icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janusha33
7. jún 2012

@cobhan Ja som to mala ako dieta.Bola som vtedy asi druhacka na zakladnej a zrazu som objavila modrinu na ramene a bola som si ista ze som sa tam urcite neudrela.ani to nebolelo nic.Mama samozrejme to niiiiic to zmizne.....ale ked sa z toho zacla robit hrudka tak jej stiahlo zadok a hned sme isli k lekarovi,odtial ma rovno objednali na chirurgiu a uz ma rezali.Nebolo to samozrejme vsetko v jeden den.Chvilku to samozrejme trvalo ale nejak extra som sa o to nestarala.U babatka asi to len sledovat ci to rastie alebo nie alebo co sa s tym deje.

janusha33
7. jún 2012

Baby segra mi chce kupit nejaky nosic pre maleho a mam sa rozhodnut co chcem.Dajte nejaky tip.Nemam v tom prehlad co je lepsie ci satka,ci ergonomicky nosic ci co.Mam v tom nejak misung.

pifina
7. jún 2012

@janusha33 satka je lepsia pre mensie dieta, ergo nosic pre vacsie ... ono ked vies viazat satku, tak ju vyuzijes aj pre vacsie dieta, nosic je pohodlnejsi, ale pre malicke babo nie velmi vhodny, aj ked niektore maju novorodenecke vlozky, ale aj tak to nie je najvhodnejsie pre male babo

janusha33
7. jún 2012

@pifina Aha,dakujem ze prehlad.

ss225
7. jún 2012

ja som z toho mojho dietata hotova...nie a nie ho uspat, proste akonahle ju vyberiem z vanicky uz ju nic neutisi...ale ze vobec nic...uz sa asi hodinu snazime ju utisit a nepomaha absolutne nic...a je to vecer co vecer ... 😖

lilianka1199
7. jún 2012

@janusha33 ja som citala kde co o nosicoch,najlepsie su pre malinke elasticke satky a pre take co vedia drzat hlavku tak Manduca a ERGO nosic,su riesene tak,aby mali nozicky spravnu polohu a chlapcek nemal problem s tym,ze ma stlacene vajka 🙂....Lacnejsie nosice su riesene inak a neodporucaju sa..... Manduca ma aj novorodenecku vlozku,na Ergu sa da dokupit....cena cca 100e,ale neoplati sa na tom setrit,ak v tom chces male naozaj nosit dlhodobo 😉

lilianka1199
7. jún 2012

@ss225 moj ked nechce dlhsie spinkat,davam mu papat,trocha pauza a znova papat a znova papat,ked sa takto preje,tak fuci a zaspava zničeny 🙂.....a zopar krat pomohlo,aj ked som ho dala na brusko,aj ked sa to nema,tak spinka tak spokojne.....

gelifil
7. jún 2012

@ss225 hlavne sa ty upokoj, citi tvoju nervozitu, nie je hladna, si pri nej?citi ta?neboli ju brusko?my sme raz, ked sme si uz nevedeli rady, zapli vysavac a nechali ho na velkej posteli, za chvilu zaspal

ss225
7. jún 2012

@lilianka1199 ved nechce ani prsnik taka je rozculena, vyslovene vrieska....ona celkovo ma problem spat doma, chvalabohu v noci spi dobre ale cez den ak by sme nesli von tak mame smolu lebo nespi vobec, nechapem ked sme von tak je tichucko a len co sa priblizime k dveram domu tak zacne...
@gelifil ja som ok, nie som nervozna skor smutna ze fakt uz neveim co robit...ani ruky ani tulenie ani tlkot srdca ani uspavanky ani ticho ani radio no proste nic...a na brusko to tiez nevyzera lebo to nie su take tie zatate paste a krcove stahovanie noziciek ...viem ze po siestej vecer uz musim okolo nej ako okolo malovaneho vajicka len nech sa nerozculi lebo potom dovi dopo...rozmyslam, ze ci ju nebudem kupat cez den a nie vecer lebo ona sa neskutocne rozculi pri vybrati z vanicky a od toho bodu ju nevieme utisit 😖

lucyfuk77
7. jún 2012

kočky kedy sa vám rozpadli stehy po šití z nástrihu hrádze ??

