Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
Baby dostali sme jahodové presnidávky od 4.mesiaca ale všade píšu že jahody a maliny až po roku 😒 a domáce som robila jablko, mrkva a rozvarila som v tom zopár malín tak teraz fakt neviem dať či nedať?
Babulky nasej malej nechuti zeleninka:( Ale ked dam za lyzicku jablcka alebo bananiku ide sa za tym odtrhnut, ako prinutit papat zeleninku??
@katkamiki ahoj, ockovanie ma babulka za sebou, uz preslo 24hod a v pohode znasa, nema teplotu, len 37 co je nic aj to nie stale, nema to zapalene, ani opuchnute, o 6 tyzdnov ideme na preockovanie. Vysledky z odberov vyborne, na dalsej poradni mi uz vysvetli prikrmy, to bude mat 6 mesiacov. vam sa ako dari?
nasa tiez dviha ritku a jednu nozku podsuva tak sa dokaze kusok posunut dopredu za hrackou alebo co uz ju zaujme 🙂
@lunnka no super, to som rada, ze mate vsetko ok 🙂 Drzkajte sa 🙂
My v pohode, maly je celkom zivy, tak sa neviem dockat, ked zacne stvorkovat, to ho budem nahanat asi po celom byte 🙂 Ty davas malu do sedu, lebo ja ked si ho chytim, tak mi hlavu taha strasne dopredu, tak niekedy ho aj drzim v sede takom miernom chvilku, to je spokojny, ale nie zase dlho. My ideme na preockovanie 11.10, ale to nebude mat maly este ani 5 mesiacov, takze prikrmy nam este asi nebude vysvetlovat. Tak sa drzkajte 🙂
ahojte...tak my dnes hlasime po par tyzdnovej nervozite uz prichod aj teploty grrr 😝 no tak som uz teraz ozaj presvedcena o tych zubkoch. Ale kedze mala len zvysenu teplotu, tak s nou nic nerobim..len castejsie ponukam prsko 😉 Linda uz inak tiez zvdiha ritulu a snazi sa nozkami sa posuvat do predu. Celkom sa jej to dari a hlavne sa dobre toci na mieste na svojej decke. Ako rucicka na hodinkach 😉
@jarabica123 prikrmy treba davat v poradi prva zelenina, prave preto aby jej prisli deturence na chut. Ked jej das najskor ovocko, tak potom jej zemiacik nema moc preco smakovat 😀 Tak neviem v akom si stadiu pri prikrmoch, ale najskor skus mrkvicku, sladky zemiacik atd.. a vzdy prikrm davat tak 3 dni a sledovat reakciu a az potom dalsi a co sa tyka mnozstva, tak samozrejme len po lyzickach 😉 Teda takto som to robila ja a aj budem robit pri druhej dcere. Ale ak jej nechuti, netreba nutit, mozno na to este jedoducho nie je pripravena. Daj jej pauzu tyzden, dva a skus znova, mozno sa jej reakcia zmeni 😉 Drzim palce
@petra1209 ja osobne by som nedavala. Sama viem ako reagujem na jahody a ze su silny alergen..a maliny asi to iste. Tak si nechaj vyzivky na neskor, neboj este popapate 😉
juj nestiham vas ani citat..muzik bol tyzden prec a ja som zatial vymalovala obyvacku..skoro odpadol ked prisiel....ale miestami mi bolo aj do revu..mala akoby vedela,ze nemam na nu moc cas tak just revala,tak chytro nieco natret,umyt ruky k malej a tak dookola...fu som rada,ze som to zvladla...
uz zacinate s prikrmami aj tie co kojite? po porade s lekarom,alebo nie?
@zlobinka My uz sem tam zaciname,nedavam mu kazdy den lebo ma potom problem s kakanim.Este sa chcem opytat baby co prikrmujete,mrkvicku a zemiacik ste varili v cistej vode alebo v polievke?Ja som raz uvarila v cistej vode lebo polievku sme mali inu ani nahodou to nechcel,vsetko vypluval,ale ked som mu dala taku z polievocky tak len usta otvral a keby mohol tak aj lyzicku zje.
Baby nemate niektora skusenost s vodou v kolene?Muzovi sa urobila,boli sme vo stvrtok na pohotovosti,mu to vytiahli a dnes pozeram uz zase sa mu taka hrcka robi.Citala som kdesi ze horcicu na to natriet......no neviem.Dostal aj lieky aby sa mu to nevracalo no nie som si ista ci tie lieky zaberu.
