icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

svetlusska
18. júl 2012

@janusha33 jeeej tak to ti zavidim ja som mojho okupala o osmej a zaspal mi az o pol jedenastej ako vzdy nijak raz ho neviem naucit zaspat skor :(

janusha33
18. júl 2012

@svetlusska A kupes ho stale vecer?Skus ho kupat rano alebo dopoludnia.Mozno nanho kupanie posobi povzbudzujuco a je potom prebraty a nevie zaspat.Riska od zaciatku davame do postielky o osmej a do deviatej ma cas na zaspatie.Niekedy ho medzitym este nakojim ked nespi ani po pol deviatej.A potom uz spi.Aj dnes v noci nam vsatal prvykrat az o druhej.

janusha33
18. júl 2012

Baby dali by ste zaockovat svoje dieta ked soplikuje a obcas kychne a obcas zakasle?Risko este stale soplikuje a teraz sa mu nejak lesknu ocka tak som mu zmerala teplotu a mal 37,5,cize 37 a obcas aj pokasle aj kychne a na druhy tyzden mame ist ockovat.Asi s nim zajtra pojdem k lekarovi nech sa to prelieci lebo ja ho inac asi nedam ockovat.Pokial nebude ok tak sa bojim lebo dost deti tak zaockovali a niektore zacali soplikovat az po ockovani a skoncili na JIS.Bojim sa aby ta ockovacia latka neurobila viac sarapaty ako dobroty

lunnka
18. júl 2012

ahojte dnes som sa schuti zasmiala zaspala som pri malej hlavicka pri hlavicke a zobudila som sa ako mi chnapla po nose a chcela zacat dudlat 😀 😲 😀 zeby ten moj nos az tak pripominal bradavku?!?

janja2502
18. júl 2012

@janusha33 zaockovat daj, len ked bude uplne zdravy. Viem o com hovorim. 😉

lunnka
18. júl 2012

@janusha33 urcite by som pockala kym bude uplne zdravy..aj pediater ti tak SNAD povie 🙂
co si pisala o ponukani najdrahsich veci v lekarni , ja som kupovala njake hracky kedze si stale cuca palcek a teta mi taak liezla na nervy- cumela mi ponad plece stale aj ked som jej vravela ze by som si rada popozerala a velmi ochotne mi pchala hracky ktore "idu na dracku" samozrejme tie najdrahsie nekupim predsa somarinku co hrka za 15EUR.. 🙄

janja2502
18. júl 2012

my sme boli v pondelok na ockovani, potom mal aj trosku zvysenu teplotu a opuchnute nozky ☹

janja2502
18. júl 2012

ja sa zasa stazovat nemozem, my mame doma spachtosa. Aj teraz mi tu spi uz 3 hodiny. Vecer o osmej zaspi a pekne spi do pol tretej. Napapa sa a znova do siestej. Takze ja nie som vobec nevyspata. 🙂

janusha33
18. júl 2012

@janja2502 Ja mam normalne az fobiu z tych ockovani,bratovi synovia sice nic nemali ale aj tak sa bojim lebo clovek nikdy nevie co za bordel davaju do tych vakcin.Kedysi neboli take reakcie na ockovania ze babatko skonci niekde na JISke.

petra1209
18. júl 2012

Tak po dnešnej poradni máme už krásnych 6900g a prvé očkovanie do oboch nožičiek za nami, dúfam, že to bude bez teplôt 🙂

petra1209
18. júl 2012

@janusha33 no náš Maťko tiež soplikuje, kýcha a sem-tam zakašle dnes sme boli na poradni doktorka najskôr popočúvala dýchanie, skontrolovala hrdlo všetko bolo v poriadku kašeľ že je z toho, že steká soplík a teda povedala, že očkovať sa môže, tak nás upichali do oboch nožičiek a dúfam, že to bude o.k.

svetlusska
18. júl 2012

@janusha33 no vecer,lebo rano mi pospi aj do pol desiatej dakedy a ked nchce spinkat tak s nim idem von a s okupanym by som nemhla

janusha33
19. júl 2012

@svetlusska No a rano ti preto do pol desiatej lebo vecer neskoro zaspi.Skus ho tak par dni zobudit rano.Ked ho rano zobudis bude sice nariekat ale skus ho udrzat hore.Vecr potom bude unavenejsi lebo rano nemohol dohnat to ze vecer neskor zaspal a mal by potom vecer skor zaspat.

