icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

katkamiki
19. júl 2012

@janusha33 no tu mam aj ja, beriem ju tyzden a zacala som spinit uz :( a bala som sa, ze priberiem , ale tak asi nie je taka moc hormonalna. a mas dost mlieka? niekde som citala, ze baby mali problemy s mliekom...

janusha33
19. júl 2012

@katkamiki Ja ju beriem uz druhy mesiac a nic,vsetko OK....zatial.Aj mlieko mam,aspon teda sa Riso nestazuje.....a nic som nemala ani spinenie ani nic...No neviem,mne hovorila doktorka ze len tu mi moze dat lebo ze nevplyva na mlieko,teda aj hormony neprechadzaju do mlieka asi tak to myslela

katkamiki
19. júl 2012

@janusha33 no aj mne doktor povedal, ze len tu, ale ze to spinenie je ok na zaciatok, tak uvidim neskor. dakujem 🙂

dzankamizu
19. júl 2012

@kkrupik a nepomylila si rok ? 😀 Ale inak gratulujem 🙂

tinci
20. júl 2012

@janusha33 ...tak to ti tisko zavidim s tym chudnutim, mne sa nepodarilo od prichodu z nemocnice schudnut ani kilo, a to som skoro uplne vylucila pecivo, snazim sa nejest sladkosti skor ich nahradzam cerealiami a pijem vela cistej vody...ale presne takto to bolo aj pri prvorodenej - chudnut som zacala az po ukonceni kojenia, potom to islo same 😒 zial to bolo az dva roky po porode a to som uz z tych kil navyse bola feeest nervozna.
Ozaj maminy mate nejake overene typy na chudnutie pocas dojcenia, alebo satym zatial netrapite?

janja2502
20. júl 2012

@tinci zatial to nechavam tak, neriesim. Ostali mi 4 kg, tak tie po kojeni nejako sami odidu,,,,teda dufam 😀

janusha33
20. júl 2012

@tinci Ja sa tym nejak netrapim a ide to samo.No ale bodaj by neslo ked denne veelmi velakrat vybehnem po schodoch do izby,a neraz s malym 6kilovym dietatom na rukach a to nehovorim o tancovani na ludovky.......to je lepsie ako zumba.Risko je spokojny pri tancovani a ja chudnem.

bambulla
20. júl 2012

ahojte maminy my sme boli vcera na poradni vazime 5540kg uz sa mi pomali straca mliecko tak prikrmujeme s Hami. Dali ste niektora deticky ockovat na tie rotavirusy?ja som dala vcera prvu davku a druhu az s septembri ked pojdeme na poradnu a uz ju budu aj ockovat do noziciek 😢 a inak mala je celkom dobrucka v noci pohode vecer sa napapka a spinka asi do tretej hodiny potom sa napapka a zase do rana 🙂

tiuska77
20. júl 2012

@ivik9 ahoj Ďakujem za rady 🙂 , všetko pomohlo soplíky su už ok..len neviem či jej to neztieklo na priedušky dnes začína kašlať 😒 ..ísť k lekárovi alebo mi dajú niečo v lekárni?

katkamiki
20. júl 2012

Ja som pocas tehu pribrala 21 kil a uz mam len 5 kil, dnes ma maly 8 tyzdnov. Ja som v nemocnici nechala skoro 8 kil. a 8 mi islo dole doteraz samo a to nie ze jem, ale zerem sladke, strasne vela sladkeho potrebujem 🙂 Tak dufam, ze aj tych 5 pojde dole... 🙂

tinci
20. júl 2012

@katkamiki tak to mas teda super metabolizmus, ja pri dvoch detoch cely den nepostojim, chodime na dlhe prechadzky, robim v dome aj okolo domu a ani tuk ...ale hlavne ze su drobci zdravi, to je podstatne, aj ked v kutiku duse ma to hneva hlavne ked si musim obliect nieco ine ako teplaky vrrrr..

