Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@tinci tak on v noci spinka tiez ale zo zaciatku sa troska mrvi 🙂
@michalienka25 cim sa to pretiera? Nasa prvorodena ma momentalne zachvaty revu a jacania ktore trvaju aj vyse hodiny, nechce jest dokonca ma aj problemy s kakanim - jednoducho su to veci s ktorymi sme problem nemali a ja uz neviem co s nou. ..
Tak náš drobček dnes nad mieru poslúcha aj keď sa asi pomaličky prediera zúbok. Dnes len papká a spinká a mama stihla babine vyupratovať celý dom aj trávniky pokosiť. To bude prekvapko keď sa babka s dedom vrátia z kúpeľov 😉
Baby, vam uz prisli tie peniaze , tych 600 eur a nieco? Ja som to davala pred 3 tyzdnami na urade prace a este stale nic.. :(
no dnes som prvý krát nechala bambulku samú s tatinkom asi dve hodinky a zvládli to výborne, len mama bola ako bez ruky 🙂 ale keď som prišla domov, malinká ma krásne privítala, prvýkrát sa hlasno zasmiala, to bolo krásne 😀
@svetlusska joj no jasne, spala by som stale...ale chvalabohu (klop klop na drevo), ako som otehotnela, tak ma nikto neurieknul, nebolela ma hlavicka...
@tinci tak kazdy pretiera inak, ale ja pretieram tak, ze na opacnu stranu mojho trička trikrat jemne poplujem, a trikrat pretriem dcerke hlavku - (od cela, cez licko, cez bradu, cez druhe licko a k celu ) v protismere chodu hodinovych ruciciek. toto zopakujem este dvakrat. cize spolu trikrat. neviem, ci som to dobre popisala, ci si to pochopila...
@katkamiki Ja uz ani nepamatam.ked si to davala zaciatkom jula a nestihla si to do nejakeho 4.jula tak ti to pride az na druhy mesiac.My sme to podavali 1.juna a prisli nam v juni peniazky ale zenska nam povedala ze keby sme to podali v neskor tak ze by prisli az na dalsi mesiac.
@tinci u nas je to veelmi podobne so starsou.Mate aj ine priznaky ziarlivosti? Lebo ja si myslim, ze je to tym. Dnes u nas vyvrcholila ziarlivost..teda dufam, ze uz sa to neda vyspickovat. Lea, ma 2,5roka, na obed nespala - hodinovy zachvat placu, a len maminka maminka zober ma na rucky. samozrejme zobudila Lin. Vecer som dufala, ze odpadne od unavy. No prd makovy, este vacsi hystericky zachvat a len pusti Lindu, daj ju do postielky, mna zober na rucky. No a Linda, chudatko male, dnes vecer kolika jak oci, lebo som tapa a zjedla som papriku co bola v mase na obed. No tak som tu mala rev stereo a ja na prasky. Som zvedava, co bude zajtra a ako bude Lea spat. Uff
no Miška je zlatá, ešte stále spí od 19 (iba čo sme papali a kakali o 2 a potom o 5). Konečne sa dieťatko vyspinká, musí dospať prvé týždne, keď nespala celý deň a zaspávala až okolo polnoci 😒 Aj vaše detičky boli zo začiatku také uplakané? Ja som už miestami bola z nej zúfalá, plakala, plakala potom zdriemla na 15 min. a zas plač. Som rada, že toto obdobie máme už za sebou 🙂
@jagu81 No nas risko ma teraz nejake take obdobie ze poobede od zhruba 17 00 nareky take ze sa mu az brada trasie a nevieme prist na to ce z coho to je.Ale to minimalne hodinove nareky,aj prsnik vypluva ani mu nijak nedobre.Nakoniec sa mi ho podari stale nejak uspat,ale tie nareky az usi trhaju.
@janusha33 Svagrina mi hovorila ze to moze byt zly aj z ockovania,ze jej starsi bol tyzden po ockovani urevany,nervozny a ze tiez nevedela ze z coho az pediater jej povedal ze to moze byt z ockovania.no tak super.A moj muz uz chcel ist vcera na pohotovost ta som nanho pozerala ci je normalny .
