icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janusha33
2. aug 2012

@katkamiki Hej hej radsej panadol.....nurofen je skor od bolesti kedze ma v sebe ibuprofen a panadol je v podstat paralen.Tiez jak nurofen kazdych 6 hodin.Mame jahodkovy tak fajne mi zavonal ked som mu vcera davala.A toto sa ma davat 4 ml a nurofen sa dava 2,5 ml.Ale ja som dala iba 2 ml kedze este nepreslo 6 hodin od toho co som mu dala nurofen.A zabralo aj tak.

nena13
2. aug 2012

@katkamiki Mne mal koliky poriadne a odkedy beriem probiotika-raz za čas to naŇ príde a nie silné....Zaučinkovali mi po týždni🙂

nena13
2. aug 2012

@janusha33 A to je sirupček,či tabletka-čo si mám pýtať v lekárni na zrazenie teploty?

katkamiki
2. aug 2012

@nena13 a ake probiotika beries?

katkamiki
2. aug 2012

@janusha33 ok, dakujem za radu, ty si tu medzi nami taky priekopnik.. 🙂 vsetko prva robis 🙂

jarabica123
2. aug 2012

Juj baby no nasa mala vcera prvy krat sama zaspala v postielke, normalne sme s muzom nechapali, lebo nevedela nikde zaspat, ani kocik tam som ju asi 10 krat ulozila a zakazdym plac, potom som uz aj vajicko skusila, lebo uz som nevedela, oci mala jak cinan uz co by spinkala, a nakoniec som sa rozhodla, ze ju dam do jej postielky, ze si hadam pomrnci a zaspi, dala som jej tam moje pyzamko nech ma citi, a zhasli sme a mrnkala asi 5 minut a zrazu hrobove ticho, my sme skoro odpadli, zaspala o nejakej 11stej a spala do pol 2hej, sice sa stale mrvila, ale aj tak je to u nej velky uspech, a dnes to tak zase urobim, a snad si zvykne nie??

zlobinka
2. aug 2012

nas milacik prespal celu noc....som bola mimo z toho..mala je stale na materskom mliecku...... 🙂

janusha33
2. aug 2012

@nena13 To je sirup....si pytaj panadol sirup od troch mesiacov,lebo su rozne aj pre vacsie deti.

janusha33
2. aug 2012

@katkamiki Nie nerobim vsetko prva......predomnou uz niekto pisal ze maju ockovanie za sebou ale uz neviem kto to bol....ale je tu niekto prednami narodeni.To vies my sme na zaciatku maja hned 2. tak ideme na vela veci skor.Napriklad sa uz v septembri chystam zacat s prikrmami.Sice bude mat iba 5 mesiacov ale nevadi.

katkamiki
2. aug 2012

@janusha33 tak vy mate dnes 3 mesiace 🙂 Gratulujem 🙂 my sme az 25. takze sme pozadu 🙂

svetlusska
2. aug 2012

@jarabica123 tak moj si zvykol...po okupani som nakojila, zaspinkal ked som ho prelozila tak sa troska pomrvi hlada cicu dala som mu dudlik cucal a zaspal a tak to ide uz asi 5 noc tusim a vzdy mi pekne spinka do 2 rana cca od 9vecer...neboj zvykne.a este som nespravia to ze ked zacal mrncat ako keby plakat tak som nevzala na ruky ale nechala v postielke a dala dudu lebo ju vypluval...a funguje spinka tam pekne...

janusha33
2. aug 2012

@katkamiki My dnes zaciname 4.mesiac no....

tinci
2. aug 2012

@jarabica123 ja som to tak tiez urobila ale v kociku - stale sa mi preberala a potrebovala som nieco dovarit tak som tam dala svoju mikinu a zaspinkala na celu hodinu. Mozno pomohla moja vona a aj stiesnenejsi priestor.Rozmyslala som ze na jednu noc si takto dam pri seba bavlnenu plienku a tu jej potom necham lebo chodit s mikinou v kociku by boloo asi dost divne 😉

jagu81
2. aug 2012

naša bambulka sa konečne ukľudnila - včera zaspala o 16, o 20 som ju budila napapať, hneď zaspala až do 2 to sme zas iba papali a buvala až do 6 ráno. Moja zlatučká, pred tým to bývala katastrofa, asi jej to moje mlieko nestačilo. Odkedy máme Nutrilon, je to zo dňa na deň lepšie. Krásne buvá dokonca aj cez obed v postielke, pred tým horko-ťažko na pár minút v kočíku.

jarabica123
2. aug 2012

@tinci No mne v kociku placka na rety, ja neviem preco tam nechce byt, tak som zvedava, ako si zvyknu, ale bolo by fajn, keby sa tak naucili spinkat, aspon by mse mali konecne troska cas a navarit, teda aspon ja🙂 Lebo pri nej ozaj nestiham skoro nic, ale raz to prejde a bude mi za tymto krasnym obdobim aj luto🙂

svetlusska
2. aug 2012

@jarabica123 neboj varit nestiham ani ja...maximalne tak vyvesit plienky a pozbierat suche, alebo sa este naranajkovat....za tu hodku alebo pol hodky co spinka...

