icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

tiuska77
24. máj 2012

@jagu81 ..no tak to vyzerá, že sme tu posledne 😀 .. ale Vy mate aspoň vidinu, že Vám vyvolajú mne keď povedal, že dávajú vyvolavačku až na 11 deň čo je 31. mája tak malá môže prísť na svet až v júni... asi ma picne 😀

tiuska77
24. máj 2012

Baby klystír sa dá kúpiť v lekárni? .... a ešte jedná otázočka konečne mi prišlo rozhodnutie zo socialky ohľadom materskej...neviete mi povedať ta suma na deň čo je tam uvedená je v čistom alebo ide z toho ešte daň dole....ja netuším ja som nebola ani nikdy ešte na marodke 😝

pokito
24. máj 2012

@tiuska77 cista

1982zuzka
24. máj 2012

@tiuska77 hej dá sa - vraj je dobrý YAL. Materská - to by sa nemalo zdanovať ak sa nemýlim, či? kolko trvalo kým ti poslali rozhodnutie? ja som na MD od 18.4. a stále nemám rozhodnutie.

tiuska77
24. máj 2012

@1982zuzka no na materskej som od 8.4. a včera prišlo takže si dali tiež dosť načas...a to nehovorim, že ešte ani prašule mi neprišli.....úžasne žijeme z čistej lásky 😝

bublinka76
24. máj 2012

@tiuska77 zo socialnych davok sa dane neplatia, takze suma ktoru uviedli je v cistom
Nie ste posledne co este neporodili, ja mam termin tuto nedelu, ak dovtedy neporodim, buduci utorok mam naplanovany Hamiltonov hmat. Ale rada by som sa tomu vyhla. Cast zatky mi odisiel uz pred 2 tyzdnami, ale len cira a bez krvi....aspon myslim, ze to bolo ono Vyvolavat porod mi nemoze,kedze predosly som mala cisarsky.

1982zuzka
24. máj 2012

@tiuska77 ani mne neprišli! podľa SP žijeme z lásky a zo vzduchu. Vraj mi prídu teraz začiatkom júna - budeme bohaté 🙂

tiuska77
24. máj 2012

@bublinka76 .no máš ešte troška času...ale ten hamiltonou ti nezávidim. 😒 ..síce ktovie čo mňa čaká zajtra na kontrole :/ ... ale tak drž sa nech to je ok... ja dnes si dam klystír dúfam, že ho zoženiem a uvidí sa ..zajtra by to šlo je pekný dátum 😵

verca007
24. máj 2012

baby v noci mi odisla hlienova zatka a rano 10minutove kontrakcie.. Ked som dosla do nemocnice tak nic. Som len na jeden cm otvorena, ale domov uz nemozem ist. Dufam, ze to budem mat rychlo za sebou. Drze palce

bublinka76
24. máj 2012

@tiuska77 Tiez sa mi zajtrajsi datum velmi paci, len neviem, ci aj malemu 🙂 . Ten klystir je dobry napad, a hlavne neskodny, tak snad ti pomoze, ak je babo pripravene. Nechapem, ze ta nechaju tak 11 dni, to je dlho. Ale drzim palceky, aby si to mala rozmyslela a rozhodla sa konecne vykuknut na svet 😅

deni777
24. máj 2012

@verca007 jeej no super 🙂 🙂 🙂 ja som na 2cm a stale nic ,, vcera boli bolesti ale presli tak cakame 😖
@tiuska77 mne moja mudr povedala ze sa vyvolava aj 2tt po termine , takze v podstate je cas este

deni777
24. máj 2012

baby robila mi mudr vcera hemiltonov hmat mate stym skusenosti? som precitala uz aj fora co tu pisali , ale rada by som viac o tom vedela, ci to zabera

tiuska77
24. máj 2012

@verca007 drž sa ,..nech už to máš čoskoro za sebou 😉

tiuska77
24. máj 2012

@bublinka76 hmm klystír sa nekoná nezohnala som ho ☹ a ten YAL či ako je len na predpis 😒 .. ale tak schody na 6. poschodie už dnes boli 3x a určite si ešte vybehnem .. 😝

tiuska77
24. máj 2012

@deni777 mojej kamoške to robil ..a na druhy deň dostala kontrakcie....a aké to bolo dalo sa to vydržať? 😒 tiež som hoc čo o tom počula?

deni777
24. máj 2012

@tiuska77 mne to urobila vcera o 11.30 a okolo 19h mi zacali bolesti ale presli do rana , a dnes nic ,, ale mam z toho spinenie-zevraj to je normalne a mam cakat na pravidelne kontrakcie,,, vies co tak bolo to neprijemne ako by dala celu ruku dnu ale ja som sa skor tesila ze nech uz somnou nieco robia, lebo toto mam druhy termin uz a som dost vycerpana ☹

deni777
24. máj 2012

@tiuska77 a prvy termin som mala tiez 20teho podla USG 🙂

kwatka
24. máj 2012

ahojte
dnešná poradňa-nič nové,zatvorená,kontrola o týždeň a dr.povedal,že čo chcem,veď ešte nie som v termíne-ten mam 29.5,-no asi tak. Tak ja si myslím,že majové dieťa sa nam narodí v júni.
A inak ja som na MD od 17.4. a ešte ani mne neprišli ani peniaze a ani rozhodnutie a ani rodičovský-keďže ešte úrad práce nemá rozhodnutie zo soc.poisťovne-my tiež žijeme z čistej lásky a zo vzduchu. Ale zajtra už tam idem volať,že čo im to tak dlho trvá. A asi tam nabehnem sa hádať aj s celou rodinou ako naši spoluobčania-možno potom pošlú peniaze. 😅

