icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

kisasonka83
21. máj 2012

@stvura velka gratulacia 🙂

mwt
21. máj 2012

ahojte, tak na mna to vcera prvykrat doslo.... o 17:26 ako keby bolestiva menstruacia, opakovalo sa to nejako kazdych 10 min.... potom sa to rozhadzalo, skusila som aj teplu sprchu..... takto som si to prefukovala az do 4 rana..... akurat ze tie kontrakcie boli velmi nepravidelne, kazdych 5 min, potom 3 min, 8 min, 5 min, 2 min..... no co vam poviem, bola som z toho riadne mimo, ze co teraz.
Nakoniec o tej 4 rano, to trochu polavilo a opakovalo sa za 10 min.... tak som si skusila lahnut a trochu si pospat.... najhorsie na tom bolo, ze okolo pol noci, okrem tych kontrakcii ma chytala aj akoby hnacka, vkuse na zachod, bolo mi na zvracanie a neskutocne sa mi triasli nohy...... A do toho som najviac chcela proste len spat... som bola hrozne unavena... Tak a teraz rano som trochu dobiehala spankovy deficit a obcas aj teraz pride aky taky poslicek, ktory predycham..... Vsetky tie nocne kontrakcie trvali okolo 30 -35 sekund, takze ta riadna bolest to evidentne este nebola ( ked kontrakcia trva 60-90 sek).....
No ja som len zvedava, kedy mozem ocakavat toto na ostro a nie len poslickov
V noci som si fakt nebola ista, do kiedy mam cakat, kym by som sa vybrala do porodnice... 😢

oxiba
21. máj 2012

@danculka24 spinal, potom som lezala ako mumia so zabandazovanymi nohami 24 hod. Este stale ma z toho pobolieva chrbat.. Minule som pri spinaly zaspavala od unavy, teraz som si ho"uzila" nie je to take strasne ako sa bojis, ja som rozmyslala nad vsetkym moznym, tak som sa nejak odreagovala, ze jedine co mi bolo cudne, ked ma sanitar prekladal na postel, tak som pozerala, co to za dve biele salamy drzi v rukach, a ono to boli moje poobvazovane nohy 🙂, ktore som vobec necitila, to bol velmi cudny pocit..
Chvalabohu, ze maly nezostupil, nielen kvoli mne, ale aj on bol ako ukazkovy samovrah, take obraty mi robil v bruchu, ze si spravil uzol na pupocniku, ktory nastastie nezatiahol + pre istotu si hodil este slucku okolo krku 😉 tak som rada, ze existuje SC 🙂

oxiba
21. máj 2012

@stvura super porod 🙂 vsetko dobre mamke i miminku 🙂

petka296
21. máj 2012

@stvura super porod, gratulujem, vela zdravia 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
pokito
21. máj 2012

@oxiba Pre boha a to sa mu ako podarilo uzol spravit??? Inac je naaadhernyyy, aj ja uz chcem...
Dnes som sa konecne oficialne zoznamila s Danculkou, som sa na nu vyrutila ked som vychadzala s toalety a ona tam cakala... Chuuuda moje, na tom predoperacnom bolo neskutocne vela ludi...
Co sa tyka mna tak stale po starom ☹ Ale uz som si zaplatila epi a mangela pri porode 😉 a 182 ecok v pr.eli 😀

katka1903
21. máj 2012

@gugolina neboj ja som mala obidve deti take velke a bez epiduralky a zvladla som to hlavne sa neboj🙂

tiuska77
21. máj 2012

čaveste.....no Alohin asi už ma po... keď ju tu nieje vidieť 😉 ...tak hadam to budeme mať o chviľu všetky za sebou....dnes prvý záznam..a mala si spokojne spinka sťahy minimálne 😒 .... asi sa jej ozaj nechce ...fňuk ...už aby to bolo aktivít mam viac než dosť 😝

gugolina
21. máj 2012

@katka1903 Doteraz som bola velmi kludna len teraz ako rodila ta kamaratka ma to vyviedlo trochu z miery.... 🙂 ale uz sa tesim aj ked to pride lebo cim skor topride tym skor to bude za nami 🙂

gugolina
21. máj 2012

Dnes ako na potvoru sa mi rano vyhodil herpes :(
cele tehotenstvo nic nastastie a teraz .... ani neviem z coho ja to nemavam skoro vobec.... :( uz to snad nema nijaky vplyv na drobca co myslite?

