Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@michalienka25 este nie, v piatok sa mam hlasit v nemocke tak uvidim, uz nech to je za mnou a som doma. tak si už pekne domka uživaš bambulku to je super 😵
@gugolina sme posledne ?? asi aj ano
@danculka24
@gugolina nie ste posledne, aj ja sa este kotulam 😒 🙂
@fide s tou sterilizaciou ma to prekvapuje. Pocula som,ze sa to pytaju zien po troch sekciach, ale ja by som si ju urcite nedala urobit. Inak je vela zien,co po 2 sekciach otehotneli a vporiadku porodili...samozrejme uz len sekciou, ale predsa.
No hlavne ze ste s babenkom vporiadku. Blahozelam k Simonkovi, uz zostava len aby sa maminka vystrabila z operacie, aby si naplno mohla vychutnavat malickeho 😀
Mamičky možem si navariť urologicky čaj ?? mam zrejme zapal mechura neviem čo si na to mozem dat kedze dojcim....dakujem...
Baby aku mate skusenost s tym Vigantolom?Druhy den som to dala malemu,2 kvapky ako kazal lekar aj ked nie je nedonoseny a Risko je nespokojny,placlivy,vecne len na rukach by bol.Neviem ci je to sposobene tym alebo niecim inym.Asi mu znizim davku na jednu kvapku ako je v pribalovom letaku.
Ahojte,dlhsie som tu nebola tak blahozelam vsetkym maminkam a tie co maju este babo v brusku tak sup-sup,ved je koniec maja 😉 ......
@janusha33 aj ja davam tie kvapky, len si myslim, ze cim dalej, tym moj Leo vie ako na mna....staci,ze je sam v kocicu a uz si murci-zlosti sa a len na rukach, to je praca mojich babiek, ktore tu obcas zasli a hned po rukach a kocikovali ho, no a moja mama mu dala raz dudlik a odvtedy s dudlom,spi, mrmle si, kupem ho s nim, bez neho tu uz ani nejde, je s nim strasne spokojny a skoro mi neplacka, krasne spinka a na prsnik sa potom stale vrhne ked ho chyti hlad 🙂
@danculka24
@bublinka76 Tak ako citamsme tu posledne 3 mušketierky :D snad to aj my cochvila zapichneme 🙂 drzim palce kocky 🙂
@gugolina
@danculka
No asi uz budu nase zlaticka junove. Mne moj muz naplanoval velky den na sobotu 😀...no ja by som aj skor prijala.
Dnes rano mi konecne odisla uz cela hlienova zatka, tak snad uz sa to rozbieha 🙂 Vcera som bola cely den na fitlopte, plus vecer dlhsia prechadzka, tak to mozno pomohlo. Dnes planujem byt pokial mozno co najviac na nohach, zehlit, domace prace, nieco upiect, vecer znovu dlha prechadzka a uvidim, co z toho bude. Len ak to nahodou na mna pride v noci, budem asi po takom dni pekne unavena 😅
@bublinka76
@danculka24 No uz mam aj ja pocit ze budu junove .... ale nevadi hlavne nech su zdravucke 🙂 mne by sa pacil datum aj zajtra na den deti 🙂 ale kedy sa vypýta tak vtedy sa vypýta necham to uz na neho 🙂 mne odisla hlienova zatka minulu sobotu a nic :( odvtedy mavam slabsie kontrakcie kazdy den ale nic co by sa podobalo porodu.... tak len cakame... no verumoc sa neunav nech mas sily aj na porod.... sice to ti tiez ta prava hovori ktorá cely den lieta okolo stavby , domacnosti a tak... no co sme nenapravitelne 🙂 ale zmakneme to 🙂 uz nas je malicko a cochvila sa budeme pysit drobciatkami aj my 🙂
@lilianka1199 No posledne dva dni odmieta byt v postielke sam a tiez len po ruakch.Teraz zazrak ze mi zaspal v kociku aj to som sa presla po ulici s nim.Ale tak zaspal ta som rada.Vecer nam zaspal po dlhom trapeni o deviatej ale zobudil sa az o pol stvrtej co sme boli obaja prekvapeny.
