Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
co sa podavania obilnin tyka, pise ze niekedy pocas toho 5.-6. mesiaca zacat podavat bezlepkovu obilninu- napr. ryzovy vyvar abo hladku ryzovu kasu. ak bude vsetko ok, asi po dvoch "ryzovych" tyzdnoch prejst k obilninam s nizkym obsahom lepku (ovsene vlocky, jacmen)
@lunnka Jeeeej super prehlad dakujem.No tak to sme potom zreli na prikrmy,lebo aj ked ho mam v lehatku ze je jemne vyvyseny uz sa tutmacik taha dopredu ze by si chcel sadnut,dnes sme ho tak pozorovali s mamou,este chvilku a si sadne.Hlavicku drzi pekne .Kedze som alergicka tak s tym lepkom pojdeme pomaly.
@zlobinka Ja som davala taku ved inu ani nemame len novu zo zahradky.....uvarenu v kuracej polievocke.Vegetu do polievky ani nedavam kedze davam cerstvu zeleninku a pri bratovych malych som sa naucila varit bez vegety,dosolim troska ale vegetu vobec....ani mi nejak nechyba.Takze pokojne ju vyberiem z polievocky rozmixujem,pripadne pridam dve lyzicky polievocku z mixujem to spolu aby to nebolo velmi huste a tuhe ale take troska redsie.A papa ostosest.
@lunnka No ved mrkvicku papal doteraz iba raz denne,inac je kojeny a teraz som dala ze dvekrat ze rozdelim jednu kocku dopoludnia a jednu popoludni ked vstane.Na vecer by som mu to isto nedala ........kto by potom bol pri uplakanom dietati keby mu to neurobilo dobre.....ved to je aj logicke.
@janusha33 Hej, zachytila som tu nieco, ze si pisala o tom zakroku, ale snad tam nebudes dlho, nieco podobne robili mojej kolegyni a sla hned v ten den domov, tak mozno bude vsetko ok, neboj. A pri najhorsom, si tam budes mliecko odsavat ak sa bude dat, a to ti mliecko aspon na cas udrzi. Ale snad sa to upravi samo a nebude treba ziaden zakrok.
Akurat dnes som nad tym rozmyslala, ze my zeny si tolko vytrpime a ti chlapi este aj hundru, ten moj stale hovori aky je len unaveny z prace, ze by so mnou menil, ma to tak hneva, len den by som mu ju nechala a uz by mi ju za hodinku doniesol, a este ked nema svoj den a skoro cely den preplacka tak by si to dva krat rozmyslel🙂
Ahojte, dávate už detičkám nejaké kaše? Ak áno, tak na večer, alebo kedy? Mne lekárka odporúčala, len neviem, ako ju dávať...
máme nový rekord. Kristínka nekakala 19 dní, ale včera to už dala zo seba von...Som zvedavá, ako bude kakať, keď začneme s príkrmami...
@janusha33 chcem sa opýtať, to keď dáš malému tú kocečku mrkvičky, to ho už potom nekojíš?To je vlastne ako keby náhrada jedného kojenia?
@michalienka25 juuuu sikovna je :D nas sa teraz vykakal po 10 dnoch
@michalienka25 No ja ho este aj kojim ale asi az o taku hodinku....niekedy po mrkvicke zaspinka a niekedy nie zaspi az potom ked ho este ja nakojim.
@svetlusska tiez sa ti to akosi posuva a kakava menej, vsak?
@janusha33 zbieram informacie, aby som potom vedela, ako na to. zatial sa este nechystam prikrmovat, ale raz aj to pride 😉
@michalienka25 no no minule kakal po 5 🙂 som zvedava ze kedy to bude teraz 🙂
@svetlusska aj Kristinke sa to tak predlzovalo. najprv kadila po troch dnoch, potom po piatich, desiatich, dvanastich, devetnastich...tak dufam, ze sa to uz predlzovat nebude... 🙂
@michalienka25 fuha ta nasa nalozi aj dvakrat za den...sranda ake je to rozdielne..kazde dietatko inak...
@zlobinka nooo jo kazde je ine 🙂
@jarabica123 Ja odkedy davam probiotika dophilus-nema problem s kakaním,ani kolikami....ale zabrali až po týždni užívania a nesmiem zabudnuť dať ani jeden deň🙂
zeny, aj vase deti zatínajú "zuby", teda dasná, ked ich kojíte?moja to zacala robit asi tri dni dozadu, a poviem vam, je to riadna bolest. a este ked sa tak skrúti s tymi zatatymi dasnami, to je fakt parada. takze ratam, ze pri prvom zubceku bude mala odstavena... 😖
@jarabica123 a kolko ti drobec vypije mliecka od zajtra davam aj ja babylove tu je pisane 3-4 mesacne 150ml a doteraz som davala Hami tam bolo pre 3-4mesacne 180ml chcem sa spytat ci ti vydrzi pri 150ml na 4hodiny 😉
no dneska som isla kupat maleho, ked som ho davala do vane tak ma chytil s ruckou svojou prtavou za bradavkou a stipol ze auuu...a nechhcel pustit a ja v predklone nad vanickou 🙂,az ked som ho polozila tak jakoz takoz pustil neochotne, a jak sa pri tom este rehlil maly...:D :D
@svetlusska Mne sa tak dnes zakvacil ruckou do dolnej pery a ani nahodou sa nechystal pustit a stisk ma teda silny
@janusha33 nooo to si teda viem predstavit 🙂
@bambulla Juj no u nas ta tabulka voobec neplati, nasa stale pije len tych 90ml, niekedy ja menej, len v noci ked vydrzi dlhsie buvat vypije aj tych 120ml, a aj preto by papala asi kazde dve hodinky, aj ked sa jej snazim urobit odstup aspon tri hodinky, aj tak vypije len 90ml, neviem preco. A inak podla tabulky by uz mali pit 150 ako pises. Inak je to fajn mliecko, ani mi tak nesmrdi ako ostatne a aj z neho dobre kaka,
@jarabica123 Fuuuha no ked tu pisete tie ml ja vobec netusim kolko moj krpec vypije.Ked mam pravdu povedat ani to neriesim,vypije tolko kolko mu treba a kedze kojim neviem to odmerat 🙂 .Niekedy mu staci jeden prsnik,niekedy ani z toho jedneho nevypije vela a zaspi a niekedy mu treba dva.
Nas drobec dnes zacal chytat hracky.....doteraz ho nejak nezaujimali ale dnes ich uz bral do ruky.A kolko dnes rozpraval....samozrejme najviac vtedy ked mal mrkvicku v puse alebo prsnik.som sa nasmiala ked som kojila...papal,pustil prsnik,porozpraval daco a zase papal....a tak dookola kym nezaspal pri tom.....tooolko sa stazoval...
Risko sa sam otocil na brusko...jupiiii jupiiiiii jupiiiiii
@jarabica123 no my sme uz zacali to babylove no neviem ci nam sadlo lebo ked dopije flasu dost mi ho vygrcla a je niejaka taka jedovata ,nesvoja ved uvidim ako bude s nou dalej nechcem to zase hned menit naspet,uvidime 😉 mne vypije tych 150 len s toho dost vygrckala tak nevidrzala 4hodiny,z Hami vypila 180 a 4hodinky my pekne vydrzala uvidim ako dalej
my sa nahlas rehoceme 😀 😀 😀 😀 najkrajsi zvuk na svete....zboznujem ju...

@janusha33 ozaj super napad...ja budem zachvilku vyberat mrkvicku zo zahrady...mozem aj tu?alebo musi byt starsia?