tinci
20. júl 2012

...inak davate niektore detickam na seboreu - ak ju maju - Holtov krem? Nasa pediatricka isla do Mexika a malickej som zopar lozisk nasla na hlavicke a neviem ci ho v dvoch mesiacoch mozem pouzit...

katkamiki
20. júl 2012

@tinci no neviem ci mam dobry metabolizmus, cely zivot som mala nejakych par kil navyse aj ked som robila sport cely zivot, dokonca profesionalne, a kila nesli dole, teraz mi prvy raz v zivote idu tak rychlo, ale tych 5 kil mam uz dlhsie na sebe, tak neviem, ci pojdu dole 🙂 ja som Holtov krem pouzila, ked mal maly mesiac, na tvaricke mal vyrazky, takze v pohode mozes... 🙂

ivik9
20. júl 2012

@tiuska77 tak to je super, ze sopliky prechadzaju a je to lepsie, len ma mrzi ten kasel.....no kedze je malinka este drobcek, ja by som poradila ist s kaslom radsej k doktorke. Uz je vsak poobede, predpokladam, ze uz tam vasa doktorka nebude. ....na kasel je dobry Hedelix, to je aj pre malinke deticky a kludne ak mas doma Kalciovy sirup, tak pol cajovej lyzicky (len potom sa nesmie 1 hod. podavat mlieko)

tiuska77
20. júl 2012

@ivik9 Diky volala som doktorke ona tam snáď aj nocuje 😉 ..tak mi vravela, že keď to neprejde, že to môže byť len z refluxu tak mam kúpiť sirup Ambrobene ...ale Ďakujem si zlatá..vidím, že máš už detičky 3 ..od skúsenej si nechám poradiť 😉

tiuska77
20. júl 2012

@katkamiki ja som tiež pribrala 20 kg a 10 som nechala v pôrodnici ..teraz som schudla 5kg takže ešte mi kusok ostalo.. 😉

dzankamizu
20. júl 2012

@tinci my to mame tiez na hlave a dost to smrdi. Nevieme co s tym, asi to len natierat olejom, vycesavat a do pol roka - roka by to malo zmiznut.

oxiba
20. júl 2012

Caute kocky 🙂
Davno som tu nebola, tak si vas pomalicky citam
Mame prvu mini dovolenku v Tatrach za sebou, Maximko bol uzasny, nikdy som si nemyslela ze budem tolko kojit na verejnosti, no okolnosti ma prinutili.. Cudny mi akurat pripadaju ludia, co zacnu na mna zizat a pokusaju sa pomaly nakuknut pod satku, kde mam schovaneho Maximka a to sa snazim nebyt pri tom moc na ociach..

Ozaj aj vasi mrnuskovia si cmulaju palceky, Maximko vypluje dudel a vrazi si do pusinky palcek az po dlan, nikdy som take nieco nevidela, niekedy vyzera ze si ho az vcucne 🙂
+ako riesite tie zlte chrasticky na hlavke, viem ze sa to olejuje, no v nedavnych horucavach som kvoli potnickam nic take neriesila.. Ako to riesite vy?

tinci
21. júl 2012

@dzankamizu @oxiba Holtov krem pekne zabera, za par dni je to prec, len som nevedela ci sa to moze pouzit na malicke babo...
sice dost smrdi ale zabera a hlavne kym ma malicke len zopar vlaskov.

janusha33
21. júl 2012

No baby tak nas Riso ma novu fantu......doteraz mi to nerobil....cez den bude spat iba v kociku vonku.Dnu mi nezaspi ani keby neviem co bolo.Aj teraz vonku leje a Risko sladko spinka v kociku,sice troska naobliekany lebo je chladno a ruky ma chladne ale inac to nejde.Asi mu je tak dobre.Uz som aj tak skusala ze som ho uspala vonku a preniesla dnu,za 10 minut bol hore......tak som ho vyniesla pekne von.Esteze mame dobre zakryty altanok.