Inak baby reaguju vase deticky na zvuky?To by uz mali nie?Ci to je este skoro?lebo co som citala jeden material tak by uz mal reagovat na zvuky a Risko nejak nic.Ani ked mu dedo piska tak neotoci hlavu za zvukom.Esteze mame papier na usne a pojdeme aj tam pre istotu.
holky, mate prebalovaciu podlozku? je to dobra vec, ci je jedno, kde budem dieta prebalovat? dakujem za nazory
@gugolina no hovorim si, ze, aspon jednu istotu mame...porodit proste musime, najneskor do tyzdna, akymkolvek sposobom. Len keby okolie bolo trpezlivejsie. Vsetkych chapem, ze sa o mna boja aj sa uz tesia, ale ja predsa ten termin neovplyvnim, aj ked sa pokrajam. A to uz som vyskusala viacere "osvedcene" rady.
O tej hlienovej zatke pisu, ze vacsinou by to malo prist do 2 dni, ale viem, ze casto to neplati....zo skusenosti zien co som citala. Ale ja som sa tomu zatial rozhodla verit. Mne na 3D ultrazvuku lekar odhadol termin na 1.6., ale to bolo az 23.tyzdni, a to som pocula, ze uz moze byt skreslene, babo moze byt predsa velke aj geneticky. Ale teraz si vravim, ze mal snad pravdu 😀
@keira ja tu podlozku mam a nepouzivam to prebalujem vacsinou na posteli gauci .polozim pod maleho deku a prebalujem.
@bublinka76 presne ako pises aj to okolie.... dost ze sme my z toho cakania nestastne este aj iní tie vecne otazky.... no mne este zas vypocital aj termin 2.6 tak este sme v cakacke 🙂 uvidime co bude 🙂 ale ako vravis raz porodit musime 🙂 zmakneme to nebojkaj 🙂
@janusha33 nas malicky mal vcera mesiac to sme ho posadili do vybrujuceho kresielka kde mu hra hudba to kukal co to je ale aj ked pustim televizor to sa len otaca kde kto je.ma rad spolocnost len by sa rozpraval.
@mandarinka34 No a ja som nasmu pustila kolotoc ktory aj hra a neriesil to nejak,preto sa mi to zacalo zdat divne,ci je to v poriadku.Potom som sa postavila na druhu stranu nie tam kde mal otocenu hlavicku a som piskala a tiez nereagoval.Booze moj len nech ma uska v poriadku.Aj vonku ked som sa s nim bola prejst a isiel kamion a este nespal tak dieta sa zvykne strhnut pri takom hluku ale on nic.Dufam ze to je len nejaky opozdeny vyvoj.
@janusha33 my sme skusali aj vysavac ked zapocul vysavac to vypulil oci.a mozno ho este take zvuky moc nezaujimaju.
@mandarinka34 Jeej teraz pozeram ze mame rovnaky datum.Aj Risko sa narodil 2.5. ale o pol tretej poobede.
mam otazocku - dali by ste dieta do babyvaku, nosica po SC? vidim, ze malemu by to robilo dobre v jeho "bdelych pauzach" a ja by som si mohla aj nieco porobit a on mna citil no bojim sa, co na to moj "rez" a chrbtica.
@janusha33 urcite je to k, netrap sa, mozno je to normalne, take mini babatka na vsetko nereaguju.
Inak v porodnici nerobili malemu vysetrenie usiek a ociek? lebo mojmu robili
@alohim ja som isla raz s prvym synom na kontrolu k neurologicke mhd, niesla som ho v babyvaku a spytala sa ma,ci ho tak nosim casto, lebo mu tym vraj nicim chrbticu. Potom uz som ho radsej nepouzivala.
Vtedy som s nim tak isla prvy krat, mm bol na sluzobke a ja som po cisarskom nebola schopna zdvihat kocik do autobusu. Mala som skusenost, ze v poloprazdnom autobuse boli doobeda casto len stare babky a vodica ani nenapadlo, ze by mi pomohol s kocikom.
Bolo to skoro 2 mesiace po cisarskom, ale jazva ma potom doma dost bolela.
Tolko moja skusenost s babyvakom...ale mozno sa opytaj aj svojej lekarky, ci je to pre babo ci pre teba dobre.

@danculka24
@michalienka25 Aj ja sa este gulam :(