icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

michalienka25
2. aug 2012

@tiuska77 tak my sme dali Kristínke to 13. sice sme doplacali nejakych 12 eciek, ale tak nech to ma...a rotavirusy nejdem davat, podla mna zbytocne. a tiez mi princezna nevazi este ani 5 kil, zatial iba 4850 gramov...a tiez sa mi zda, ze je buclata, ved ma taaaaaaake líčka 🙂 a aj sa mi zda, ze ked si ju polozim na seba, ze uz je tazsia, ma tlaci...a na vahe sa to neukazuje, nechapem...

@janusha33 joj boratko male, a nemohlo sa stat, ze by ho niekto uriekol, ze sa mu stalo z očí?

tiuska77
2. aug 2012

@michalienka25 aj mne vravela, že nejakých 12€ .. veď práve líčka ma aj moja tučnučké aj keď ju nosím na rukách je už dosť ťažká 😕 ... obdivujem tie mamičky čo majú už 6kg drobcov 🙂 ..a to ty si už bola na očkovaní?? veď mi vravela, že až po 3 mesiacoch sa dáva prvá dávka?

alohim
2. aug 2012

@janusha33 aj nas tak dnes vyvadzal polodinku, reval, strajkoval na prsniku, pritom bol prituleny, prebaleny, vyprdkany, vykakany a nastastie potom neskor sa prisal, napapal a zaspal. Niekedy je to tazke, ked nevie co tym babatkam je, kedze nevedia hovorit...niekedy proste nemaju svoj den, alebo ich nieco trapi a my nevieme. @michalienka - ja na ake ze "z oci" neverim 🙂 musi to mat nejaky fyziologicky dovod, preco je babo take.
@tiuska77 nás čaká očkovanie o 2 týždne teda v 12. týždni a dávame 10-valentnú, rozhodla som sa tak narýchlo, snáď to bude ok, rozdiel dávala link janush33 pár strán dozadu, tá 13-valentná očkuje aj proti zápalu pľúc

svetlusska
2. aug 2012

@janusha33 noo ja tiez tak nejak..a porad nejaku fintu ako mam stihnut navarit obed ked mi Branko spinka asi tak pol hodky alebo 15 min

alohim
2. aug 2012

žienky po cisárskom - chcem sa vás opýtať, robili vám každej sono na kontrole po šestonedelí? ja mám pocit, že mňa gynekologička "odflákla" - som kvôli dovolenkám mala až teraz 9 týždňov po kontrolu, taká rýchlovka, iba ma pozrela zrkadlami, stlačila ranu a hotovo, a to som mala v šestonedelí zápal, na to povedala, že bežná komplikácia + ani na pôrod a ani antikoncepciu sa nepýtala (síce nechcem brať, ale i tak čudné, že to bolo všetko tak ako na páse) 😕 začína ma popichávať vo vaječníkoch...a neviem čo to, žeby prichádzali krámy tak skoro? 😖

lilianka1199
2. aug 2012

@alohim Ja som po sestonedeli bola u lekarky 3 min., rychlejsiu prehliadku som asi este nemala,bola som z toho uplne sklamana,len pozrela zospodu a povedala vsetko ok,oblecte sa 😒 a pritom mam problem mat "ťuťu-muťu" s manzelom doteraz,ale uz k nej nejdem,menim lekarku 😠

lilianka1199
2. aug 2012

@janusha33 ja som mala presne toto po 1x pred dvoma dnami ,nic nepomahalo na plac,ale uz bol az bordovy a az sa dusil,inak mi pritom skoro vobec neplace,ani prsnik,ani hojdanie,nakoniec ma v strese napadlo namocit prst do praskoveho cukru a toto pomohlo okamzite,ukludnil sa,dala som mu cumlik a hned zaspinkal,ja uz si vsimam,ze ked nespi,tak ako ma a nieco ho rusi,zacne mrncat a ak ho neuspim do hodiny,tak je potom z toho plac....(dufam,ze ten cukor nebudem musiet viac pouzit 😉 )

lilianka1199
2. aug 2012

Dnesna poradna na konci tretieho mesiaca :6000g a 63cm,pani doktorka nas pochvalila,ze mamka ma fajne mliecko 🙂 ,uz nas aj zaockovala,Leo plakal asi 2 minutky a potom uz bolo dobre,dufam,ze noc bude ok....

tiuska77
2. aug 2012

@alohim ďakujem ..viem aký je rozdiel medzi vakcínami mám to naštudované len ma zaujímalo ako ste sa Vy rozhodovali 😉

katkamiki
3. aug 2012

@lunnka presne tak, das potom vediet 🙂 a uzivate ten pyridoxin? davas ho pred kojenim?

