icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

michalienka25
22. okt 2012

cesta na východ za babkou a dedkom... 🙂

michalienka25
22. okt 2012

@lilina22 ok, dakujem za vzacne rady 😉 . uz aj s tou piskotkou som mala dilemu, ci dat, alebo nie...ale tak hadam to je pomale zavedenie, pol piskotky denne...

oxiba
22. okt 2012

@tiuska77 vidis to, kazdy je iny, ina.. Maxik uz ma skoro 9kg a to je na MM a zub nema ani jeden 🙂

kwatka
22. okt 2012

ahojte
mame zub a už sa derie aj druhý. Inak sa mame ok, len ja som zase chorá-moja imunita je neviem kde- dúfam,že deti to nechytia. Deti spia,idem dačo popratať.Moja hodinka začala-teraz Simona potiahne aj hodinku,hodinku a pol,predtým to boli len polhoďky asi kôli tým zubom.

lunnka
22. okt 2012

@oxiba dakujem, objednane..vidis na ich stranke som to nehladala 😀 mudro

lunnka
22. okt 2012

no k tomu zdraviu..bola som na preventivke a ze zvyseny cholesterol (mam upravit stravu-ja na to ze ved teraz sa tak stravujem zdravo ako nikdy predtym!!), selest na srdci-mam ist na dalsie vysetrenie, anemia, zapaly klbov na rukach-mozno reuma.. tak beriem vapnik, horcik, zelezo....dalsie lieky nemozem lebo kojim... popritom konecne pomaly finisujem zubarsky maraton.. 🙄

lilina22
22. okt 2012

@michalienka25 joj a ten ruzickovy kel veruze netusim...on nenafukuje? Ale na druhej strane trosku skusit asi mozete preco nie...

lunnka
22. okt 2012

@michalienka25 ruzickovy ze sa moze postupne tak cca po mesiaci..

oxiba
22. okt 2012

@michalienka25 nechcem sa ti velmi miesat do stravovania tvojej malickej, no ked kojis, tak sa zavadzaju prikrmy az po 6 mesiaci, po 4. mesiaci sa dokrmuju LEN DETI NA UM.. MM podla vsetkych vyskumov a odporucani WHO a FAO ma byt vyhradnou vyzivou dietata do ukonceneho 6.mesiaca zivota... Ked chces mat prehlad co a ako a hlavne kedy zavadzat do stravy dojcata, tak si mozes objednat casopis mama a ja special, resp. Vsade je kopec brozuriek, resp. sa popytaj svojho pediatra..
Vela stastia 🙂

lilina22
22. okt 2012

@lunnka dokelu, to snad ani nie je mozne :( mrzi ma, ze mas taketo trable. Inak aj ja som mala problem s klbami na rukach, mala som to z nosenia malej, ale po mesiaci dvoch si zvykli, Kamoska ma dvojicky a ona musela nosit ortezy...ale potom to nastastie preslo. Nech si cim skor fit!

lilina22
22. okt 2012

@oxiba no ja s tebou uplne suhlasim, tiez malu dokrmujem len par dni, od jej ukonceneho 6teho mesiaca, ale
@michalienka25 mala problem, ze jej dievcatko malinko priberalo, tak to je trosku ina situacia, nechcela pit dost mliecka cez den, dohnala cosi v noci, ale stale to bolo malo. A ked ide o rozhodnutie UM ci prikrm, myslim, ze prikrm je lepsia volba. Ono malinka sa mozno sama rozpije a bude fajn 😎

michalienka25
22. okt 2012

@oxiba toto vsetko ja velmi dobre viem, ver, ze som moc nechcela s tym zacat, tiez som sa tomu branila, ale ako pise @lilina22 Kristinka malicko priberala...jej sa jednoducho nechcelo tahat to zadne mlieko a flasu s umelym mliekom som jej v ziadnom priade nechcela dat......a teraz je spokojnucka, pribratejsia...takze asi tak 😉

oxiba
22. okt 2012

@michalienka25 nuz, len tu ti moze vyvstat taky problem, ze ked ti nepije tvoje zadne mlieko ako hovoris, tak nebude mat pokrytu potrebu bielkovin a tukov, preto by som tvoju volbu kazdopadne konzultovala s pediatrom, neviem ci to plati i na starsie dojciatka, no zelena stolica, ak dieta nejedlo zelenu potravu, je i tzv. Hladova stolica..
Plus este ma napadlo, kontrolovali malickej podjazykovu uzdicku? Ked je skratena tak dietatko zle papa.. Nezavidim ti.. Kazdopadne ti drzim palce 🙂