najjulinka
24. máj 2012

@kwatka omylom som klikla sem a čitam posledny prispevok a asi sem pridem čo si vyzistila na oc. poistovni... ja som na materskej od 18.4. a taky nič - ani rozhodnutie, ani prachy ešte... (muž niesol 18.4. žiadosť o podporu zo socialky a tá mu už došla a aj rozhodnutie mu došlo ale mne materská ešte nič)

kwatka
24. máj 2012

@najjulinka keďže dnes ma soc.poisťovňa nestránkový deň a viem,že vtedy telefóny nedvíhajú,tak ani neidem volať, budem volať zajtra a jasne,dám vedieť čo som zistila

stvura
Odpoveď bola odstránená
najjulinka
24. máj 2012

@stvura 2 su v pestunstve a ostatne deti su pv profesionalnej a nemam ich všetky naraz.. teraz len jedno mame v profesioanlnej, takže mam 3 deti a je to ťažká pohoda, lebo bežný stav je u nas 5 deti dokopy... 😀 jednu školkarku , ktorá chodi na pol dna do školky a 2 kočikove nechodiace mame, takže super...

a ked som sa narodila ja, tak segra mala takmer 6 rokov, alemusela si vyskušať ake je to pišať do plienky........ 😀 😀 😀 a v troch rokoch sa ešte akakolvek zmena može prejaviť opätovným pocikavanim... aj tým sme si prešli u jedneho dieťaťa a tak sme boli benevolntnejši... a o nejaký čas sme zas sprisnili a bolo po probleme... (kedže šla zima a nemohlo sa pocikať kdekolvek , tak nam ine neostavalo, ako davať plienku opäť).. a za cikanie do nočnika bol u nas 1 gumový cukrik... to veeelmi pomohlo... 😉
najstaršia furt pýta babatko.. ked ideme do domova, tak už sklamane, že nie po babatko.. minule ma strkala na oddelenie, že ona pojde so mnou vybrať... viezli po chodbe total postihnute dieťatko v kočíku a jej bolo jedno ake dieťa, už mi vravela, že určite nejake maju, lebo videla v kočiku.... 🤐 je total na babatka ako ja a moja mama... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 proste naša fajta...

keira
24. máj 2012

odisla vam hlienova zatka (ak ano, ako?) a porod v nedohladne? co ste robili?

tiuska77
24. máj 2012

@deni777 no mne ani raz nepozeral lekár ani krčok takže ja ani netuším či som vôbec bola otvorená aspoň na chlp...jedny vravia, že to je dobre, že so vomne nebabre a druhý zas, že by mi kus pomohol...ale tak keď už ani sex nepomáha 😝 ..ale tak ostáva veriť, že všetko je tak ako ma byť... 🙂

bublinka76
24. máj 2012

@keira ak ti odisla hlienova zatka, nemozes robit nic, len cakat, ci a kedy zacnu kontrakcie. Mozu zacat v ten isty den, ale aj o tyzden, ci o viac. Je to velmi individualne. Ale ak ti odisla cela, aj s primesou krvi, mozes cakat kontrakcie asi uz coskoro.

deni777
24. máj 2012

@tiuska77 nepozeral?? 😕 😕 fiha to by mal, ved apson aby vedel ci sa otvaras pre boha, lebo ked si na 4cm aj ked nemas kontrakcie tak uz beru na salu-zevraj ,,, a teraz cakas alebo ides na prijem do nemocky na vyvolanie??

keira
24. máj 2012

@bublinka76 ako spoznam, ci miodisla cela?

tiuska77
24. máj 2012

@deni777 no možno, že pozerá ale cez usg...ale cele tehu ma zdola nepozeral, akurát mi bral ster na toho streptokoka... no zajtra mam ozvy a sono....tak uvidím, keď som bola v pondelok tak som mala slabunké sťahy maternice... takže uvidím čo bude zajtra... my mame gynekológiu na 9. poschodí som rozhodnutá si tam zajtra vyšliapať xixi

alicia28
24. máj 2012

@tiuska77 , zdola ta nemusi pozerat, nove vyskumy ukazali ze nie je vhodne zenu vysetrovat casto alebo vobec zo spodu pokial to nie je potrebne , zbytocne sa tam moze zaniest infekcia, takze tvoj doktor robi dobre tak ako robi...asi ide s dobou a vzdelava sa 🙂
toho slapania na schodoch,,,to by si mala ist dole,,,chodit hore po schodoch a tak dlho sa vobec neodporuca pretoze to moze tvojmu dietatku ublizit, ked chces porodit rozhodne neslapat do schodov hore ale dole mozes chodit ,,,takze ked pojdes domov ,,zoslap si schody radsej dole aby zbytocne nebolo nieco komplikovane,

drz sa,,,ja tiez dnes vecer cakam ake budem mat vysledky a ci sa nieco pohlo, ak som otovrena ideme nato a porod si dam vyvolat, uz sa neviem dockat kedy to spontanne porodim ,,,nech je dietatko uz vonku,,dufam ze nebude cisarsky a najdem dost sil na tlacenie 🙂

deni777
24. máj 2012

@tiuska77 ja som prave vyslapala u nas v panelaku 7 poschodiiii 🙂 tak snad pomoze trosku rozbehnuuut,, citala som aj o fotlopte ale toho sa bojim ze by mi prislo zle natriasanim 😀 😀 uvidime,,, tak drzim palce zajtra ! 😉