katkamiki
3. aug 2012

@tiuska77 no my sme sa narodili uz velki 🙂 maly mal 4150 a 55 cm 🙂

janusha33
3. aug 2012

@michalienka25 Tiez som na to myslela uz v nedelu lebo od nedele je taky nejaky nedobry.Ale sme neboli nikde.V nedelu a pondelok to mohlo byt z toho ze som bola ja nervoznejsia troska z toho ockovania aj z mojej mami.Ale vcera nechapem preco,co mu bolo.A sa zobudil az o pol tretej v noci.Mozno bol taky unaveny ze uz nevedel ani zaspat lebo cez den mal len take kratke spanky.

janusha33
3. aug 2012

@svetlusska No ja ked varim,ked je mama po nocnej tak varim po kuskoch,kym spi si rychlo nieco pripravim tak aby sa to este nevarilo a potom to dokoncim ked zase zaspi.Alebo ho dam do lehatka a vezmem k sebe do kuchyne a kym varim tak sa s nim rozpravam.

janusha33
3. aug 2012

@alohim Ani mne nerobila USG,tiez ma pozrela zospodu,prehmatala brucho pozrela ranu a na antikoncepciu som sa pytala ja.A dva mesiace po kontrole mam prist na vyter na cytologiu,co zriesim asi teraz v auguste niekedy v polovicke lebo pojdem aj s malym na ortopediu s nozkami.

janusha33
3. aug 2012

@lilianka1199 Skus ist za MUDr.Jankou Mikulovou.Ja som u nej a som velmi spokojna.Ordinaciu ma oproti starej nemocnci na Panelovej 17.

janusha33
3. aug 2012

@tiuska77 My sme ani nemali na vyber a v tom strese som sa aj zabudla opytat aka to bola vakcina.sa opytam v septembri.

michalienka25
3. aug 2012

@janusha33 no veruze moze byt z tej unavy. mne pred troma dnami tak vyvadzala, pritom ona je dobrucka. asi hodinu vkuse revala, skoro sa zaniesla, aj na rukach...a tiez si myslim, ze bola taka unavena, ze zaspat nevedela...ale potom bol klud
@alohim no ved jasne, nie kazdy tymto "zenskym dristom" veri, no ja do tej skupiny spadam 🙂. ved nic nedam za to, ked ju pretrem, a bud pomoze, alebo nie...ja som tiez velmi nachylna na to urieknutie, ale ako hovoris, mozno je to uplne niecim inym.
taaak, noc po ockovani prezila Kristinka uplne v pohode, mozem tuto zalezitost povazovat za ukoncenu 🙂 ?uz nic nehrozi?
A prajem pekný den vsetkym maminkam

lilianka1199
3. aug 2012

@janusha33 ja som pri starej Mikulovej,tak neviem ci by ma vzala,ked su rodina....ona je vraj strasne zlata,uz som o nej pocula 🙂

alohim
3. aug 2012

@michalienka25 no ja práveže tomu tiež verím, dá sa urieknuť avšak nie všetko je urieknutie , no červená šnúrka neochráni, skôr zlo privolá no nekôr ale v inej podobe lebo ide tiež o mágiu. Pre mňa na negatívne veci je zbraňou pozitívne zmýšľanie, modlitba, pokropenie svätenou vodou 🙂 ale v pohode, ved každý verí inému.

@lilianka1199 fúúúha tak to keď máš problémy, tak to tá Dr. asi podcenila. Držím palce, nech nájdeš dobrú Dr. Ja som so svojou spokojná, v tehotenstve to bolo super, no teraz ma to trochu prekvapilo že taká rýchlovka, chodím k Muránskej.

janusha33
3. aug 2012

@lilianka1199 A preco by ta nevzala......ved to ju nemoze ovplyvnit.

janusha33
3. aug 2012

@alohim Ked sme pri tych urieknutiach,myslim si ze nieco na tom bude,mam s tym osobnu skusenost,ked v autobuse jedna stara zenska na mna tak divne pozerala a potom mi bolo tak cely den zle ze mi pomohlo az poumyvanie sa v cistci.A to som si tu staru vsimla az ked vystupovala,som este pozerala ze ake ma krasne modre oci.Ale cervenu snurku nedavam.Co sa tyka modlitby tak ta mi pomohla a neraz.....teda nie konkretne ta modlitba ale Pan Bozko mi pomohol.Toto mam tiez v zivote odskusane ze to nie su iba nejake dristy ako niektory hovoria.

