Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
no dnesok bude este zaujimavy po tom ockovani, ked som spinkala pri malo spinkal aj on, ked som vstala do sekundy bol hore, ale ocka ma uz take cervene ze hotovo. a len na cicke by bol. neze by papal len si chce tak cicat
@svetlusska No to tak bude,pocitaj s tym ze par dni moze byt taky mrzuty a uplakany.To bol aj nas a svagrina mi hovorila ze to moze byt z ockovania.Nas caka v utorok druha davka takze sa uz tesim.
@janusha33 nooo potesujuce...ja by som s nim aj sla niekam vonku dneska ale tak doktorka povedala ze dnes s nim nemam moc chodit vonku a ze mame prikldat studene obklady a predsa len vonku je horuco...takze musim este pockat 2 hod pokym pride manzel domov aby som na neho nebola sama..ale mrzuty je to hej....
@svetlusska Hej hej na nozky studene obklady a predvecerom mozes dat aj panadol alebo nurofen kvoli horucke a aj od bolesti.
Žienky poradte-asi som to preriekla,ale maly ma zas horučku po očkovaní ,včera sme očkovali a mal až do rána 38,3 rano sa to znížilo na 37, a čosi a teraz zas ma 38,3-ako dlho môžu byť teploty a čo robiť.Každých 6 hodín davam pol čipku Paralen,ale nemám pocit,že by mu nejako zabral...Je to podľa vas v norme,alebo dokedy čakať....?
Baby, ktoré nekojíte dostali ste už menzes? Ja stále nič a to som kojila len 2,5 týdňa 😒
@janusha33 noo zatial sa nestazuje nurofen doktorka vravela ze az ked bude mat horucku a mu nezaberie paralen...nechcem mu zbytocne davat ked mu nic nebude...ale obklady davame cely den
@svetlusska Ja som mu paralen ani nadavala,mam kupeny sirupcek panadol ale najprv som davala nurofen,lenze ten nam nezaberal tak sme kupili panadol a ten zabral.Takze uz viem ze na horucku mu zaerie panadol ten obsahuje paracetamol co ma aj paralen a nurofen ma ibuprofen.
@petra1209 No ja kojim v noci dvakrat a naposledy ked som bola na gynde mi robila vyter a na druhy den ma zacalo boliet brucho a zacala som mat taky hnedy vytok.Po troch dnoch to preslo a teraz v pondelok zase ma zacalo boliet brucho a zase to iste a v urotok mi zavolala sestricka ze nemam dobre vysledky z cytologie ze nejake bunky su tam podozrive.Neviem ci to ma spolu suvis alebo ci pri tom vytere mi to nejak rozrusila a spustila alebo co.Uvidim co sa zajtra dozviem.
@janusha33 aha tak nam doktorka povedala ze si mam kupit nurofen..tak som kupila, aby som mala nieco okrem paralenu lebo ten mozem davat kazdych 6 hod.ale tak hadam nebude mat horucku no...
@janusha33 no ja tiez nebudem malu moc davat pred telku, nechcem mat z nej zavislacku na telke. ale ja by som s nou chcela co najviac chodit von, tak myslim, ze nieco take nam nehrozi. aj ked clovek nikdy nevie. ale ako hovoris, teraz su tie deti take mudre, ze vedia ovladat pocitac, televizor a podobne skor, ako sa naucia hovorit...hroza 😀
@svetlusska Nurofen mozes tiez nejak tak myslim.....6 alebo 4 hodiny tam su.
