icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

zlobinka
5. sep 2012

@janusha33 takze tebe asi neodporucila teliesko vsak?

lilina22
5. sep 2012

@janusha33 mne gyndos povedal, ze pri tejto 1 zlozkovej antikoncepcii je clovek uplne bez MS alebo naopak, moze spinit ci krvacat velmi casto, ze kazdy nato reaguje uplne inak.

zlobinka
5. sep 2012

@lilina22 no presne ako si pisala cierna a biela, tak je aj cierna magia aj biela...vestenie je biela...ja osobne si obcas karty vylozim...tiez som veriaca,hoci teraz do kostola nechodim kvoli fararovi..

zlobinka
5. sep 2012

@janusha33 Jani neviem sice ci je cistec vhodny pre deti,ale minuly tyzden sme boli s malou na pohotovosti,lebo ricala 3 hodiny,uz som nevedela co s nou na rukach sa nechcela utisit,pupik som hej natrela,brusko masirovala,tak chrcala-sopliky mala z toho placu asi,tak som volala mame,aby prisla,lebo muz v praci a ja sama s nou...este som hej cielko pretrela cistcom.. som uvarila,ci nedostala z oci,lebo svokra ju bola kocikovat a ako prisli domov revala,tak bohvie koho stretli...kym sme prisli do mesta,tak bolo po placi...tak neviem ci to bolo z oci,ale aj mamina vravela,ze asi najskor...lebo zo stravy-z mliecka to mat nemohla...a doktorka povedala,ze ani prechladnuta nie je,keby to boli zubky ani v noci by nespala a spala celu noc,co bola taka unavena z toho revu...ja nabuduce cistcom prejden hned ked bude tak revat,lebo rev to bol celkom iny ako mava..

lilina22
5. sep 2012

@zlobinka no nehnevaj sa na mna, ale nemyslim, ze to bolo "z oci" ci ako tomu hovorite. Mozno jej vadilo, ze bola na prechajde so svokrou a necitila maminu prave vtedy, ked ju citit potrebovala...ale tak jasne, kazdy ma nato svoj nazor, drzim palce hlavne nech uz sa take place neopakuju

janusha33
5. sep 2012

@zlobinka ano presne a ani sa utisit neda a nema ani pricinu

janusha33
5. sep 2012

@lilina22 No vidis mne dnes doktorka povedala ze to hnede je v poriadku ze to sa mi opat prebudzaju hormony,ze ta antikoncepcia na to nejeaky vplyv nema.Akurat ze mi riesi folikuly vo vajecnikoch aby prsakali ako maju a nevytvarali sa z nich cysty.Lebo tym ze som brala trojhormonovu tak sa mi dostaval do tela aj muzsky hormon a folikuly nepraskali ako maju.

janusha33
5. sep 2012

No baby tak som dopadla asi tak ze je to dysplazia krcka....ci co....ze o tri mesiace urobime znova ster a ked bude treba tak sa to bude musiet riesit chirurgicky.Takze nakoniec asi aj dobre ze som zacala s prikrom,lebo mi hovorila ze moze sa stat ze par dni nebudem moct kojit.Takze sa teraz len modlit aby sa to zlepsilo,mam si kupit take cipky IALUNA ze mozu pomoct pri regeneracii sliznice.

zlobinka
5. sep 2012

@lilina22 ved hovorim,ze neviem z coho plakala...a so svokrou nebola prvy krat a aj hej spala v kociku...a nikdy predtym to taky rev nebol...ved plakavala,ale toto bolo celkom ine..

zlobinka
5. sep 2012

@janusha33 tazko je povedat,co im je a z coho....uff

janusha33
5. sep 2012

@zlobinka To hej to si uz musime nejak odsledovat ze pri com sa ako spravaju a pri com maju aky plac a tak.Uz nech zacnu rozpravat. 🙂

svetlusska
5. sep 2012

@zlobinka noo je dost mozne ze to mohlo byt zoci....moj maly tiez ked ma zoci tak potom place a je nedobre a ja ho len pospluvam a je dobre, ja viem ze ma z oci napr.aj vtedy ked mu dam papat a pod minutou je vsetko vonku...

