icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

aadulik2110
26. máj 2012

@jarabica123 ja som bola v poradni v deň vypočítaného pôrodu a povedali mi, že som iba na 1cm otvorená.... po 3 dňoch som bola opäť v poradni a to mi povedali, že som otvorená na 1,5cm.... prešli 2 dni a stále nič nepociťujem.... bábo kope o sto šesto.... cítim sa dobre, ale toto čakanie ma zničuje... aj keď si plánujem prácu, aby som sa s tým nezaoberala... aj tak sa to nedá

tiuska77
26. máj 2012

@aadulik2110 no mne to už ide tiež pekne na mozog... a keď sa pridajú k tomu otravný ľudia mam dosť 🤐 ...a tej mojej malinkej to evidentne nevadí ona si tam naplno užíva 😝

pokito
26. máj 2012

Tak som sa rozhodla ze urcitym ludom nezdviham telefon!!! Som im oznamila, ze ked to budem mat za sebou, sama dam vediet. Akoze nic ine nerobim len odpovedam na smsky a debilne otazky 100 krat denne. Same: už? Este nic? Este si celá? Este si sa nerozpadla? ... vrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

margarita
26. máj 2012

ahojte vsetky majovky,
tak uz aj ja to mam za sebou, rodila som podla dohody planovane po vyvolavacke
22.5. Vyvolavacku som dostala cca o 7.30 a uz 9.30 sa nam narodil syncek Peter (krycim menom Aladar 😀 )
4250 g a 53 cm. dnes sme sa vratili z porodnice.
vsetkym este cakatelkam zelam pevne nervy a stastne porody 🙂

pokito
26. máj 2012

@margarita gratulujem, pekna vaha 😉 zelam vela zdravicka...

pokito
27. máj 2012

Baby tak ficim do porodky, praskla voda

janusha33
27. máj 2012

@pokito Jaaaaj drzim prsty...

gugolina
27. máj 2012

@danculka24
@kwatka este soom tu aj ja 🙂 ataktiez ziadne priznaky az na to ze mi vcera odisla hlienova zátka ale to moze este trvat :(

gugolina
27. máj 2012

@pokito drzim palce 🙂 tak uz je to tu 🙂 aj ja chceeeeeem :D hlavne vela sil 🙂

katkamiki
27. máj 2012

Baby, dakujem vsetkym za gratulacie, pisem este z nemocnice, z mobilu, tak neodpisujem kazdej, blby mobil.ja som isla do porodnice vo stvrtok na prijem, ale stale som nebola otvorena. Uz si ma tam ale nechali. V piatok mi dali o 9 rano tabletku dnu, to som trochu citila uz konttakcie, ale dalo sa. O 1 mi prepychol plodovu vodu a o pol 2 mi dali este nejaku injekciu do zadku a po nej to uz boli neskutocne bolesti, vracala som, zimnicu som mala, no hroza. Maly sa narodil o pol 6 a na to, ze mal cez 4 kila, sme to dokazali bez nastrihu 🙂 tie ktore cakate este na porod prajem, aby bol co najkratsi a najmenej bolestivy 🙂

jarabica123
27. máj 2012

@gugolina ja uz som skusila asi vsetko a mala sa drzi a drzi🙂 ja chcem aby sla normalne prirodzene von, len ked v utorok sa mame hlasit v nemocke, a budu vyvolavat, a ja by som chcela aby sa sama vypytala, ale ona je leniva po tatovi🙂 sa zapiera asi rukami🙂))babulky, co su tie nase miminka take tvrdohlave?🙂)

petka296
27. máj 2012

*5 dni a vcera ma mm zobral do kina a zahlasil, ze ak to na mna pride tak si musim pockat kym film skonci. A ja mu na to, ze neboj laska, vezmem si do kabelky termosku s horucou vodou a zopar cistych uterakov 🙂

jagu81
27. máj 2012

No baby vidím, že nás je tu ešte dosť nedočkavých, tak nech to máme rýchlo za sebou, to chceme už asi všetky rovnako 🙂 Kedže u nás stále nič nové, babulke sa vôbec nechce von tak zajtra ráno nástup na príjem. Myslíte, že už budú hneď vyvolávať, keď termín bol 21.5.? Už nech radšej dačo robia, lebo toto čakanie je na nervy a ak mám čakať v nemocke, tak ma tam asi ..... to už radšej doma. no však zajtra uvidíme, už nech je ráno

biba17
27. máj 2012

@mimi ja som tiez prve dietatko krmila v kombinacii prsnik-flasa a nemali sme s tym vobec ale vobec ziadny problem a to som Martinka dojcila do 11 mesiacov. Takze podla mna je to uplne normalne.
ja osobne cievku neuznavam.