janusha33
19. júl 2012

@petra1209 No a ja sa toho boijm ze toto urobi aj moj.Ale ked ma sopliky tak zrejme nieco nie je ok ci?Aj ked dobre mose to byt iba nejaka nadcha alergicka alebo co ale aj tak.

petra1209
19. júl 2012

@janusha33 ja som sa na to pýtala a hovorila, že pokiaľ nieje zapálené hrdlo a čisto sa dýcha a ani nebola zvýšená teplota nieje sa čoho báť. Tie soplíky že má potom z prechodu keď sa z tepla tak prudko ochladilo. No a prvú noc po očkovaní sme prežili bez teplôt uvidíme čo bude dnes 😉

nena13
19. júl 2012

@janusha33 AJ mne predpísal fenistil a pamycon a tiež mi pripadá,že bez nich mi ani zaspať nechce...

janja2502
19. júl 2012

@janusha33
ked ti doktorka povie, ze sa moze ockovat a ty si nie si ista, tak ho nedaj. Povies, ze prides o tyzden a hotovo. Je to predsa tvoje dieta a ked si myslis, ze by mu to ockovanie mohlo ublizit, tak radsej pockat tyzden a tak dat zaockovat zdrave babo.
Nasa mala nadchu ked sme mali ist ockovat, tak som volala doktorovi, ze prideme o tyzden. Po tyzdni sme prisli, skontroloval ju, ze je vsetko ok a zaockoval. Vsetko bolo ok, az na to, ze sme potom behali 2 mesiace po doktoroch, lebo dcera mala stale zvysenu teplotu. 😒 Nakoniec sa zistilo, ze je to z toho, ze bola zaockovana, ked mala trochu oslabenu imunitu, cize po tej nadche. 😠
Odvtedy si davam velky pozor a ockovat dam len uplne zdrave dieta.

nena13
19. júl 2012

@janusha33
@michalienka25 Aj môj malý nejako začal čudne skracovať spanok-pospal 35 hodín v kuse,teraz sa budí každu chvíľku....nič pri nom nestíham🙂

nena13
19. júl 2012

@katkamiki Ja ho mam tiež pri sebe v posteli kôli tým kolikam a vrackaniu,nič nerobím,len celu nmoc bdiem a pozerám či je ok....Už som fakt vyčerpaná...

svetlusska
19. júl 2012

@janusha33 nooo hej ale on mi vstava rano o tej siedmej cca a spinka do tej pol desiatej niekedy do deviatej., plus este vrava rano o piatej a druhej...takze asi tak...aj to tak spinka len teraz par dni, inac bol hore od rana od osmej a zaspal mi az o jedenastej, dvanastej ked som ho dala do kocika a isla s nim vonku...takze v podstate som rada ze sa uci spinkat aj dnu lebo chodit cely den aj s prestavkami po vonku lebo inac je Branko zly, place a nepomaha nic ine ako ruky tiez nie je vyhra, a na ruky ho ucit nechcem lebo s nim potom neporadim.s tym spinkanim v noci som aj skoro spokojna len keby skor zaspaval. ja hoc okupem aj o pol osmej aj tak zaspi o pol jedenastej a to ho mordujem jak len viem, cvicim s nim, kolisem v kociku ale jemu je najlepsie na rukach a kuka, o desiatej sa napapa a pol jedenastej zaspinka...skusala som ze mu nedam papat az po okupani ale ta kde si mala vidiet ten rev az bordovel...uz som skusala vsetko a nem funguje...a rano ho vazne nechcem kupat lebo ked mi je zly na nevydrzanie tak s nim idem na prechadzku a tak by som nemohla...som na neho totiz cely den sama, nevravim svokra pomoze ale tak ona s nami nebyva a tiez uz ma 60 tak ju tiez nechcem stale otravvat ved aj ona ma svoje veci co chce porobit takze tak...