katkamiki
7. jún 2012

@lunnka no presne. Moj maly je strasne urevany, cele dni mi preplace, ale ked som vonku, prespal cely cas, co som behala po meste, dokonca aj ked som dosla domov, prelozila som ho v spiacej polohe na gauc a spal este dalsiu hodinu 🙂 Kojila som po 3,5 hodinach potom 🙂 tak ja by som najradsej bola, keby bolo stale takto pekne a keby som mohla s nim byvat vonku od rana do vecera 🙂 ale to nejde ... 🙂

mandarinka34
7. jún 2012

uz 3den vecer mame problem zo zaspanim zacina to o 19stej a konci tak o 22hej co place.chvilku sa posmeje pohra pokecame ale o chvilu plac ako keby ho rezali a idu nam aj slzicky neviem ci az tak nervaci lebo sa nevie ulozit.kolika to neni lebo pekne kaka aj papa pamperska cista a on je jak cert.

janusha33
8. jún 2012

Baby konecne sa Risko sam vykakal a to poriadne v noci,az som s nim rovno do kupelne sla.Zrejme zabrala po kupkani masaz s kremikom Pupik.

janusha33
8. jún 2012

@mandarinka34 A nebudu to vetriky?Aj to vie narobit sarapatu.Poznam to z poslednych dni.Ked bol Risko tiez v suchom napapkany,odgrgnuty a plac akoby ho rezali.A tak sme dali rektalnu rurku a hned bol kludny a ja som normalne pocula ako vzduch ide cez rektalnu von.

janusha33
8. jún 2012

@lilianka1199 Riskovi tiez pomohlo na brusku ked ho bolelo dokonca brusko tak som si ho dala na vankus do troska naklonenej polohy a hladkala mu chrbatik,hned sa utisil a po chvilke zaspal.Vid foto v albume.

mandarinka34
8. jún 2012

@janusha33 my sme tiez vcera msirovali brusko lebo sme nevedeli co mu bolo.zaspal o 22hej a zobudil sa o 5tej rano vysmiaty.vydrzal byt hore hodinu a pol vykakl sa a spinka dalej.vypil mi len 30ml mliecka co sa mi zda po takom spanku malo...

svetlanka111
8. jún 2012

ahojte mamičky, predpokladám, že už máte deťurence pekne v náručí 😀 😀 ja sem síce nepatrím ale chcela by som sa vás opýtať na jednu vec...som v 38tt, a pohyby cítim menej, už to nie sú kopance dajme tomu ako pred týždňom ale skôr také naťahovanie, preťahovanie, presúvanie. už nie sú také intenzívne a nie sú také bolestivé. je to také jemnejšie a nie je to až tak často. je ich viac ako 10 denne ale neviem ako sa má tých 10 denne počítať...či akože 10 dene dajme tomu v priebehu pol hoďky,,, alebo by sa malo hýbať 10x denne 5 mnút...no neviem či ma rozumiete 🙂 no chcela som sa opýtať ako to bolo u vás už v takomto štádiu...ďakujeeeem za vaše odpovede

katkamiki
8. jún 2012

Baby, ja neviem, ci len ja som jedina, ale moj maly je stale uplakany, ma stale koliky, lebo sa stale puci, cerveny je az fialovy, a potom ked mu nic nejde, sa rozplace, natahuje sa ako luk, alebo sa sklbi do klbka. Neviem , take horsie je to uz od utorka, v noci spi od tej 22:00 do 5 s dvoma kojeniami. A od piatej frcime hore :( A place a place. Uz niekedy nevladzem. Lekarka mi po telefone poradila kvpaky Infacol, ale asi nepomahaju, neviem. Pila som aj fenzklovy caj a nic. Ked mi niekto povie, ze ot moze trvat do 3 mesiacov, tak mam az husiu kozu, mame len 2 tyzdne a este tak dlho cakat... :( hrozne...

