Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
velmi dobre odporucam!!
Kontrolné sono klbikov dopadlo na jednotku, všetko máme v poriadku 🙂 🙂 🙂
mna asi slahne, maly bude zrejme chory :(((( 😨 tak tazko sa mu dycha, zrejme mu niekde vadia hlieny, bude to teda zabava....ale tak skocim s nim v pondelok k lekarke...hadam mu aspon da nejaky sirupcek,
baby co ste uz dostali menzes..nemali ste pred tym mierne bolesti v podbrusku?nekojim asi tri tyzdne a nejako ma zacalo pobolievat podbrusko tak neviem ci sa moze ohlasovat menzes alebo to mam z tych krizov 😕
@svetlusska ak môžem poradiť kúp sinupret mne ho tu nejaká mamka poradila a pomohol 😉 http://www.magister.sk/produkt/detail/produkty-...
@svetlusska Skus mu dat solny obklad ked mas pocit ze to bude id priedusiek.Das do mikrotenoveho sacku sol,das to zohriat do mikrovlnky potom to az zaviazes,zabalis do uteraka a das mu na hrudnicek.To mi poradila jedna znama ktora ma maleho v tazkom stave(prekonal pneuomokoka a prisiel o obe nozky a rucku a je v bdelej kome a ked ma problemy s dychani ze je zahlieneny tak mu toto dava).Mne to pomohlo a malemu to hadam neuskodi.len to nerob velmi teple
@janusha33 aha ...skusim hadam to zaberie...lebo v nosteku nema nic
no konecne zaspinkavame, dufam ze bude spat aspon hodiku aby som stihla urobit obed 🙂 od rana od pol siedmej sme hore fuuf 😠
baby bola som na prednaske s detskou lekarkou o manipulacii s detmi do 1 roka a vela noveho som sa dozvedela. Mozno sa to nebude pacit, ale neodporuca lehatka velmi, lebo deti by mali najma v tomto 4. mesiaci najviac casu stravit na chrbatiku, zdvihnute rucky a nozky (cim si vyborne precvicuju aj brusne svalstvoa jemnu motoriku) a hrat sa najlepsie s hrazdickou na hracej deke, ale nie tou co je v lehatkach, lebo tam nemusia tie ruky poriadne ani zdvihnut. co sa nosicov tyka len na kratke vzdialenosti pouzivat, napr. do obchodu, absolutne nie na dlhsie vylety. lebo ma dieta ruky nasiroko, co do buducna nie je dobre pre jemnu motoriku (kedze by malo teraz rucky mat spolu) a tiez hlavicku ma otocenu nabok). dalej ked sa zacne tocit na brusko a travi viac casu v tejto polohe, malo by sa prejst na tvrdu podlozku (napr. tenka zinenka, koberec), plavacky nie su dobre kedze sa na nich smyka, ani ked sa da na ne deka, efekt je rovnaky) bolo povedane velmi vela, je to mlada lekarka ktora sa tym zaobera..
vysvetlila sposoby nosenia deti, vo zvislej polohe je najhorsie (ale opat nevadi chvilu), najlepsi klokan a tigrik, ale o tom sme sa tu uz bavili..
niekomu mozno pomoze, mne napriklad najma info o lehatku, nosicoch, noseni, zdvihani a ako nenutit deti sediet, nechat to na nich, az tak od 8.-9. mesiaca ma dietatko sediet, ziadne ze pride 6. mesiac a hura vankuse okolo a sedime..
dieta sa do sedu ma dostat az po nacviku lezenia, ked ma dostatocne posilnene chrbtove svalstvo
Baby, ktore uzivate nejake vitaminy pre kojacie maminy, poradte, ktore su ok? Uz citim, ze potrebujem nejaky vitamin, maly mi berie uplne vsetko, som slaba, klby ma bolia... :(
@suzan1111 Hej presne toto som mala ja, ked som prestala kojit, asi tri tyzdne bolesti ako na mrchu a potom prisli:( Uz mam druhy krat a stale strasne silne, take som nemavala pred porodom, ale aspon brucho uz voobec neboli, to je super pocit aspon to, ale zato som v noci dva krat pretiekla, no nic prijemne teda:(
@svetlusska Hej ten sinupret sme kupili aj my, mali sme nadchu asi dva tyzdne vkuse, uz som bola z toho nestrastna a prave sinupret nam zabral a na druhy den ziadne hlieny, klrasne sa jej vycistil nostek a krasne dychala, fakt zabera
babenky mam otazocku pouzivali ste uz niektora odsavacku na sopliky ak ano ktora je podla vas lepsia klasicka manulna alebo na vysavac..a ciatla som aj diskusie na tuto temu ale tak radsej by som radu od vas
@svetlusska No my sme mali aj klasicku kde tahas sopliky ty ustami, ale pri tom tak plakavala, tak som kupila na vysavac a je to super, kup este ten fyziologicky roztok do nosteka alebo ten rozprasovac a po par minutach odsaj odsavackou na vysavac, za par sekund su sopliky prec a mala voobec neplace, sa prave ze rehni a je to rychle a aj setrne myslim, len by sa mala za den pouzivat dva az tri krat, viac sa neodporuca.https://www.modrykonik.sk/fotoblog/s... dobry clanok o toalete nosteka
@svetlusska Ano my pouzivame lebo ako mal reflux a grckal tak mal z toho sopliky.Manulanymi som s amohla trapit kolko som chcela a s tou na vysavac to vyslo raz dva vonku.Akurat ta stetinka na cisteni je nekvalitna a vyplzla mi tak to riesim ako sa da aby som to vycistila.Ale urcite je lepsia.
jednoznacne ta na vysavac. Pouzivam ju uz 3 roky. Dcera ked rastla, tak si sama prisla, zapla vysavac a vytiahla co bolo treba z nosa. 🙂
@petra1209 no neviem, ale ja byt tebou, asi by som uz isla k doktorovi. niekde som citala, ze by do nejakeho casu od ukoncenia kojenia mal prist menzes, ale urcite to neboli 4 mesiace...neviem ci nie nahodou 4 tyzdne...
@janusha33
@janja2502
@jarabica123 dakujem za odpoved v pondelok si to hned skocim kupit...kedze zajtra len pohotovost funguje....a hlavne potrebujem skocit k lekarke aby sa na neho pozrela..tak zatial co som skusala s tou obycajnou tak len kus vodicky vychadza a furt mu to tam chrapci..ja len dufam ze zajtra sa mu to este nezhorsi a vydrzi do pondelka 😖

@jarabica123 Ocka sa ukazu az okolo roka co ja viem.....nas bude mat modre...aspon ja si tak myslim....opytam sa mamky ci neustrikuje a ti ho posleme postou