icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

lunnka
12. júl 2012

@1982zuzka aha to je toto? http://www.jokagyn.sk/mirena.htm na mna prilis brutal 😕

janusha33
12. júl 2012

@janusha33 Vies niekedy sa nevyhnes tomu ze ak nieco nevyskusas tak nezistis.....ja som tiezjedla paradajku s tym ze bude Risko zly a noc bude mozno tazka.Ale uz som normalne az potrebovala tu paradajku.A Risko si povedal ze ked to ma rada mamka bude to mat aj on.Ale napriklad sosovicovu polievku mam rada ale musim si ju odopriet,tiez som ju ochutnala a bol to potom jemny horor.

1982zuzka
12. júl 2012

@janusha33 krásne si to vystihla, tí v BA sa považujú asi za niečo viac :(

1982zuzka
12. júl 2012

@lunnka čo som čítala fora tak ženy si ju pochvalujú....moja mama tiež také len sa to volalo Dana alebo tak nejak a bola velmi spokojná...
vieš každa antikoncepcia má svoje negatíva a druhé babo tak skoro nechceme...

lunnka
12. júl 2012

@1982zuzka jasne chapem ..moja mama ma naopak s danou zlu skusenost, museli jej ju nakoniec vybrat .. ved to ze cert jak diabol 😉 mohli by uz nieco pre tych nasich chlopov vymysliet

tiuska77
12. júl 2012

@janusha33 a zmiznú tie vyražtičky same?

janusha33
12. júl 2012

@tiuska77 Noooo nie som si ista ale myslim ze ano.

alohim
12. júl 2012

@michalienka25 fuha, tak ta nechali trapit ☹ ...ja som sice KE a tiez to nebolo ruzove, no cisarsky mi urobili. Cakala by som lepsi pristup u vas na zapade. Podobne ako ty, mala som tiez obrovske brusko aj dieta. Prenasala som, usg mi robili v 37tt a uz vtedy bolo velmi velke dieta a oni to nechali tak, dokonca som 2 dni lezala na rizikovom kym sa "zdohadali", urobili usg, rozhodli ci prenasam a nieco nepodnikli. Mozno keby som mala svojho porodnika, vyvolal by mi porod v 39/40tt a bolo by to inak, tak uz ostal iba cisarsky. No na druhej strane som rada, ze ma nenechali trapit vyvolavanim a primar takto rozhodol, hovoril ze by bol velky risk vyvolavat, kedze maly mal aj zle ctg, malo plodovky a som aj utla v bokoch.

alohim
12. júl 2012

@svetlusska :D no ja to tie nechcem odkladat na neurcito. Len si musim dostudovat veci a sa sledovat 2 tyzdne po sestonedeli v abstinencii. Billingsova metoda je dost spolahliva no vyzaduje si vacsi cvik pocas dojcenia (tam sa tazsie sleduje obraz ne/-plodnosti).
Mne HAK tabletky nevyhovuju zo zdravotneho i etickeho hladiska, preto to riesim takto 🙂 nie je to lahke ale prinesie to vysledok.

alohim
12. júl 2012

inak ma/mal niekto problem so "strajkovanim na prsniku"? maly sa mi dnes asi nevedel vykakat, nechapem..a cely den pri kojeni sa skrucal, odtahoval, pucil...nikdy sme take nemali 😒

ss225
12. júl 2012

@lunnka ja osm ten cumel tiez riesila az kym mi laktacna nepovedala, ze ak sa uz dobre prisava tak nema cumel co pokazit a veru davala som jej ho so strachom no vobec mi to nepokazilo kojenie, dokonca ani nedudlika v kuse ako predtym chcela byt v kuse na prsniku alebo prsty, ukludni sa a vypluje ho a v noci ho nema vobec len s nim zasapva ale ked uz spi ho vypluje a celu noc nic...cumlik kojenie nepokazi ak sa uz vie dobre prisavat no na flasu si treba davat veeeelky pozor mi bolo povedane

svetlusska
12. júl 2012

@tiuska77 nooo myslim ze ako vravis ze sa ti moze vyhadzat alebo ho tiez moze boliet brusko...tak mozno mu to nesadlo teda pokial to nie su potnicky.