Awojte babuľky 😉 ..moja bambuľka má dnes 4 mesiace a ja som dostala mrchu 😠 ...som dúfala, že to bude oveľa dlhšie bez nej keď aj kojím..no ale čo už.... 😒 ...baby čo kojíte dávate občas aj fľašu keď napr. niekde idete, že manžel dáva...ja som začala školu a každý piatok to tak budeme riešiť bojím sa, že začne potom odmietať prsník 😒 ..naschvál som jej nechala cumeľ na fľaši čo je pre 0+ aby sa troška potrápila aby jej to nešlo moc ale netuším či je to ok...neviete poradiť 🙂 .papa
@zlobinka ahoj ako to tu bolo uz viackrat povedane, ked kojis najlepsie je cisto kojit do ukonceneho 6. mesiaca. Mysli si to aj moja pediatricka, netreba sa nikde ponahlat, neni dovod.. takze ma objednala ked bude mat mala 6 m. a vysvetli ako zacat zavadzat prikrmy 🙂
@janusha33 pokialn viem, mala by sa varit v dojcenskej vode (to mi odporuca pediatricka)..ale mozno budem aj v obycajnej ;)..ziadna sol, ani nic ine, len cisto uvarena zeleninka
@tiuska77 ja flasu nedavam, preto nikde na dlhsie ako 2 hodky nemozem ist, ale ked musis tak musis, nemas na vyber.. po lyzickach by to bolo asi komplikovane..alebo neviem. flasa sa neodporuca ked kojis, to asi vies 😉
ahojík kočeny nemáte některá zájem o oblečko po naší dcerce, pokud ano dejte vědět, ceny jsou velmi nízké, chci se toho spíše zbyvit, čekáme kluka tak potřebuji vyprázdnit skříně, díky
čafte májovky, postrehla som že podaktoré už prikrmujete. my sme bez MM už cca od 1. mesiaca a premyslam že začnem už pomaličky dávať prikrmy. kedy ste začali vy? až na odporučenie lekára alebo samé od seba? nás čaka poradna teraz až v novembri a na tej poslednej som zabudla s lekárom hodiť reč na tuto temu....dakujem
@janusha33 ja som zatial varila iba mrkvicku,a to v cistej vode.a chuti jej.zajtra idem na zemiacik,ttak som zvedava,ci bude
@michalienka25 Nasmu nechuti v cistej vode uvarene a ani sa mu necudujem,som to ochutnala.Tak mu to uvarim stale v polievocke do ktorej ale nejde vegeta ani sol,dosolim polievku potom ked vyberiem uvarenu zeleninku.....ma to inu chut taku lepsiu.
@zlobinka @michalienka25 @janusha33 @1982zuzka My sme zacali na konci piateho mesiaca....Najskor sme skusili ryzovu kasu a potom sme zacali so zeleninkou. Zatial mame za sebou mrkvicku, zemiacik aj sladky zemiak. (vsetko varim v cistej vode z vodovodu) Nastastie jej vsetko zatial chutilo 🙂 Teraz uz davam zeleninku na obed a vecer davam kasicky. Napr. ryzovu, alebo spaldovu a skusili sme aj instantnu HIPP, no tu sa snazim davat co najmenej 🙂 Ja som zacala sama od seba, kedze k lekarke ideme az teraz v stredu. Mala nas uz hrozne sledovala ked sme jedli a v noci sa budila kazdu hodinku na papanie, tak sme zacali s prikrmami. No mliecka mam nastastie stale dost. Musim odsavat a to potom vyuzivam do kasiciek, takze aj tam ma moje mliecko 🙂
@janusha33 tak ja som jej hned dala uvarenu v cistej vode, cize neskusala nic ine, tak preto jej mozno chuti. ved ani
to nechuti, je to hnus, ale tak nech si zvyka...ale myslim, ze v polievocke to tiez nie je problem...musim zacat pomalicky, kedze ma len tyzden po styroch mesiacikoch...a zajtra idem na poradnu, tak sa o tom porozpravam s doktorkou...vzdy lepsie jej dat mrkvicku ako umele mlieko...
