icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

deni777
24. máj 2012

@keira ona moze odist aj dva tyzdne pred porodom, je to individualne ale pokial nemas kontrakcie, alebo neodtiekla plodova voda nemusis do nemocky ,,, hlienova zatka je taky sliz hnedo-az cerveny torsku z krvou

alicia28
24. máj 2012

@deni777 , tak to si spravila presne opacne, fitloptu ti daju aj v nemocnici pretoze to pomaha,,,ale slapanie do schodov to je nezmysel a moze ti viac ublizit ,,
to sa skus poradit s dobrym lekarom co ti na to povie? ze sliapes hore do schodov,,asi nebude nadseny a porod ti to nepomoze rozbehnut.
FIT lopta je super vec na tom skacu baby v nemocnici predtym nez si lahnu na porodne kreslo aby sa viac otvorili 🙂

deni777
24. máj 2012

@alicia28 anoo?? jeejda tak idem na fitloptuuuu 😀 😀 😀 😀 ja som citala na nete ze aj chodenie po schodoch tak neviem uvidime 😀 😀

alicia28
24. máj 2012

@deni777 , len to chodenie po shcodoch je dost nebezpecne, na nete je toho popisane vela, ale nove vyskumy zistili ze to chodenie po shcodoch ti urobi viac skody ako uzitku, a hlavne to nie je dobre pre dieta, v pokrocilom stadiu tehotenstva si mozes chodenim hore po schodoch narusit placentu a zacne sa ti odlupovat z miesta kde je .....a potom co ? ako to zistis ? ked bude neskoro a zbytocne to skomplikujes dietatku, lekari ti aj v nemocnici povedia ze chodenie po schodoch je hlupost ..........ale ak velmi.... silou mocou chces chodit tak len dole schodmi,,,hore nie ,,,tak si davaj na seba pozor a neriskuj

deni777
24. máj 2012

@alicia28 a ta fitlopta pomaha? nevies? uz ju mam nafukanu ci sa mam nejak mierne pohupovat na nej alebo podobne?

bublinka76
24. máj 2012

@keira to tazko povedat, ako spoznas, ze odisla cela...je toho dost,ale zas nie prilis.
Precitaj si tento clanok, mozno ti v niecom pomoze:
http://tehotenstvo.rodinka.sk/rodime/porod/hlie...

tiuska77
24. máj 2012

@deni777 ja každý večer na nej hopkám alebo také krúživé pohyby... ja už fakt neviem čo vymyslieť na tu malíčku..nech ide von 😉

deni777
24. máj 2012

@tiuska77 jooj moja ja som toez uz vsetko vyskusala ,,, tak skusim este teda tu fitloptu ale neveim uz nicomu 😀 😀 😀

alicia28
24. máj 2012

@tiuska77
@deni777
ano pomaha, ked chces porod rozbehnut a si otvorena napr. na 2 - 3 cm tak ti daju loptu aby si skakala aj v nemocnici pomaha to vzostupit dietatku nizsie a lepsie sa mozno aj otvaras,neviem to na 100 %,mne to pred 3 rokmi v nemocici pomohlo,,,ale dali mi aj vyvolavacku a potom som zase skakala ,,bolo to dobre, a ked to maju v nemocnici tak asi to na nieco je,,,presne neviem ako velmi to pomoze ale uskodit ti to nemoze,,,,skor tie schody to nie je bohvie co, to by som neriskovala chodit hore

deni777
24. máj 2012

@alicia28 ja som otvorena na 2cm, a doktorka mi urobila hemiltonov hmat vcera , povedala ze dokonca tohto tyzdna to bude,, tak sa snazim trosku pomoct zajtra mam termin a vcera som mala uz aj bolesti na vecer ale neboli pravidelne a potom presli,,, uz chcem mat syna pri sebe 🙂 tak budem skackat dakujem 🙂 🙂

janusha33
24. máj 2012

@kwatka No tak to sa divim lebo ja som na MD od 11.4 a rozhodnutie mi prislo ked som bola v porodnici cize zaciatkom maja a peniaze mi prisli nejak 17.5.alebo tak nejak.....zhruba tak ako mi chodila PN.Akurat este tam musim odniest kopiu rodneho listu ale to skocim v pondelok ked pojdem na gyndu potvrdit papier na priplatok k prispevku pri narodeni dietata.To take hovadiny k tomu treba ze jedna slobodna matka ma co robit aby pozhanala vsetky potrvdenia.

