Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@michalienka25 veru tak..kazdy je iny, mne by zasa nevadilo byt aj vela rokov na materskej, hoci svoju pracu zboznujem a obcas mi chyba, a si zasa viem predstavit aj veela deti, no mame mensi byt kde by sme sa nepomestili aj financne by to bolo tazsie, no nie je to az taka pekazka, deti co su skromnejsie a maju menej veci su lepsie vychovane . Moj plan je prv 2 deticky, 2-3rocny rozdiel a potom benjaminek :D ale clovek mieni a pan Boh meni. 100% antikoncepcia neexistuje, jedine nevykonavat tu prijemnu cinnost, co sa neda odopierat dlho:D
@janusha33 @lilianka1199 j si tie myslim ze sa da ist na svadbicku, velmi chcem ist nie kvoli tancovacke...ale kvoli kamoske + sa socializovat, zmenit prostredie 🙂 Niekedy mam pocit, ze manzel je v tomto uzkostlivejsi, tak snad ho spracujem. Odsavat nechcem, maly vydrzi tak 2 hodky bez, tak uvidime co z toho bude nakoniec.
Inak vasi malicki krasne pasu konicky 🙂 moj sa tiez taha, vysoko drzi a uz aj dlhsie no niekedy je lenivy a odkvecne a placee 🙂
baby ,tak som vcera vecer citala ako niektore pisete ze malický,ké spia aj 4-5 hod v noci a tak som si povzdychla,boze aj nasa kedy???a dnes trhla rekord🙂spala od 22 do 3 rana,nakojila som ju a potom do pol 6 o 6 zaspala a spala do pol 9.je pravda ze predtym nez zaspala bola asi od 18 hore.uvidime ako to bude pokracovat.A to bol taky blby vikend u nas,v piatok vecer som zacitila taku tahavu bolest v pravom prsniku,a pri sprchovani som zbadala uz cerveny flak,tak reku,super,upchaty mliekovod,v sprche som vystriekoval,nic moc,v sobotu uz ma aj zimnica obchadzala,teple obklady nepomahali,tak som skusila alkohol,to som si pamätala este zo skoly co nas chirurg ucil(ha,ze moja maturitna otazka z chirurgie ze prsni,zapaly a tak.a to som nevedela ze alkoholove obklady,zo starej skoly--tak to si zapamätam navzdy),tak som sa spotila,zapal sa trochu stiahol,mala tahala a ako som smrdela,od slivovice🙂).ale kamoska mi poradila ze prikladat si tak zemiak,to ti vam je super vec,cez noc a den a je po probleme.,uz len malinkavy fliacik
Ja vam baby zavidim vsetkym, co vam vase deticky spia tek vela v noci. My mame sice prvy spanok vecerny od tej 9 do polnoci, ale potom je to uz kazde dve hodky a od 4 rano ho zacne pucit ale strasne nahlas, to sa neda ani spat a od tej 5 pol 6 je uz hore. :( Uzivajte si to nocne spanie 🙂 mne ani cez den nepospi :(
@katkamiki No ale to aj my tak mame ze do polnoci sa nezobudi,malokedy sa stane ze sa zobudi a potom kazde dve hodinky.Preto som si povedala ze mu idem urobit rezim a nech si tak zvykne a hotovo.Doteraz som ho kupala o siestej,potom si este zdriemol a o osmej bol problm zaspat.Tak mu to teraz natahujem aby som ho kupala o pol osmej,o osmej uz bude v postielke a do deviatej sa ukludni a zaspinka.A tak dlhsie pospi rano.iba raz sa nam podarilo ze sa zobudil iba raz.Inac stale po polnoci sa zobudi prvy krat a potom kazde dve hodinky buntosi a od piatej uz si ho beriem do postele lebo vyvadza a pri mne v posteli este potiahne do siedmej.
@janusha33 No tak to mas ako ja 🙂 ale mne sa este nestalo, zeby vstal v noci len raz, alebo dva razy. A tym, ze ho mam vedla seba v posteli, tak rano o 5 je uz hore a nicim ho nezaujmem len tym, ze prejdeme do obyvacky 🙂 co uz... ale dufam, ze aspon cez den to kojenie sa bude natahovat , ved kojim kazde dve hodiny 🙂 a on mi nepospi dlhsie cez den ako hodinu ( aj to som prehnala 🙂 )
@katkamiki Presne presne,aj Risko cez den kazde dve hodiny je na prsniku,snazim sa to nejak natiahnut ale je to problem.A tiez cez den spi hodinku a hodinku je hore a zase hodinku pospi a hodinku je hore.Ale dnes uz som ho natahovala ako sa len dalo tak vydrzal dve hodiny spat.Som ho unavila tancovanim a ja mam teraz vsade svalovku,to je lepsie ako zumba - tancovat ludovky s dietatom na rukach.Ja ho v posteli nemam,poctivo spi v postielke az rano potom sa mi nechce zakazdym vstavat a davat mu cumel spat do pusy tak si ho vezmem k sebe
@janusha33 no ja ho mam v postielke, lebo ma dost silne koliky niekedy , aj v noci sa budi na to, tak ho len rychlo utisim na rukach a hned zaspi. Keby som ho mala v postielke, tak nestihnem k nemu dojst a bol by uz hore. Cakam do tych 3 mesiacov, ze ho prejdu koliky a potom by bol v postielke, teda ak si uz nezvykol na nase postel :(
Baby potrebujem poradiť...malička je nachladená (manžel ju nakazil ☹ ) .. kvapkám jej do nošteka ten soľný roztok a odsávam..môžem jej nejako ešte pomôcť? Zajtra má 7. týždňov..chudinka moja malička je mi jej tak ľúto... 😒
@tiuska77 ten Sinupret by som ti vsak poradila dat malinkej az zajtra, ked sa vyspinka, on zriedi sopliky, a dat jej to tak 2-3 krat za den tych 4-5 dni, to hned po par dnoch uvidis zlepsenie, potom davat morsku sol a pred spanim Nasivin......mne toto vzdy dobre pomaha pre deti......prajem skore uzdravenie
Baby otazocka pre tie ktore kojite alebo viete cosi o kojeni......to my asi velmi nemozme nejaky prieduskovy caj ze?Mna tak boli od vcera priedusnica ze brutal.Ale neviem ci mozem nejaky taky caj.