suzan1111
5. sep 2012

@svetlusska aj nasho laka telka a je to jedine,pri com prestane vrestat,ked ma zachvat placu,lebo ho to zaujme,ukludni sa a potom zaspi, viem ze to neni spravne,nedavam ho naschval pozerat,ale ako ukludnovak to funguje 🙂

zlobinka
5. sep 2012

@suzan1111 ja sa priznam,ze aj u nas je to tak...ked uz neviem co,tak ju zapnem... 😅

zlobinka
5. sep 2012

@janusha33 hej teraz si prajeme,aby rozprvali a ked budu v puberte,tak budeme spominat na tento cas... 😅

janusha33
5. sep 2012

@zlobinka Teraz chceme aby rozpravali a potom budeme chciet aby pocuvali.Ked sme boli na usnom tak mi ta sestricka povedala milu vetu: Uska ma v poriadku ale pocut bude do cca 13 rokov,len kym bude chciet.Hehe potesilo......snad to bude dlhsie a budeme mat s nasimi drobcami super vztahy a budu nas pocuvat stale....aj ked o tom pochybujem lebo kazde dieta ma obdobie kedy nepocuva a neposlucha.Moj muz sa napriklad nevie dockat kedy zacne chodit,ked bol u nas brat a jeho mladsi syn sa este len pustal chodit sa nevedel nabazit jak sa s nim vsade prechadzal,potom bude chciet aby chvilku posedel a nas drobec bude vsade liezt a ja budem mat oci okolo celej hlavy.ale uz sa na to aj tesim ale zase toto obdobie si uzivam.

janusha33
5. sep 2012

@suzan1111 A neskusala si zapnut iba radio?na nasho funguju ludovky ked velmi place.Pustim mu ludovky a uz je po placi.....a este ked s nim zacnem tancovat kooooonec sveta jak sa smeje.

suzan1111
5. sep 2012

@janusha33 ja mu pustam peter nagy a deti,to spievame spolu,ale moc ho to nebavi,tak desat minut.. 😀

janusha33
6. sep 2012

@suzan1111 To sa chystam na neskor len to musim niekde splasit.....mame kadejeke cd z korzara s rozpravkami ale to este ma na to cas.Teraz sa mu pacia ludvky lebo na nich aj tancujeme a jemu sa paci to kyvkanie a hopkanie...

bambulla
6. sep 2012

ahojte ako je to u vasich deticiek s kakanim? u nas je to niekedy sa vykaka pekne a niekedy sa nemoze vykakat potom ju asi boli brusko a placka.napr vcera nekakala v noci zacala tlacit nic z nej neslo dala som jej tu rek.rurku potom sa vykakala ale nemala to niejake huste tak na riedko,a rano bola zase pokakana tak trosku hustejsie,papkame mliecko Hami od zaciatku.a harmancekovy ,aj feniklovy caj pijeme.

jarabica123
6. sep 2012

@bambulla Ahoj, no my tiez asi posledne dva tyzdne mame problemi s kakanim, a to papame stale to iste mliecko Babylove, doteraz bolo vsetko ok, a teraz neviem co sa stalo, kaka aj kazdy druhy den a aj ked sa vykaka mne sa zda ze malicko, aj davas probiotika?, My sme zacali dvat tu biogaiu, tak uvidime

bambulla
6. sep 2012

@jarabica123 ja ja davam biogaiu.

janusha33
6. sep 2012

@jarabica123 My odkedy sme zacali s prikrmom tak kaka celkom pekne.Biogaiu som dala par krat ale cely den bol potom uplakany a ukricany a mal problem s vetrikmi tak som to prestala davat.Teraz co sme zacali s prikrmom tak sa to nejak tak stabilizovalo,dufam ze to nezarieknem.Obcas sice to ide tazsie lebo predsa mrkvicka ale dam rektalnu,vytiahnem a potom uz potisne sam a pekne sa vykaka.

jarabica123
6. sep 2012

@janusha33 No ved aj ja sa uz utesujem tym, ze ked zacnem s prikrmami, ze to bude lepsie, a co si davala, len mrkvicku zatedy?? Ci uz aj zemiacik?? A chuti mi fasakovi??