janusha33
24. máj 2012

@tiuska77 Tak jej skus dat pokoj a mozno si vtedy povie ze dobre no idem von.

alicia28
24. máj 2012

@deni777 , jaaaaj tak to ti zavidim, ja keby som bola na 2 cm idem hned do nemocnice a uz si davam infuziu na vyvolanie porodu, uvidim co mi dnes povie ,,ci som otvorena na 2cm to staci a moze sa porod vyvolat, to som bola aj pred 3 rokmi tak otvorena a dali mi infuzku a do 3 hodin som mala malu pri sebe,,,,tak len pekne poskakuj na lopte a mozno to budes mat coskoro vonku,,,drzim ti palce.

deni777
24. máj 2012

@alicia28 ja nechcem praveze vyvolavat tak snad to bude dobre a pojde to samo 🙂 🙂 dufam ze dnes to pride, alebo zajtra lebo uz od minuleho tyzdna cakame na to 🙂 🙂 tak drzim palce daj vedet teda ako si dopadla, ci teda sa otvaras alebo co 😉 😉

alicia28
24. máj 2012

@deni777 ,mozes tahat aj do 42,tyzdna,,,,ja som tak porodila,,az potom som sa otvorila a museli aj vodu prasknut aby sa to lepsie rozbehlo,,,uz to nechcem tolko natahovat,,,ked budem na 2 cm bude rada ze to moze ist von,,konecne bude ulava lebo s bruchom si uz neviem rady 🙂
ty uz ale ked si otvorena asi to budes mat coskoro, , iste ta sleduju ako postupujes a bude to dobre, drzim palce

deni777
24. máj 2012

@alicia28 tak urobila mi mudr vcera hemiltonov hmat apovedala ze je to na dobrej ceste,ze nevidi dovod na vyvolanie ani prenasanie,, dokonca mi nedala ani dlasi termin do poradne, ze tento tyzden to pride ,,, takze uz len cakam 🙂 🙂

alicia28
24. máj 2012

no tak super, to mas potom dobre, aj ked nikdy sa nevie ako to dopadne, to sa neda povedat ze to bude alebo nebude,,,tazko povedat, mozeme len predpokladat....ale drzim ti palce nech to ide same von aby si zbytocne neprenasala,,,ani u mna nevideli dovod na prenasanie .....a vidis nakoniec som tahala do 42.tyzdna
to veru bolo,,,ani nechcem spominat,
,,teraz uz chcem mat pokoj a nestresovat doma ked to na mna pride, uvitala by som keby som bola otvorena a idem v klude do nemocnice a pekne to infuzkou popozenieme,,zase si poskacem na lopte a budem to mat bez domaceho stresu vonku....dufam ze to tak bude

jarabica123
24. máj 2012

@deni777 asi ta fit lopta pomaha, ja na nej skackam od 38tta vcera na poradni som bola otvorena na 3cm, tak myslim, ze nieco to ma do seba, ved vyskusaj, ublizit babatku nemozes, ja uz som dnes mala od rana bolesti a vyzeralo to nadejne, tak som sa sla este troska prejst, ze hadam to este dopomoze a cuduj sa svete, mne sa to tou prechadzkou zastavilo🙂) asi ma picne🙂)a ja ze uz budem mat malicku dnes alebo zajtra v naruci🙂) aj zatka mi od rana odchadza a nic🙂 kolko budeme este cakat? 😀

deni777
24. máj 2012

@jarabica123 jooj to vazne ti uz odchadza? pana beka to len ja som "pozadu" ☹ toto je moj druhy termin, prvy som mala 20.5 ,,, mne nic neodchadza, akurat co mi urobila vcera hamiltonov hmat doktorka tak z toho spinim trosku-co je normalne zevraj,,, ale nic viac,, ale mala som vcera troksu na vecer bolesti, ale lahla som si a bolo po nich 😀 😀 😀 asi poslickovia alebo co,,, uvidime co prinesie dnesok,, duuufam ze dnes to uz pride ved mam zajtra dalsi termin tak bodaj by 😅 😵 😵 ty uz pojdes ked ti odteka zatka to do 2 dni zevraj

