icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

katkamiki
29. júl 2012

@janusha33 jani, ja som to mala, ale z antikoncepcie, hned na zaciatku. tak to mozes mat z toho... alebo pokial kojis v noci len raz, potom to mozu byt kramy...

janusha33
29. júl 2012

@katkamiki Ahaaaa,no v noci niekedy raz niekedy dvakrat ako sa kedy zobudi ale teraz mal taky tyzden ze v noci len raz,ale cez den to bolo viackrat....

ivik9
29. júl 2012

@jarabica123 podla mna by si mohla skusit dat malu do uzkeho priestoru (vajicko je take uzke, dietatko sa tam citi tak stiesnene, pre neho bezpecne ako v maminom brusku) - napr. vyskusaj, ked ju das do kocika, tak okolo nej dat deku, alebo uterak, proste aby nebolo okolo nej vela miesta, aby to bolo akurat tak pre nu......neviem, ci som to dobre opisala, no moje dieta tiez tak musi spat, v postielke mi nezaspi, len ked ho dam do "fusakotasky" a tym je okolo neho taky zuzeny priestor.........niektore deticky maju radi stiesneny priestor.......mne napr. by maly vobec nezaspal a ani nespal tak, ako dala foto janusha 33 😉 .....kazde dietatko je ine, skus, mozno ti pomoze moja rada 😵

katkamiki
29. júl 2012

@janusha33 no zevraj kramy sa rozbiehaju prave podla toho, kolko krat v noci kojis... mozno ak si v poslednom case kojila len raz v noci, tak preto... ale nie je to stopercentne zase... to som len pocula 🙂))

janusha33
29. júl 2012

@ivik9 No Risko mozno preto nema problem s kocikom lebo najprv bol vo vanicke v kociku a to bolo take uzsie ked som do nej dala este deku.Teraz uz som vanicku vybrala lebo uz mu zacinalo by tesno.Ale v postielke ma iba hniezdo dookola a ked roztiahne ruky tak uz hladka hniezdo.To sa v noci prekrutil.Neviem ako sa mu to podarilo ale tak som ho nasla rano o tretej ked sa zacal preberat.Samozrejme najprv si odkopal paplonik.Ked som ho dala do toho vaku spacieho tak to kooooniec sveta....

jarabica123
29. júl 2012

@ivik9 Uz som skusala aj to aj zlamicku, neviem uz, najhorsie je, ze inde ona nezaspinka ako v tom vajku, a ked ju tam nedam, tak je schopna byt hore cely den, a nespinka, potom je umrnkana a nervozna, viem, ze vo vajicku sa citi dobre, robi jej to fajn aj na brusko, vzdy sa tam krasne vyprdka, lenze ja neviem ci ju tam mozem nechavat spinkat, ked ide buvat ako tak uz od unavy zaspi okolo jedenastej, spi aj styri hodinky a potom ked je rozospata dam cicik a spi s nami. Ale inak na ciciku nezaspi, iba v noci, myslis, ze vajicko nici chrbticu??

svetlusska
29. júl 2012

@jarabica123 nooo minule som pocula tusim v radiu ze vo vajicku by sa nemalo nechavat na dlhsie ako na prepravu ked niekam ides..tak neviem.ale tak moj zas zaspinka v kociku a vo vajicku som ho nikdy nenechavala ked sme sa vratili z niekade a spinkal som ho vybrala lebo sa mi nepacilo ako je tam skrceny...

babush
29. júl 2012

@jarabica123 my s kocikom tiez bojujeme. Zvycajne ideme z prechadzky tak, ze malu na ruke zavesnu v polohe tigrika a druhou rukou tlacim kociar. Ale na prechajdy chodim len ked som u rodicov, lebo u nas, ked idem aj so starsou von a nemozem byt ticho, tak mi nikdy nezaspi a len reve a reve a to sa mi veru na prechadzky takto ist nechce. Tiez mi vravia, ze nechaj ju vyplakat. Ale ja nenecham. Booze ved sa jej nieco nepaci, tak ju nebudem tryznit, predsa. Este ako tak sa da, ked je nakojena, vykakana, prebalena a polouspata na rukach, tak ju niekedy mozem nechat v kociku, ale musi stat a nie hybat sa a najlepsie pod stromom a este by malo byt aj ticho...mission imposible. Takze skusame vsetky stromy na zahrade 😀 No a este som skusila dat jej vreckovku k tvaricke a niekedy si ju tak sama da, zrejme omylom, na tvaricku a tak sa jej podari zaspat. Plienocka je v tomto teple dost tazka a taka klasicka jemna textilna vreckovocka je akurat na pomoc na "odstrihnutie sa" od okoliteho sveta. Ked uz zaspi, tak je dobre..ale kym zaspi, tak to je zazrak. Zatial sa mi to podarilo na prechadzke a za normalnej poulicnej hlucnosti asi 5x. Tak drzime palce, nech si drobce zvyknu, lebo inak mozem kocik vyhodit 😀 Esteze mame satku, inak by sme asi ani von nechodili.

