icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

svetlusska
13. júl 2012

@jarabica123
@michalienka25 tak ja tiez pridam moju skusenost len moja neni az taka hrozna ako tu citam.som obisla este celkom dobre asi. ja som rodila ,,len" 4,5 hodiny ( to boli moje najdlhsie hodiny, som si myslela pri tich mojich kontrakciach ze tam lezim uz hadam aj celu noc) ak neratam ze som mala celu noc predtym kontrakcie kazdych 30 min. takze som skoro vobec nespala ale rozchadzala poctivo :D takze pri porode som bola uz taka unavena ze som zaspavala medzi kontrakciami takze som uz ani nestihala rozdychavat, len som uz potom kricala ze ja uz rodim pri kazdej kontrakcii a fuurt nic lebo malemu tam cosi vadilo, si uz presne nepamatm :( ale tak sestricka aj doktorka boli strasne zlate.... nakoniec som porodila normalne len ma troska sestricka postrasila ze ked nebudem rozdychavat a tlacit priskoro tak si privodim cisarak tak som sa snazila ale pri tich kontrakciach to bolo ako dost tazke...priam nemozne...aj mne pichli oxitocin ale tak sa im potom stracali odozvy tak mi ho potom prestali pichat...maly mal nakoniec 4 kila a 54 cm, a este ked isiel vonku tak sa nejak skrutil ze isla hlavicka a tusim aj stehno ci take cosi tam spominali len viem ze som bola riadne nastrihnuta az po zadok lebo inac by nevisiel a ako som doma zistila tak som ho mala cely fialovy..a bolelo to teda dost dlho ale teraz uz chvalabohu v pohodke...a kebyze tam neni taka silna sestricka tak toho maleho sama nevytlacim, mi pomahala tlacenim na brucho, za co som jej potom bola veeelmi vdacna lebo inac by to asi istil cisarak... mi potom ked mala sluzbu vravela ze sa citi ako zbiti pes :D takze asi tak.a po prichode do porodnice mi robili aj ultrazvuk tak zrejme mali aku taku predstavu aky je maly velky... ale tak ostala mi pamiatka na tento moj porod ,,zlata zila" a jazva na zadku. ale tak uz je to za mnou a malicky je taka veeelka odmena :D

svetlusska
13. júl 2012

fuuuf dnesny den bol hrozny maly mi od druhej poobede vobec nespal teda ak neratm 15 min. spanky...ak bude taka aj noc tak zajtra budem ako matoha :D

1982zuzka
13. júl 2012

@jarabica123 moje chuda, tiež si si vytrpela :( ja viem, že každý hovorí že zabudneme ale myslím že nie. Nemáš z toho všetkého traumu? lebo ja aj hej :(

1982zuzka
13. júl 2012

@tiuska77 to čo bolo za kravu doktorku asi si sa mala ozvať... ked teraz mala bude mať teplotu tak sa s nou môže hore dole po izbe prechádzať pani doktorka :(

1982zuzka
13. júl 2012

Baby ako tak čítam tak fakt my májovky sme si to pri pôrode poriadne "užili" - inak obdivujem ženy v minulosti že to zvládali a krátko po pôrode rovno do pola išli robiť ...

janusha33
14. júl 2012

@svetlusska Ja to tiez beriem podla toho ako je mne a este si poviem ze je este malicky takze ked ja si uz vezmem teplaky tak jemu dam aj dupacky a teraz napriklad zvazujem aj kosielku lebo ma chladne rucky,ked pojde vonku dostane aj svetrik lebo vonku je fakt chladno.Predsa len je to este len dvojmesacne dieta,ale zeby spm ho teraz este aj do perinky strcila ved by mi ju rozkopal za 5 minut.Ved paplonik zo seba skope ked mu je teplo.

janusha33
14. júl 2012

Nase vcerajsie posuvanie kupania dopadlo hrozne o pol siedmej zacal nariekat o dusu tak som ho okupala a rozhodla sa ze muto posuniem postupne nie naraz.Predsa len doteraz sa kupal o siestej a teraz chcem aby vydrzal do pol osmej.Po kupani a papani mi krasne zaspinkal len potom bol po pol hodinke hore,tak dostal o pol deviatej este raz papkat,troska sa s nami hral na vypluvanu cumla,respektive on ten cumel aj chcel ale mu nejak vyskakoval s pusinky.A prvykrat sa zobudil o 1:19.takze som sa konecne vyspala aj ja.Potom zase o nejakej pol tretej bol hore a o pol piatej.Lebo malo vypil,zrejme preto,este toto mu musim nejak upravit.