svetlusska
12. júl 2012

@ss225 nooo tak nejak, moj dudlik dostane len vtedy ked viem ze je uz najedeny resp.prejedeny a furt pyta, hlavne ked ideme na prechazdku tak mu dam podudlikuje a potom ho sam od seba vyhodi ked zaspinka...a v noci vobec nema dudlik...zaspinka mi pekne na prsniku a spinka cca aj 2 hodky...vcera mi dokonca spinkal 4 hodky :Da presne ja som mala taky isty problem moj maly chcel byt len na prsniku a nic ine..a ked som mu ho vzala ta koniec sveta

svetlusska
12. júl 2012

@1982zuzka fuuuf to akoze vazne :O tak to ako si mala riadne blby porod, a ja som si myslela ze som sa natrapila za 4,5 hod dost ale klobuk dole pred tebou...maly sa narodil normalne ale tak mna nastrihli lebo bol dost velky ani som nevedela kedy...ale tak ja som rodila v bardejove a robili mi aj ultrazvuk po prichode do porodnice...no neviem neviem ci by som to rozchodila a hlavne tomu lekarovi by som potom urcite nezaplatila ked sa tak spraval...brekeke...

svetlusska
12. júl 2012

@alohim nooo moj mi toto robi uz treti den, ale tak on je uz zrejme napapany a zrejme mu tecie mliecko rychlo a on si chce len tak cmulat dam mu druhy prsnik a potom povecsine pekne zaspi a ak nie tak mu potom zas dam druhy prsnik, lebo inac plac a dudlik nechce...ale tak u mna to mozno moze byt aj tym ze mi zas prisli kramy tak neviem ci to nejak vplyva na mliecko...

1982zuzka
13. júl 2012

@svetlusska ja som mu zaplatila, nemala som chuť po pôrode sa s niekým dohadovať ... ale to je už teraz jedno, dúfam, že sa mi rany čoskoro zahoja a po čase to bude už len ako zaujímavý príbeh z môjho pôrodu ktorý budem rozpravať pri vínku 🙂

janusha33
13. júl 2012

No tak vcera som si este citala cosi z tej knizky co ju mam aj tu o tom zaspavani a som si povedala ze idem Riskovi stanovit pevny rezim.A cuduj sa svete,asi to nejak vycitil lebo sa v noci zobudil iba dvakrat a tretikrat uz rano o siedmej.Ale aj tak mu nejaky rezim spanku urobim.Aby vedel ze to bude tak a hotovo.Kupanie asi posuniem zo siestej na pol osmu a po kupani pojde rovno do postele,lebo teraz po kupani som s nim isla este troska von a v kociku mi zaspal.A potom jasne ze sa skoro budil kedze uz bol vyspaty.A pred kupanim ho podrzim dlhsie hore.

jarabica123
13. júl 2012

@michalienka25 TIEZ SA PRIDAVAM K TEME POROD, MNE PRED porodom aj robili sono, videli, ze malicka bude mat skoro styri kila, no napriek tomu ma ako prvorodicku nechali rodit normlane, rodila som sest hodin,ku koncu do mna pchali kila oxitocinu, tlacila som asi hodinu hlavicku v ukrutnych bolestiach, kontrakcie som mala nonstop, cize ziadne predychanie, malickej zacali klesat ozvy, nakoniec som videla, ako si suskali, ze ideme vakuom, tak som zakricala, ze nie, ze ja sa este posnazim, a nakoniec sa to podarilo, nastrihovali ma, ale aj tak ma este malicka natrhla skoro az po stehno, doteraz ma to nenormalne boli, ale je to uz lepsie, nakoniec este malicku museli par sekund ozivovat, bola cela modra:( nastastie je vsetko ok, a mna este po porode brali hned na operacku a museli ma cistit, lebo som mala vrastenu placentu, ale aspon ma uspali a pri tom aj zasili.

lunnka
13. júl 2012

@ss225 tam mozno vie pokazit rozoznavanie signalov ze je hladna..cumel to moze zakryt (tak som citala)

tiuska77
13. júl 2012

@svetlusska nemali by to byť potničky neobliekam ho nejako prehnane ... veď som bola na poradni som si pripadala ako krkavčia matka 😝 moja malinka mala len take kraťasky a tričko ponožky...vedľa sedela maminka s evidentne starším dieťatkom ktoré malo dupačky, tričko,mikinku a hrubú čiapku a kapce 😝 ..a prišla
ďalšia a mala dieťa v perinke ...fúúha som si pripadala..ale ich deti sa mrvili, plakali moja si fajnučko spinkala 🙂

