icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

alohim
26. júl 2012

@janusha33 @katkamiki Ani my neočkujeme proti rotavírusom a dnes sa ma dokonca pýtali, či na ďalšej poradni, kedy bude očkovanie chceme klasickú 10-valentnú vakcínu alebo 13-valentný Prevenar za doplatok, kde je aj protilátka proti pneumokokom. Som asi za tu klasickú, príde mi to ako biznis.

alohim
26. júl 2012

@svetlusska no krásny valibuk 😉

svetlusska
27. júl 2012

juuu moj maly dneska spinkal od 22.00 do 4.35, teda ak som nebola namesacna a niekde medzi tim som sa nezobudila a nenakojla ho...ked som ho isla prebalit tak bol uplne suchy a to pouzivam latkove plienky tak som cakala ze bude mokry az az a on suchy :D a po 4 hod.je vacsinou mokry ojojoj :D tak neviem zeby som bola namesacna? 🙂

janusha33
27. júl 2012

@alohim No ja som myslela ze ta latka je vlastne protilatka.......uz z toho zacinam byt magor ale u nas myslim ze na vyber nie je.Uvidime v utorok,svagrina mi povedala ze nech si kupim sirupcek nurofen pre istotu,mama samozrejme hrdinka ze netreba,ze stacia obklady ked bude mat teplotu....no diky pekne....

janusha33
27. júl 2012

@svetlusska Hehehe nad tym sa aj ja niekedy pozastavujem ked mi dlho spi.Risko spal od deviatej do tretej a potom este potiahol do siestej

svetlusska
27. júl 2012

ooooochhh jak sa mi Branko teraz pokakal nelenze bol spinavy zozadu ale este aj spredu tak sa mu to este nikdy nepodarilo, som ho rovno supla pod kohutik s tecucou vodou lebo ako brutal...celu noc nic ale ked nalozi tak uz poriadne :D

janusha33
27. júl 2012

No ked sme pri tych pneumokokoch...toto som objavila.....aspon troska svetla to vnieslo do mojho chaosu http://detskechoroby.rodinka.sk/viac-o-ockovani...

alohim
27. júl 2012

@janusha33 vďaka za článok, už aj ja nám jasno, sestrička mi to nejako blbo vysvetlila a musela som sa hneď rozhodnúť...no a som dala tú 10valentnú, snáď to bude ok

janusha33
27. júl 2012

@alohim Mne sa zda ze u nas ani nie je na vyber.Ale ked tak by som asi dala tu 13valentnu....preds len je to na viac virusov......

lunnka
27. júl 2012

@janusha33 dik za clanok, no tie komentare podtym ..zas zle skusenosti verzus dobre.. :(

janusha33
27. júl 2012

@lunnka Tie som radsej necitala

janinkad
27. júl 2012

@janusha33 aka hrdinka,to ja dam hned preventivne Nurofen na noc,aj bolest prip.moznu teplotu mu stiahne,nech sa pekne vyspinka a a by potom nic nevyskocilo...a ja som pri Davidkovi dokonca aj octanovu mast hned dala na nozicku po ockovani,aj tak to mal vtedy to miesto vpichu take tvrdé,ako si pamätam....juj a ako bude teraz mala ,uz teraz mi jeje je luto

tiuska77
28. júl 2012

@janusha33 som robila výživu podľa teba broskyňovú a paru fľaštičiek len mrkovu a paru spolu...je fajná aspoň zatiaľ dúfam, že sa mi nepokazí keďže som to robila prvý krát...takže dík za recept 🙂 😉

janusha33
28. júl 2012

@tiuska77 Mne sa par flias pokazilo ale to boli zrejme zle zatvorene....lebo ostatne su v poriadku.....tiez mi velmi chuti.....este si pockam na jesen na jablcka a urobim jablckovu a asi aj jabclko-mrkvovu.Ved coskoro uz mu zacnem pomalicky pridavat aj inu stravu nie iba mliecko.....ved ma uz 3 mesiace tak mozno okolo toho 5.zacnem.

janusha33
28. júl 2012

@janinkad Joj ved mi daco hovor,ja este neviem co nas caka,ako bude Risko reagovat ale bojim sa uz aj za neho.Ten tam spusti taky narek ze ho bude aj na Obecny urad pocut co je v jednej budove ale troska dalej.

janusha33
28. júl 2012

No baby muzik zobral maleho a siel k rodicom no ja som normalne taka nespokojna co ho nemam na ociach a nemam ho doma.Asi uz zacinam byt privelmi mamickovska alebo co,ved je v podstate so svojim tatikom takze by sa mu nic nemalo stat ale aj tak sa uz neviem dockat kedy pride domov.