ss225
14. júl 2012

@lunnka no ja jej stale najskor dam prsnik az potom cumel, resp. zo zaciatku som to tak robila, teraz sme sa uz akosi zosuladili a akosi uz viem rozpoznat tie jej signaly aj vdaka tomu, ze meni plac ked je hladna ked chce nieco alebo sa nudi 🙂 a teda ked je hladna tak cumel letiiiii na daleko 🙂

janusha33
14. júl 2012

@svetlusska No tak ja keby som mala pridat moju skusenost s porodom tak ja ani neviem ze som rodila.Bolesti som mala iba take akoby som mala dostat menstruaciu a ked som dosla na kontrolu do porodnice,lebo ja som si isla veselo este pre vysledky z predoperacnych a este sa poprechadzala po meste a ked som prisla do porodnice tak ma uz brali a zacali chystat na porod.Ale ja som mala cisarsky takze to je ine.Akurat sa mi nepacilo ze ked bolo po vsetkom sa zrazu vsetci vyparili a ja som asi 15 minut lezala na operacke na stole a mi uz bola taka zima a potom po mna prisli

svetlusska
14. júl 2012

@janusha33 tak perinka nehrozi v takej horucave sak chuda dieta, resp.neni az taka zima 🙂

svetlusska
14. júl 2012

@janusha33 tak ja som este v den porodu bola na poradni a sa mi zdalo ze skoro ma doktor posiela do porodnice :D ale tak tam mi pichli vyvolavacku a bolo, maly by sa zrejme narodil v ten isty den len asi zrejme kus neskor mozno 🙂 tak ja si veru pamatam ze som rodila :D na tie kontrakcie sa zabudnut neda :D

svetlusska
14. júl 2012

@ss225 hehe moj zas ked je hladny dudel ani do pusy nevezme a spusti svoj obligádny rev :D

svetlusska
14. júl 2012

@janusha33 tak ja maleho pri takych horucavach kupem stale vacsinou o pol deviiatej alebo o osmej lebo som vacsinou chodila vonku okolo siedmej vecer, a maly sa mi teraz ked sme vonku sam zobudi o pol deviatej ze sa chce kupat :D ale tak ked ho vyberieme z vanicky place odusu lebo sa mu vo vodicke pacilo 🙂

janusha33
14. júl 2012

@svetlusska Mys me kupali o siestej,neviem preco tak skoro a teraz sa mu tosnazime posunut na pol osmu a tak mozme ist s nim este von.

michalienka25
14. júl 2012

@svetlusska
@1982zuzka
no aj mne tlacili na brusko, ale ja som ich odstrkovala, to bola nehorazna bolest...asi vacsia ako porod samotny, fuj!tiez mi ostala spomienka v podobe zlatej zily a bolavej jazvy az po zadok...a veruze aj ja na to myslim takmer kazdy den, a mam z toho hrozu este dnes. tak zavidim mamickam, ktore porodia, a vidia svoje babatko a rozplacu sa od stastia. na toto som sa najviac tesila, ale bola som taka vyslabnuta, ze ked mi ju ukazali, tak som ju iba pohladkala po nosteku... 😢 .
a inak, nechapem, ako mohli ist tie zeny hned na polia robit. ved ja som z porodnice prisla taka vyslabnuta, ze som raz skoro odpadla, a o "psychickych stavoch" ani nehovorim, esteze mam dobreho chlapa...a zeny, ktore sa rozhodnu rodit same doma bez pomoci - nechapem, ja by som asi zomrela...

1982zuzka
14. júl 2012

@michalienka25
@svetlusska baby ja ked som porodila tak mi môj priatel hovorí: zlatko už je koniec, malý je už na svete! už to más za sebou...
ja som si tiež stále predstavovala že ako budem plakať a prežívať to že uvidím svojho syna - namiesto toho som sa ho stále pýtala, či naozaj je už koniec, či ma neklame a ked mi priniesli malého a dali ho k prsníku tak som si to vôbec nedokázala užiť :( bola som unavená, vystresovaná a mala som pocit, že som uplne mimo akoby nafetovaná
mne na brucho "skakali"dve sestričky, bolelo to jak svina, dva týždne po pôrode som mala ešte modriny akoby ma niekto riadne skopal kopačkami....

michalienka25
14. júl 2012

@1982zuzka joj, chudatko...ale tak dufajme, ze ten druhy porod bude uz jednoduchsi... 😉

1982zuzka
14. júl 2012

@michalienka25 no ja 7t po pôrode stále viem, že druhé nechcem...ked si predstavim to moje náročné tehotenstvo (2x krvácanie a potom seknuté v krízocch) a mat popri tom malé dieťa a celý ten pôrod.... radšej budem mať jedno...

michalienka25
14. júl 2012

@1982zuzka ja som tiez momentalne v tom, ze si uzijem len túto nasu malicku princeznicku...a ak druhe, tak najskor o 5 rokov...