svetlusska
29. júl 2012

@babush fuuf tak to teda nezavidim ja mam prave opacny problem, moj maly zaspi sice aj doma ale tak na 15 min a je hore aleb na pol hodky ...ale ked sme v kociku tak zaspi hned len sa s nim musi hybat a chodit...tak chodime dakedy aj dve hodiny po meste na prechadzku len aby spinkal...skusame aj kolisku ale aj tak funguje na pol hodky...a hoc byvame v dome tak ho nemozem nechat len tak na dvore v kociku aby spal pokym sa s nim nehybe...a co sa tyka toho plakania ja to tiez neschvalujem nechat vyplakat....

babush
29. júl 2012

@svetlusska no mne Lin nastastie doma spinka dobre. Na obed prespinka aj 3-4 hodiny, zatial. Je mi jasne, ze sa to bude skracovat, ale mam pocit, ze musim s nou byt len doma a to je problem, lebo mam a aj druhe, starsie dieta, a tomu len tak nevysvetlim, ze musime byt stale doma. Aj ked myslim, ze uz si vsimla situacie, ked Linduska "stale len mrauci" 😉 Prva dcera bola ako pises ty, muselo sa s nou hybat v kociku, inak bola hned hore. No, kazde dieta je ine, uz mi je jasne, ze to nie je len prazdna fraza hehe 😀

ivik9
29. júl 2012

@babush ja som na tom podobne.....dievcata mi spali len v kociku a to som ich musela stale kocikovat, a to nie len, ze dopredu - dozadu, to nie, muselo sa chodit, 😎 aj 3-4 hodiny tak spali,.....a teraz nas "mlady muz" najlepsie spinka doma, sice v kociku, ale musi stat, nemoze sa s nim hybat a spi tak aj 3-4 hod, niekedy aj dlhsie, niekedy kratsie.....
....dalo by sa toho este popisat - mam tri deticky a skutocne mozem aj ja povedat, ze "kazde dieta je ine" 😉

katkamiki
30. júl 2012

Baby, ako dlho vam trva jedno kojeni? Mne bolo povedane , ze minimalne 10 minut na jednom prsniku a 10 na druhom, ale moj maly sa mi zda, ze uz menej pije... Kedysi som aj pol hodinu a teraz som rada, ked ho dotiahnem silou mocou na tych 20 min 🙂 a v noci ani nehovorim, to max 15 min :D

janusha33
30. júl 2012

@jarabica123 No minule bolo o tom v radiu.....nazory odbornikov na babyvaky a vajicka a kadejake nsice.....tak hovorili ze vajicko je dobre na kratku dobu ze ked sa prepravuje babo ale nie na dlhodobe,pretoze je tam ohnuty chrbatik ci co a nie je tam opora vpredu na hlavicku.A neskusala si dat na brusko spinkat?Alebo kdesi som citala ze dat na bok a pokrcit nozky troska dopredu.....ze bude v podstate v tej polohe ako bolo v brusku ale bude na boku v postielke.v podstate aj vo vajicky je zhruba v takej polohe ako v brusku ze je tak troska schulene a nie je vystrete.

janusha33
30. júl 2012

@katkamiki Presne my sme na tom podobne,zo zaciatku cickal 20 minut a teraz mam co robit aby 10 a ked je to menej ako 10 tak o chvilku chce zase.

janusha33
30. júl 2012

@svetlusska No co sa tyka toho plakania u Riska som si vsimla ze uz s nami zacina cvicit.Ma dva druhy placu.....jeden bez slz,vtedy chce dosiahnut aby sme ho zobrali na ruky a druhy so slzickami kedy viem ze uz nieco nie je ok.Vcera sme to tak odsledovali s muzom cely den bol taky vselijaky nedobry,ked sme ho dali do lehtaka chvilku dobre a potom bezslzovy plac aby sme ho vzali na ruky a ked videl ze to nezabera stichol....nechali sme ho tak,nech si poplace,pokial tam nie su slzicky tak sme to neriesili.Ale ked mi poobede zacal doslova ricat a slz bolo ajajajaaaaj tak uz som vedela ze bud plienka alebo sme hladny alebp brusko.Nakoniec to bolo brusko lebo som vypila dva pohare bublinkovej malinovky.Takze uz viem ze ju fakt nemozem.

janusha33
30. júl 2012

@babush No Risko so zvukmy chvalabohu nema problem lebo aj vecer ked ho davam spat tak nikdy nie je ticho,stale je tam zvukova kulisa telky z vedlajsej izby a dvere nechavama narocky otvorene.A tiez je zvyknuty na zvuky odmalicka,v podstate od porodnice,pretoze tam teraz nieco stavaju a hluk tam bol riadny aj v porodnici a navyse bolo teplo takze to neslo so zatvorenym oknom.A doma tiez ked je v kociku na dvore a po ceste jazdia kamiony tak je to urcity hluk ale nejak mu to nastastie nevadi.Od malicka ho ucim tak aby vedel zaspat aj pri zvukoch,lebo uplne ticho nie je dobre podla mna.Ale zase nerobime si vecer diskoteku ze hudba alebo telka na plne pecky.