@leonna no moja mala sa budi co dve hodinky v noci na kojenie. este mesiac to zvladnem, ale potom uz asi tiez zacnem s kasickami...nech ma v tom brusku aj nieco ine 🙂
@lunnka No neviem ale mne ked raz nieco nechuti tak to mozem jest dookola a mi to nebude aj tak chutit pokial sa na tom nieco nezmeni.A to nejedol prvy krat mrkvicku vtedy.Ked vyberiem zo zeleninovej polievky mrkvicku a mu ju rozpucim na kasu a mu chuti.Som ochutnala tu v cistej vode uvarenu a mne tiez nechutila,ja by som ju tiez nejedla.Jasne ze MM je stale na prvom mieste a toto je iba prikrm.Lenze z polievocky vybrata zeleninka chuti inac,su tam aj aromy inej zeleninky a to davam vsetko zo zahradky nie ze z bujonu urobena polievka.Cisto zeleninovy vyvar.
@michalienka25 Nas zacina zajtra siesty mesiac.Hej je mozne ze ochutnal z polievocky a bolo to chutnejsie ako v cistej vode.A nic mu z toho nie je tak nevidim dovod preco by nemohol,aj tak je konecne rozhodnutie na mne.Ja este s kasickami nezacinam,nejak som nad tym ani neuvazovala,v noci sa mi zoudi dvakrat akurat teraz sa budil troska castejsie neviem preco.
noo dnes ma manzel ,,potesil" spravou ze ho skriabe v hrdle ze zrejme bude chory...a nas maly este stale sopli tak dufam ze sa mu to nezhrosi :( poctivo odsavame a kvapkame solny roztok co mi odporucila doktora kupeny v lekarni..dala mi samozrejme aj kvapky ale obsahuju antibiotika tak to skuskam bez nich...lebo nechcem do neho od zaciatku pchat antibiotika.....
@janusha33 ved samozrejme, mamina najlepsie vie, co je pre jeho mimi najlepsie...tiez nepocuvam rady ostatnych, riadim sa podla seba...kebyze mam pocuvat, tak uz davno prikrmujem umelym, davam ovocne presnidavky a neviem co este...moje dieta, moja hlava, moj rozum...idem si podla seba...inak ja som rozmyslala, ze teraz, ked zacnem varit aj zemiacik, ze to uvarim s polu s mrkvickou...mozno to bude mat inu chut. a aj ja som v clankoch citala, ze ked nieco nechuti, treba mu to dat opakovane o nejaky cas. ale tak naco nasilu nieco tisnut dietatku, ked to nechce?ved aj tak, ked bude starsie uz nebude papkat iba mrkvicku, iba zemiacik...uz sa to bude s niecim kombinovat...no mne sa moja od polnoci budi co dve hodky...ale mne to zas nejaky problem nerobi k nej vstat...ja ju rada kojim, uhladkam ju po hlavicke, podriemem a uz je napapkana 🙂. len nechcem, aby bola hladna chudatko.
@michalienka25 Ked nieco je prvy krat tak samozrejme ze mu to nechuti lebo nepozna tu chut,ale ked to je uz viackrat tak je to ine....keby mu to nai po piaty krat nechutilo tak nebudem to donho tlacit.On ma inac rad aj mrkvicku aj zemiacik,spapa vsetko.Vcera som mu to dala izolovane,teda vcera dostal iba zemiacik,dnes dostane iba mrkvicku.A dnes vyberiem dalsiu z polievocky a nachytsam si do davkovaca na ladove kocky nech mam cez tyzden a ked bude dochadzat zase sa uvari zeleninova polievocka alebo nejaky kuraci ale kralici vyvar so zeleninkou.
Inac baby minule som pisala ze muz ma vodu v kolene.Urobila som na nom experiment raz mu ju vytiahli ale nalialo sa zase a odmietol ist tahat tak som mu na to koleno natrela obycajnu horcicu.Kdesi som to vycitala na nete.Na noc som mu to natrela,prekryla gazou a zaviazala obycajnym obvazom.A rano opuch nikde.Normalne sme tomu neverili ze to moze fakt fungovatmale funguje.

@janusha33 noo a z nasho zas kompas 🙂 tiez dviha ritku len nas sa takym sposom dokaze otocit z polohy ked pozera rovno na mna do polohy ked pozera na okno cize sa kruti ako rucicka :D