Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@babush ahoj som čítala že fičíte na Biogaia a Babycalme ... ako často to dávaš bábatku a po koľko kvapiek? Určite to nedávaš naraz. My sme tiež na UM a Sab simplex nám nerobí dobre skôr naopak ... ďakujem 🙂
@alohim Maminka je úžasnýýýý 😀
@janusha33 nooo my mame doma dost chladno, tak preto dlhy rukav, byvame v starsom dome, takze je tu cez den dost chladno okrem verandy a kedze mi nechcel spinkat tak som skusila poslednu moznost kocik, ale ako vravim bol iba v plienke a kosielke a zacal mi kychat a po par minutach aj ckat.takze asi tak.u svokry v bytovke ho mam bezne v kratkom bodinku a je iba prikryty plienkou tam je horuco az hic...
@1982zuzka vies co?aj mna pobolieva brusko, tiez na vseliakych miestach, ale u mna je to skor taky rezavy pocit...nie ako na menzes. dufam, ze ho tak skoro nedostanem. no v pondelok idem k doktorovi na prehliadku po 6-tich tyzdnoch, tak som zvedava, co mi povie...
Babenky máte niektorá to vybračné lehátko od Fisher Price? Neviete aké batérie tam idú? Ďakujem 🙂
@milacik0106 biogaiu - 4kvapky a vigantol 2kv. davam hned rano, aby som nezabudla. No a babycalm by sa mal viac-menej pred kazdym jedlom. Ale nie vzdy davam. Davam pred takym vacsim jedenim, lebo nasa Linda si casto len tak pocuckava a uz viem, ze pred spaniami si zvykne tak riadne dat, tak vtedy jej kvapnem 10 kvapiek babycalm. A vcera sme menili baterku v lehatku 😀 takze nahodou viem, ze do nasho fisher price ide D.
@alohim super brusko ma ten tvoj drobcek 😉
No tak vcera som na gynde s tou mojou hrcou dopadla asi tak, ze to nie je ani cysta ani pruh ale je to pravdepodobne len sici material vnutornych stehov.Ze kazde telo na to reaguje inac a mne sa urobila hrcka ale ze do troch mesiacov od porodu by to ani neriesila nakolko to je minimalna doba rozpadnutia toho materialu a vstrebania.Takze ziadne stresy ani nic.....pokial by sa to zhorsilo alebo nejak zmenilo po troch mesiacoch mam sa ukazat.Dufam ze to bude fakt len ten sici material,ze na brusnu fasciu sa pouziva dost hruby a preto trva troska dlhsie kym sa vstrebe a mam sa hrat s tou jazvou aby bola volna a aj si troska masirovat ked citim kde mam vnutorne sitie,tak aj to si mam tak jemne zatlacat a masirovat.Takze som si vydychla,aj ked posledny tyzden som to uz nejak neriesila lebo muzik asi pride o pracu tak som hladala inu lebo on nechce ist na urad prace.Takze som bola zamestnana inymi vecami.
@milacik0106 Ach baby ja som taka rada ze mame koliku uz ako tak za sebou a netrebalo nam ziadne kvapky......prezili sme to a feniklovom caji a rektalnej rurke a teraz uz je to ok.Uz plni plienky bez pomoci a poriadne.Mozno to bude aj tym ze uz mame svoju zeleninu a neodolala som uhorkam.....nevysypal sa ale zato zacal kakat bez placu a bolesti....sice sa troska pred vrti a puci ale to asi kazde dieta.Mozno aj ta pestrejsia strava to urobila a uz mu hovienka zacinaju aj troska posmrdkavat......aspon manzel sa tak vyjadril....ja to nejak necitim.
@lunnka a ja rajciny veselo,teda jednu denne.zacala som s polovicou a asi nic.obcas boli brusko,ale my kakame skoro do kazdej plienky,aj obcasnýý vecerný plac je,len taka typicka kolika aku maval starsi to nie je.len myslim ze ked som si dala paradajkovu omacku s masovo ryzovoymi gulkami bolo to horsie,ale co tam moze zaskodit,neviem🙂
@lunnka ja postupne skusam vsetko. karfiol som skusila najprv iba uvareny zopar kuskov a kedze mu nic nebolo tak som potom skusila aj vyprazeny. a co sa tyka paradajok nam v porodnici dali na obed paradajkovu polievku :D minule som skusila aj sosovicovu polievku a tiez v pohódke...ved babo si uz moze pomaly zvykat 🙂 a co mu skodi to vynecham :D
@svetlusska presne tak aj ja si myslim- s tou nemocnocou oni nerozlisuju ci to jedia tehotne/po porode alebo ini pacienti, tak nam bolo povedane, ze si mame vyberat co mozme..
@lunnka nooo to hej ale ked je clovek hladny tak si velmi vyberat nemoze...:D a minule som skusla jest uz aj marhule a v pohodke. a este k tej polievke paradajkova je moja oblubena tak dufam ze ked ju skusim tak mu z toho nic nebude.
Ahoj mamicky, nasa Sissy pribrala za mesiac kilo a pol a narastla 4 cm. Je to kus baby. Absolvovala som konrtolu u gynekolg. a vsetko je v poriadku dala som otazku doktorke, ci moze byt piate mali ste vidiet ten podhlad 🙂 , ale nie nebudeme uz riskovat 5 dievcatko 😉 😉
Kazdy den davam nasho Leona cvicit na brusko a dnes som sa tak nasmiala,prisliel totiz na to,ze ked da hlavku dostatocne hore,ze sa prevrati na chrbat a bolo po cviceni,po asi 10 pokusoch sa uz smial aj on,ze asi o co sa snazim,ked chce lezat na chrbte 🙂....
@svetlusska ale ze miestne ovocie sa moze, marhule sa pestuju na sk..
Dnes mame 6 tyzdnov a boli sme na kontrole u doktorky. Mame 5780 g, cm neviem, ale od narodenia sme pribrali skoro 2 kila, tak si myslim, ze mame dobreho slonika doma 🙂

@alohim Pozeram ze ma take suncicky ako nas Risko.....