Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@svetlusska my sme mali tiez problemy s kozickou..ma velmi suchu a obcas sa jej spravil tiez taky cervensi fliacik mne doky odporucil specialne mlieko pre citlivu a suchu pokozku/na predpis, ale ze hej na to mam dat aj obycajnu modru indulonu a vyskusat,co hej bude lepsie a ta sa nam osvedcila najviac dokonca je lepsia ako to mlieko na predpis...a teraz ju stale po kupkani natieram iba indulonou a na vlasky davam olejcek a uz nema suche ani zacervenane miesta aj muzova znama,co robi sestricku v detskej ambulancii vravela,ze najlepsia je stara dobra komunisticka modra indulona 😀 ze maju s nou mamicky dobre skusenosti a nesposobuje alergie..a to som si myslela,ze malej sa asi aj exem bude robit,co to mala take a teraz nic nema...
dnesna kontrola u ortopeda dopadla nad moje ocakavanie ten klbik sme poliecili z 3a na 1b,takze remenceky mame nosit uz len mesiac a nie cely den,ale len preventivne, druhy doktor co tam tiez bol povedal,ze to sa len v malych pripadoch polieci tak rychlo,tak ma pochvalil,ze vidno,ze to poctivo nosila...joj ta namaha a zaprenie stalo za to..neskutocne som happy..ani sa to neda opisat 😅 😅 😅 😅 😅
Ahojte maminy, citam, ze riesite uz prikrmy. Nepoculi ste niektora o tzv. imunologickom okne, co sa tyka zavadzanie prikrmov? Ja to idem vyskusat. Inak moj nazor je taky, ze do 1 roka zivota dietata sa to vola prikrm, pretoze mliecko, pokial mozno materske, je stale hlavnou zlozkou stravy a prikrm je hlavne na to, aby dieta vedelo, ze su aj ine chute a naucilo sa jazyckom a pusou spracovat aj tuhsiu stravu 😉 No a hlavne tie alergie, aby sa nam vyhli. Preto sa teraz odporuca zavadzat niektore jedla co su silne alergeny, aby s nim vedeli deti zabojovat. To je teda moj pristup ku prikrmom. TAkze ja pomaly zacnem po 4. mesiaci. Len si to este nastudujem a potom sem aj hodim nejaky link, ak by ste mali niektora zaujem 😉
@zlobinka aha no vyskusam aj to, som to minule skusala ked mal taku suchu pokozku na chrbatiku ale to mu moc nepomohlo, ale tak doktorka mi dala olejcek do vodicky a tiez taky kremik a mozem poklopat ze je to v poriadku..no uvidim ked nam to dojde ze ako bude...ale vyskusam mozno na toto zaberie..dakujem za radu 🙂
@dzankamizu Niesi v tom sma náš zaspí tk na 20 minút a tiež je potom umrnčaný zdá sa nám že je to tiež horšie. MI si ho uspávame hojdaním v autosedačke tam zaspí do 5 minút skús aj ty
Dnešná poradňa za nami. Máme krasných 8 kg, očkovanie do oboch nožičiek sme prežili hádam nebudú teploty
@aduskao no nas v poslednom obdobi toho tiez vela nenaspi ak spi za cely den 1 hod. alebo 1,5hod. tak to je vykon...a v poslednom case akosi ani kocik nezabera tam tiez spinka malinko... ☹
baby ako tak citam,veľa nasich deticiek sa v poslednom čase pokazilo so spanim.cim to je???moja tak krasne spinkavala v postielke aj 2 hodky,na kociar nebola nejak zo zaciatku navyknuta,ale kedze bolo treba so starsim synom chodit viac von ked uz nebola skôlka,tak aj v kočiku sa naucila.A v poslednej dobe poriadne nespi nikam,tak hodinku maximalne.aj to je niekedy vela☹((
S tym spankom sa pridavam aj ja ......nas drobec pospinka cez den ale to su len tak pol hodinkove max hodinkove spanky a potom je uz vysmiaty hore.Takzae varim asi tak z eje v lehatku somnou v kuchyni na stole a debatujeme,stihnem nieco porobit kym zacne poplakat a potom uz zase nic.Ale da sa aj nieco porobit nastastie,sa pohra s hrackami.
@janinkad Asi to bude tym, ze deti su uz starsi a uz ich tak lahko niecim neoblbneme 🙂 Na nasho zo zaciatku super zaberal cumel, no a teraz ani pocut. Ked mu ho davame este viac sa nastve. No hadam to coskoro prejde a zase budu spat ako predtym 🙂 Nas ked spi 2 hodiny za den tak je vela, vacsinou ho clovek uspava pol az hodinu no a po 15 minit sa zobudi a zacne mrncat. V kociku ho ani nevozime, neni sanca, tam stale place. Ako tak este vydrzi vautosedacke a v nosici. Hood kazde babo je ine 🙂
No jasne volno a my sme uz od pol siestej hore.......hehehe jakeby som aj vstavala kazdy den do pracee 😀 😀 😀
Baby aj vasi drobci si tak cmulaju rucky?Nas krpec si pcha skoro cele rucky do ust a neraz sa muz aj zaludok zdvihne.A zbytocne mu ich vyberam lebo su hned zase v puse,to by som mu ich musela poviazat.
tak po včerajšej poradni máme krásnych 6kg 🙂 dostali sme 2. dávku rotavírusov a dnes máme soplíky, no nič moc 😒
@janusha33 nooo moj ich ma v puse skoro vzdy pokial mu nedam cumel, ale ten vypluvne a rucky su v puse zas...ale ako vravis to by som ho musela poputat kebyze chcem aby si ich necmulal...🙂
@svetlusska Asi ta,keby som mu drzala cumel v puse tak ho tam bude mat ale potom ho pusti a rucky su zase v puse.Uz som skusala aj hryzatko ale to iste co cumel.
@janusha33 tak hryzatko som neskusala, skor som mu dala do rucky hrkalku, pod minutou bola vonku a rucky v puse...a ked sa niekedy zatvarim ze sa hnevam a troska mu ako keby po nich capnem tak mas vidiet ten jeho smiech :D
prsteky si cumleme oblizujeme aj my, cumel uz ani neviem kde mam, ten nezaberal od zaciatku, zaslintane mame vsetko, od hraciek po plienky, deky az mna 😀
a so spanim mame problem my len v noci..cez den spinka pekne, ucim na obednajsi spanok- tak uz je viacmenej pravidelny ranny, obdny a vecerny..no noc byva horsia, v poslednom case ked ju dam spat o 21.00, budi sa o 24.00,2.00,4.00 dava mi zabrat 🙂
No tak moj drobec zatial prespinka aj pol dna, on sa stale napapa, popozera, pohrajka sa a spinka a tak dookola po kazdom papani a rucicku mu chutia iba par minut, potom chce stale svoju dudlu 🙂 🙂 🙂
Inak, otacaju sa vam deticky na bok, objavili uz nozicky a ked pasu koniky maju otvorene rucky, lebo nas Leo ma stale zatvorene v past 😒
@lunnka nooo my zase spinkame v noci celkom pekne..budi asi len 2-3 krat za noc...ale cez den pospinka maximalne pol hodiny a potom je hore alebo este občas v kociku zaspinka...a lezat bude tak 15 min a potom chce ist na ruky a pozerat kolo seba...a dneska si tak cmulal rucky ze az mlaskal pri tom som to pocula az do vedlajsej izby :D

nas sa pretaca z brucha na chrbat a skoro aj opacne sa mu podarilo 🙂 Ja ked ho necham na deke, tak mu dam pod usta plienku, aby necmulal chlpy. 😀