icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

lunnka
3. sep 2012

@janusha33 ano tak to zacalo aj u nasej, najskor na bok, potom tak svihla nozkou az ju prekrizila cez druhu a pomaly sa tym svihom pretocila..zvycajne ked chcela dociahnut hracku co mala akoby za hlavou na boku..problem mala dokoncit ten obrat, lebo si prilahla rucicku ale dovtedy funela, mrncala dychcala az ju vytiahla a potom ten prekvapeny vyraz ked sa ocitla na bruchu no zbohom 😀 .. a perfektna je, ked zaspava na boku, ako dospely clovek sa da nabok, zakryje rukou tvar a spi 🙂 pasie uz tak, ze sa na chvilu zdvihne opiera sa o dlane-alebo pasticky, takze ma vystrete lakte a hore hrudnik- to zacala robit ked sme nechceli aby pozerala na telku , dali sme pred nu vankus ako barieru a ona natahovala krk aby cezen videla- no vybita je riadne 🙂

co sa vyzivy tyka, mama tiez vravi ze cukor trocha konzervuje- skusim dat sladsie jablcka, ked nie tak trosicka cukor..
a oci no cakjame teda co bude 😉

lilina22
3. sep 2012

baby mozete vyskusat pridat zhustenu stavu ovocnu namiesto cukru, pripadne rozvarit tu mrkvu a marhule nie vo vode, ale v stave, napriklad jablckovej, tak sa da zavarat bez absolutneho pridania cukru 😝

lunnka
3. sep 2012

@lilina22 myslis ako 100%napr. jablcny dzus?

janusha33
3. sep 2012

@lunnka Aj vasu tak zaujima telka?Nas stale otaca hlavuz a telkou a stale sa otocim tak aby na nu nevidel ale stale sa nejak tak prekruti vykruti ze na nu dovidi takze uz telku ani nezapinam a ked pridem k nasim do obyvaky tak sadam hned chrbtom k telke a dedo s babkou zabavia maleho aby zabudol na telku

janusha33
3. sep 2012

@lilina22 No neviem este som nenasla v obchode stavu bez nejakeho konzervantu(E) a zase co budem zvlast odstavovat dalsie jablka aby som si vyrobila stavu?Ja to urobim tak ako vtedy,uvarim vo vode jablcka a potom pridam troska cukru,ked to bude kysle aj tak to maly nebude chciet jest.

lunnka
3. sep 2012

@janusha33 riadne ju laka ako magnet-zvuky, farby- tak ked je s nami v obyvacke na gauci, vtedy jju oblozime vankusmi aby cez ne nevidela 🙂

lilina22
3. sep 2012

@lunnka no idealne odstavit nejake ovocie, akekolvek, neviem ci to ide aj s kupovanym, to som neskusala. Kupovane sa robia z koncentratov a to sa miesa s vodou ...hm.

lunnka
3. sep 2012

@janusha33 mne by nevadilo ak to bude kysle, pridam piskotu, banan a zje, len cukor by som nerada..v piskotach sice je, este som nepozerala ake druhy su v ponuke

janusha33
3. sep 2012

@lunnka A v piskotach mas lepok nie?Ci su aj take bez lepku?este som nesondovala ake su v ponuke.Hehehe mama mi nukala ze doniesla malemu nejaky prikrm od HIPP ze od ukonceneho 4.mesiaca....pozeram nejake spagety(som si pomyslela ze uzasny prikrm pre 4.mesacne babo) a pozeram zlozenie nieco psenicne jej hovorim ze to obsahuje lepok a ten sa moze az od siesteho mesiaca nie?Ta to zober a vyhod.....no hned sa urazila lebo som odmietla dat malemu nejaky umely kentus.......ani ho nedam.....po case ho tak nenapadne vyhodim ked bude v praci a poviem jej ze to zjedol....Aby sa neurazila a nevyvadzala zase lebo tie jej nalady ma niekedy privadzaju do sialenstva.

svetlusska
3. sep 2012

@janusha33 noo mojho maleho laka telka velmi, furt by len na nu kukal ked je zapnuta, este dobre ze mame telku na otocnom stoliku tak ju otocim tak aby nevidel na nu....

lunnka
3. sep 2012

@janusha33 lepok nevadi, ja zacnem s prikrmamy aj tak az po ukoncenom 6. mesiaci a postupne- tie vyzivy vydrzia .. inak musim sa este raz pozriet do jednej mudrej knizky tam odporucali davat dietatu lizat napr. rozok troska skor, prave ab ysi postupne zvykalo na lepok.. len si nepamatam kedy zacat

tinci
3. sep 2012

inak baby co iba kojite, chcu vase deticky pit aj vodicku?Lebo mojej sa ju snazim davat ale stale neuspesne, najprv vypluje dudel a potom aj vodicku co jej natiekla a cudne sa na mna pozera...chcela som ju naucit pit aj ine ako moje mliecko, pretoze toto mi robila Pajka a doteraz ma problemy s pitnym rezimom a teda aj so stolicou.Respektive kedy asi zacat s pitim vody pri kojenych detickach?...

lunnka
3. sep 2012

@tinci netreba ked kojis, ja nedavam, mliecko staci 🙂

tinci
3. sep 2012

...moj mysiacik ma novu oblubenu cinnost - hryzenie si spodnej pery. Ked cvici tak nie je sama - cvici s nou sestricka.

tinci
3. sep 2012

@lunnka ...tak to hadam nesuvisi s pitnym rezimom v buducnosti, lebo to nie je ziadna vyhra ponukat dietatu kazdu chvilku vodu.Dnes isla prvy krat do skolky a tam bude mozno vidiet ine deticky pit a bude opakovat. Viem ze niektore kamosky davaju detickam osladene cajiky a chvalia sa kolko vypiju ale to by som nechcela, to by asi viac skody ako osohu narobilo...