tiuska77
13. júl 2012

@jarabica123
@1982zuzka ...bože žienky ste si užili 😒 ...hlavne, že mate zdravých drobcov... na to sa časom zabudne ako píšeš Zuzi a budeš rozprávať o tom pri vínku 😉 ..celé zdravotníctvo je v prdelke 🙂 ja som dnes bola na vyšetrenie na reflux a kázali nám nepiť najneskôr o 5tej lebo 3 hodiny pred vyšetrením...samozrejme 6 týždňovému bábätku sa to nedá naprogramovať presne tak som ju nakojila o pol 5 ... a pani urodzená doktorka meškala pol hodinu ..moju nedokázal upokojiť ani cumlík ako ričala od hladu ...a bodka bola keď mi povedala že si ju mam pripraviť povyzliekať a ona dokorán otvorila okno a v PP bolo ráno 14° a ona si v pohode celé vyšetrenie vetrala 🤐 😠

dzuli08
13. júl 2012

Milé mamičky, ponúkam Vám na predaj Bebilon (je to slovenský Nutrilon vyrobený Nutriciou určený pre PL trh. 800g balenie za 9,7€. Spotreba cca 2 roky.
Kontakt 0907659847
dzuli40@gmail.com

https://www.modrykonik.sk/bazar/detska-vyziva-p...

vanes2011
Odpoveď bola odstránená
michalienka25
13. júl 2012

@jarabica123 och joj, vidim, ze aj ty si to mala tazke. a obdivujem ta, ze si to zvladla bez toho vakua, ja si myslim, ze by som to bez toho nezvladla. neporodila by som ju. ako som mala kontrakciu, tak hlavicka troska vysla, a ked kontrakcia skoncila, tak ju vsalo naspät. ale chvalabohu ma pekne nastrihli a nepotrhala som sa dalej, lebo to musi strasne boliet. ved mna ta "pekná" jazva este obcas boli, a to som uz zahojena. na "techle-mechle" zatial stale len zbieram odvahu...jednu kontrakciu som sa dostala do akehosi zvlastneho stavu, nic som nevnimala, neviem, asi som stratila vedomie. a malicka tiez hned po porodeni nezaplakala, az o chvilocku. nikto mi vsak nepovedal, co sa deje. ale tak chvalabohu je krasna, a dufajme ze aj zdravucka.
@alohim no vidim, ze sme viacere majovky mali tie porody tazke. este sme to tu ani nerozoberali, asi chceme vsetky cim skor na to zabudnut. aj ked mne sa to stale nedari, no je to podstatne lepsie...

michalienka25
13. júl 2012

@alohim no aj moja hviezda niekedy vymysla. bud sa kruti ako paragraf, alebo len otvori ustocka a lizka bradavku. vtedy mam pocit, ze jednoducho nie je hladna, skusim este raz dat, a ked nesaje, tak jej ho vyberiem. ale to krutenie nemam rada, lebo sa bojim, ze mi "urve" bradavku...a vtedy neviem, co to ma znamenat... 😨

michalienka25
13. júl 2012

@alohim no len aby ti to neprinieslo vysledok v podobe dalsieho malickeho babatka 🙂 . ja by som sa bala spoliehat na tuto metodu, a obdivujem ta, ze svoje telo tak dokonale ovladas i cez dojcenie. my sme napriklad otehotneli 2 dni po menzese, tak tu asi ta metoda nefungovala 🙂

janusha33
13. júl 2012

@tiuska77 Ciiii ta by som jej hned povedala svoje ze nech si vetra ked ja odidem a ked nie tak jej potom prinesiem domov moje chore dieta.Toto by som si nenechala

tiuska77
13. júl 2012

@janusha33 to vieš že som jej svoje povedala...a druhy x som sa pohádala v lekárni keď mi silou mocou chcela nanútiť na nachladnutie tie najdrahšie vrecka čo sa zalievajú vodou..a keď som ich nechcela bola bohovsky ochotná...najlepšie doma sedieť 🤐

bronika
13. júl 2012

@nena13 to som rada, ze uz je to lepsie 🙂, nech sa vam dari a pekne rastiete ;)

svetlusska
13. júl 2012

@tiuska77 hehe tak ako v perinke v takej horucave fuuuf, ja sa snazim prisposobovat oblecenie podla pocasia a podla toho ci je mi zima alebo teplo, ak je mi horuco tak malemu musi byt tiez tak mu dam len body a tim to haslo, v pripade ze je troska chladnejsie a pofukuje vietor tak mu dam aj dupacky, ale zas ho neobliekam ako by bola neviem jaka zima...ale potnicky ma aj tak a to doma je vacsinou v bodikoch a prikryty plienockov...tak nechapem