Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@svetlusska Suhlasim,ked mu zacali koliky a ja som bola na chlebe so sunkou asi tyzden a neprestavalo to tak som si povedala ze dost.A zacala som postupne jest vsetko a cakala na reakciu.Nakviac som sa bala paradajky a dlho som si ju odopierala ale potom som si povedala ze dost,ked nebudem mt ja vitaminy nebude mat ani Risko.A okrem akejkolvek kapusty,kari korenia a bublinkovej malinovky a strukovin zatial mozem vsetko.A ani koliky nie su nejake extra,len ked ja zjem bud neico nove alebo neico co nemozem.
@michalienka25 No to presne netusim ale myslim ze to az niekedy okolo 1 roka sa ukaze aka bude farba oci.Vsetky babatka maju take sivkaste,aj Risko ma take alejemu sa zase zacina okolo zrenicky rozjasnovat ocko takze mude mat krasne nebickovomodre po tatinkovi.Ja mame take cokoladkove takze po mne bude mat nasa dcera ked raz nejaka bude.Ale aj ked sme davali objednavku na Risku tak sme davali ze moje tmave vlasy a modre ocka po ockovi a ockovu vysku a moju sirku.takze to bude chlap ako hora.
@svetlusska Ja sa nebojim takych veci, z ktorych by sa vyhadzal, tie jem... ale bojim sa veci, ktore naduvaju.. :( tie jeho bolesti bruska su niekedy hrozne :(
Baby a neviete mi poradit, take marhule alebo nektarinky, keby som ich zjedla bez supky, mozu sposobit koliky? dakujem
@katkamiki Len pekne doplnaj teraz kym su vitaminy ktore nie su az take umele ako tie v zime.Ja sa teraz neviem objest uhoriek a paradajok,v zime som si nedala lebo to ani chut nemali ale teraz a vlastne so zahradky mnaaaaaam.Musim teraz vitaminov pojest aby sme sa zasobili s Riskom.Ani Vigantol mu teraz nedavam,predtym som nedavala lebo mi z neho grcala a minule som skusila tak uz negrcal ale pokial je pocasie ake je tak si ho vie prijat aj zo slniecka.Aj ked nikdy nie je na priamom slnku.Snazim sa co najmenej umelin donho tlacit.
@janusha33 Jani, ani ja ten Vigantol nedavam... Slniecka ma az az... a ked bude starsi budeme chodit na slniecko este castejsie, takze toho vitaminu bude mat dost.. no ja by som mu davala najradsje vsetko, ale ked sa bojim.. :( ja zo zeleniny jem len mrkvu a z ovocia len banany a melon... to je vsetko :(
@katkamiki tak ti poviem ze moj maly mal z melona take koliky,ja som ho dva razy zjedla a dva razy teda bolo...vtedy som to nevedela,az sama som na to prisla.A teraz som sa mu vyhybala,ale minule som neodolala,2-3 hryzy som si dala,ze skusim,a nic chvalabohu nebolo,ale je pravda ze dievcatka na koliky menej trpia.A banan sa mi zda tiez taky,no nic moc,ved moze zapekat.Ja broskyne v pohode,aj so supkami si davam,a marhule som tiez jedla,askurat ze sa viac pokakala.este jablka jem,a aj so supou.
@janinkad Jablka jem aj ja.....banan obcas a broskyne mi rastu na strome v zahradke tak im neviem odolat,aj malinky som si dala a nic a este uvidim co urobia cernice.
Katkamiki skus nejest ten melon.Ja sa bojim co len nanho pomysliet lebo viem ze by som si velmi rada dala ale za tie nasledky mi to nestoji.
no ja som pocula, ze melon nafukuje, ak sa jedia tie zrniecka a tie nejem... tak neviem uz 🙂
@janusha33 Ahoj Jani no neviem pisala si o tych teplotach, ale 37,1-38C su len zvysene teploty, netreba ich okamzite znizovat liekmi, stacia obklady.Dokonca mam odborny clanok kde sa pise ze az od 38,5C znizovat pomocou liekov (paracetamol je ucinnejsi, pri ibuprofene su vyraznejsie a castejsie vedlajsie ucinky a u deti do 3 mesiacov nie je vhodny a nikdy sa nesmie pri detoch do 6 rokov podavat aspirin) a ze pediatra kontaktovat ak je dieta mladsie ako 3mesiace a teplotu ma nad 38C . pri merani v konecniku treba odratat 0,7C u deti do 6 mesiacov a 0,5C u starsich deti; v ustach odratat 0,5C.
