Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@danculka24 nas to dnes chytilo uz od 5 rano :( neviem, dokedy to bude trvat, chudacik, trapi sa riadne ... Uz ani neviem, co mam jest :(
@svetlusska Skus bepanthen.
No na ten plac nam zacali zaberat ludovky,ked mu tak potisku spievam do uska.Ale dnes je uz od rana zly.Jednoducho je to take obdobie a musime to nejak zvladnut.
No baby mam dalsi problem.....v mieste jazvy na lavej strane sa mi urobila taka hrcka a zacina boliet.Bojim sa ci to nie je nejak cysta alebo nador.Mama ze to bude len pruh alebo ze je to nieco svalove.Som myslela ze skocim k nim do prace nech ma pozru ale mama odlieta vecer na dovolenku s otcom a keby si ma tam nechali tak neviem co by si muzpocal doma s malym sam ked ani bebu nemame doma nic.Skocim cez tyzden na gyndu nech ma pozrie co to je....pokial to je iba pruh tak to budem riesit az ked prestanem kojit.Bojim sa velmi ze mi budu rezat zase brucho.Takze dalsi dovod na depku.....co sa tyka Riskovho nareku tak som si uz nejak aj zvykla,ale aj tak je to na nervy ked vkuse place a neviem mu nijak pomoct.
@janusha33 okik skusim
sa dnes normalne tesim.maly mi v noci vstaval iba kazde 3 hodiny tak som sa aspon troska viac vyspala 🙂inac mi vstava kazde dve. sice som si musela odstreknut trocha mlieka lebo mi tieklo prudom a mala som uz riadne naliate prsniky ale tak maly sa potom uz zobudil a bolo dobre... 🙂 kebyze aj dnes v noci tak pekne spinka 🙂
@stvura ahoj..nevieš mi poradiť keď máš také skúsenosti s dojčením 😉 .... moja malinka často po kojení grcá...aj ju nechávam odgrgnúť ale troška jej stále vyjde ale sem tam pusti riadnu grcu asi aj všetko čo vypila 😒 .. ma napadlo že to môže byť aj z toho že strašne hltavo začne jesť alebo ju dávam do zlej polohy .... alebo žeby tým že v noci spi aj 6 -7 hodin a potom sa nevie dojesť...som čítala že dieťa vypije len toľko koľko potrebuje ale možno vypije viac a potom grca..som hotová stále keď idem kojiť sa bojím, že sa mi zas zgrca...ale priberá normálne aj cez deň často si pýta asi tým to je, že v noci spí veľa a nepije.... ak by si mala radu alebo čo robím zle bola by som Ti vďačná ..asi sa budem musieť obrátiť aj na laktačnú ...
baby nahodou neviete poradit, mam uz malo mliecka, a skusala som uz vsetko na zvysenie jeho tvorby, ale zda sa, ze marne:(( Ale snazim sa aspon odsavat, aj ked pri malickej sa to moc neda, lebo je velmi zive stvorenie a stale by papkala, ked si odsajem tak je to maximalne 60ml za hodinku, potom jej to dam ale ma malo, tak ju este dokrmim UM Hipp probio, ale chcem sa spytat, ze ci sa nemoze zarabat UM a MM dokopy???
@jarabica123 Neviem ci sa to moze spolu ale pi vela vela vela vody.Mne to nejak pomaha v tieto dni ze sa stale nalievam vodou a nemam nudzu chvalabohu o mliecko.Tiez mi pomohla rascova zaprazena polievka ked som mala isty cas pocit ze mam malo mliecka.
@jarabica123 hroznova stava a pivne drozdie si skusala?
@jarabica123 a hlavne relaaaax, mliecko sa tvori v hlave nie prsiach, drzim palce kiezby ste sa cez tu krizu dostali...vela prikladat a odsavat aj ked ,,nasucho,,
Aj my mame problemy s grckanim :( po kazdom jedle ho dam odgrgnut a on grcne ale riadne :( az som dnes plakala, od vcera je to skoro po kazdom kojeni . niekedy mi pride ze vygrcia vsetko co zje, potom vzdy place a dava si ruku do ust, ako keby chcel zase jest :(
@janusha33 bude to mozno nieco na sposob mojej diagnozy. Prve tento tyzden som sa odhodlala ist skonzultovat moje problemy s lekarmi, som 5 tyzdnov po cisarskom a jazva je v pohode, lenze na jednej casti nad nou mam stale strasne citlivu kozu. Pri kazdom dotyku, aj s oblecenim to citim akoby mi tam pilnikovali. UZV ukazal, ze tam mam tzv. serom, co je na rozdiel od hematomu- krvnej zrazeniny, nahromadena tekutina, ktora sa zvykne utvorit po operaciach pri jazve. A to moje lozisko ma cez 5cm..... v zasade sa to casom vstrebe, ale moze to trvat velmi dlho, da sa to aj vytiahnut, ale nemam velmi chut na dalsie lekarske ukony. V kazdom pripade, dostala som aspon nejake tabletky a o 3 tyzdne idem na kontrolu, uvidime co to spravi. Daj vediet, ako sa to vyvija u teba. Drzim palce;)
ahojte maminy,
u nas akcny vikend za nami 😉 Som sice unavena jak slak, ale stastna. Zistujem, ze bez satky by bol moj zivot o riadnom strese. Teraz sa citim slobodnejsia, ked si malu uviazem do satky a mozme s kludom ist pozriet kamosov na chatu, alebo mat navstevu do neskorych hodin a mala je u mna uplne v pohode a "odstrihnuta" od sveta. Dufam, ze som nic nezakrikla a pojde to aj dalej takto. Aspon sa stiham venovat aj starsej dcerke a domacnosti.