lilina22
3. sep 2012

@tinci ja tiez davam len mliecko, s vodickou staci zacat az ovela neskor, ratam tak okolo 8-9m, ked uz bude mimi z vacsej casti papat prikrmy a kojit sa nebude tak casto. Dufam, ze potom jej vodicka zachutna, ja moc nie som za cajiky, dzusiky a spol, hlavne ked je tam cukor.

lilina22
3. sep 2012

@tinci jeeeej, krasne dievcatka mate 😵

janusha33
3. sep 2012

@tinci Nas obcas vypije aj vodu,obcas aj cajik

janusha33
3. sep 2012

Baby ja sa tak bojim,prave mi volala sestricka z gynekologie ze prisli moje vysledky z vyterov na cytologiu a ze niejake bunky su tam podozrive a mohli by sa casom zvrhnut.Ze nie je to rakovina ale tak jemne naznacila ze casom moze byt.Boze ja sa tak bojim,ja nechcem rakovinu. 😢

lunnka
3. sep 2012

@janusha33 jani neboj sa, len klud, dolezite je, ze sa o tom vie, budes viac sledovana a ak narazas teda na rakovinu krcka maternice ta sa da liecit v najskorsich stadiach .. ale nestras, nic nedostanes, len si to neprivolavaj 😉

lunnka
3. sep 2012

@tinci krasne fotky 🙂 a aj moja si tak robi so spodnou perou poslednych par dni 🙂

lilina22
3. sep 2012

@janusha33 no ja ti neviem ci sa bezne robi ster tak skoro po porode, mam zato, ze az po 6-7 mesiacoch, ci to nevyslo preto tak cudne...hm

lunnka
3. sep 2012

@lilina22 inak ani mne nerobili..hm..a to bola uz akoze rocna prehliadka

lilina22
3. sep 2012

@lunnka mne vravel gyndos na kontrole po 600 nedeli, ze az o pol roka sa robi ster...

katkamiki
3. sep 2012

@janusha33 Jani, neboj sa, presne tak, treba mysliet pozitivne a nic si neprivolavat, aj ked viem, ze to je asi tazke. Neboj, drzkaj sa...

janusha33
3. sep 2012

@lilina22 No ked som bola na kontrole po seststonedeli tak mi povedala ze o dva mesiace mam prist na vyter na cytologiu.To bol zhruba rok od poslednej preventivky tak mozno preto alebo ja neviem.Dufam ze to nebude nic vazne.Rakovinu sme v rodine mali ale nie zenskych organov.Dufam ze z toho nic nebude a je to len plany poplach ako ked mi pocas tehotenstva vybehli salene vysledky na rubeolu a bolo to iba vplyvom ockovania z detstva.Tiez ma vtedy troska vystrasili,ale radsej sa troska vystrasit a potom byt kludna ako na to kaslat a potom dostat facku od zivota.

lilianka1199
3. sep 2012

@tinci mam susedku a ona tiez nedavala vodicku d 6 mes. a teraz ma tiez problem, tak ja som koli tomu mu zacala po troske vodicku davat,ale len tak, raz za den, ked je teraz vonku este aj horuco, ani on nechcel, ale som s nim robila srandicky a stale ked otvaral pusu, som mu trosku striekla z flase, mal taku radost, az sa mu to zapacilo, teraz sa uz napije aj z flase a taky je spokojnucky, hlavne ked su tie strasne horucavy vonku....

michalienka25
3. sep 2012

kočky, teraz ste ma troska vylakali. moja bambulka tiez strasne pozera za televizorom, ale ja to nejako neriesim, ze by som ho vypinala. moze sa jej nieco stat?poskodit zrak alebo nieco???

michalienka25
3. sep 2012

@tinci nádherná bambulka. a tie ocická, krásne 🙂

janusha33
3. sep 2012

Baby co sa nam teraz stalo......som nevedela ze nieco take fakt moze pomoct.Maly bol uz par dni ku veceru neskutocne uplakany,nechcel ani prsnik ani nic,ani na rukach nebolo dobre ani v kociku ani v lehatku.Vcera sme boli u svokry a samozrejme zacal nariekat lebo ked sme prisli tak huraaaa prisiel Risko viac ludi naraz okolo neho a svagrina ma take jasne modre oci a jej mala tiez(Risko bude mat asi tiez take jasne,taky ma pocit).Narek prestal ani po pol hodine a svorka ze ci nema z ocimsvagrina mu urobila uhliky a prisla s tym ze ma,dokonca ze od jedneho muza a jednej zeny(suseda bola u nas a ona ma take zakerne oci).Ale nejak zeby mu extra ten plac presiel nemozem povedat.Tak som si uz dnes povedala ze ho okupem v cistci.Tak som si predvecerom uvarila ,nachystala a teraz okupala.No baby ja neviem ci to fakt moze byt ale v tej vode ostalo nieco take divne(mydlo som narocky nepouzila)tak jak napucnena spina alebo co,taky jak rosol taky riedky no fuj.Uz som raz kupala Riska v takej vode ale toto neostalo a vtedy bol taky uplakany z rotavirusu cize nemal z oci.A to mi aj teta hovorila ze ked ma z oci tak ze na vode maju ostat take jak mastne flaky.No jemu ostal vo vode jaky brud,jakeby sa dva tyzdne neumyvala a valal v zaparsenej vlne alebo co.A teraz cuduj sa svete,po okupany sa napapal a uz spi.Co sa mi davno nestalo.Asi na tom fakt neico bude.Myslim ze sa bude vyhybat nasej susedke ale netusim kto moze byt ten chlap.