1982zuzka
14. júl 2012

@michalienka25 máme rovnaké zmyslanie 🙂

1982zuzka
14. júl 2012

@michalienka25 ...až na to, že ja si chcem malého užiť ale druhé neplánujem ....

zlobinka
14. júl 2012

@michalienka25 no presne ja sa z malej taaak vytesujem,ze si neviem predstavit,ze o rok alebo tak by k nej mal pribudnut surodenec...moj muz by najradsej na surodencovi uz pracoval 😀

michalienka25
14. júl 2012

@zlobinka presne, hovorim muzovi, ze najskor o tych 5 rokov, ked mala Kristinka uz bude moct svojho malickeho surodenca kocikovat 😉 . uvidime, lebo ako sa hovori, clovek mieni, panboh meni, vsak 🙂 ?

zlobinka
14. júl 2012

@michalienka25 no presne uvidime co nam osud pripravi 🙂

svetlusska
14. júl 2012

@michalienka25
@1982zuzka nooo tak mne chvalabohu iba jedna sestricka, a popri tej bolesti ked som tlacila maleho a kontrakciach som to tlacenie na brucho ani nevnimala, kebyze nie ona tak maleho nevytlacim, a tiez som si maleho co uzila, som bola hrozne ospala a slaba ledva som ho drzala, teda udrzala na hrudniku ked mi ho dali aby sa prisal.ale aj tak to bol uzasny pocit 🙂

janusha33
15. júl 2012

No baby Risko nas prekvapil,dnes v noci sa zobudil iba raz 😀 .Potom sa zobudil az o siedmej rano.No keby sa mi podarilo ho takto nejak na to naucit tak by bolo super.

janusha33
15. júl 2012

@michalienka25 No a si zober ze tie zeny kedysi nedostali ani infuzie proti bolesti,ani nic na stahovanie maternice a prezili to(poniektore).Ale to bolo vo vsetkom ina doba.....vtedy jedli aj bravcovu mast a nikomu nic nebolo a dnes ju zakazuju lebo je tam vela zleho cholesterolu.Preco nezakazu chodit do prace kvoli velekemu mnoztsvu stresu?Ja by som radsej chodila cele dni dakde na pole kopat ako sa zatvorit na 8 hodin do prace.Predsa byt na slnku cely den a byt zavrety 8 hodin v budove je rozdiel.Aj preto boli zdravsi.

janusha33
15. júl 2012

@michalienka25 Tiez sa nad zamyslam ci ist z mterskej do materskej alebo ist z materskej do prace a potom ked bdue mat maly hadam 6 - 7 rokov tak druhe.Ale to uz bdue velky rozdiel.Asi to nejak zatiahneme z materskej do materskej a potom bude klud a uz budem iba robit.Kedysi som chcela 4 deti,dnes chcem iba dve a tak aby som sa o nich evdela postarat a mali vsetko co potrebuju a nepocitovali nejak brutalne financnu krizu.Ale ked raz na to auticko mat nebudem tak ho nedostane,samozrejme ze kupim najprv chlieb a az potom budem pocitat ci na to auticko bude,lebo v dnesnej dobe je vsetko tak drahe,aspon co sa tyka tych hraciek,keby aspon kvalitne boli ze sa s nimi vyhra ale to za 2 tyzdne bude polamane.

kwatka
15. júl 2012

ahojte
my sa mame ok,Simka je dobručká aj v noci krásne spinká,len to pučenie nad ránom-nič moc ale zvládame v pohode.
čítam,že píšete o pôrodoch. Tak môj prvý pred 2,5rokmi bol kratší a menej bolestivejší ako teraz,ibaže sa skončil vakuom-lebo Tomino mal pupočnú šnúru 2xokolo krku a tiež mi ho ani nepriložili len povedali že je v poriadku a išiel do inkubátora kôli dýchaniu. No a vytlačila som si zlatú žilu,a doma ešte 2týždne som nevedela sadnúť na zadok. Manželovi som povedala,že nikdy viac,radšej si adoptujem ciganča ako ešte raz rodiť.
No a teraz mam druhé dieťa ktoré sa narodilo na jednu kontrakciu-3xsom zatlačila a Simka bola vonku a vôbec som sa nepotrhala a ani ma nenastrihovali a ani zlatú žilu som si nevytlačila proste super. Po 3hod.od pôrodu som bola dole sama na wc. A na druhý deň po pôrode by som už išla domov,keby sa dalo,proste nič ale nič ma nebolelo. A to bola Simonka ťažšia o 300gramov.
Takže každý pôrod je iný.

kwatka
15. júl 2012

@janusha33 ja som tiež z materskej na materskej a nesťažujem sa.Teraz sa venujem detičkám a potom budem už len makať. 😒