Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
No tak žiadna zmena, ale zajtra už nastupujem ráno do nemocnice na tabletku.... mohla by sa mala umúdriť a vyliesť ešte dnes von 😝
@svetlusska jest mozes vsetko ale s mierou.Len si odsleduj co by mohlo miminku urobit sarapatu v brusku a potom sa toho vyvaruj.....take zname alergeny su jahody,orechy.v podstate mozes vsetko ale opatrne.hovoria ze napr.strukoviny by sme nemali a v porodnici nam dali fazulovu polievku.ja napr.viem ze s cokoladou a kakaom musim veeeelmi opatrne lebo riskovi to nerobi velmi dobre,takisto ryzu v mlieku mozem jeden tanier a dost.len skoda ze ja ju tak lubim.to si musis postupne odsledovat co drobcovi urobi dobre a co nie.ale jedz vsetko aby si mala dost vitaminov.
Ako tu tak citam uz som asi posledna mamicka cakatelka :( zajtra mame poradnu tak mi prosim drzte palce 🙂 uz aj ja chcem drzat svojho milacika 🙂 a vsetkym mamickam prajem vela vela zdravicka a mliecka 🙂 a pokojne noci 🙂
@gugolina aj ja som este 2 v 1
@bublinka76
@kwatka
@gugolina heh baby aj jaaaaaa a ne a ne maly voooon ☹ uz mam toto druhy termin porodu a nic 😠 aale som otvrorena na 2-3cm, zatka je fuč,,, no uvidime
@deni777 mna caka zajtra poradna a asi Hamiltonov hmat,ale stale dufam, ze sa to nejakym zazrakom dovtedy rozbehne aj same. Zacalo mi dnes poobede byt aj trosku zle (okrem poslickov,ktorych mam ale skoro denne), tak aspon nejaka zmena. No, snad to nieco znamena.
@bublinka76 ja mam hemiltona urobeneho stvrtok mi ho robili, a nic uz je pondelok,, mala som trosku bolesti s toho ale nic vazne, akurat co mi zatka odisla ine nic ,,, ja idem na vyvolanie v pondelok-ak dovtedy neporodim , co asi tazko kedze som vyskusala vsetky metody na vyvolanie porodu a maly sa ma drzi ako kliest a mam pocit ze aj ked sa na hlavu postavim jemu sa to bude pacit 😅
Ahojte baby. Ja ked som bola tehu s malym tak som mala poradnu prave den pred ofic.terminom porodu. Gyn mi povedala ze sa neotvaram, brusko mam hore, krcok vobec nevyzera ze by som mala rodit...ze asi dva tyzdne to bude trvat. Ten vecer mi odisla plodova voda a na druhy den poobede sa maly narodil, takze presne na termin. V ten den pred porodom som vela chodila a dala som si teplu sprchu. Takze ak vam aj povedia ze nie ste otvorene, alebo ze hento toto, ze to nevyzera, kludne to moze byt na druhy den uz vonku 😉
Chcem sa spytat, robite aj nejaku tabulku ohl.porodu? Lebo co som vas tak zbezne preletela tento mesiac, vsimla som si, ze je dost sekcii...a nejako som zachytila ze je taky nejaky trend, ze kramare maju cca 30% sekcii zo vsetkych porodov...
@sissmiss no ved ani ja uz tomu neverim co povedia kedze mne povedali ze to uz bude do konca tyzdna a je pondelok takze sa mylili alebo mysleli iny koniec tyzdna?! neviem 😀
a mala si aj nejake bolesti ci nic vobec len oidisla zrazu voda a islo to samo?
neviem ci tu je nejaka taka tabulka, nepocula som o nej , ale tiez sa mi zda ze viac je sekcii ako normalnych porodov tusim 😖
@sissmiss Vies pisem do tohto fora uz dost dlho a ani jedna z nas co sme mali sekciu sme ju nechceli.Nie je to trend u mamiciek.Ja som tiez chcela ist prirodzene,ale to som len chcela kedze moj synator bol otoceny panvovym koncom a odmietal sa otocit hlavickou dole,tak museli indikovat sekciu a ja som sa mohla aj na hlavu postavit.