zlobinka
21. máj 2012

ahojte...tak a sme na svete...Barborka..16.5.2012...3670g...55cm...je nadherna...porod bol nakoniec cisarsky..od pondelka som bola v nemocnici...ziadne kontrakcie..aj mi ich vyvolavali..potom prestali,lebo mali urgenty..tak nakoniec po ziadnej zmene v stredu spravili cisarsky na 10 den po termine..uz mala aj smolku v plodovej vode...neviem naco musia tak dlho cakat..az mi to pripadalo,ze to nechava kazdy na ineho kto bude mat sluzbu......mala je uzasna....nestihnem vas citat,tak neviem kto uz mate drobcekov...ale vsetkym gratulujem a prajem hodne hodne zdravicka...

katkamiki
21. máj 2012

Ahojte, tak dnesna poradna dopadla tak, ze stale nie som otvorena... :( Uz ma to nebavi. Ale dohodli sme sa na stvrtok, ze sa mam hlasit na prijme, tak uz to pride pomaly 🙂 Ale bola by som rada, keby to prislo spontanne, uvidime 🙂

szzuzka
21. máj 2012

Ahoojte buduce maminky, prajem vam vela zdravicka 🙂 vedeli by ste mi poradit?chcela som oznamit zamestnavatelovi, ze som tehotna urobit ustne , ale na nete som nasla ze , ak to nepodlozim pisomnou formou mozu ma vyhodit. vy ste niektora taketo oznamenie pisala? co tam mam napisat? a nestaci iba doniest potvrdenie od gynekologa?este som na skusobnek dobe. ked mam podpisanu zmluvu 23.02. nastup 24.2. kedy konci 3mesacna skusobna doba????diky za infooooo :-*

bublinka76
21. máj 2012

@szzuzka
Zo zákona zamestnávateľ nesmie prepustiť tehotnú zamestnankyňu, ktorá podľa Zákonníka práce písomne informuje o svojom stave zamestnávateľa a predloží o tom lekárske potvrdenie.
Takze zakonom chranena si len ak podas pisomne oznamenie o tom ze si tehotna, najlepsie na personalne oddelenie (ak mate) a daj si podpisat na kopiu oznamenia, ze ho prevzali, aj datum,kedy. Ak ho das az potom ako dostanes vypoved, tak ta to uz nechrani.
Formular si stiahni na internete, alebo sformuluj sama.
Skusobna doba ti skonci pravdepodobne 23.5., takze radsej informuj az potom.

pokito
21. máj 2012

@szzuzka ahoj, staci ti pisomne potvrdenie od tvojho gynekologa ze si tehotna. S tym oznamenim pockaj po tej skusobnej dobe, ja by som pockala radsej do konca mesiaca... Drzim palce 😉 😒

bublinka76
21. máj 2012

@szzuzka No ono zavisi od zamestnavatela, ake mate vztahy. Mozno staci len to potvrdenie od lekara,ako pise pokito, ja som davala aj list....ale urcite si daj podpisat prevzatie, nikdy nevies,ako sa zachovaju, hlavne,ked si tam tak kratko.
Inak potom mas na zaklade toho oznamenia narok na 7 dni volna navyse na navstevy poradne.

oxiba
21. máj 2012

@pokito taak uz nie si uplne inkognito 🙂 uz ta pozna aspon danculka.. Ja som musela nechat u internistu 10 eur, lebo nemali ziadne terminy... Maximko bol v bruchu extra akcne babo, dokonca mi osobne praskol plod. Obaly, normalne bolo vidno ako v bruchu bojoval, az si vypustil bazenik 😉
Neboj za chvilocku mascbambulku vonku, zatial si oddycni, potom toho asi vela nenaspis 🙂

oxiba
21. máj 2012

@gugolina neboj nema, daj si bekomplex, mne poradili v lekarni, ze ho mam podrvit a naniest na herpes,
Mne sa vyhodil pred tyzdnom z horucky, tiez som ho roky nemala...