katkamiki
22. okt 2012

@lunnka chudiatko, sa ti to pekne rozbehlo :( Ale to je podla mna tym kojenim, stracame vsetky vitaminy a davame ich malym 🙂 Ja som zase strasne unavena stale a bolia ma klby hrozne, maly mi pritom celkom dobre spava v noci ale ja som stale rozbita, ako keby som celu noc nespala. Podla mna tiez nejaky vitamin. Drzkaj sa a preliec sa nejako 🙂

michalienka25
22. okt 2012

@oxiba dakujem, dajako to zvladneme 😉

lunnka
22. okt 2012

@lilina22 dakujem, zlata si 🙂 neviem z coho tie klby, myslela som ze som prechladla na ruky ked som kocikovala, ale ze to moze byt aj odvapnovanie ked kojim vravela dr.

lunnka
22. okt 2012

@katkamiki dakujem.. no uz starnem ci co 😀
vitaminy treba, ja sa pcham zelovocom, ale aj tak mi kazala kupit na klby ten vapnik, magnezko na uvolnenie a zelezo klasika a mozno by sa nejaky ten vigantol zisiel aj nam, najma teraz ked uz ubuda slniecka. tak vela sil aj tebe 🙂

kikuska
22. okt 2012

@lunnka Dakujem za odpoved. Asi sa tiez pokusim vsetko neriesit...

lilianka1199
22. okt 2012

mame dnesne ockovanie za sebou...mame skoro ukonceny siesty mesiac, vaha 7600g a 66cm a nemusime sa s prikrmom ponahlat, vsetko je ok a nas drobec sa dnes konecne otocil sam z chrbatika na brusko a opacne 😉 ... Mam doma velkeho chlapa 🙂

janusha33
23. okt 2012

@lilina22 Ja som dala ruzickovy kela v pohode.Ked som varila polievku tak som si ho poriadne uvarila,potom uz len rozmixovala a dala k nemu mrkvicku a v pohode spapal a nemal po nom ziadne problemy.

janusha33
23. okt 2012

@lunnka No s tymi klbmi mam aj ja nieco ale s kolenami,neskutocnew mi praskaju a ked idem dole po schodoch tak az normalne vrzgaju.hroza.

oxiba
23. okt 2012

@janusha33 @lunnka pozeram, ze i vy ste klbovo ubolene, takze nie som sama 🙂 Mna bolievaju bedrove klby, no to asi bude z nosenia maleho, mam ho casto opreteho o bok.. Maximko je uz bucko, tak dufam ze je to len z toho..

lunnka
23. okt 2012

@oxiba
@janusha33 no len ja to mam klbiky na prstoch ruk, najma na ukazovaku..ale aj chodidla, ked vstanem musim naskor rozchodit.. uz sa nejdem stazovat lebo vyzniem ako stara babka 😀

a vie mi niekto poradit s tym mrazenim zeleniny?? vdakaa

oxiba
23. okt 2012

@lunnka ake mrazenie? Ked chces pre miminko, tak ja som si vzdy pripravila zeleninove pyre, ci uz jedno alebo viacdruhove a zamrazila po porciach vo vian poharikoch od aventu, potom som ich rozmrazovala vo vodnom kupeli...

lunnka
23. okt 2012

@oxiba ja by som chcela zamrazit ovocie a zeleninu nakrajane len na kocky. len neviem ci treba tu zeleninu predvarit alebo preliat vriacou vodou pred zmrazenim..kaleraba mrkvu som zmrazila len tak na kocky umyte samozrejme..
a ano take pyre tiez zmrazim ked mi ostane ak uz budem robit kasicky, teraz len tak

oxiba
23. okt 2012

@lunnka zelenina sa vzdy spravne mrazi, kratko zblansirovana cca 1min. Vo vriacej vode, zliat, vychladit a mrazime.. Ovocie, okrem bobuloveho a drobneho typu maliny a jahody, sa tiez kratko obvari, jablka su take gumovite, ked ich zmrazis...

lunnka
23. okt 2012

@oxiba dakujem, tak to prelejem 😠 prplacka je to

oxiba
23. okt 2012

@lunnka 🙂 dufam, ze ten zamraceny xichtik nebol urceny mne..

lilina22
23. okt 2012

Babule davate detickam normalne piskoty? Tie klasicke? Pytam sa, bo obsahuju cukor a cele vajcia, nas pediater odporucil prvy mesiac prikrmov len korenovu zeleninu + bezlepkove kase.