Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@jarabica123
@deni777 No ja teraz chodim na poradne do porodnice a chodim priamo k primarovi a on povedal ze staci ked budem na 2 cm a ideme na to , ano vyvolat... ze ked som len na 1,5 cm ze to nie aby som sa moc nevytrapila ale ze 2cm su uz oki... to bolo minuly utorok a zajtra idem na tu poradnu tak dufam ze uz budem viac.... V sobotu odisla aj mne zátka tak snad sa cosi uz zmenilo.... ale ak mi navrhne vyvola nie idem do toho.... ci mi to vyvolaju teraz alebo o 2 tyzdne keby mam prenasat a nepyta sa von tak radsej teraz aj bude mensi 🙂 snad to pojde lahsie a uz ho chcem mat fakt pri sebe 🙂 tolkým vyvolali a zvladli to zvladneme aj my 🙂
@gugolina Tak budem na teba zajtra mysliet, nech to dobre dopadne, mozno sa uz obe budeme zajtra vytesovat s nasich mimi🙂 len nech to ide rychlo a nech sa dlho netrapime, ty si beries muza pri porod??
@jarabica123 Dakujem pekne 🙂 aj ja drzim palceky nech to je co najmenenj bolestive a o to krajsie 🙂 ano aberiem si aj muza ten je sice v Prahe na skoleni ale do 4 hodin ked to pride je pri mne tak snad to stihne 🙂 ale myslim ze urcite ano lebo väčšinou tie porody su nadlhsie 🙂 aj tvoj drahy ide?
@deni777 toho hamiltona by som uz teraz odmietla 😀 Nie kazdemu zaberie, podla toho co som citala je to tak pol na pol. Ten umely oxytocin ano pomohol...kontrakcie mi uz potom regulovali, ale jasne, keby sa to dalo odrodit prirodzene, najradsej by som tak. Ale nie vsetko je take ako clovek chce. A k tomu prenasaniu a terminom. Par bab z nasej septembrovej temy ma termin vyratany tak, ze ak by mali tomu verit, tak pocali asi z myslienky...lebo v tom inkriminovanom case nemali doma muza a sex nebol. Takze maju vyratany termin podla posl.menstr. ale stava sa vselico. Kludne mohli a teda niektore aj museli otehotniet tyzden dva predtym alebo potom...takze ten termin je fakt len orientacny, ak im zle vyratali a povedali ze budu rodit koncom mesiaca ale ony otehotneli vlastne o tyzden neskor, tak zaciatkom noveho mesiaca su este stale v termine, ale podla dr uz prenasaju...Takze ziaden stres 🙂
@sissmiss Vies myslim ze ziadna z nas netuzila mat rozrezane brucho ale ked to inac neslo tak zial.Ja som tuzila ist prirodzene pretoze by som bola skor fit ako po sekcii no zial nevyslo a este teraz ma obcas ta jazva boli.To nehovorim o tom ako som zavidela zena co boli po normlnom porode a behali ako srny po chodbe a ja ako lazar som lezala a mala problem vstat z postele.Myslim ze ziadna z nas si nepriala sekciu a co sa tyka lekarov si myslim ze len robia svoju pracu a kedze su jednou nohou v base radsej urobia sekciu ako maju mat na krku zalobu za zanedbanie starostlivosti a mimco by malo celozivotne nasledky.Nie som zastanca sekcii ale co uz....ked to inac nejde
@gugolina No ide so mnou rano, aj ze tam so mnou zostane,chce velmi, ale jemu pride zle ked uvidi krv, preto sa bojim, ze mi budu este len ihlu do zily zavadzat a on uz bude hore pupkom🙂 ale som rada, ze aspon chce, nenutim ho, a ked mu nebude fajn, pojde domov a pride moja sestra za mnou, takze nic sa nedeje🙂len chcem, aby som tam aspon niekoho blizkeho mala, je to urcite lepsie
@sissmiss no ja neviem isto, ci je to dovod,len som si vsimla, ze zhruba odvtedy sa to so sekciami akosi viac rozbehlo. Aj moja gynekologicka mi to spominala.
