icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

fide
7. júl 2012

@janusha33 ano ja to mam ale ale na tych tlacivach potvrdzuje iba gynekolog a na spode tych papierov je napísane ze treba dolozit potvrdenie o doziti 28 dni od lekára. Ja sa pýtam ci existuje na to nejake tlacivo kedze ho odo mna ziada doktorka ....tie papiere som tam mala a sestricka mi povedala ze to nie je toto...tak kolko tlaciv ste mali vy??

fide
7. júl 2012

@dzankamizu dakujem velmi pekne ...to oni su naozaj cudní .. nedaju vsetky tlaciva naraz....dakujem ti ...pekný deň

janusha33
7. júl 2012

@alohim No ja nakoniec davam kosielku s kratkym rukavom....sestra niekde zohnala a supnem ho do perinky,tych 20 minut vydrzi a hned ako vyjdeme z kostola a dam ho do kocika ho rozviazem.Len dufam ze bude spat.Lebo ked v kostole spusti ten svoj rev tak nebude ani fararku pocut......ale zase na druhej strane by to mozno urychlila.

janusha33
7. júl 2012

@fide No neviem nam dali na upsvar to tlacivo.....a v podtstae vsetky tlaciva, bola tam normalne zenska a muzovi vsetko vysvetlila povedala co a ako kedy kde ma odniest a vsetky tlaciva mu dala.

janusha33
7. júl 2012

@svetlusska Mozes....ja som kupila v lekarni original detsky feniklovy sackovy.Granulovy som mala vzorku a bolel ma z nej zlcnik takze ten som ani nekupovala.

janusha33
7. júl 2012

No baby jaka sa mne vyziva podarila......normalne som na seba hrda,uplne chutovo ako z obchodu len s tym rozdielom ze je bez ecok a je doma robena.Tu je aj receptik ak by ste chceli: 2 kg marhul,odkostkovat,1kg mrkvy ocistit,porezat na kolieska,cca 2 l kojeneckej vody.....dat varit najprv mrkvu(kedze je trvdsia) potom pridat k tomu marhule,ja som to sice varila spolu ale som to musela dlhsie cele varit kvoli tej mrkve takze marhule som mala prevarene.Ked je mrkvicka makka,odstavit a tycovym mixerom rozmixovat(ja som si to prekladala a po castiach mixovala aby to bolo poriadne rozmixovane),pridala som este 20 dkg cukru kedze tie marhule boli troska kysle a take divne(maju malo vody tak nie su take uzasne) a vsetko som dala do malych flias a dala sterilizovat aby chytilo viecko.Dnes sme jednu otvorili bratovmu malemu a som ju ochutnala no musela som ju dojest,maly nemal cas,musel sa blaznit.Asi urobim este z jednej davky......a na jesen sa chystam urobit takym sposobom jablckovo mrkvovu.Ved na jesen uz budu moct jest pomalicky jest take lakocinky.A v zime bude treba vitaminky.

dzankamizu
7. júl 2012

@fide nemas za co, v tejto republike ma nic neprekvapuje. Na jedno dieta milion papierov a birokracie, zrejme aby odradili rodicov pred prispevkami. Ved by stacila jedna databaza a ziadne behacky by sme nepotrebovali.

petra1209
7. júl 2012

@lilianka1199 u nás to isté na pohľad všetko ok ale je sex je hrozný mám pocit ako by ma dotrhať išlo a aj to ešte stále všetko vo vnútri bolí asi to chce viac času

petra1209
7. júl 2012

@1982zuzka nám nutrilon na koliku ešte pohoršil zmenili sme na Bebu a všetko je ok po kolike ani stopy a malý kaká ako hodinky, piť mu dávam prevarenú čistú vodu keďže žiadne čaje mu nechitia, niekedy vypije niekedy nechce za celý deň 🙂

lilianka1199
7. júl 2012

@petra1209 aspon viem,ze niesom sama.Som sa uz zlakla,ze nieco nieje v poriadku.... 😒

alohim
7. júl 2012

@janusha33 supeeeer;) my sme tiez uz vyriesili krstinovy outfit - biele bodycko s kratkym rukavom a na to som akurat nasila bleduckomodru satenovu maslu-akoze motylik (odparany z jedneho mojho stareho tricka) 🙂 + biele ponozticky a biele tenke teplackove nohavice. Perinka nakoniec nebude.
Tak nech vam vyjde zatrajsi slavnostny dnik 😉