@babush ja som rada ze aspon malicka je skvela, trosku ju tiez trapieva brusko ale berie to statocne. Zato Pajka mi doslova zerie nervy, minule som uz chcela balit kufre, doslova skusa moju trpezlivost, muz ju uz predvcerom chcel poslat k psychologovi, ale ja myslim ze to chce este viac sa jej venovat a chvalit ju za vsetko co dobre urobi.Ked zase mala zachvat vzdoru tak som ju upozornila ze sa nepojdeme hrat ku kamoske a musi jednoducho pochopit v tej malej hlavicke ze vsetko ma svoje nasledky, inak nam za chvilku prerastie cez hlavu. Hned rano jej vysletlim ze ak bude posluchat pojdeme niekam kde rada chodi a velmi pomalicky tieto drobnosti zacinaju zaberat,teda duuufam klop klop...
@michalienka25 dakujem skusim, tiez na to velmi neverim, ale ak nahodou nepomoze urcite ani neublizi...
@michalienka25 @tinci ak mate iny nazor, ok, no to pretieranie sa mi zda negustiozne a pritiahnute za vlasy.
Tolerujem inakost nazoru, hoci s tym nesulasim. Neda mi nenapisat moj nazor. Verim na veci medzi nebom a zemou, no magia skodi.
Pre veriace mamicky, toto je zaujimavy link o urieknuti: http://mojpribeh.sk/sprava/pavol-hucik-urieknutie/ Lepsie je svojmu dietatku zehnat a zverovat ho denne po Boziu ochranu. Neda sa naraz verit Bohu i magii.
@petra1209 Fúha... zúbok? a nesliní len preto, že si objavil rúčky? íce sú aj výniky a niektorým zúbok vyjde v 4.mesiaci. Môj tiež je nervózny, keď si cmúľa pästičky, vkuse chce čosi dávať do pusy, chvíľu ho to upokojí no potom rozčertí. Sme bez cumlíka, takže je to niekdy na nervy.
aj naša babuľa objavila pršteky a dobre, že si nevopchá celú pästičku do pusy, sliná pri tom ako bernardín 🙂 ale zúbky hádam nie? to je ešte skoro veď budeme mať 10 týždňov. To sme len objavili zas niečo nové 😉
@janusha33 možno aj z týchto hnusných horúčav. aj naša je dnes ako sto čertov. za celý deň spinkala 2x po hodinke, čo už zvykla viac. stále sa zobudila s plačom, pri tom jej podľa nás nič, okrem tepla nebolo, lebo vo vaničke bola ako slniečko vysmiata. Jaj už nech sa ochladí! Takéto horúce leto už dávno nepamätám, to je ako naschával keď máme maličké detičky!
tak dnes sme mojej bambulke dali do pusinky poprvykrat cumlik, lebo to cmulanie palcekov bolo uz moc...moc ho nechce ked bdie, ale teraz vecer, ked isla spat a zacala dudlat rucicku, tak som jej vtisla cumel a drzala ho v pusine...a za 5 minut bola tvrda ako poleno. tak dufam, ze sa neodnauci od cicika, lebo to ma asi porazi!!!a taktiez dufam, ze nebudem musiet v noci desatrazy vstavat, aby som jej ho po vypadnuti dala do pusiny 🙂
@alohim jasne, bud clovek veri v boha, alebo tymto veciam. ale tak nebudeme sa tu pre to hasterit, no nie? 😉
@michalienka25. moja tiež celý deň nechce cumeľ až keď ide spinkať...a keď jej ho dám hneď začne prevracať očka tak ju berie na spanie 😝 ..a v noci je bez nechýba jej... ale palce ma celé ocmúľané ...sranda ako to je u všetkých rovnaké 😀
@michalienka25 V pohodke. Nehasterim ani nepresviedcam 🙂 iba som napisala svoj nazor. Kazdy veri niecomu inemu, a ja som mala potrebu napisat, comu verim ja.
Zienky, vidim, ze nase deturene maju cmulacie rucickove oddobie. Zatial bojujeme bez dudlika. Jediny cumel co sme mali doma, som darovala, aby ma v kriticke situacii nelakalo dat. Je to tazke, no verim ze prezijeme.
Maly bol dnes tiez nervozny, ani sa kludne nedojcil, rucka v puse a strasne malo spal. Asi z toho tepla a dusna.

@michalienka25 nooo presne ako vravis bolest hlavy taka ostra ze koniec, a mne sa chce aj spat..a tiez je to moj osobny nazor a nikoho nepresvedcujem ani nenutim 🙂