Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
ahojte tak dneska na poradni ockovanie poriadne sme si poplakali,vazime 6580g.a inak vsetko v pohode.nas drobcek sa uz vie pretocit s chrbatika na brusko trosku s jedovanim ale podari sa jej to 🙂
Dobré ránko🙂Tak my máme konečne po očkovaní-horúčkovali sme(38,8 bez odpočítania)a dnes ráno už teplotku nemáme,troška sme asi pol hodinku plačkali,ale inak sme to zvládli...taká som šťastná,že to mam za sebou...Dokonca u lekára aj hlavičku na brušku zdvihol jak suveren a doma sa mu nechce-koťuha malá 😀 Tak som šťastná,že to máme za sebou 😵
@michalienka25 Môj má také tmavo zelené,ale to sa mu asi ešte zení-ja mam hnede a môj muž zeleno -žlté(taká divna farba,ale zaujímavá)
@janusha33 Neboj sa-ak je tam len podozrenie,tak prinajhoršom,opakujem prinajhoršom ti urobia kyret a ono sa to zlepši ,možno aj uplne odstráni a potom si stále pod kontrolou a každy polrok ti bude robiť gyn. stery,aby ťa mali pod kontrolou-hlavne,že ti na to prišli...Ja som to malaPAPIII a to nie je rakovina,len bunky sa začínaju troška šalieť a po kyrete sa mi to upravilo na PAP II-III a som pod kontrolou.PAPII je uplne zdravy stav.Až PAP IV je predrakovinovy-nie rakovinový stav....tak sa nemáš čoho obávať-ma to viac stupňov.Teraz mi tiež včera brala stery a po pôrode su oveľa horšie výsledky-tak ja sa už mam čoho báť,kedže som už PAPIII mala pred tehotenstvom...ale ty sa nemusíš....neboj...
A ako sa robí taky očistny kupeľ?
@nena13 Tak normalne si das varit vodu hrnca ked zacne vriet das tam troska čistca,normalne to povaris spolu ,odstavis,nechas vychladnut bud len troska alebo uplne.Potom to scedis to vanicky a pridas vodu podla potreby,chladnejsiu,teplejsiu aby si mala taku na kupanie.To nevadi ze je to zriedene.A potom v tom okupes babatko.Ja som mydlo ani nepouzila a take nejake cudo z neho zliezlo.Asi ho v tom okupem aj dnes aby to malo poriadny ucinok bo ked mal take z oci.A budem si musiet urobit zasobu čistca lebo to asi budeme castejsie potrebovat lebo ako som registrovala uhliky nezabrali a ja ich ani neviem robit.A Risko spinka od pol osmej vecer ked som ho okupala a sa napapal a este teraz spi a to je pol osmej rano.Mal sice dve prestvaky o pol druhej v noci a o pol piatej ale inac v kuse spinka.
Tak náš drobec spinkal bez prestávky od 20:00h do 5:30h napapal sa spinká ďalej 🙂 🙂 🙂
Dievcata, moj maly sa mi dviha uz ako na sedenie. Je to strasne skoro a bojim sa, aby si neposkodil chrbticu. Ked je vo vajicku, alebo v lehatku, tam je trochu vyssie polozeny, tak si dviha hlavu dopredu, ako keby chcel sediet. Aj lezi trosku zdvihnuto, lebo ma reflux, tak nam doktorka povedala, aby som si kupila vankus, ktory ma 30 stupnovy uhol, a aj tam sa mi dviha... Dufam, ze si neposkodi nejako chrbticu..
@katkamiki Nasa robi to iste a este aj ked lezi uz pomaly aj chrbatik dviha, a vcera som to hovorila doktorke a hovorila, ze to voobec nevadi, ze sa aspon trenuje a ze asi bude skor sediet ako ostatne deticky, tak som zvedava🙂 Ze takto si deti trenuju svalstvo, ktore sa tym postupne zosilnuje, takze je to podla mna uplne v poriadku. Pokial to robi sam, a nedavas ho sedkat, tak je to ok. Ja ako mala som uz bez problemov sedela vo stvrtom mesiaci🙂 Tak to mala asi zdedila po mne🙂
@lilina22 Nas nedostal zidnu koznu reakciu chvalabohu.......znama mi pisala ze ona to ma dcerkou uz 6 rokov ze ju musia kupat v tom lebo potom len place a place a nechce jest......nieco zrejme na tom bude.tiez som tomu nejak extra neverila ale ked som vcera videla ten rosol co ostal vo vode tak mi nebolo vsetko jedno.
@lilina22
@jarabica123 dakujem pekne baby, ja som sa bala, ze si poskodi chrbticu, predsa je to skoro... Ale nevadi, aspon ho budem moct dat skoro do sportoveho kocika, do hlbokeho sa mi uz za chvilu nezmesti 🙂
ale nevie sa este prekotulat z chrbta na bruchu ani naopak nevie , len na bok, a uz sa taha do sedu... co uz.
@katkamiki inak to dvihanie hlavky ma byt skor ako otocka a nemusi to nijako suvisiet s tym kedy bude sediet. lebo z lahu sa ziadne dieta neposadi, najprv musi na vsetky 4 a potom odtial do sedu a na 4 pojde podla mna najskor v 6tom mesiaci. Samostatne sedenie medzi 6-9 mesiacom cca a vtedy aj kocik sa moze zmenit na sportovy.
no po dnesnej poradni mame 3 mesiace a dva tyzdne a vazime 8170 g, od poslednej poradne sme pribrali 880g :D. a sme si aj dneska kus poplakali ked nas pichali.chudacik moj :(
@jarabica123 no aky paradny uces ma malicka 🙂. zlatulinka je 😉
Baby ktore uz prikrmujete ako chuti vasim detom mrkvicka?Dnes ju Risko jedol tretikrat a uz sa mu aj celkom asi pozdavala lebo zjedol celu kocku.Som si dala zamrazit do toho davkovacka v ktorom sa robia ladove kocky a kazdy den si jednu kocku necham rozpustit a dnes uz zjedol celu kocku.Vcera mu este troska ostalo ale uz sa mu asi zapacila.A najnovsie ked je na brusku dviha ritku hore.Robia to aj vase deturence?
@michalienka25 Zlata babika....ako pozeram tak tiez ma laktiky nasiroko ako Risko.Len on potom odtiahne aj predlaktia a prestane sa opierat o rucky a zbiera pod seba co ma v dosahu(plienku,deku cokolvek)a putuje to do pusinky.
@janusha33 no ma ich nasiroko, ale ja jej ich tak podkladam pod seba. ale o chvilku si ich aj tak da tak, ako jej pasuje 🙂 . ale ja to neriesim, mala sa mi zda v poriadku, doktorka zatial nic nehovorila, tak co...jani, ty si tu pisala o tom, ze maleho nedavas "pozerat" telku. lenze my mame maly byt a mala sa nevyhne tomu, aby sem-tam na tu telku nekukala. moze to mat na nu nejake negativne dopady?

Takto krasne postupne rozpusta Risko ruky.