jarabica123
24. máj 2012

@deni777 No ze niekedy aj tyzden pred porodom odide hlienova, tak neviem, ale teraz sa citim ako keby som ani tehu nebola, nic ziadne bolesti oproti ranu🙂 a pekne pomalicky skackaj, uvidis, ze to pomoze. ja som si vcera myslela ze si ma tam nechaju, ked mi dr. povedal ze na 3cm otvorena, ale nepovedal nic, a ze mam ist este domov a cakat, tak cakam🙂 ja verim, ze sa to uz u nas pomaly rozbehne, ved dokedy este mame cakat?su to nervy, vsak🙂

deni777
24. máj 2012

@jarabica123 ja som na 2cm a tiez povedala doktorka ze je to na dobrej ceste a ze nevidi dovod na prenasanie ani na vyvolavanie, a ze ma mi pomoct este aj trosku mm, ale co ked je v praci a ked dojde chudak tak je unaveny a ne to este aby na mne naskakol a "pomahal" 😀 ale uvidime , ako skusali sme aj to , minuly tyzden mozno aj tym som sa posunula z 1cm na 2 cm otvorena ale neviem no,, ja duuuufam ze to uz pride do tychto dvoch dni, a inak mas aj epidurlaku? alebo doktora zaplateneho? ci nejaky standart?

jarabica123
24. máj 2012

@deni777 a moj muz sa zas boji, ze ho mala chyti uz za vtacika🙂) a neda si to stale vysvetlit, ze to tak nie je🙂)) aj ja verim ze do dvoch dni to pride, cakas chlapceka?? nemam epiduralku, ked ti mam pravdu povedat, tej sa bojim viac ako porodu🙂a lekara tiez nie, len aby boli aspon sestricky v pohode, lebo u nas su take mrsky niektore, ale snad vsetko dobre dopadne, a ty mas epidural???

deni777
24. máj 2012

@jarabica123 hehe tiez ten moj nejako neze nechce ,ale ma ako respekt pred tym sexom v tehotenstve 😠 a pritom ja by som aj chcela, len nech to pomoze 😝 ja mam epiduralku zaplatenu, uvidim ako to bude prebiehat, ak zvladnem vydrzim tak si ju nedam pichnut,,ja sa praveze najviac bojim porodu samotneho na kresle-myslim ked pojde hlavicka, a porod placenty a sitia 😢 kontrakcii sa ani nebojim ani epiduralky ako hlavne tohto 😀 😀 no snad mas pravdu, ja som skusila uz vselico na vyvolanie tak by to mohlo pomoct uz 😅

bublinka76
24. máj 2012

Tu je jedna rada pre tie, ktore by chceli porod trosku posurit. Citala som si na jednej stranke porodne pribehy, a mnohe zeny pisali, ze to na nich prislo potom, ako zjedli nejake tazke jedlo...udene, zemiakove placky, alebo sa len proste poriadne napraskali niecim dobrym. Tak mozno zaberie aj nam, a ak nie, aspon si dobre zamlsame, nie? 😀

katka1903
24. máj 2012

@deni777 bolelo to zevraj to boli ten hamiltonov hmat?

deni777
24. máj 2012

@bublinka76 joooj ja jem furt a furt nic 😠 😀
@katka1903 vies co bolo to neprijemne ale dalo sa to, ja som myslela na to, ze ked mi to ma pomoct, tak nech to pomoze poriadńe ,, ale asi nepomoha 😀

katka1903
24. máj 2012

@deni777 daj horucu vanu,sex mneto pomohlo pri druhom a uz aj som potom v noci isla

deni777
24. máj 2012

@katka1903 mame sprchovy kut-.a to som skusala aj sex sme mali 😀 😀 nic nepomaha aj teraz hopsam na tej fitlopte a nic 😠 a to som uz otvorena na 2cm , a doki povedala ze tento tyzden to uz bude 😅

zlobinka
24. máj 2012

no my a dojcenie..tak to je aka drama...nemam moc vystupene bradavky, malej sa to zle chytalo nakolko som mala cisarsky a malu krmili bebou a mlieko som mala neskor a mala bola netrpezliva, ked hej tak mliecko netieklo, tak mi jedna znama, co robi na novorodeneckom-s nedonosenymi detickami poradila, ze mam pouzivat cumlik-klasicky a fakt kojim s cumlikom...ide to perfektne, len ma mrzi, ze nemame taky kontakt akoby som si zelala...takze aj odsavam...ale aspon ma moje mliecko a nemusi mat Um...

iukapiuka
24. máj 2012

Tak uz aj my mame nasu Elisku 🙂 23.5 - 3985g a 52cm, je uplne uzasna 🙂