@sissmiss hej to som aj ja myslela lebo ja si nepametam presnu PM viem ze okolo 19steho o bolo, a tym padom mi to vyratali na 25teho , ale mohlo to byt kludne aj inak kedze ja som si nejak nepoznacovala ze kedy bola hlavne ze bola, a nejak sme to s mm nerieisili ci pride vtedy alebo vtedy vies,,, tak preto som si povedala ze mi tam kludne moze tyzden aj dva haprovat a to co lekari natrepu uz tomu vobec neverim, lebo mi tolko toho povedali ze uz to pojde, ze uz tento tyzden a bla bla, a potom iny doktor zase nieco ine proste nepsolieham sa na to az tak co oni povedia, kazdy si hovori inak, a verim tomu ze keby som isla teraz k inemu ten mi zase nieco ine povie 😀
@janusha33 mne maly tiez donicil bradavky na zaciatku, super mi pomohla masticka bepanten, ta vzorka, netreba ju ani zmyvat.. Malickom v kutiku pusy otvoris spuntikovi usta a tak lahko vyberies bradavku, ked sa ti zle prisaje, celkom fajn trik je, ked prejdes bradavkov malemu z jedneho kutika ust do druheho, vtedy otvori pusu ako vrata 😉
Inac k Petkovi sa pridal uz i moj muz, hnackuje i on, takze som uz na maleho uplne sama, krmim sa pre istotu zivocisnym uhlim, snad ma to obide 😒
@bublinka76 hmm. Ja mam info ze za sekciu dostane nemocnica viac penazi....Prekvapili ma tie kramare, 30% je podla mna vela, ale samozrejme clovek nemoze vediet ak nema v rukach nejake statistiky...zhanam info
@jarabica123 tak to je super ja sa veziem sama 🙂 lebo tatino v praci brat tiez, manzel na skoleni, svagrina ma doma 18 mesacne dvojicky tak ja sa vozim vsade sama ved sa este da 🙂 ale v kufri mam nabalene uz tasky keby cosi kdesi ma postretne 🙂 no mne keby to manzel nestihne nemam koho pri porod :( inak aj moj je taky ze ktovie ci nebudu skor jeho vynasat ako maleho stale sa smeje ale je odvazny a chce ist 🙂 tak snad to tí nasi mužíčkovia zvládnu 🙂 ked to musime zvladnut my 🙂 verim ze tvoj bude pre teba velkou oporou 🙂 ved uvidi prichadzat na svet vase bambulko a to je to najužasejsie na svete 🙂 mojmu drahemu kolega opisoval svoj zazitok z porodu a moj bol z toho unesený tak snad to bude aj v skutocnosti tak 🙂 drzim palceky 🙂
@gugolina ja neviem ja sa tej vyvoalavcky bojim, najprv som hrdo tvrdila ze si ju dam,a le radsej pockam do kym mozem, predsa su tam nejake tie rizika zevraj neviem no, ze to nejde postupne ale hned spadom tie kontrakcie a viac to boli,, ale ako hovorim kazdy toho vela natara a u kazdej je to inak,, kazda mame svoj nazor svoje skusenosti , to mas to iste ako pri epiduralke jedna vravi tak-druha tak,, ale ak si ty sama rozhodnuta je to na tebe a budem drzat palce nech to dobre dopadne a pootom daj info, lebo moj ked sa nevypyta idem tiez v pondelok na vyvolavacku 🙂
@gugolina Neboj urcite to stihne, a zvladnu to snad🙂 Ved su muzi, nie dake padavky🙂 A nevies ako to je, ze tu tabletku ked ti daju cakas este na izbe?,ci hned ides na porodnu salu??