svetlusska
28. júl 2012

ochh jooj na mojho maleho zrejme prislo obdobie ze pol hodinku spanku doma a dost a potom dalsie dve hore a v kociku pospi maximalne hodku...a to uz asi 3 den za sebou, fuuf..ale tak aspon v noci mi pospi 5 hod.v kuse zatial a potom kazde 2-3 vstava.

svetlusska
28. júl 2012

@tiuska77 a otazocka ako si robila tu mrkvouv?ja mam spravene zatial iba ovocne

tiuska77
28. júl 2012

@svetlusska no skôr to bol len pokus ale chuti dobre 😝 ..ja som najprv vyvarila broskyne a dala som viac vody tak som potom len huste vybrala a do tej vody som dala variť mrkvu ..bola dosť sládka tak som už nič potom nepridávala len rozmixovala.. 🙂

tiuska77
28. júl 2012

@janusha33 no aj ja ešte by som chcela urobiť jablkovo mrkvovú to má mama super recept keď to nám ešte robievala ...ako zistím, že sú pokazené až keď otvorím? 🤐

jarabica123
28. júl 2012

Tak uz aj ja konecne pridavam svoju bambulu🙂

tiuska77
28. júl 2012

@jarabica123 kde si kúpila tu čelenku ? 🙂 zlatulinká je 🙂

janusha33
28. júl 2012

@tiuska77 No mne sa tam taky zeleny flak urobil tak mi bolo jasne ze to mozem vyhodit ale ostatne vyzeraju normalne

jarabica123
28. júl 2012

@tiuska77 U nas v Topolcanoch je taky novy obchodik, a maju tam krasne vecicky pre deticky, keby mam tolko peniazkov, tak vykupim cely obchod🙂

jarabica123
28. júl 2012

Jaaaj baby, ja som uz z tej nasej malickej hotova, mate niektora podobny problem?? Nasa vooobec nechce spinkavat ani v postielke, ani v kociku no proste nikde, jedine zaspi na rukach a jemnucko ju dam do kocika a zas je hore, a takto to trva cely den, najlepsie sa jej spi vo vajicku, lenze tam mam strach ju nechavat dlho, bojim sa o chrbticu a vselico sa o tom pise, su na to aj pozitiva ale aj negativa:( uz som zufala, najhorsie je to, ze nezaspi v kociku ani na prechdzke, bojim sa s nou ist aj do mesta, pretoze place a place, vesiam jej tam aj hracky, na chvilku ju to zaujme, ale ozaj len na chvilku, niekto povie ze nechaj ju vyplakat, a ona si zvykne, lenze mne to je luto ked tak strasne placka, aj tak ju vezmem na ruky, nemate na to niektora nejaky ucinny recept, ako babo naucit aspon na kocik??

mirili
28. júl 2012

@jarabica123 nas maly tiez nema rad vanicku, to sa uspime na rukach, potom utekame na prechadzku, a po 30min je plac, a vo vajicku vydrzi aj 2hod, uz sme tak viackrát boli na prechadzke, ale minule som zistila, ze maly prestal plakat pod stromom, tak sme sa prechádzali len meter dopredu a dozadu a on hypnotizoval konare a po 1hod dokonca zaspal

janusha33
29. júl 2012

Baby od vcera mam taky nejaky hnedasty az hnedy vytok.Neviete cim to moze byt?Od porodu uz presli tri mesiace.Zeby mi kramy zacinali?

janusha33
29. júl 2012

Neda mi to tu nepridat.Takto som nasla nasho Riska rano o tretej ked sa zacal budit.

lunnka
29. júl 2012

ja zas nechcem zakriknut ale nasa je posledne dni hotovy poklad: napapa sa, pousmievame sa na seba, pohrame a do hodky a pol uz mrnka neda sa to nazvat placom a uz z ociek minusky a spinka- davam j na balkon do kocika, alebo do postielky a pekne pospinka tak hodku- dve aj viac niekedy .. a dnes padol rekord v dlzke nocneho spanku- od 21,30 do 5. hod tak len nech to vydrzi co najdlhsie 🙂

janinkad
29. júl 2012

@janusha33 moze to byt z antikoncepcie,na par dni aspon tak mi hovorila doktorka,ale pokial silno kojis asi by si este nemala dost menzes a pokial beries tabletky,nerobis prestavky,ani by si nemala este dostat.