Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@janusha33 diky za radu, ja mam vodu v oboch kolenach a tahat nepojdem ani za svet 🙂, Ja to mam uz roky, obcas to boli, obcas nie 😒
@michalienka25 ste krasne kocky 🙂
@lilianka1199 vyskusaj si to potriet horcico a prekryt tak aby to mohlo aj dychat,najlepsie na noc.Ked treba pokojne aj zopakuj.
Tak dnes sme zmákli urobiť slivkovo-jablkovú výživku, dúfam, že drobcovi bude chutiť 🙂
Baby, ktore pouzivate vysielacky, ktoru by ste doporucili? Neviem sa v tom vyznat. Dakujem 🙂
zajtra máme v meste privítanie občana, tak ideme s Kristínkou. Som zvedavá, ako to tam zmákneme, či bude pekne poslúchať 😉
a @lilianka1199 dakujeme 🙂
@michalienka25 my to mame vo stvrtok, tak som tiez zvedava, co tam budeme robit a kolko tam budeme 🙂
@katkamiki je pekné , že ešte niečo také robia...v dnešnej dobe... 😎
caute baby,pouzivate niekto elektricku odsavacku soplikov?mam tu na vysavac ale v noci je to neprakticke a maly je z nej vystraseny☹nejako sme vsetci soplavi a malinkeho to neobislo.neviem ci aj hrdielko nema zapalene..je nieco pre 4dieta na hrdielko???
baby co mate polohovatelnu vanicku v kociku, este je skoro zacat pouzivat polohovanie? Lebo obcas ked sme na dlhsej prechadzke a mala je nervozna, tak mi vyvysenie hlavicky naposledy pomohlo, inak sa jedovala a sama dvihala hlavicku...
@suzan1111 my sme mali zo zacitku tiez ten problem ale iba asi jeden den dva...potom si na to zvykol a teraz mu v pohodke odsajem aj v noci, MM mi ho podrzi a mame to rychlo...dokonca sa pri tom skeri :D my uz soplikujeme tyzden a nie a nie prestan. je to hrozne otravne, zo zaciatku som nerobila nic ine len behala s odsavackou lebo mal vkuse plny nostek :(
@svetlusska a ako sa ti to podari odsat?ja mu dam aj morsku vodu na zvlhcenie a aj tak skoro nic neodsajem..vysavac mame novy a odsavacku mam nostek..zda sa ze ma tie sopliky tak vyssie v dutinach asi..nejde mi to a v noci z kuchyne vlacit vysavac na poscjodie je hruza🙂
@suzan1111 noo ja mu tiez dam tu morsku vodu a troska mu to pomoze ho necham este troska polezat nech mu to zareaguje a manzel si ho oprie o seba (nie posadi) a tak..aspon tak mi vravela teta v lekarni ze mam odsavat ked nelezi...vtedy nevytiahnem skoro nic...a ked pocujem ze mu tam este nieco chrapci tak ho necham na chvilku a potom este odsajem a ma nostek cisti...teda aspon tak ze moze papat a dychat 🙂ale posledne dni mam tiez pocit ze to ma niekde vyssie leob uz nevytiahnem tolko naraz, az neskor sa mi podari....tak ja si pred spanim vzdy donesiem vysavac do spalne 🙂 a lekarka detska mi tiez predpisala kvapky do nosteka pamycon ale tie som nepouzivala az teraz som mu ich zacala davat lebo obsahuju antibiotika a chcela som to skusit bez nich ale tak tyzden presiel a nic sa nezlepsilo iba to ze menej odsavame ale sopliky ma vzdy....takze mu ich davam a dufam ze mu to prejde.a cez den ked som doma sama si ho dam do lehatka a tak mu odsajem...
@svetlusska My sme tiez brali pamycon ale to este na zaciatku,Risko ma sople z refluxu.....lebo ako sa mu mliecko vrati naspat tak mu to rozdrazdi a tie dutiny su tam poprepajane....respektive to ani nie su ze sople ale take hlieniky akoby zvysky mliecka co sa mu vratilo spat.Ale zu to bolo lepsie len teraz zase mame nejake sople takze odsavame zase.
taaak, Kristínka je privítaná mestom Čadca, už je oficiálny občan 😀 . Dostala aj fotoalbum, aspoň nemusím kupovať. Mne dali peknú gerberku a išli sme domov... A malá to ako vždy zvládla, neplačkala. 😉
Risko si dnes zacal cuckat nozku.....dteraz si iba tahal teplacky a ponozky a dnes to dotiahol az do pusy......som len pozerala ze co to robi krpec nas 😀
ahojte, mate niektora odsavacku Nasonet od Chicco? http://www.chicco.com/ProdottiChicco/SchedaProd... Nechceme pouzivat tu na vysavac, tak hladam alternativy 🙂 Inak nam Dr povedala zevraj taketo male deti zvyknu mat sopliky aj skoro celu zimu (teda tak mierne) co je podla mna dost drasticke 😖
@suzan1111 pri starsej ho odporucila len si nepamatam od kolkych mesiacov, ale teraz mi to ponukla lekarnicka, najprv som si ho davala ja kedze som tiez mala od tehotenstva permanentne upchaty nos - teda presiel malej cez mliecko, ale teraz som jej uz dala par kvapiek - urcite lepsie ako atb..
@suzan1111 mne ho tiez odporucila doktorka ale az ked bude kaslat prej...tak zatial to neriesim
@tinci myslis hlboky kocik, ze? Ano, mam polohovatelnu vanicku - na uhol 10stupnov. A moze sa to od narodenia, ak ma babo reflux, grcka... ja mu to davam na vyssiu plohu, najma ked je po papkani.
My este neprikrmujeme, Dr. mi poradila, ze sa neplasit, ak mam mliecko. No uz sa na to tesim, zacnem od 6.mesiaca 🙂 Asi nam idu zubky, maly je mrzuty, tuto noc sa budil velmi casto, co inokedy len 2x a ma velmi ostre dasienko, ukludnuje ho hryzt, najma moj prst 😀
Nemate nejaky dobry tip na spaci vak, fusak, overal? Chystam sa nakupovat malemu na zimu a neviem co a kolko. Vdaka 😉

@janusha33 ja len reagujem na otazku ako prikrmujeme, ci v cistej vode varime zeleninu. Ja budem v cistej vode. Samozrejme ze si urobis aj tak po svojom 🙂