@deni777 ako trochu strach mam... strach z neznameho neviem co ma caka, ale jedno viem co nas pocka na koniec 🙂 nase vytužene mimi 🙂 ja si zase vravim ze radsej si dam aj vyvolat ako stale cakat a nakoniec by ma mali tak ci tak vyvolat a bojim sa aj toho ak by som uz dlho prenasala aby sa cosi nestalo ze mu bude uz voda zeleniet, ze uz to prenasanie nieje dvakrat bezpecne.... ono je to tazko stat sa moze hocico... a ako pises u kazdeho je to ine, inak to preziva, niekto nema skoro bolet vobec niekto velmi trpi .... a my nevieme ako to bude u nas.... ale verim ze to vsetky zvladneme v pohodicke a budeme sa uz len z drobcov tesit 🙂
@sissmiss to mi nenapadlo, ze za sekciu je viac penazi. Ale chcem verit, ze lekari to nerobia preto. Ja som si v porodnici pri prvom porode z rozpravania mamiciek vsimla, ze rezali pomaly kazdu, ktorej porod trval dlhsie, alebo sa nerozbiehal. Asi pre istotu, aby sa vyhli zbytocnym komplikaciam. Ale asi to zavisi od konkretnej nemocnice a lekarov v nej.
@gugolina urcite ano 🙂 a takto to mas iste aspon ze teda ides, ja este teda pockam tento tyzden ale tiez v pondelok nastupujem ak nist dovtedy , co uz,,, aj ked som chcela "prirodzene" aby to prislo, a to som tolko toho vyskusala na vyvolanie a stale nic,,, takze posledna moznost do konca tyzdna a potom uz tiez nevaham a ideme na to , a som aj po termine uz, takze jasne na co cakat 🙂 len mne ani nechcu skor vyvolat ked som sa pytala kedy je to mozne, povedali az o dva tyzdne od terminu, tak mi to tak aj vyjde v pondelok akurat,, tak daj potom vedet isto ze ako si dopadla 🙂 drzim palce
@jarabica123 nooo to neviem ako je to s tou vyvolavackou.... ale som pocula ze niektore maminy museli dostat aj dve tri tie tabletky ze nezabrali a u niekoho hned prva zabrala... ktovie mozno zalezi aj od toho ci maju niekoho na vzdycharni alebo nie ak je volna mozno ta uz daju hopkat na loptu nech sa to rozbehne 🙂 🙂 a presne tak muzickovia to zvladnu a budu rozpravat zazitok z porodu 🙂
@tiuska77
@kwatka
@bublinka76
@deni777
@gugolina ja som tu este tieezzz a uz v zufalom stave 😠
@deni777 urcite dam vediet 🙂 ale iste to este nieje 🙂 som zvedava co mi zajtra Dr. povie... lebo ak som sa neotvorila od minuleho tyzdna aspom na 2 cm tak zas z toho nic nebude :( chaba mi uz len 0,5 cm... tak uvidime zajtra rano budem mudrejsia 🙂 ale normalne sa na tu poradnu tesim 🙂 len aby som nesla domov sklamana ze stretneme sa o tyzden... no nic nechame sa prekvapit 🙂 a ty mozno uz aj dnes v noci pojdes 🙂 nikdy nevies ved co tu pisu mamicky pride to z nicoho nic a ty uz mas vsetky predpoklady na to 🙂 tak drzim palce
@danculka24 jooooj moja ty mas este caaas 😝
@gugolina no to si aj ja hovorim kazdy den ze -uz dnes a nic 😠 no treba cakat tak ci tak uiz sme si toho uzili dost od zaciatku tehu, a velky kus presli tak preco nepockat tyzden , tak ci tak musi ist von 🙂 a je hlavne ze sme sa dostali tak daleko, ze mame donosene babatka, ze su zdrave a maju dobru a peknu vahu 🙂
@danculka24
juuuj to aj mna chytaju take... snad uz nebudu dlho trvat 🙂 ved uz je v piatok juuuun tak bambulka nase halooo podte von 🙂 ved je taky krasny mesiac maj 🙂 lasky cas 🙂

@gugolina myslis, ze ti bude chciet porod vyvolat?? Mne povedal, ze ak do zajtra nic, tak mi daju zajtra tabletku na vyvolanie, som otvorena na 3cm aj zatka odisla, a mala nic, tak si myslim, ze hadam sa to tym pohne, aj ked strach je silnejsi ako ja:( uz som si aj poplakala, ved neviem co ma caka, ale zase sa uz na malicku tesim, zjatra to uz hadam o takomto case budem mat za sebou.
Ty budes suhlasit ak ti to navrhnu, ze vyvolat?, lebo ja sama mam pred tym akysi respekt, ale zase to cakanie ma uz otravuje