanok o bylinkach, ktore su vhodne pri otehotneni, pred porodom, po porode, na kojenie 😉
http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...

ss225
18. máj 2012

Na znamost sa vsetkym dava uzasna sprava, ze nasa dcerka je s NAMI!!! Noemí sa narodila 16.05.2012 o 17.32 po expresne rychlom a riadne bolestivom porode. Vazi 3560g a meria 49cm. Uz sme domka a veeelmi stastni.

milacik0106
18. máj 2012

@ss225 gratulujeeeem a prajem hodne zdravíčka a maminke mliečka 😉 Vítaj Noemi 🙂

alohim
18. máj 2012

@ss225 Gratulujeeem 🙂 nech ste zdravé a spokojné 😉

alohim
18. máj 2012

@milacik0106 nieee u sa mu chce, musí 😀 tak mňa si asi zajtra nechajú...idem aj s vecami. Budem asi žiadať o usg, či placenta nie je prezretá. Plus som aj chorá, zvýšen teplota...má to vplyv na bábo a pôrod?

milacik0106
18. máj 2012

@alohim to možno máš z toho všetkého tú zvýšenú teplotu ... neboooj zvládneš to ... len ich upozorni nato

alohim
18. máj 2012

@milacik0106 tak akurát som sa zmerala a nič, 36,8.no cítim sa tak vnútri. Určite im poviem.

Tak dúfam že aj môj Tomáško cez víkend pôjde von;)

milacik0106
18. máj 2012

@alohim ľažkaj si ...prikry sa a len pekne oddychuj ... a hlavne pozitívne myslenie .. Tomáško tu bude coby-dub 😉 ak sa ti náhodu zvýši teplota, tak sadnite do auta a choďte do nemocky ... radšej skôr ako neskôr ... dobre? 🙂

alohim
18. máj 2012

@milacik0106
idem si ľahnúť...vďaka za podporu, si zlatá...aj ja budem nedeľu na vás myslieť ;) pa

milacik0106
18. máj 2012

@alohim až v pondelok 🙂 a neďakuj to je v pohode

katkamiki
18. máj 2012

Tak dnes poradna, a ja stale nic, neotvorena... :( chcela som tento vikend rodit, ale ze to asi nie.. zajtra mam termi, takze prenasat budem urcite a to som chcela rodit 20.5 🙂 asi mi chce maly dopriat pozeranie hokeju 😀

danculka24
18. máj 2012

@ss225 gratulujem, vela zdravička prajem