janusha33
19. júl 2012

@svetlusska Len tak ma to napadlo.....mozno po tom kupani nebude zly,ktovie.a potom uz mozes ist neskor vonku.

janusha33
19. júl 2012

No tak som bola za pediatrom,tak nakoniec skonstatoval ze to moze byt aj refluxom,ktory je do siesteho mesiaca kym je dieta iba na mliecnej strave fyziologicky.Ze sa vela napapa a sa mu vrati spat mliecko a to mu rozdrazdi nsoohltan a preto tie sople a kasel.Ze ked chcem tak mozem mu skusit dat Tussin,ale som ho ani nekupila.Moze to byt tym refluxom lebo Risko si zvykne dobre grcnut.Ale hovoril ze u Riska sa ten reflux strati ze to nie je nic vazne,ze pokial by uz teraz neprospieval a nepriberal takze by sa ten reflux riesil ale ze toto je v poriadku.Tak ze nech odsavam a na noc nech mu dam fenistil ze nie je navykovy,ze Dithiaden je navykovy ale ze ten uz predpisuje minimalne,tak ze nech mu dam fenistil pokojne aby som nemusela v noci buntosit vysavacom.Ze ked mu chripci vecer ked spinka alebo zaspava tak na hrudniku alebo v krku tak ze to bude rfluxom ze mliecko to robi.Mam dobreho doktora takze jemu verim a aj sa mi to zda byt logicke.Bo sa ma pytal ze ked chcem mozme skusit antibiotika na tie sople kedze je to uz dlhsie ale ze on by ich svojmu synovi nedal tak som mu povedala rovno ze moj syn nebude brat na sople antibiotika.Ze to uz bdue musiet byt nieco vazne ked mu tie antibiotika dam.

kkrupik
19. júl 2012

ahojte🙂 už som tu aj ja , testík pozit a HCG 390

janinkad
19. júl 2012

@janusha33 boze ja uz neviem co to tieto deti teraz narodene maju,vsade kde sa otocim,dieta ma reflux,ked aj nie zdiagnostikovaný tak grcka,a tak.Aj dnes som stretla kamosku v parku pri kocikovaní,malý je narodený v januari a ona uz zufala,ze stale jej grcka.A tiez sme sa dostali az k tomu chrochtaniu v nose.na to nepomoze asi nic.A ako aj u vas,a u malej to zostalo po nadche,neodsajem absolutne nic,ale mam pocit ako keby mala stale plny nos,zdrurenu sliznicu ci co..a aj ked mame bacilov v nose,doktorka jej nedala antibiotika,ze to vzdy ked grcne ako keby jej to do nosa trochu vyletelo,alebo to prehltne a preto,ze sa to upravi,ale kedy???tiez to neriesia pokial pribera a kedze sa kojime,tiez nic,keby je na UM tak da ARkové.

janinkad
19. júl 2012

@janusha33 ale aj tak by som ten Fenistil zvazila,aj ked nie je navykový,este pojdu zuby,horsie choroby,aby si ozaj nan nezvykol a potom co??

janusha33
19. júl 2012

Do pol roka je vraj reflux v poriadku pokial dieta pribera.Takze ja si z toho tazku hlavu nerobim.Ono to je v podstate lene ste slaby zvierac zaludka takze to nie je taky naozajstny reflux.Tak ako su falosne koliky s nevyspelej nervovej sustavy ta tak je aj toto zo nevyspeleho zvieraca.Ved z toho vyratsie a ked nie tak to bduem riesit potom.Nebudem donho uz od teraz pchat kadejake chemikalie

katkamiki
19. júl 2012

@nena13 no to presne aj ja, stale v pozore a od 5 sme hore :( dufam, ze tie koliky prejdu do tych 3 mesiacov

katkamiki
19. júl 2012

Baby, beriete niektora antikoncepciu? ak ano, aku?

zlobinka
19. júl 2012

@cobhan aj my strasne slintame a mala si dava rucicky do pusinky aj ked nie je hladna...hadam na zubok je skoro este..

janusha33
19. júl 2012

@katkamiki Ano ja beriem....Azalia.....je to nejaka jednohormonova.....nemam s nou ziaden problem,aj kilecka idu pekne postupne dole