tinci
21. júl 2012

@oxiba veru aj nasa je taka - je to jej oblubena cinnost, ked to zacala robit tak som si myslela ze sa jej potia ruky, ale potom som si vsimla ako si pcha rucicky do ust a robi to stale viac.Nie je ani hladna iba ju to bavi, cumel vypluje a uz je tam ruka, nestacim jej ich vytahovat 🙂

michalienka25
21. júl 2012

Tak aj naša bambulka je už pokrstená. Zvládla to veľmi dobre, ani raz nezaplačkala, pol omše prespala a pol omše sa smiala. Ľubkam ju nadovšetko!

janusha33
21. júl 2012

@tinci Ja ich uz Riskovi ani nevytahujem....on este neprisiel na to ze palcek je jednoduchsi.....on si pcha zovretu pasticku,sice mu vojde iba ukazovak ale co uz.Prejde to same.

michalienka25
21. júl 2012

Z dnešných krstín

kika7786
21. júl 2012

@michalienka25 krásna rodinka. 🙂

dzankamizu
21. júl 2012

@tinci no myslim ze to nesmrdi horsie ako tie supinky 🙂 Ale v pribalovom letaku sa pise, citujem: "Liek by sa nemal aplikovať tehotným a dojčiacim ženám a dojčatám." Tak neviem ci je to vhodne... No a nas by asi vyhral sutaz vlasacov, takze to tiez neviem ci by bolo vhodne 🙂

tinci
22. júl 2012

@dzankamizu nam to naordinovala doktorka tak neviem, veru s vlasami sa to asi velmi vycesat neda 😉

lunnka
22. júl 2012

@tinci
@oxiba to su mliecne chrasty? aj my to asi mame, take dve plosky nazltle supinate skarede vyssie na cele pri vlaskoch ktore tam boli, vypadali a rastu nove 🙂 ak je seborea to, tak nam dr. vravela ze len kremovat a mozem aj modrou indulonou, poculi ste take?
palcek si cmulame uz na oboch rukach, aj cele pasticky, slintame ostosest, na vyberanie som rezignovala, to by som musela byt nonstop pri nej. ale robi mi to najma ked tlaci..ale vlastne stale ked s ajej chce a nie je pravda ze je to z nedostatku pozornosti, velakrat sedim pri nej, hrame sa a aj tak si rucku strci do pusy.. cumel nejak nechce, citim sa divne ked jej ho nasilu pcham ani chuda nevie ako ho ma sat, len ho oblizuje :D

najnovsie mi pri piti bucha ruckou do hrude, sermuje, vrti sa, kopka, no tou rukou neviem preco tak zurivo bucha , som sa zlakla ci jej nieco nie je dobre na mlieku alebo s dojcenim.. aj vase tak strajkuju pri piti? a rychlejsie sa odpaja, uz po cca. 10minutach sa odtahuje a obcas hodi taky zhnuseny xicht ze spanombohom 😒

janja2502
22. júl 2012

@lunnka ja som si vsimla, ze ked mame zlu polohu pri kojeni, tak maly sa zacne tak ksichtit, dokonca ho zacne napinat na zvracanie. Az mi je smiesno z neho.

janusha33
22. júl 2012

@lunnka Joj hej Risko sa vrti jak husenicka.....mne to pripada ze sa nudi pri jedeni tak kopka s nozkami sa vykruca a tiez ma bucha jednoou ruckou do prsnika(jakeby si chcel nahnat viac mliecka k sebe)a druhou ma stekli na boku.Tiez sa odpaja skoro,predtym papal 20 minut a teraz ledva 10.Z toho poslednych par minut sa uz len hra.A za pol hodiny narieka lebo je hladny.Uz som mala aj strach ze mam malo mlieka ale ked som si stlacila bradavku a mlieko vystrieklo tak som zistila ze to len on je asi lenivy tahat.