oxiba
21. máj 2012

@pokito ozaj co hovoris na bertoldovu? Ja som si ju zazmluvnila a starostlivost z jej strany voci mne na1, dokonca ked som odchadzala z nemocnice, tak mi vravi, ked budete mat daky problem, kludne mi zavolajte...

bazulda
21. máj 2012

@oxiba ahoj tak to vyzera , ze sme boli spolu v porodnici na Antolskej narodila sa nam SISSY 12.5.2012, mate aj foto v PRAVDE?

tiuska77
21. máj 2012

@gugolina ak si už mala niekedy v minulosti herpes tak určite nemá vplyv, protilátky už máš v tele. Ja som v tehu často mala a dávala si normálne zodac alebo to vajičku z oriflamu je fajn 😉

tiuska77
21. máj 2012

To je fakt super... mne ta materská stále neprišla 🤐 ...som tam dnes volala, že zas podla nejakého zákona rozdelili ľudí na 2 skupiny a jedny budu dostávať okolo 15teho a druha skupina posledný týždeň v mesiaci 😨 ... ja mam všetky splátky nastavené na začiatok mesiaca ako som mávala výplatu.... ako keby toho bolo málo 😖

pokito
21. máj 2012

@oxiba ano doktorka je skvela, usmievava, som s nou velmi spokojna...

mimi
21. máj 2012

@lunnka tak to som rada, ze to bolo v pohode, teda, ze si vymakla super personal, moc to robi. JA som mala totalnu smolu a nespominam na to v dobrom. Ja som tiez sla na nadstartand a nelutujem to, mala som tam totalnu podporu a na toto velmi v dobrom spominam 🙂 Skoda, ze co je nadstandart nie je bezne...
Baby, konecne sa zaciname iba kojit, to nam ale trvalo 😅

zlobinka
21. máj 2012

@szzuzka no ja som davala pisomne, plus som prefotila prednu stranu knizky...kopiu potvrdenia som si dala podpisat, ze mi to sef prevzal..ono je lepsie, ked to mas pisomne..nemoze ta vyhodit, a navstevy lekara mas ich neobmedzene samozrejme davas potom len priepustku potvrdenu...radsej sa poisti..ja mam so sefom super vztah a aj tak som to davala pisomne..

danculka24
21. máj 2012

@oxiba
@pokito ahojtee, baby ja dnes spim cely den 😀
Oxi preboha keby si isla prirodzene to by ako riesili ?? jemine ani si to nechcem predstavit betaar jeden taketo šoky maminke robit, no vidiš keby sa nebojim spinalu tak som mohla tento tyžden už ist, no čo narobim fakt sa ho strasne bojim ☹
AAno konecne sme sa videli 😀 Pokito inak prepac ale ja som musela utekat rychlo ovlazovat sa vodou lebo by som im tam dnes odkvecla, chvalabohu som tam bola od 7.15 ked tam nebolo vela ludi som si to aspon odsedela, potom ako som dosla z wcka ma pochvilke volala, lekarka ma este odoslala dole k mojmu gyn. pre papier, a este si dat spravit monitor srdca, tak som isla to vybavit a som myslela že sa este vratim hore a stavim sa za Tebou ak tam budeš, ale tam ma len objednali a že k nej už nemusim tak som sa tam nevracala už

danculka24
21. máj 2012

@zlobinka gratulujeemm

danculka24
21. máj 2012

@gugolina nemaa, ja som mala herpez dva krat v živote, a pred mesiacom sa mi vyhodil ☹ som stresovala ale lekar že je to v poho v tomto stadiu, zle by boli prve tri mesiace

janusha33
21. máj 2012

@gugolina Nie to nema....ja som mala tiez parkrat a nic v pohode drobec...Mozes to mat aj zo stresu