lunnka
8. jún 2012

@katkamiki to mas naozaj tazke, chlapci mavaju ze castejsie koliky- mne staci ked moja hodinu v kuse place a som na nervy- doslova- snazim sa zachovat chladnu hlavu, ael niekedy uz zahundrem a potom mi je to luto ze nesmiem dat najavo pred nou nervozitu- no je to tak tazke- nakojena, prebalena a stale len otvara pusinku ze chce na prsnik..muz sa uz ani nesnazi ju ukludnovat, ked jej spieva pozera nanho chvilu a zas spusti rev a otvara pusinku vyplazuje jazyk a ked ju dam prisat len si cucka.. uz je naozaj cim dalej tazsie uspat ju..

inak ked mame rovnaku dr. aj ty kvapkas cebion? s tym podavanim liekov je tiez kovbojka, musim len s muzom, samej mi to vzdy vyleje, buchne do toho, alebo zacne kuckat asi jej to zle davam v akej polohe davate kvapky?

lunnka
8. jún 2012

@svetlanka111 ahoj to je uz normalne ze menej kopka, nema tolko miesta, len sa natahuje, aj ja som take riesila a nevedela ako ratat- hovoria ze pocas hodiny by malo tych 10krat kopnut, ale tiez ze za den.. lenze babanko dlhsie a castejsie spinka, vie to vystrasit- uz chodis na monitor? neboj hlavne ze kope

svetlanka111
8. jún 2012

@lunnka ďakujem veľmi pekne, na monitore som bola len raz a to pred 2 týždňami, tam mi práveže zaznamenali nejaké kontrakcie a prikázali mi ležať aby som vydržala aspoň do 38tt, a som vydržaala a stále nič...vtedy mi tvrdlo brucho veeeľa, teraz už v norme..
no tak každú hodinu to nie je 10krát, sa mi zdá, že v noci je najkludnejšie alebo možno tak tvrdo spím a necítim ho, a o tej pol 8 sa prebúdza...začala som si to teraz písať aby som vedela..bojím sa aby bolo všetko ok..už by som bola rada keby som porodila..asi aj teraz hneď 😀

lunnka
8. jún 2012

@svetlanka111 inak ja som cele tehotenstvo cakala na take riadne kopance kde az uvidim obrysy chodidla a pod. a nic nebolo- najviac bolelo pod rebra a do mocaku ;)

lunnka
8. jún 2012

@svetlanka111 nie nestresuj sa nejakym pocitanim- ja som uz nejak vedela ked bola hore a ked zacala kopkat tak som tak trochu pocitala no to uz citis ze sa hybe, ze je to ok- mna sa v nemocnici ked som lezala pytali "Pohyby citite?" a ja ze hej, ale pomenej a ostalo to vzdy bez komentara, je to OK.. myslim ze by som spozornela keby som dlhsie necitila vobec nic- tie pocty su len orientacne a uz si 39tt, mozeto byt za chvilku 🙂 drzim palce

svetlanka111
8. jún 2012

@lunnka obrysy chodidla som nevidela ani ja,len občas taký oblúčik na tom alebo onom mieste 😀 😀 tiež mi hovorili, že kopance sú také silné, že nedajú žene spať ale nič..spím v pohode 🙂
len najhoršie na tom,že neviem čo je to dlhšie nič necítiť, hodina, dve, päť, 12... 😒
ďakujem veľmi pekne,áno môže to byť už každú chviľku, už som plne v očakávaní 🙂
aký si mala pôrod? bola si s epi či bez?