@janusha33 @nena13 Mozno budem zniet fanaticky, no ak ste veriace, vyhybajte sa akymkolvek poveram, ritualom (uz som tu k tomu raz pisala). Božie slovo na mnohych miestach hovori, ako sa Bohu protivia cary, vestenie, magia...hovori o tom aj 2. Bozie prikazanie. Ak mate zly pocit, radsej svoje babatko prezehnajte, pomodlite sa zan, dajte mu krizik 🙂 Ak ho denne budete zverovat pod Boziu ochranu, Zle sily nebudu mat nad vasim babatkom ziadnu moc. Moj maly nikdy nemal "zoci", lebo verim, ze ziadny clovek ani Zlo neuskodi mojmu babatku, lebo ho chrani Jezis. Diabol sa boji mena Jezis. Ved Boh nam prislubil: "Podriaďte sa teda Bohu; diablovi sa vzoprite a ujde od vás." a inde " v mojom Mene budete vyháňať zlých duchov". Nie cervena snurka, cistec ani uhliky, ale Boh nas chrani.
No ak neverite tak ok, nemusite to citat, lebo mate svoju slobodu zmyslania a svoje presvedcenie ako kazdy slobodny clovek. Ja to plne respektujem.
@svetlusska dobrá doktorka🙂))az ked bude teplota a dobre ho to bude boliet.Aj my sme dneska boli na ockovani,hned ako ho pichla som jej dala na vaticku octanovu mast a zalepila a doktorka povedala ked som sa jej pytala ci jej Nurofen dat skôr,povedala kludne,ked prideme domov a aj pred spanim.A aj vonku sme boli na prechadzke,pekne pospala na prechadzke.Uvidim aka bude noc.
@janusha33 Janka ten hnedy vytok mozes mat z antikoncepcie,si pisala ze beries.Ked mas tych par dni vytok ako keby si mala v tom obdobi menzes,lebo teraz vlastne normalnu menštruaciu ani nedostanes,lebo beries antikoncepciu bez 7 dnovej prestavky kedy by si normalne menzes dostala.Aspon mne to tak dr.hovorila.ze to spinenie tam bude.
@janinkad nooo ja som mojmu davala vreckovku namocenu vo vode s troskou octu -tak mi radila mama, ale tak aj tak mal 38,2 (teda po odratani)tak som mu dala paralen lebo mu to stupalo a az teraz sa mu to ako tak ukludnilo.ale tak do rana estre daleko...ale tak hadam bude dobre.
@alohim Som veriaca a verim ze Pan Boh moje dieta ochranuje ale ked ti dieta rici tri dni v kuse a nevies preco a nepomaha ani modlitba tak sa chytas vsetkeho co sa da.Cervenu snurku som mu nedala ani nedam,uhliky som nerobila ale svagrina a to ze som ho okupala v bylinkovej vode si myslim ze nie je nic hrozne.Prezehnavat ho nebudem(nie som katolicka) a tiez mu nedam krizik u nas sa kriziky nedavaju.Chodim s nim aj do kostola,on si vtedy sladko spinka v kočiku.V dnesnej dobe je velmi vela zla na svete.
no aj my sme mali vcera druhe ockovanie...joj mala kricalaaa..chudatko moje..az po chvilke v naruci a mojkania sa ukludnila....ale bolo to lepsie ako minule...reakciu sme nemali ziadnu zatial, hned som hej na to dala studeny obklad,aj kazde prebalovanie a chvalabohu nic ani horucka...pre mna tazka noc,lebo som ju chodila kontrolovat aj napriek tomu,ze mala monitor dychu...ale ci nema horucku a tak...a vlastne aj inokedy ju chodim pozerat aj ked je hned pri mne bambulka...inak mne doktor tiez povedal,ze tabletku od horucky mam dat ak bude 38...ze pod sa s tym dieta vysporiada samo, a ze je to lepsie pre jeho imunitu..nas drobcek ozaj ma 5910g
@zlobinka Azaliu......hej tu jednohormonovu lebo som predtym mala aj problem s jednym vajecnikom a tento druh antikoncepcie som mala brat ale moja predosla doktorka mi ddala trojhormonvu co moj problem este troska zhorsilo.Tak sme to teraz zacali riesit.uvidime co sa dozviem nove.