mimi
27. máj 2012

@biba17 a kedy si prestala uplne s flaskou? My sa uz vacsinou kojime a ked mam pocit, ze mam malo mliecka, tak jej dam flasku a uz ju zacina odmietat 🙂

tiuska77
27. máj 2012

@jagu81 no ja som 7 dni po ..a mi kázali prísť klasicky len na kontrolu zajtra...nič sa nezmieňovali o vyvolavačke tak som tiež zvedavá...je to už na porážku...cez týždeň som mala aspoň v noci kontrakcie a teraz vôbec nič 😠 😒

jagu81
27. máj 2012

@tiuska77 no veru na porážku, mňa už chytajú také nervy, včera som sa od zlosti už aj vyrevala 😒 aspoň trochu sa mi uľavilo. Mne posledne Dr. napísal v utorok do preukazu, že 28.5. navrhuje hospitalizovať, takže domov ma asi už nepustia, ale či aj vyvolajú netuším.... jaj no už len vydržať. Držkaj sa, nech to máme rýchlo za sebou a bambulky naše poďte rýchlo von, my vás už chceme mať pri sebe 🙂

tiuska77
27. máj 2012

@jagu81 nechápem čo to sa im nechce von 😝 ... veď všetko majú prichystané a každý sa na ne teší.. a oni tam už isto v takej hnusnej vode trčia 😀 ..mne sa už ani plakať nechce 😒 .. keď ja sa bojím tých vyvolávačiek ževraj je to všetko oveľa bolestivejšie 😖

jagu81
27. máj 2012

@tiuska77 však no povedz aké sú potvorky, každý už sa teší, kedy ich uvidí a oni si tam hovejú, ako keby sa von nechystali ďalších 9mesiacov. Podľa mňa to je s vyvolávačkou individuálne, tak ako aj prirodzený pôrod, niekto sa natrápi a niekto ani nevie ako a bábo je von. Každá sme iná. Ja už som zmierená so všetkým, len nech sa už niečo deje, lebo toto čakanie je pre mňa horšie ako bolesť 😒

tiuska77
27. máj 2012

@jagu81 no to máš určite pravdu s tou bolesťou ale väčšina rozpráva, že po vyvolávačke je to viac intenzívnejšie 😒 ... rozmýšľala si alebo ideš si dať epiduralku?

jagu81
27. máj 2012

@tiuska77 uvažovala som nad tým, ale nakoniec som sa rozhodla, že nie. nech sa robí čo sa má, už to nejak s babulkou zvládneme 😉 a ty ideš?

aadulik2110
27. máj 2012

@pokito neboj, nie si samá.... tiež počúvam samé takéto otázky....

@margarita blahoželám a želám obom veľa zdravíčka

@jarabica123 neviem prečo sú také tvrdohlavé.... toľko som tomu nášmu drobčekovi už narozprávala čo na neho čaká..... a nič....

@jagu81 aj ja zajtra nastupujem do nemocnice... mám sľúbenú vyvolávačku, ale dozvedela som sa, že štandardné praktiky je v 1. deň prijať, spraviť vyšetrenia - celý deň na vzdychárni a až večer, prípadne na 2. deň ráno sa začne s vyvolávačkami.... to ma tam asi porazí...

@tiuska77 mne už je to jedno, či to bude normálne či vyvolávačkou.... hlavne nech je drobec na svete....

sandricka2011
27. máj 2012

@margarita juj to je valibuk 🙂 ani si neviem predstavit ako sa dostal von 🙂...uff...az mi je teplo z toho :D Ale vela zdravicka zelam.

jagu81
27. máj 2012

@aadulik2110 jej však my sme mali aj termín rovnaký 🙂 tak zajtra nás čaká rovnaká "zábava", držím palce nech to máte rýchlo za sebou a nech ťa tam neporazí 🙂 ja už sama neviem čo chcem, na jednej strane by som bola najradšej keby sa to rozbehlo samo, ale zase len tak ležať v špitáli, to tiež nechcem .... no už sa asi musím zmieriť so všetkým, nech sa robí čo chce treba len vydržať a tešiť sa, že na konci toho zlého budeme mať naše tvrdohlavé, lenivé detičky 🙂

pokito
27. máj 2012

Koceny, tak uz to mam za sebou, najprv sa to dalo, potom som sa strasne rychlo otvorila na 6,5 prsta a tvrdili mi, ze uz je na epi neskoro ☹ a vtedy nastali muky. Od zaciatku som mala kontrakcie kazdych pat minut, ale na boxe kazdu minutu. prestala som sa otvarat, lebo mala nezostupovala. dali mi vyvolavacku, aby som sa otvorila a ja so+ dostala take strasne bolesti ze az. Po vyse dvoch hodinach to vzdali, ze mala ma asi kratky pupocnik alebo je niekde zasprajcnuta. ze bude sekcia. no kym ma vzali na salu tak som mala dalsich 30 kontrakcii. Urobili spinal a Samirka bola na svete 😉 3250g a 50cm a stalo to za vsetko to utrpenie 🙂 teraz lezim jak mumia so zabadazovanimi nohami.

janusha33
27. máj 2012

@pokito jeeej gratulujem....hlavne nech ste obe v poriadku,zdravucke a mate dost mliecka

cobhan
27. máj 2012

@pokito Gratulujem 🙂. Tak to si to mala podobne ako ja...len s tym rozdielom, ze ja som vedela, ze to musi skoncit sekciou...ale tie kontrakcie kazdu minutu som si uzila. Este raz blahozelame k Samirke a drzte sa, baby

tiuska77
27. máj 2012

@pokito gratulujem... tak hlavne že ste obe zdravučke...už si budete spolu len uživať 🙂 .....strašne závidím, že to máš za sebou...tak sa len držte veľa mliečka... 🙂

mimi
27. máj 2012

@pokito gratulujeeeem, hlavne vela zdravicka!

zlobinka
27. máj 2012

@pokito gratulujem..hodne zdravicka..