katkamiki
8. jún 2012

@lunnka no je to teda riadne narocne, ja praveze nervacim uz dost, aj ked viem, ze nemozem, ale to sa fakt niekedy neda. Muz je v robote od rana do vecera, alebo ked ma nocne, od vecera do rana a potom spi po nocnej, takze som viac menej sama na neho :( Je to na psychiku riadna zaberacka, aj si poplacem :( Ale tak nejako to musime zvladnut...
Co sa tyka tych liekov, tak cebion mi napisala na papierik, ale na recept nie, som na to prisla az doma 🙂 dala nam len vigantol a kanavit. Viem, ze to mam davat na lyziciku a trochu kvapnut materske mlieko na lyzicku, tak skuste tak. Mozno pomoze 🙂
Inac, co som pocula, ze ked babo otvara aj po nakojeni pusinku, nemusi to vzdy znamenat, ze je hladne. Zevraj ked ma bolesti, to robia deti casto, lebo jedina vec, ktoru vedia, je satie a myslia si, ze ak ich nieco boli, mozno prave tym sanim to zmizne. Preto aj ja som si myslela, ze moj je stale hladny, hned po kojeni mal ruky v ustach, ale zevraj to je prejav, ze ho nieco boli a chce nejako aby to prestalo. Tak neviem, ale ja mu uz davam kazde dve hodiny cez den, skor nie. Aj ked si vlozi do ust celu dlan 🙂

zlobinka
8. jún 2012

tak aky uspech..vcera sme papali bez akejkolvek pomocky..mala sa konecne prisala.. 🙂

janusha33
8. jún 2012

@katkamiki My to mame tiez a doteraz nam asistovala rektalna rurka a vcera som kupila v lekarni krem Pupik a som mu s tym pomasirovala brusko a v noci sa paradne vykakal.

katkamiki
8. jún 2012

@janusha33 ten pupik mame aj my, ale malemu z neho zcervenlo brusko riadne, tak som sa zlakla, ci nema nejaku jemnu kozu a nedostal nejaku reakciu nan. tak uz sa bojim ho davat. ale moj pritom prdne, aj sa sem tam vykaka, ale stale sa puci a zcervena a potom, ked nic nevyjde zacne revat. :(

janusha33
8. jún 2012

@katkamiki A neskusala si mu pomoct trosku rektalnou rurkou?Nie je to ziadna vyhra najma ked si na to zvykne.Ja som preto hladal ine riesenie lebo som sa bala aby si na nu nezvykol.Na ten kremik nijak nereagoval chvalabohu.Ale vcera ked sme boli u lekara co sa mi skotulal z postele tak som sa pytala aj na to tak mi odporucil Espumisan gel.Ze aj toto je dobre.Ze dietatko nakolko je iba na mliecnej strave tak nemusi mat ziadnu stolicu ze dokaze vsetko spotrebovat takze nech sa nelakam ale ze ked tak ze sa puci a place tak ze to mozu byt aj vetriky ze vtedy feniklovy caj a ked toto nezabera tak ze ten espumisan by mal zabrat lebo ze to je na to nafukovanie.
.

janusha33
8. jún 2012

@katkamiki No risko tiez tak otvara obcas pusu ale ked viem ze je napapany tak mu uz nedam prsnik,dam mu cumel,zo zaciatku sa mu nepaci ale potom cumlika jak o zivot a upokoji sa.Ja som vigantol davala rovno do pusy dve kvapky a hned za tym prsnik.Skusala som aj tak ze som si odsala troska mlieka a do toho som mu dala.Ale teraz som mu uz prestala davat vigantol lebo stale ked som mu dala sa mi potom pogrcal.a dalsie dve kojenia tiez vygrcal.Tak mu to asi drazdilo zaludok tak som to normalne vysadila.Bude mat teraz vitamin D zo slniecka a na jesen bude uz vacsi tak mu budem davat od jesene.