@janusha33 pridavam sa taky tak moj maly Branko kazde dve hodinky si vyzaduje prsnik a ked ho nedostane ze to chcem co i len troska pretiahnut tak spusti svoj operny hlasok a ci chcem ci nie musim mu dat...lebo prosto to neide ucicikat...ale ked spinka v kociku a kus ho pokolisem tak mi pospi aj 3 hodky len sa mussi hybat ked stoji neni sanca...noo a v noci mi niekedy malo kedy pospi 4 hod. a potom kazde dve hodky chce papat
a cez den mi pospi sice ale aj to len 2 hodky a potom je uz hore a sa trapime dakedy aj pol dna pokym zaspi...
fuuuf no som si urobila kus poriadky v skrini kedze maly spinkal a zistila ze vecicky ktore som mala mat do roka budem mat tak akurat do oktobra mozno :( a to je velkost 74, no prosto rastie jak z vody :D
@ivik9 Ďakujem už som si to bola kúpiť, sme mali hroznu noc 😒 ..boli chvíle keď nemohla vôbec dýchať tak som spala po sediačky aby som ju mala vo vertikálnej polohe...ďakovala som, že som si kúpila monitor dychu, že som pospala aspoň dačo, aj tak som bola nesvoja 😒 ..som bola aj v noci v lekárni v domnienke, že keď ma lekáreň pohotovosť, že je otvorená..zistila som, že to je iba do 22hej. Dúfam, že to zaberie čím skôr, tak sa chudinka trápi...ja neviem, či som nemotorná ale ja jej neviem poriadne odsať noštek ani s tým vysávačom, robím niečo zle? 😕
@svetlusska Aj nas...tiez som robila teraz poriadky,velkost 62 mu je teraz presne,ze este tak cca tyzden-dva tyzdne a mozem to odlozit a navyberala som uz vacsie velkosti a idem to poprat a pozehlim a nachystam do skrine
@tiuska77 neboj nic, coskoro bude dobre, ten sinupret dobre spusti tie sopliky, a odsavat tak, ze das morsku sol a hned odsajes, to tak dobre zvlhci sliznicu nosa. To, ze si ju dala tak vyssie, tak je super, aj malinkej sa uricte tak lepsie spinkalo. Hlavne sleduj tie sopliky a ked sa stane, ze budu zelene, tak uz treba ist k doktorovi, to uz treba nasadit Pamycon.
@alohim my ideme na svadbu v septembri ci nam to bude vyhovovat alebo nie,lebo brat sa zeni...tak tiez uvidime ako to zvladneme...tiez sa trosku obavam,ale ak budem s malou do osmej tak budem do osmej,ked dlhsie,tak dlhsie....ona je ta najdolezitejsia,tak podla nej sa zariadim,lebo muz asi ostane vozit.... 😉
Ahojte holky..dlho som tu nebola a nestiham sa cudovat, co sa vsetko udialo. Nasa Mia uz ma 3.5 kg a 50 cm, konecne dorastla do velkosti Newborn a plienok c.1. Rehoce sa uz jedna radost a zacala slintat...ako sa vcera ukazalo, tak prvy zubok sa snazi prerazit si cestu na svet. Mate s tym nejake skusenosti? Mne sa to zda strasne skoro, aby 10 tyzdnovemu miminku zacali rast zuby..
@janusha33 jaaaaaaj tak velkost 62 nam bola mala uz pred 3 tyzdnami hlavne body a kosielky a teraz uz aj &68 su nam male.tak nosime vsetko velkost 74 :D
No Riskovi uz nevadi ze sa kupe neskor.Vcera mi betar zaspal o piatej a ja cela rada ze pospi hodinku a nebude tak nariekat a on si veselo spal este o pol osmej.Ani ked som ho vyberala z kocika sa neprebral.Az ked som ho dala do postielky.Tak som ho potom rovno okupala a o deviatej uz zase spal.Nase dieta ma asi spavu nemoc.

@michalienka25 ja toto prave riesim,hlavku ma stale na jednej strane podopieram plienockov,ale zlosti sa,place, aj ked ho celeho otacam tak pozera na stenu,nepomaha hracka,nic.... 😒