icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

suzon78
3. sep 2011

Ahojte babenky, tak aj ja sa k Vám priadávam, síce trochu nesmelo, lebo to nechcem zakríknuť a čakám hlavne na prvé sono a až potom sa budem tešiť. Asi som preto taká, lebo pri prvom som si užila rizikové tehotenstvo, tak mám strach ako to všetko dopadne....Ja som si robila test hneď prvý deň či mi meškala MS a vyšla hneď dve čiarky, ale asi u každého je to individuálne. Dnes sa cítim tiež dosť zle, je mi ťažoba, bolia ma kĺby a nič nevládzem robiť a hlavne mám doma malého čertíka, za ktorým akosi nestíham behať, práve je období, kedy musí všade byť a všetko skúsiť 😀 Najviac ma trápi každodenné pobolievanie podbruška, je to taký pocit, ako by som mala dostať MS, aj Vy to tak stále cítite? Vy čo ste tiež maminky a máte malé bábo, uspávate ho ešte na rukách? Myslíte si, že to nebude mať vplyv na tehotenstvo?

horalka007
3. sep 2011

ahojte, aj ja sa k vám pridávam. O prvé bábätko som prišla v 18 t. Ani toto moc dobre nezačalo. 1 deň po vynechaní som si robila test druhá čiarka bola slabo ružová, potom utorok okolo obeda som mala na WC dva také tmavohnedé hlieny a jeden večer. Šla som k lekárovi, ktorý mi zobral krv vyšetril ma, povedal, že tam vidí tamvohnedý hlien, ale že to môže byť z toho, že som v čase menzesu. Nasadil mi duphaston a kyselinu listovú a v pondelok výsledok z krvi, moc by som si želala, aby to šlo všetko dobre. Som si aj poplakala. Ešte som si robila pre istotu jeden test a čiarky mám už silno červené. Tak všetko je už v rukách Božích.... 🙂

manamani1
3. sep 2011

@naty1987 zajtra mame 7 vyrocie sobasa,tak skusim rano test,ak bude pozitivny-pekny darcek,a ak nie, tak som urcite neni tehotna.mala som pocity ako pred ms,ale teraz ako citim bolesti v podbrusku ako pri prechladuti☹((

suzon78
3. sep 2011

@horalka007 špinenie som pri mojej prvej dcérke mala aj ja, zistili mi hematómy a vlastne hneď som išla na rizikové, k tomu som mala aj syndróm miznúceho dvojčaťa, mala som mať dvojičky, ale jedno mi v 10tt odišlo, takže potom som v nemocke bojovala za záchranu toho druhého a našťastie všetko dobre dopadlo, ku koncu tehu som si ešte pár týždňov poležala v nemocnici, lebo mi začalo tvrdnúť brucho, no a Timke sa nakoniec nechcelo ísť von , presne na termín mi dali vyvolávačku a po celodennom trápení sa rozhodli pre CR, bola som šťastná, že to mám za sebou a že Timka je na svete, len žiaľ musela som o dva dni na to predýchať krutú správu, narodila sa mi so srdiečkovou vadou, prežili sme v 4.mesiaci dve operácie srdiečka a skončili sme s umelou chlopňou, celý život musí chodiť na výmeny, je to kruté, ale naučili sme sa s tým žiť a keby si ju videla, vôbec by si nepovedala, že niečím takým si prešla, je neuveriteľne živá a rýchlo sa učí novým veciam, robí nám radosť a my sme šťastní, že ju máme 🙂 Trošku som sa rozpísala, ale vlastne som Ti chcela povedať, že nad tým hnedým výtokom sa netráp, držím palčeky, nech je všetko OK, možno je to ešte pozostatok zo zahniezďovania...chcela by som sa ťa spýtať ak môžem, prečo si prišla o to prvé babätko aj Ti povedali príčinu?