@katkamiki melon ja jem na kvanta- uz sme si o tom zda sa mi aj pisali, patri medzi zdrave potraviny v obdobi dojcenia 🙂 teda ak naozaj nemate zlu skusenost prave s melonom.. a zajtra daj vediet ako si dopadla, som zvedava a drzim palce ;) nech malicky dobre znasa
@michalienka25 ano farba sa meni az pocas prveho roka, ked sa tvori pigment 🙂 aj my cakaaaame 😝
@katkamiki ahoj, s tymi bolestami bruska babatiek/kolikami to mas cisto individualne, pri prvom synkovi som skoro nic nemohla, ani rajciny, ani salat... Maly mal koliky do troch mesiacov, a teraz Maximko nema problem ani ked jem rajciny, cesnak, brokolicu..
Supka na ovoci nikdy nie je dovodom nafukovania u kojenych deti, je to cista hlupost, naduvaju urcite druhy polysacharidov, napr. V strukovinach a hlubovinach, resp. Drazdivo posobia kyseliny vo vyrazne kyslom ovoci typu ribezle, resp. Etericke oleje cesnaku...
Myslim, ze kludne jedz aj ine ovocie svynimkou skorych jablk, melony si kludne daj 🙂 skus cucoriedky, nektarinky resp. Broskyne idealne domace 🙂
Vela stastia s kolikou, urcite sa to coskoro upravi
Boze baby ja sa tak bojim,ta zvysena teplota neprechadza.Striedavo am cely den vyssiu a nizsiu zvysenu teplotu.Uz sa zaqcinam bat aby sa to nejak nezvrhlo na nejaky zapal mozgovych blan alebo co.Uz zacnam byt v koncoch po psychickej stranke.Ked to do zajtra neprejde idem za pediatrom ze to co ma znamenat.Na pohotovost pojdem zbytocne lebo odtial ma vyhodia.....tam nema co robit dieta s teplotou.Svagrinu tak vysackovali surovo,ze nech mu doma zrazi teplotu a tak pride.Uz som mu aj obklady davala,aj sa kupal,aj nurofen mu davam kazdych 6 hodin.Som mala kurnik sopa kupit panadol.
@lunnka Hej on ma zvysenu teplotu,ja som nepisala ze ma horucku ale zvysenu teplotu lenze on je z toho podrazdeny uplakany,nervozny.Este sama sestricka mi hovorila ze v pripade ak vystupi teplota nad 37 tak nech mu dam panadol alebo nurofen.Viem ze pri normalnych ochoreniach sa nema hned znizovat liekmi,lenze toto je nasledok ockovania tak to asi je lepsie znizit.Velmi zle aj vyzera to mu pozriem na ocka a vidim ze ma teplotu a hlavicku ma velmi teplu,rucky a nozky ma raz vlazne,inokedy studene inokedy teple ale hlavicka je stale tepla
@janusha33 ja som jedla melon uz tolko krat a nikdy mu nic nebolo,,, akurat potom pekne kakal 🙂
@janusha33 ano ja som pisala o teplotach po ockovani, ale to v zasade plati aj vo vseobecnosti, to dieta teraz bojuje, buduje si imunitu, zvysena teplota je bezna- pokial netrva dlhsi cas. Ale uplne ta chapem, aj ja by som sa zlakla, najlepsie si poznas dietatko tak aspon zajtra zavolaj alebo rovno chod nech si kludnejsia 🙂
@lunnka pokial by to trvalo iba v noci tak nic ale to cely den.Konecne mu uz klesla,som ho okupala a dala mu panadol co muz kupil cestou domov a uz to kleslo.Uvidime co bude v noci.Sestricka mi hovorila ze moze vystupit tak okolo 37 po odpocitani,ale on mal 37,9 po odpocitani tak to uz mi jedno nebolo.A cely den tak striedavo raz troska nizsie a o chvilku zase vyskocila.Aj sestricka mi hovorila ze ked vystupi teplota tak nech mu dam nurofen alebo panadol.
@lunnka Hej uz viem ze u Riska na teplotu panadol,tiez som za to ze sa nema hned zrazat,lenze toto bolo po ockovani do oboch noziciek a navyse ked dnes pocujes ake su kadejake nasledky ockovani tak som sa zlakla.Ja sama ked mam zvysenu teplotu tak najprv zalahnem do postele a nalievam sa cajom.Az ked mam uz ku 38 tak beriem paralen.Ale to som uz skapata v posteli.Tak on s ajak musel citit ked mal 37,9?chudatko moje,to ked som nanho pozrela uz len ocka vyzerali tak horuckovo choro.Ale uz je to za nami.Uz nema teploty ani v noci nemal.

kočky, dokedy sa mení farba očiek?Bo moja má stále také nádherné očičká, bledunkosivé...Tak tie by jej mohli ostať, jej ocko má také oči, tak dúfam, že to zdedí po ňom 🙂