My sme boli na ockovani, doplatili sme za vakcinu 12.90 a naozaj reakcia nebola skoro ziadna,ani teploty ani prebdena noc, ale o tyzden na to 40-tky horucky, pohotovost a lekar ktory z polospanku vyhlasi, ze zuby, chacha v troch mesiacoch.Pichol mu hydrokirtizol a isiel dalej spat, super. Esteze som nie tak blba. Druhy den u lekarky nam krvne testy ukazali, ze viroza. A ako u vsetkych mojich deti paralen nezabera ani u maleho nezabral a tak kazdych 6 hodin zabrar nurofen. Nebudem predsa skusat kolko davok paralenu mu zaberie pri 40 horucke. Dnes je to treti den a ako pri spravnej viroze, horucky ustupili, konecne. Takze na zuby si este pockame, a urcite nepobezim na pohotovost, opuchnute dasna predsa pozna i laik, mal by aj prispaty doktor, nie?
@janusha33 tak tak suhlasim a toto neuskodi iba pomoze....
@maminamaja4 noo pokial ten doktor neni uplny somar tak by to poznat mal...ale tak v dnesnej dobe sa od lekarov na pohotovosti neda ani nic ine cakat, len sa rychlo zbavit cloveka aby mohli dalej spat..teda az na par vynimiek...
@alohim ja som veriaca, hoci cirkev pre mna nic neznamena, resp. mam na cirkev tazke srdce, pretoze je to len zoskupenie mocnych ludi a to hovori pre mna za vsetko.
Sama si to vysvetlujem tak, ze na svete su zle a dobre sily, tak ko to cinania vnimaju prostrednictvom jing a jang, noc a den, cierna a biela. Boh a Diabol...Boh nam prostrednictvom rozhodnutia Evy a Adama dal absolutnu slobodnu volu, moznost rozhodnut sa sami za seba, robit co uzname za vhodne...ale s tym ide ruka v ruke zodpovednost za nase ciny, ktora samozrejme lezi na nasich bedrach. Diabol ma jediny zaujem - ovladat nas a robi to prave prostrednictvom "ciernych" "okultnych" praktik, lebo jeho moc nesiaha dalej (nastastie). Takze ak ide clovek k vestici (ktora neklame a ozaj je senzitivna na energie, ci uz dobre alebo zle) a ta mu vyjavi jeho "buducnost", vnimam to ako pokus "diabla" o to MANIPULOVAT s nasimi zivotmi, dostat nas tam, kam by sme sa sami nasimi vlastnymi rozhodnutiami nedostali, nebyt vestice a jej predpovedi. Priklad - vestica povie, ze stretneme lasku v bare a tak tam zacneme chodit ... hoci inak by sme travili cas povedzme niekde inde. No a nasa vlastna vola je vyrazne ovplyvnena a o to tym "druhym" silam ide....
Preto mam zimomriavky z vestic, kariet, automatickeho pisma, ritualov a spol.

@michalienka25 Neviem my tiez mame obyvacku tak ze ked je telka zapnuta tak sa tomu neda vyhnut a stale otaca hlavicku za zvukom telky.Neviem co to moze sposobit u maleho babatka ale ja ju vypinam lebo s bojim aby z neho neskor nebol telemaniak.Ked bude vacsi bude mat dovolenu jednu rozpravku dopoludnia,jednu popoludni a hotovo aj to je maximum.Alebo ked budem mat nejaku surnu pracu tak nepoviem ale zeby som mu dovolila vysedavat pri telke to urcite nie.A ked nebude pocuvat a bude vystrajat tak mu zatrhnem rozpravku.Brat napriklad vobec nemaju telku,oni si pozru spravy na nete a ked tak malemu pustia rozpravku cez book na na monitor co maju akoze telku co sa mi paci,lebo pokial oni im to nezapnu tak pozerat nemozu,lenze v dnesnej dobe su uz trojrocne deti tak vybite ze si same zapnu telku.