babush
2. aug 2012

@jarabica123 gratulujem k uspechu. Presne tak..treba dat svoje pyzamo alebo tricko a hned sa im lepsie spi 😀 Len je na to potrebna vacsia tma, aby nas nemohli kontrolovat jednym ockom. Mne mala este spi. Dala som ju o 13 a Lejka sa uz isla s tatikom kupat do bazena a ja stale cakam vo vnutri, kedy sa slecne raci vstat 😎 No a dnes celkovo rekordy lame. Vstavali sme o pol 8!!! Normalne sme od 5 hore. Sice klasicky nechcela byt v kociku, tak si schrupla este doobeda v satke asi 1 a pol hodky..ale ma dnes nejaky spaci den.

katkamiki
2. aug 2012

Tak dnes sme boli na kontrole, zajra ma maly 10 tyzdnov a vazi 6890 gramov 🙂 Je riadny chlap 🙂 ale neockovali nas, ze az nabuduce, asi tiez koli tomu, ze nedviha hlavicku z lahu na chrbatiku a dala nam ten pyridoxin :(

janusha33
2. aug 2012

@jarabica123 Ja tak davam Riskovi do postielky take maznacika....je to taka zajacikova hlava a telo ma take ze len taky stvorec latky nasity,ze si to moze zhuzvat ako on chce a moze si to aj cmulkat.Tak stale mu davam toto tak ku hlavicke a uz si na to zvykol,minule mu to muz nedal a nechcel mu zaspat ta som prisla pozriet ze co sa deje a nemal ho pri hlave tak jasne ze vystrajal.skus jej nieco take kupit a nemusis jej davat pyzamo.Niekto dava plienku.

janusha33
2. aug 2012

@svetlusska Ja ranajkujem zvycajne pri kojeni.....davam ale pozor aby som na riska nenatrusila ale vacsinou mam len nejaky chlebik so syrom a zeleninu teraz.....

janusha33
2. aug 2012

@katkamiki No tak to je teda riadny chlapisko.My mame 3 mesiace za sebou a vazime 6650 g........nam ani nepozeral tu hlavicku ci dviha ci nie,skontroloval dychanie,srdiecko ci tam nie je selest,pozrel brusko,skontroloval fontanely a skonstatoval ze mozme ockovat......nejak asi toto neriesi lebo si mysli ze co sa toho tyka tak kazde dieta je ine vrychlosti vyvoja.Risko vie z niecoho troska co ma vediet,z niecoho neurobi nic a z neicoho co este nema vediet uz vie.Napriklad teraz by este len mal zacat gagrat a on uz nam gagre poriadne nejake 2 tyzdne.Na bok sa otoci vynimocne,rucky si chyti obcas,obcas aj kolienko.V lahu na chrbte ked ho potiahnem za rucky tak este tu hlavku nedvihne ale ked je na bruchu tak niekedy dviha vo velkom a niekedy akoby bola pritazka.Podla mna by sa to nemalo od toho odvijat.Ale aj tak sa neockuje v 10.tyzdni ale azmedzi 3.a 4.mesiacom.Aspon co ja viem.Nas caka 11.septembra dalsie ockovanie.....ze super datum.

katkamiki
2. aug 2012

@janusha33 no my sme strasne dlhy, my mame uz podla mna aj 70 cm, ale nemeria nas. ja som vysoka, aj moj muz je vysoky, takze je po nas, preto ta vaha na nom ani nie je vidno. No nas napriklad si nechyta este nic, este nepozna ruky, iba ich spoznava 🙂 ale keca o sto sest a mas pravdu, kazde dieta je ine...
To kolko krat sa bude ockovat? ja ze teraz a potom az o pol roka ... no nevadi :(

janusha33
2. aug 2012

@katkamiki No nam kazal prist o sest tyzdnov,zrejme preockovanie alebo co....musim mrknut nejaky ockovaci kalendar

michalienka25
2. aug 2012

Tak aj Kristínka už má za sebou očkovanie, ale nie je to akosi skoro???Veď má iba 9 týždňov. Ale nesie to teda hrdinsky, je ospalá a trošku uplakaná. Nožičky jej neopuchli ani nezačervenali. Tak som rada.

nena13
2. aug 2012

@katkamiki Dophilus-su fakt dobré🙂

lunnka
2. aug 2012

@katkamiki takze presne ako u nas, mate pockat do dalsej poradne, tak budem predsalen prva 😉

janusha33
2. aug 2012

No teraz co Risko vyvadzal.....som hotova bola.....takmer 40 minut plakal a neviem preco,nechcel ani prsnik,vypluval ho,teplotu nemal,nebol ani pokakany ani popisany,skusala som aj rektalnu nic nepomohlo.Nakoniec nejak zaspal ale isiel hladny spinkat.Som zevdava kedy vstane.Ale aspon ze sa upokojil a zaspal.To sa mi stalo prvykrat ze vypluval prsnik a nechcel papat.Ani som nic take nezjedla co by mu mohlo poskodit......no uvidime v noci.

tiuska77
2. aug 2012

@katkamiki wau 😉 ..valibuk 🙂 .. my sme mali dnes tiež poradňu a moja malinka má 9. týždňou a 4550g a 56,5cm 🙂 a to sa mi zdá, že je dosť bucľatá 😝 ....
Baby pre aké očkovanie ste sa rozhodli(10 či 13) dok. vravela, že má na ambulancii očkovania tak 50 na 50 .. a dávate niektorá očkovať na rotavírusy ??

lunnka
2. aug 2012

@tiuska77 ja ak budem mat na vyber dam asi 13 a rota nie.. a mame skoro rovnako velke dcerky 🙂