Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
ahojte🙂 hlásim sa z domu...dnešná kontrola v nemocke dopadla tak, že malý celé CTG spal...celkovo je pomenej aktívny a mi dali tabletkovú vyvolávačku...mám sa sledovať, keby niečo letíme do nemocky 🙂 zajtra ráno kontrola, a ak tiež nič, v pondelok usg a asi si ma už nechajú. Držte palce, nech porodím do utorka večera - chcem sa vyhnúť jednému menej milému pánovi Dr.
mňa by zaujímalo kolko nás tu je ktoré dúfajú že dnes po hokeji ... 🙂
@ss225 Vies co mne to trvalo len vikend,kym som kupila normalnu odsavacku lebo tu co som mala tak sa mi pokazila takze skoncila v kosi a ked som kupila novu tak sa maly tak rozpil a ja som pre sitotu prestala pit,cize aj mliecka sa mi tvorilo menej ze som ju ani nepouzila.Ale dnes rano som ju uz pouzila lebo som zacinala citit take napatie v jednom prsniku a maly mal dost z jedneho,tak som druhy odsala troska nech sa uvolni.
Jaaaaj som si dnes spomenula ako som pred dvoma tyzdnami tuzila pospat si konecne na bruchu a teraz ked uz konecne relativne mozem som cela happy ked si konecne lahnem na chrbat,pokrcim kolena a uvolnim si krize.Takze sa lah na bruchu este asi odklada.
@alohim držím ti palce ... a čo tá zvýšená teplota?
Ci ta mna boli dnes hlava........este ze som stihla doobedu cosi porobit lebo teraz poobede Risko vymysla .....takze som este ani nechytila zehlicku do ruky a to nehovorim ze som si chcela zdriemnut.Som ho asi prechvalila.
@alohim drziiimm palce
@lucyfuk77 ahoojjjj, tak nasej je dobre tam kde je, porod zatial nehrozi ☹, Tebe nakoniec vyvolavali ? jasnee daj info ako sa to tam dalo a dufam že personal bol v pohode, ako si uživaš teraz doma dvoch drobcov ?
@jarabica123 veru pre mna je spinal riadny strasiak
@pokito no iideme na tooooooo, ale pozor pri fandeni nech nema malinka šoky 😀
@danculka24 @pokito nakoniec sa krpec umudril a isiel sam. No k sestrickam: niektore su super a niektore otras. Ale treba ich stale otravovat a oni pomozu - tie na detskom. Gynda sestricky su take nemastne neslane, no lekari su tam skveli. Na novorodeneckom je taka mladucka lekarka, uplne super. Priprav sa, ze budes 5 dni hladovat, nemocnicna strava sa da prezit jedine s donaskou jedla od rodiny. Moc sa v nemocnici nevyspis, budu plne izby (my sme boli 3) a s 3 detmi, ak aj moje spalo, nemohla som spat lebo plakali ine... Prvu noc po porode mas narok na to aby si dala babatko postrazit sestrickam, odporucam vyuzit a na tuto prilezitost si doniest stuple do usi, vyspis sa aspon prvu noc. Ak babatko nema zltacku prepustaju na 5 den po porode, ja som ich ukecala a pustili nas na 4 (presviedcala som ich, ze ked som rodila rano...) Po cisarskom pustaju na 5-7 den. Ak este nieco, pytajte sa...
@danculka24 ja som bola V TESCU a musela som sa v polke nakupovania odplazit domov lebo ma chytili bolesti......a.....doma ma to zasa preslo ☹
ale citim stuplinku, ze uz je nizsie, tak dufam, ze sa uz aspon trosku otvaram
Tak aspon pozrem hokej, mozno aj ten to spusti 😉
Drz palce
SLOVENSKOOOOOOOOOOOOOOOO
@milacik0106 ďakujem;) našťastie nemám teplotu, ale nádchu stále, uvidím čo spravia kvapky s morskou soľou.
Zatiaľ pozerám hokej, sem tam tvrdne bruško...som zvedavá či zafunguje tá prostaglandínová tabletka - má niekto skúsenosť?;)
Baby ja sa zacinam bat ze moj muz dostane infarkt pri tom hokeji.....ja to beriem nejak tak vlazne ze chlieb aj tak lacnejsi nebude a sa vobec nerozculujem.....ale to ja na nicom sa uz snazim nerozculovat asi pud sebazachovy aby som nestratila mlieko z toho stresu a nervov.Pred chvilou krical na balkone ze goool.....si museli susedia mysliet svoje 😀 😀
goooooooooooooooooooooooooool 😉 😉 😉
@alohim ahoj mne vyvolavali porod s prostaglandinovou tabletkou,bola som v 39tt a mala som zle pecenove testy a strasne svrbenie celeho tela.Rano mi ju zaviedli a 2hodiny sa musi lezat.Mne hovorili ze bud zaberie alebo nie.Do 15hod sa nic nedialo cem-tam nejaka kontrakcia ale nic moc teda a od 15hod sa to krasne rozbehlo a do 18hod som porodila,ale to je aj tym ze som cakala 3babo.Mne sestricka povedala ze bud sa to po tej tbl rozbehne alebo nie a skusia sa ine postupy.
Kocky tak neviem neviem ci dnes nepojdem.... 😀 Uz od hokeja mam pravidelne tlaky, moc to neboli, len trosku do krizov... každých 8 minut...
Uz som sa bola aj osprchovat a oholit a cakame co bude daaal...
@lucyfuk77 super dakovala za info, taakk 7 dni fu to by som tam nechcela byt, to že bude plno ratam, hovoril na poradni že maju natresk ☹ dufam že bude aspon nadstandard volny, ako prvorodicka sa budem spoliehat na sestricky a pomoc tak dufam že budu v pohode, ale ratam že sa najdu vždy aj vynimky, a samozrejme od 28 je nejaky kongres porodnikov tak pri mojom stasti sa obavam ci ma aj lekar nas odrodi ☹ tak potom dufam že vyfasujem niekoho normalneho k porodu, noo ale pochval sa ako s dvoma drobcami si to uživate teraz

@janusha33 juj dobre sa cita, ze to je len len na isty cas nie navzdy toto ;) ...sa mi podarilo vcera hrudky rozmasirovat nakoniec presne ako si pisala pod teplou vodou, len rucne odstriekat to neviem lebo ma to boli, z odsavackou mi to ide lepsie, som si vcera odsala z oboch dokopy 150ml a medzitym aj mala papala neuveritelne...po kolkych dnoch ti to ustupilo?vraj to ma trvat ,,len ,,nejake 4 dni..??..snazim sa nechytat odsavacku a radsej nech pije mala, rano papala skoro kazdu hodku co momentalne uplne vitam, lebo fakt potrebujem jej pomoc
@kikusa8 ja mam bradavky nastastie ok, davam si na ne lanolinovu mast od zaciatku, ono to nie je prijemne, ked sa prisaje to boli takze hlboky nadych ale potom to rozkoji aj ked kedze mam zrazu namiesto prs 2 balony boli cely cas