@tiuska77
@kwatka
@bublinka76
@deni777 tak to som rada dievcata ze som tu neni sama 🙂 ste ma potesili aj ked to nieje potesujuce lebo vsetky na to netrpezlivo cakame 🙂 ale verim ze tento tyzden sa nam to vsetkym uz pohne a porodime nase slniecka 🙂 drzim placeky vsetkym nech mame bezproblemove porody a zlaticka zdravucke s nami 🙂
@deni777 tak to nie je velmi optimisticke, ze ti Hamilton nezabral. Ja som sa nan tak zamerala, ze pevne verim, ze sa to zajtra rozbehne. Aj ked aby ho mohli urobit, musim byt otvorena aspon tusim na 2 prsty, tak dufam, ze do zajtra budem. Uz tyzden poctivo sedavam na lopte, v sobotu bola aj dost dlha prechadzka, ale dnes uz sa na chodenie necitim.
Pozeram, ze termin si mala v piatok. Neboj, ved maly musi von, nech uz to bude akokolvek. Najneskor buduci tyzden ich tu mame. A krasne meno ste mu prichystali (aj moj prvy syn je Matej) 🙂
@deni777 ja som mala maleho prilis hore, vobec nezostupoval a fakt presne 24h pred porodom mi gyn povedala ze je podla sona prilis velky a ze asi to bude skor sekcia. Nakoniec mal klasicke rozmery, 3500g a 50cm. Kazala mi prist koncom tyzdna zbalena do nemocky, lebo ze to budu musiet vyvolavat, ze sam nepojde a ze teda asi najskor sekciou. Ja som bola taka vystresovana a nestastna z toho a bala som sa, ze som sla odtial rovno do kostola, co som tam nebola predtym ozaj dlhu dobu a modlila som sa za to aby som porodila prirodzene a aby to dobre dopadlo. Nemala som ziadne bolesti a ziadne kontrakcie dovtedy, ani dokonca cvicne predtym. Bola som prvorodicka. Krcok ani na mm otvoreny. Hlienova zatka na mieste. Vecer som si dala teplu sprchu po tom unahananom dni a bola som naserkana na muza a tak prudko som si lahla do postele na chrbat aby videl ze sa hnevam 😀 a voda isla hned prec.... Zacali slabunke kontrakcie, v nemocnici mi spravil dr hamiltona, rano napichli oxytocin a uz to islo silnejsie a poobede som porodila.
@bublinka76 no vies co ja som sa tiez na to spoliehala ze pomoze a vsetci hovorili ze do dvoch dni pojdem a nic, a ano musis aspon 2cm byt -to ja som bola takze preto mi aj "dopomohla" ale iba tym ze mi ta zatka odisla ine nic som nespozorovala zeby sa nejako po tom hmate zmenilo. Ja dennodenne skackam na lopte, pohupejm posedavam, aj chodim von zo psom sa prechadzam, aj som yvskusala uz tolko toho , no toto je moj druhy termin, prvy som mala 20teho , takze sa ma drzi ako kliest 🙂 ale vpondelok idem na prijem na vyvolanie ak nepride sam 😢 A dakujeme , meno ma po manzelovi-najprv som chela Tobias-ale to si nikto nevedel zapamatat 😀 😠
@sissmiss Ja viem, ze na Antolskej sa tiez robi tretina sekcii. Riesi sa tak teraz kazdy problem, pre istotu. Oni tam mali pred par rokmi nejake problemy s 2 rodickami velmi kratko po sebe, snad ani nie vinou lekarov, ale teraz asi idu radsej na istotu.
@bublinka76 aha. Lebo sa mi to nezdalo ze odrazu je tolko toho. Vdaka za objasnenie.
@deni777 inak aj tak sa cudujem mne moj Dr minuly tyzden povedal ze ked budem otvorena na 2 cm ideme na to .... ale bola som len na 1,5 tak povedal ze cakame a ty si uz na 2-3cm... a nic? kazdy lekar ma asi iný pristup k otvoreným cm.... som zvedava zajtra na poradni drzte bambulky pace 🙂
@sissmiss joooj ja mam praveze velmi priaznive vysledky, mam aj krcok spotrebovany, som otvorena, mam nepravidlene kontrakcie, zatka mi odisla ale ne a ne sa to nejak rozbehnut proste , stale je to na tom bode mrazu,,, ako keby tam bol nejaky blok,,ale skusala som vsetko mozne od sexu, chodze , upratovanie, stimulacie bradaviek noooo proste od vymyslu sveta vsetko co existuje na vyvolanie ,, a aj tak nic 😀 to si mala velmi dobre potom ze sa ti to takto samo spustilo, ze ta voda praskla a potom hmate , ja som ho mala stvrok a vidis aj tak nic ,, takze tebe aj pomohol potom uz v nemocke aj ten oxytocin to si mala super 🙂

@petka296 Aha,tak v celku fajn,mozno mas spravneho tusaka a uplne super by bolo,keby sa narodila na MDD :D uz sa neviem dockat spravy ,ze je mala na svete :D