janusha33
30. júl 2012

@svetlusska Tiez som to pocuvala

jarabica123
30. júl 2012

@janusha33 Na brusku sa mooc hneva, a zase skoro celu noc nespinkala, lebo som ju tam jednoducho nedala, no musi si nejak zvyknut, inak to nejde, aj polohu na boku skusam, uz neviem, myslis, ze sa to po tretom mesiaci upravi??

janusha33
30. júl 2012

@jarabica123 NO snad hej,musi nejak to obdobie preklenut a musi si nejak zvyknut darmo ze bude plakat.Risko tiez ma obdobia ked ani tak ani tak a najradsej na rukach by spal celu noc.Ale tak poplace si a ked vidi ze tym nc nedosiahne tak hoto prejde a zaspi

svetlusska
30. júl 2012

@janusha33 ahoj presne tak jak vravis aj nas branko ma dva druhy jeden bezslzovy prosto chce ist na ruky vtedy ho vacsinou necham tak sak pridem o ruky a dalsi slzavy vtedy uz musim riesit co mu je lebo to je tak radio :D

babush
30. júl 2012

@janusha33 to ale nie, ze by sme ju drzali v tichu. Len ked su okolo zvuky, tak jej veelmi dlho trva kym zaspi a to vsetko za sprievodu jej zvucneho placu 😎 Ono sa to ani neda, pri 2,5 rocnej sestricke a troch susedkach, udrzat to tu v tichu, ze ano 😀
Ale dnes hlasim prechadzku bez placu!!! sice bola len kratucka, asi tak 45 minutova, ale predsa...aj to berem ako zlepsenie.
@jarabica123 Nadej umiera posledna, jasne, ze sa to zlepsi po 3. mesiaci a po 6. mesiaci este viac a takto to stale ide k lepsiemu, tak sa neboj. Kup si nosic, satku, alebo ju davaj spinkat do kresielka a ona si casom zvykne aj na kocik. Mozno len budeme musiet zmenit znacku kocika heheeh 😀 😀

leonna
30. júl 2012

@katkamiki nam trva kojenie od zaciatku tak do 10 minut. lekarka hovorila, ze je to uplne v poriadku kedze pekne pribera. proste si stihne za tu dobu vytiahnut kolko potrebuje. 🙂

jarabica123
30. júl 2012

@babush Aj satku mam, a tam sa mrvi jak prd v gatach🙂) Ona vyzaduje aj stalu pozornost, stale nieco nove chce skumat, asi budem mat hyperaktivne dieta🙂a zvedava je uz teraz jak stara babka🙂) No neviem co s nou, zas je hore po troj minutovom spanku🙂) A ze pospi si, ked spi aj mala, to ja nepoznam🙂))

janusha33
30. júl 2012

@babush Hej baby nebojte sa...toto sa coskoro zlepsi lebo o chvilku prdu na rad zubky a uz toto nebudeme vnimat 😀 😀

janusha33
30. júl 2012

No moj drobcek asi vie ze zajtra ho caka ockovanie lebo cely den je nejaky zly,uplakany takky vselijaky,raz usmevy a o chvilku narek......mozno to robi aj to pocasie.A mozno mam na tom vinu aj ja lebo sa bojim toho zajtrajska aj za Riska a mam z toho troska stres.

leonna
30. júl 2012

@janusha33 Uz idete na ockovanie? Nam este povedala ze mame cas. Ze sme malicky, tak to este odsunula...

janja2502
30. júl 2012

my sme uz aj zabudli, ze sme boli na nejakom ockovani 🙂

janinkad
30. júl 2012

@jarabica123 to poznam,pri prvom dietati....kocikovat som mohla len ked spal,inak v kociku vrestal,a ze aby tammal oci otvorene,,,nehrozilo.A tie spanky neboli veru dlhé.Kojenie?hm.co islo lahko vypil,ostatne odsavacka a flasa,to sa napapal.O kolkikach ani nehovorim,na nejaku navstevu s nim ist,?len k najblizsej rodine,do mesta?🙂to som nepoznala.spanie doma?iba v pohybe a to sme teda 2 razy denne spacirovali,ale to prejde.ked uz sedel a vsetko z kocika vnimal uz sa dalo.A teraz mi to pride az neuveritelne ze sme to prezili.a toto dieta je proti nemu anjel,aj ked ona ma svoje muchy,ale vsetky tieto jeho maniere zvlada.Tak ked ti niekto povie,neboj druhe bude ine,tak mu ver!.-)Skusaj,vsetko co sa da,a nechaj aj vyrevat

janusha33
30. júl 2012

@leonna Tak mne povedal ze teraz mame prist.Risko je taky tucko ale aj tak sa bojim ako to zvladne.

janja2502
30. júl 2012

aj nas maly je tucko, uz mame skoro 7kg. 😉