horalka007
3. sep 2011

@suzon78 to je už šťastie, že ju máte. Sa mi z toho normálne vtisli slzy do očí. Ja som svoje prvé tehotenstvo mala taká zvláštne. v 7 t som špinila moja lekárka povedala, že to nič nie je. potom to prestalo po 2 dňoch ani lieky mi nedala. Potom som špinila v 12 t to ma poslala do nemocky kde sa mi to ustálilo tam mi dali lieky počas 4 dňoch zase som šla k svojej tá mi zase nedala žiadne lieky. Bola som aj na tom špec skríningu, kde mi povedali, že bábätko je zdravé, fit, vitálne, všetko bolo OK bola som šťastná. K mojej gynekologičke som chodila každé 2 t na kontrole, kde ma stále vyšetrovala na koze, niekdy ma to jej vyšetrenie aj pobolievalo. Rovnako tak som šla k nej na kontrolu aj v 18 t tehotenstva ešte v 15 t mi brali krv, zase všetky výsledky perfekt, no jednoducho pohoda. No v tom 18 t som k nej šla, robila mi vyšetrenie zase na koze, niečo mi stláčala, dosť ma to bolelo, ale povedala, že som OK, neurobila žiadne kontrolne sono a poslala ma domov. Ešte mi povedali, že keby som trocha špinila mám si dať askorutin. Došla som domov od lekárky bežala som na WC a začala som špiniť to bolo 14.00 tak som jej volala do ambulancie tak mi teda povedali, že si mám dať ten askorutin a že ak to neprejde mám ísť do nemocky. tak som si ho nasadila, prešlo to ale potom okolo večera sa to vrátilo. Šla som do nemocky, kde mi povedali, že vak blán je už vysypaný a som na 1,5 cm otvorená. Ešte na druhý deň urobili kontrolné sono, bábo bolo stále živé, krútilo sa a vrtilo, naťahovalo rúčky. to bolo posledný raz čo som ho videla. Večer som začala masívne krvácať a lekár povedal že som na 5 cm otvorená a že už sa s tým nebude dať nič robiť. Tak som prišla o bábätko. Oficiálna správa bola, že som asi mala vnútorný zápal. Zobrala som si kartu a odišla som o tej lekárky, ten doktor u ktorého som teraz povedal, že doslova "tej krave by mali zobrať diplom" a tak pre všetky čakajúce mamičky, ktorým sa zdá, že nie sú so svojim lekárom spokojné odporúčam nečakať, zobrať kartu a utekať k lepšiemu... tak som sa rozpísala. dúfam, že raz príde aj môj čas byť mamou...

suzon78
3. sep 2011

@horalka007 moja so srdca Ti to prajem a určite sa to teraz podarííí !!! To čo sa Ti stalo muselo byť pre teba veľmi ťažké, ale aj ja som si istá, že veľkú chybu urobila tvoja bývalá doktorka, ja som to mala od začiatku na hrane a som šťastná, že som bola v rukách tých správnych doktorov, lebo isto by to nedopadlo dobre. Ale čo sa stalo, stalo sa, možno to tak malo byť,kto vie...teraz sa sústreť na druhé bábo a presne ako píšeš pri najmenších pochybnostiach stav riešiť , ale teraz máš isto dobrého doktora, ktorý po tom všetkom, čo si zažila, si dá 100% záležať. My sme mali zase problém s Timkou otehotnieť takmer 3 roky sme skúšali a pôvodná doktorka na mne skúšala rôzne lieky ako na pokusnom králikovi, jej liečba sa mi nezdala, tak som to cez net konzultovala z 3 rôznymi doktormi a všetci mi radili od nej odísť, tak som aj urobila a prestúpila som k veľmi dobrej odborníčke, síce mi trvalo , kým som sa k nej dostala a vyprosila ju, aby ma vzala, lebo klientelu má už plnú, nakoniec ma prijala a zobrala mi všetky odbery aké sa len dajú a na prvý šup bez váhania zistila, že mám ureaplazmu, preliečila manžela aj mňa a hneď na prvý krát sa nám Timka zadrila...takže tiež všetkým mamičkám radím, aby netrpeli a slepo nedôverovali, pri najmenších pochybnostiach treba prejsť k inému doktorovi...