Inak co pisete, ze vam grckaju vasi drobci, tak to moze byt zapricinene refluxom. Treba dieta po kojeni drzat vo vzpriamenej polohe, alebo polohovat, aby grckalo co najmenej. My sme pri prvej dcere davali aj Nutriton (pozor nie Nutrilon 😉 ) co je svatojansky chlebik na zahustenie mliecka. Ale to po porade s lekarom, samozrejme. Ved je o tom milion clankov, tak skuste ci toto nie je vas problem. Dolezite ale je, ze ci babo prospieva a dobre pribera. Inak je to len "kozmeticka" vada a treba viac prat 😀 drobci z toho vyrastu
No a uz sme chori.Muz je chori a uz som sa nakazila aj ja a mam pocit ze aj Risko.Mam pocit ze soplikov ma viac a som mu dnes pre istotu zmerala teplotu v konecniku a vyslo mi ze 37,2.Zajtra ideme na poradnu tak to budem riesit s lekarom.Nemam pocit zeby to bola nejaka horucka alebo cosi ale neviem ci to u tak maleho babatka nie je horsie.
@katkamiki Hej som si myslela lebo sme boli na nakup a maleho sme dali do kocika ze sa prejdeme aspon zaspi a ked som ho potom doma prebalovala tak som zmerala zase a uz bolo 36,8.Len mame sople a zacina pokasliavat aspon sa mi to zda.Nic to zajtra mame poradnu tak sa opytam lekara ze co. A tiez aj dost kycha,ako on kycha od zaciatku len teraz mam pocit ze je to viac.Takisto aj sopliky ma od zaciatku len teraz mam pocit ze viac,takze vysavac mam rovno v spalni nachystany a odsavame a odsavame....
ahojte, takze aj my sme uz pokrsteni 🙂
chcela by som sa spytat ci mate nejake tipy na zalozenie vkladnej knizky pre malinke. chceli by sme jej ulozit peniazky co dostala.. najlepsie aj s poistenim
@jarabica123 skúsila si čierne pivo je už dostať aj nealko, odporúčam 🙂
Otázka:
Môj malý nie často, no občas stratí na sekundu-dve dych, robí pritom také čudné zvuky, no potom sa opäť nadýchne. Robí to najmä, keď spinká sem-tam počas dojčenia, no vtedy mu zabehne, to je iné. Je to normálne? Pri najbližšej poradni sa opýtam čo to.
A ešte: kojace mamičky, viete odporučiť nejaké dosť savé tampóny do podprsenky (alebo lepšie sú látkové?)alebo inú vychytávku lebo v noci je to hrôza...všade samé mlieko 😕
konecne som si vsetko dozadu precitala 🙂
tak vam dievcata co sa trapite s kolikami nezavidim..ja chytam nervy ked place viac do hodiny vkuse..mame stastie ze je relativne kludna- len tento vikend mala zaberak bolo kolo nej viac ludi pocas krstin, spala u nas rodina takze stale centrom pozornosti, az som sa hnevala lebo sa nam uplne nabural rezim a nemohli sme ju dlho ukludnit.. svokrovci ju pri kazdom prde fotili a kamerovali, radost.. 😖
my uspavame spievanim (muz ju naucil na krylovky 🙂, piska jej, stale musi byt na rukach a ked nic nezabera ide opat na prsnik- vcera vecer som ju nakojila a aj tak stale rucicka v puse, presne ako pisete dost grcla tak som nevedela ci jej nieco ostalo v zaludku alebo treba zas, ked nepomohol spev, isla zas na prso, lahla som si k nej a ani neviem kedy obe sme zaspali..normalne mi nepusta sama od seb aprsnik, musim ju sama dat dole, teraz sa nejak v spanku "odpojila" a spala od desiatej do tretej 🙂
a aj nam doktorka vravela ze ked grcka je to normalne, hlavne ze prospieva, pribera..
...tak esteze nie sme sami co nas trapia bolesti bruska, vcera to zacalo uz o siestej vecer a skoncilo po jedenastej, vobec nic nezaberalo, uz som chcela plakat s nou ale to by zacala plakat aj starsia dcerka a to uz by som asi nezvladla....no ale po tomto vykone spala az do stvrtej co sa este nestalo.
Ale vsetko sa musi zvladnut, potom pridu ine starosti ale vsetko nam ti drobci nastastie vynahradia.Karolinka sa uz na nas vedome smeje a veru je to nadherny usmev, viac asi mamina nepotrebuje 😉