svetlusska
3. aug 2012

@michalienka25 nooo ja tiez spadam do skupiny ze na urieknutie verim, mam to vyskusane dokonca aj na sebe ked mam ,,zoci" tak sa mi chce len spat a boli hlava ale ked sa mi zoci odrobi tak je mi super...moj manzel mal raz take silne zoci ktore aj prespa ze sme si mysleli ze skonci v nemocnici, hnackoval, zle mu bolo...odrobilo sa mu zoci a vsetko bolo okej...nie kazdy ale moze dostat zoci ludia co maju modre a sive oci tak su na to nachylnejsi my do tejto skupiny spadame vsetci 3...a som si vsimla uz aj na malom ze ked ma zoci tak je zly, place a ked ho nakojim v momente ide vsetko mliecko vonku po 2 hod.co spinkal a je jeho cas na krmenie vteddy ho pretriem 3 razy, napapka sa a je dobre ...preto ho preventivne poutieram po kazdom navrate z prechadzky... minule sa svokre stalo ze bola s nim na prechadzky, malinky spinkal a chcela sa na neho pozriet jedna teta s dcerou on bol pod sekundou hore a zacal revat, zrejme vycitil ze su zle alebo ze zavidia neviem, svokra ho potom poutierala a spinkal krasne dalej...ale to je iba moja skusenost.a pridam este jednu ked som bola ja mala tak som mala silne zoci take ze som nechcela ani jesst,prosto nic pomohla mi az jedna teta.priniesli ma k nej na rukach lebo ani toho som nebola schopna, ked sme odchadazli tak som uz sla po vlastnycha a dotycnej osobe od ktorej som mala zoci som sa vyhybala.nasi ma k nej nepustili. takze asi tak...ale to je na kazdom ci na take nieco veri alebo nie...🙂
@alohim a ako spominas občas ho pretriem aj svatenou vodou...no a cervena snurka, mne nikdy nezaberala, a pozitivne zmyslanie ze som na zoci ani nepomyslela na mna neplatilo, ked som niekde kde je vela ludi a nahodou sa na mna niekto zaapozera zoci mam v momente nastastie uz rozpoznam priznazky...

svetlusska
3. aug 2012

@tinci noo dneska som skusila aj ja tento triik som mu dala svoje tricko a sa normalne divim spinka pekne, sice vstal na chvilku lebo bol smadny a spinka dalej 🙂 a fungovalo to aj v noci 🙂

zlobinka
3. aug 2012

@alohim my sme tiez davali 10valentnu..doki vravel,ze ta 13..je len marketingovi tah.....a tie rotavirusi...sa neviem stale rozhodnut...

zlobinka
3. aug 2012

@alohim no ja som bola tiez na kontrole a pozrela ma super rychlo aj jazvu...sono mi tiez nerobila...a na antikoncepciu som sa sama pytala...to mi doporucila teliesko,lebo ja som prekonala zapal srdcoveho svalu ako 16rocna,tak pre mna nie su vhodne...to teliesko je zevraj vhodne pre zeny po cisarskom,aby nevznikli vzrasty ci co...a pre zeny co koja...

michalienka25
3. aug 2012

@svetlusska no ked sa tom ne stane, tak ja idem"zomriet" na bolest hlavy, je mi zle. pretrem sa a pomalicky to ustupuje. ja ked som bola malicka, mama mala kamaratku, ktora obcas ku nej zasla. a vtedy sa vraj v noci nedalo so mnou vydrzat, ze som "vystrajala", asi tiez z oči...ona za to nemohla, no jednoducho asi to medzi nami dvoma tak nejak nehralo...
a presne tak, niekto tomu veri, niekto nie...je to kazdeho osobna vec, nikoho o tom nepresviedcam, ze je to tak. len poradim, nech sa pretre, a ked nechce, nenutim mu to naschval... 😉

lunnka
3. aug 2012

@katkamiki ahoj davam no, obcas som vynechala, ked mala plakala a nechcelo sa mi ju znasilnovat (inak to polenie,pucenie tabletkyna prasok a kvapkanie sa citim ako alchymistka hehe) a tebe spominala nieco ze si mozme vybrat medzi 10a 13tkou? mne vlatne nic nepovedala, len ze budem eockovat a ja poctivo cvicim, papa aj ten vitamin ale ani po tyzdni nevidim zlepsenie, nedviha..

katkamiki
3. aug 2012

@lunnka nie, ani mne nepovedala nic o vybere... podla mna nam da hned nejaku injekciu bez toho, aby sme rozhodli :D a ja som zase taka, ze nic nehovorim 🙂 my sme zacali vcera cvicit a podla mna jemnunko zodvihne, ale fakt jemne... uvidime o dva tyzdne 🙂 vy idete kedy tam?

jarabica123
3. aug 2012

@svetlusska Sa smejem, ze aku novu metodu sme vymysleli s tymi nasimi vecickami, ze im dame , aby nas citili, ale je to super, a nam to pomaha normalne ze zazrak, dakujem tomu tam hore🙂) Lebo uz som bola ozaj v koncoch, a teraz zas ma moje pyzamko a zas uz drihy krat cez den spinka, co u nej neprichadzalo do uvahy, niekedy aj cely den a aj noc, takze fakt super, len nech to tym nasim deturencom vydrzi🙂)

tinci
3. aug 2012

@svetlusska no v noci som to este velmi neskusala kedze mi celkom pekne spinka ale cez den to celkom zabera - a najdlhsie vie spat v manzelskej posteli, spekulantik malicky 😉