fide
7. júl 2012

@dzankamizu presne to sme sa so svokrou rozprávali,že to snáď preto aby sme stratili nervy :( v poslednej dobe mame s úradmi same zle skúsenosti a ešte keď nebývaš tam kde maš trvalé bydlisko .. no hotová katastrófa. chcu nosiť papiere osobne a na úrad tam kde mas trvalé bydlisko .. a prides do trvaleho 400km a tam na teba kukaju ze sme to mohli vybavit hocikde ze su prepojení .. tak ta ide trafit...

janusha33
8. júl 2012

@alohim No aj vam......snad dopadne vsetko ok a nebude Risko nariekat cely krst.Idelane by bolo keby cestou do kostola zaspinkal.To by sa mi pacilo najviac......posledne dni bol ukazkovy lebo vedel ze mamka ma robotu ze mu chysta hostinu tak spinkal pekne....uvidime...drzime si prsty aj vam.

1982zuzka
8. júl 2012

@petra1209 aj ta je na predpis? náš doktor sa nám konečne vráti z dovolenky a pôjdeme na pokec, som zvedavá čo nám povie na koliku...

petra1209
8. júl 2012

neviem či je Beba na predpis to som ani nezisťovala ale hlavné je, že nám pomohla do troch dní sme mali od koliky pokoj a doteraz po nej ani stopy klop-klop 🙂

tinci
8. júl 2012

@janusha33 my sme krstili pred tyzdnom a mala pekne vydrzala v perinke, dala som jej ju az v zakrsti a pocas krstu sa krasne usmievala 😉 a to bolo tiez velke teplo ale nastastie v kostole bolo o poznanie chladnejsie.
Uz mate asi po tom takze gratulujem.

janusha33
8. júl 2012

@tinci No hotovo, sme za tym....Risko vydrzal uplne v pohodicke sladko spinkal cely cas,akurat ked nanho zacala liat vodu tak sa dvihol ze co s nim robime ale inac pohoda.Konecne je uz aj klud v dome a mozem ist do sprchy a spat.

michalienka25
8. júl 2012

Ahojte mamičky. Som smutná. Náhodou som natrafila na jeden clanok o čkaní a grckani babatiek. a ako som tak citala, tak ide o Gastroezofageálny reflux. takze pravdepodobne to ma moja princezna, lebo kazdy den cka aj si grcne...mate s tym niektora skusenosti?co ju caka? ☹

lunnka
8. júl 2012

@michalienka25 aj moja cka kazdy den minimalne raz a grcne si casto, no nemyslim ze ma reflux- to by bolo asi vaznejsie, grcla by to oblukom a vela

michalienka25
8. júl 2012

@lunnka no raz som videla, ako grcla oblukom, az to z nej tak "vytrysklo" (ake i/y? 🙂). niekedy, tak raz za tri dni vygrcka vsetko, co spapkala. joooj, dufam, ze to nema to, mozno aj preto tak pomaly pribera bobatko moje 😢

svetlusska
8. júl 2012

nooo po vikende u rodicov aspon troska oddychnuta, som si dneska pospinkala normalne dve hodky zatial co prababka kolisala maleho. som sa zobudila normalne svieza 🙂 dokonca sa nam s MM podaril po dlhsej dobe aj sex, po ktorom som dufam ze neprisla k dalsemu babu. :( mensia nehoda ale tak hadam nie ked kojim vo dne v noci ale tak mrcha uz bola :( hmm poznate niekto taky pripad ze mamicka otehotnela ked kojila 2 mesiace po porode? normalne som teraz z toho nervozna 😨

margarita
8. júl 2012

@fide
to tlacivo sa vola strucne:
Potvrdenie ošetrujúceho lekára na úcely posúdenia nároku na príspevok pri narodení dietata alebo príspevok rodicom, ktorým sa súčasne narodili tri deti alebo viac detí alebo ktorým sa v priebehu dvoch rokov opakovane narodili dvojčatá

najdes ho tu:
http://www.employment.gov.sk/ziadosti-a-potvrde...
predposledne dolu 😉

prave si to tu cely vecer vypisujem, chystam sa konecne so vsetkymi tlacivami a potvrdeniami na urady...