chanae
3. sep 2011

Ahojte, pridavam sa medzi vas.. snad d pevne verim ze na dlho.. nase tehu zacinalo trosku so slzickam iale verim ze vsetko zvladneme 🙂
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/chanae/clano...
vsetko mam napsiane v clanku kedze je to nadlho 😅 🙂

prajem vam vsetkym krasne a uspesne tehulkovanie🙂

suzon78
3. sep 2011

@chanae držím tuho palčeky, účasne to príroda zariadila, že máš viacpočetné tehotenstvo aspoň to všetko dobojuješ na jeden krát a budeš mať hneď dve nádherné bábätká. Si veľmi silná žena a obdivujem Ťa, tvôj prístup je úžasný a je isté, že keď sa nevzdáva mamina, nevzdá sa ani mimi 🙂

chanae
3. sep 2011

@suzon78 snazim sa mysliet pozitivne , viem ze so smutkom a strachom daleko nezajdem 😔 a snad to dobojujem do uspesneho konca 🙂 dakujem za podporu 🙂..

kesika
3. sep 2011

@chanae Pripájam sa a silno stískam palečky aj ja. To je neuveriteľné, čo príroda dokáže 🙂

lenkalela
4. sep 2011

@chanae gratulujem a veelmi drzim palceky

misa107
4. sep 2011

baby a pribrali ste už dačo mne vychadza že som v 5t a 3d a pribrala som kilo..

kesika
4. sep 2011

Ahojte, je tu niekto aj zo západného Slovenska? 🙂

lenkalela
4. sep 2011

@kesika ano ja som z Ba ,ale zijem vonku ..

lenkalela
4. sep 2011

kocky ,dost ma bolia vajecniky na pravej strane ,ako pri bolestivej ovulke alebo zapale ,mate to aj vy?

frukoleyla
4. sep 2011

@kesika ja som z BA ;)

lubica69
4. sep 2011

Ahojte dievčatá
Môžem sa k Vám pridať?
Dnes som si robila testík 😀 Zajtra k dokimu Tak sa zatiaľ aj keď len tichúčko tešíme Je to už moje 5te tehu no žiaľ dieťatko máme doma zatiaľ len jedno Takže teraz pevne veríme a dúfame 😀

lenkalela
4. sep 2011

@lubica69 drzim palceky🙂

manamani1
4. sep 2011

@lenkalela ,ano mám,lenze ja este potrvrdene tehotenstvo nemam,aj testy negativne,ms vsak neprichadza,v ktorom si tyzdni?

manamani1
4. sep 2011

@lubica69 ahoj, kolko ti meskala ms ze ti vysiel pozitivny test?

lubica69
4. sep 2011

@lenkalela ďakujem
@manamani1 no PM bola 3.8 ale testla som až dnes ráno 🙂 Samozrejme držím palčeky aby mrška nedorazila

manamani1
4. sep 2011

@lubica69 booooze,aj ja som mala PM 3.8. tak a este test bol negativny.robila si si viac,alebo len dnes a ten aj ukazal?

lenkalela
4. sep 2011

@manamani1 od poslednej mrchy v 5 tt

lubica69
4. sep 2011

@manamani1 nie nie len dnes som si
A tebe dnes ukázal negatívny?

lubica69
4. sep 2011

kočenky bežkám Sebastiánka uložiť spať Zajtra stáva do škôlky Ak stihnem ešte prídem Zatim paaa

manamani1
4. sep 2011

ja uz dnes robila asi 5ty test 😢 , ktory typ si mala?boli uplne silno viditelne ciarky?ako dlho sa snazite?

manamani1
4. sep 2011

@lenkalela a kolko dni ti meskala ze test vysiel pozitivny?

lenkalela
4. sep 2011

@manamani1 3 dni

lenkalela
4. sep 2011

@manamani1 a aku citlivost testu si mala ?

tinara23
4. sep 2011

@manamani1
@lenkalela kočky ja som robila mamatest10 a ukázal mi už 10DPO, kuk album 😉