janusha33
6. sep 2012

@jarabica123 Zatial iba mrkvicku ......som si namrazila do toho davkovaca na ladove kocky a pekne kazdy den si rozpustim a papka.....najprv som davala jednu kocku ale vcera aj dnes dostal uz dve kocky....tu druhu sce este dnes nezjedol ale vcera mu dala mama obe naraz ked vstal na obed.....mozno aj preto mal vecer problem to vytlacit tak sme troska pomohli.Dnes uz som mu dala jednu a teraz ked vstane dostane druhu.Zemiacik som este nedavala.....az na buduci tyzden planujem dat.Nech si troska zvykne na tu chut,celkom sa aj da ze spapa to....nie je to sice sladky bananik ale musi si zvyknut aj na slanu ci aku to ma chut.Nesolila som to ale mrkvicku som vybrala z kuracej polievky(v ktorej ale nebola vegeta...iba solena bola)takze troska slaneho sa nalepilo na mrkvicku....som to minule chutnala.....chuti to mrkvovo a nie nejak slano takze pohoda.Musim davat prikrmy lebo v novembri mozno budem musiet ist na zakrok a je otazne ze ked prestanem na kratky cas kojit ci potom budem moct pokracovat.,ci budem mat mliecko.

zlobinka
6. sep 2012

@janusha33 a to das uvarenu popucenu mrkvicku do formy na ladove kocky?

janusha33
6. sep 2012

@zlobinka Ano....uvarenu mrkvicku rozmixujem s ponornym mixerom aby neboli hrudky lebo este ich nebude vediet spracovat a nadavkujem si to do formy na ladove kocky a ked je to chladne dam do mraznicky zamrazit a nemusim kazdy den varit mrkvu.To mi poradila svagrina. 🙂

lunnka
6. sep 2012

@zlobinka ano, aj ja sa chystam tak namrazit do formy na lad 🙂
@janusha33 uz som vyzistila o tom zaradovani lepku a alergenov..takze hovorilo sa ze striktne 6mesiacov len kojit, pokial sa da, ale nove vyskumy sa zas vracaju k nazoru, ze treba zoznamit babo s lepkom uz skor, najneskor do konca 7. mesiaca..autor tiez pise ze nakoniec skoncime pri tom, co kedysi nase babky, aj mamy, ze suchy rozok dat cmulat 🙂 takze s prvymi prikrmamy zacat u zdravych deti bez rodinnej anamnezy alergie (t.z.ani jeden rodic ani surodenec nema alergiu) treba lepok zaradit najskor v 5., najneskor v 7. mesiaci; deti s alergiou v rodine- treba byt opatrny, podavat novu potravinu kazdych 7 az 20 dni, deti s atop. ekzemom, sennou nadchou, astmou, potravinovou alergiou a pod. mozu kravske mlieko az po dovrseni 1.roka, vajecny bielok po dovrseni 2.roka a arasidy, orechy a ryby po 3. roku.
a na prikrm je dieta pripravene ak: vie udrzat hlavicku vzpriamene; jeho porodna hmotnost sa zdvojnasobila; dokaze sediet s oporou (teda krmit bud v naruci s podopretym chrbatikom alebo v autosedacke)
z obilnin sa odporuca zacat v 5.-6. meisaci s (naturalnou) ryzou- ale najskor zhruba dva tyzdne biela je lepsia, jacmennymi krupami, ovsenymi vlockami a zo zeleniny ako viete mrkva, zemiak a to je vsetko

dufam, ze som vas neunavila 🙂

lunnka
6. sep 2012

a v telke som nedavno zachytila ze detom dat prvykrat huby jest az a teraz aby som nekecala v 9. alebo 10. roku zivota- to som bola prekvapena.. 😕
jaj a s tym lepkom ze ak teda dieta ziska prvy kontakt s nim v tom 5.-6. mesiaci, riziko vzniku celiakie je nizsie ako ked sa lepku uplne vyhne az do 8. mesiaca aplus dojcene dieta ktore zacne sucasne prijimat malicke mnozstvo lepku ma riziko vzniku celiakie este nizsie. tak.

janja2502
6. sep 2012

ja som hned ako prvy prikrm dala mrkvu a zemiak. Povarila a rozmixovala. Raz tak na husto, ze papal z lyzicky a raz tak riedsie, ze som dala do flase a vypil. Teraz uz mu davam toho viac, a chuti mu. 🙂