margarita
8. júl 2012

@michalienka25
aj moj maly ma reflux, ma to skoro 50% babetiek, kym to nie je vazne, negrca oblukom po kazdom dojceni, neplace cele dni kvoli tomu a pod., prospieva a pribera, neriesi sa to nijako zvlastne, do 3-6 mes. sa to zvykne upravit samo, ta zaklopka zaludku sa dovyvija a uzatvori.
mne sa doki smeje, ze esteze nieco mi aj vygrcka, lebo pribera ostodvesto, v 6tyznoch uz vazi 5,7kg a meria 61 cm.
Keby chudol, reval, krutil sa pri dojceni, poslala by ma na gastro, takto nie je dovod. len viac perieme.
existuje aj sirup Gastrotuss baby, skusala som mu ho dat po nadojceni,
ale ogrcal ma aj s tym 😝 😀
takze odmietam don pchat zbytocne chemiu,
opatrne nim po dojceni manipulujem, drzim ho vo zvysenej polohe, aj v postielke sme mu urobili naklonenu rovinu, a lepsi sa to zo dna na den. chce to vyvoj a cas a trpezlivost.

katkamiki
9. júl 2012

@svetlusska no moja kamoska otehotnela hned po skonceni sestonedelia, takze to, ze kois, nie je stopercentna antikoncepcia. Ale nechcem ta strasit 🙂

michalienka25
9. júl 2012

@margarita dakujem ti pekne, si ma trocha ukludnila. na poradnu idem az buduci pondelok, tak by som nad tym zbytocne lamentovala a strachovala sa. zatial jej nejdem davat ziadne lieciky, tiez do nej nechcem pchat ziadnu chemiu pokial nemusim, ved sa jej este naje az az...

tiuska77
9. júl 2012

@michalienka25 ahoj 🙂 aj moja sem tam grcne oblukom a sem tam čka (aj teraz) vravela lekárka, že je to normálne.... idem ja kvôli tomu hemangionu čo ma nad očkom na ultrazvuk žaludka tak mi napisala papier nech urobia uzv aj ten na reflux lebo som jej vravela, že občas chrapči, tak len pre istotu mi dala papier na gastro ked už ma tam budu vyšetrovať nech skontrolujú aj to...ideme v piatok tak potom ti dám vedieť ako to dopadlo... moja mala keď sme boli min tyždeň na poradni v 5 týždni aj 4 dni 4100g vravela, že priberáme normálne (od 120g do 150g týždenne je oki) 😉

janusha33
9. júl 2012

@alohim Ako dopadli krstiny?U nas vsetko ok,Risko bol vzorovy a cele poobedie sa potom usmieval.Asi mu prospela ta farska voda 😀

janusha33
9. júl 2012

Baby kedy sa chyate zacat s prvymi prikrmami?

janusha33
9. júl 2012

@michalienka25 Nebud smutna nie je to hned reflux........u deticiek sa nejedna hned o reflux......u babatiek je to normalne a prirodzene ze ckaju a grcaju pretoze traviaca sustava este nie je uplne vyzreta....preto napriklad aj papaju iba mliecko,az postupom casu ako dozrieva a dospieva traviaca sustava sa do stravy zaraduju aj ine veci.Ked to tak bude mat aj po roku ze bude stale grcat a ckat tak potom sa mozes zacat bat ze to bude reflux.Deticky este nemaju silny zvierac zaludka a pazeraka preto tak lahko grcaju a ckaju.Ja osobne mam reflux....a gastroenetrolog mi povedal ze staci ze schudnem alebo priberiem a zaludok bude v inom postaveny a uz bude po refluxe.Reflux je vlastne to zvierac ktory je na pazeraku pri vstupe pazeraka do zaludka sa nedoviera tak ako ma cast stravy sa vrati spat do pazeraka,preto aj pali zaha a tak.Pred tehotenstvom som bola na tabletkach, v tehotenstve ma obcas palila zaha a pomahal mi popcorn a Fatra a teraz po tom ani stopy.Nestresuj sa hned na zaciatku,je to zbytocne

janusha33
9. júl 2012

@svetlusska Xixixi aj ja som sa toho bala a bola som troska nervozna preto ked som sla na kontrolu po sestonedli som si dala predpisat antikoncepciu takze pohodicka uz teraz.