Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@katkamiki a ake velke mas babo?moj maly ma 5 mesiacov a vazi 9320 a meria 68 cm...ale tak my uz prikrmujeme...zacali sme zeleninkou a davam uz po troske aj jablcko 🙂 len ako vravia ine mamicky tuna musis odpozorovat ci sa mu nespravi nejaka alergicka reakcia ....
@katkamiki Ked nechce prsnik nebude asi chciet ani kasicku ale to vecerne prikrmovanie by som nechala na neskor.Najprv by sa malo zacat prikrmom pocas dna ak by bola nejaka neziaduca reakcia.Ja som zacala s vecernym prikrmom len nedavno lebo sa mi casto budil do polnoci a teraz dostane o siestej kasicku a o siedmej ide spat a zobudi sa az okolo jednej v noci a potom okolo stvrtej alebo az rano.Kasicku davam instantnu Hami co je od 4 mesiacov.Celkom sa s nou skamaratil a je to rychlo hotove,zalieva sa vodou takze super.
Tak baby mi už na obedík papkáme aj mäsko.Najskôr sme skúsili holuba, králika a teraz teľacinku. Tá má teda riadny úspech malý sa nevie dojesť. Mixujem mu to so zeleninkou a zahusťujem troškou ryže a teda papká to jedna báseň 🙂 A na večeru mu najviac chutí ryžová kaša od Nestlé. O 19:00 sa napapá o 19:30 zaľahne a spinká tak do pol 4 rána vypije fľašu mliečka a spinká ešte do 7:30
@petra1209 Tak to mas super. Nasa spala celu noc, ale asi dva tyzdne dozadu na nu prisla zrava a teraz sa budi aj 3x za noc a pyta jest. My sme uz skusili kuracie masko a v nejakej hotovej kasi mala tusim telacie. Dnes som jej dala mliecko s baby piskotami, ale sladke jej moc nechuti. Zato krupice len tak spravenej vo vode sa nevie dojest.
Ja to mam nejaku polsku ryzovu kasu, co sa zaraba s mliekom, ale chuti to ako polystyren a myslim, ze Miuska ma na to rovnaky nazor 🙂
@svetlusska no moj ma 5 mesiacov a tyzden a ma nieco vyse 9 kil ale ma 75 cm 🙂 Je dlhan 🙂 prave preto sa bojim, ci urobim nieco dobre, alebo zle a radsej by som pockala na doktorku, co nam poradi, ale to ideme az 28.11 :(
@katkamiki juuu tak to mas teda riadneho dlhana doma fuuuf
nooo tak po dnesom dni u lekarky nie som vobec potesena, maly ma nabeh na priedusky, chrapci mu tam a je pravdepodobne ze sa mu to bude zhorsovat :( tyzden sme brali sinupret a fenistil a nic :( takze sme vyfasovali mucosolvan,ventolin a zinat (antibiotika) co vobec nie som rada..ale tak som sa pytala lekarky tak vravela ze skor sa to zhorsi ako zlepsi :( takze je po mne no..ja som tiez prieduskarka, zrejme vychytal po mne prvu zlu vec vrr :( no a dufam ze po ocovi nevychyta jeho zlu vec potravinovu alergiu lebo koniec :(
@katkamiki my sme boli teraz na poradni a uz nam nakazala zacat s prikrmami, malej to veeelmi chuti a navyse som skusila zaradit na vecer ryzovu kasicku, lebo sa mi nevie vecer ukonat a neustale sa budi po prelozeni do postielky - nacvicujeme aj dve hodinky☹ . Ta kasicka zatial moc nezabrala, praveze ju na hodinku prebrala, ale potom uz konecne zaspala.
Nemaju vasi drobci po zavedeni prikrmov problem s kakanim? Nasa ma dost velky, tak dnes mi lekarnicka odporucila kvapky Bio Gaya, je este nieco co by mohlo pomoct?...
@svetlusska no to ano, ja mam 180 a priatel 190, takze ma po kom 🙂
@katkamiki nooo to veru hej,,to ma 🙂
@tinci Ahoj, srdiecko vyzera celkom dobre. Dierka sa zmensuje a na najblizsiu kontrolu nas objednali az za rok. Inak je Miuska mierne hyperaktivna, ma 5 kg..co na 6 mesiacov nie je bohvieco, ale k nej sa to tak nejak hodi. teraz sa hrozne rozjedla a vidno na nej ako sa vytiahla...takze mame taku malu spagetu. Nemala som moc cas sem chodit, mala obdobie, ked spanok cez den povazovala za stratu casu a to som ja padala na hubu kazdy vecer, co som uz nevedela co s nou... A vy ako?
@cobhan to som rada ze je to uz lepsie, my sme mali s prvorodenou problemy so srdieckom - nieco sa jej zrastlo ako nemalo, tak sme chodili pravidelne na kontroly, potom sme boli raz za rok a teraz je to uz nastastie kazde 3 roky..
Vahu hadam dobehne, niektori drobci tu uz mali aj viac ako 9 kg 😝, my mame po 5 mesiacoch skoro 7 Kg a teda stehienka ma riadne...a ani nas drobec cez den moc nespi, tak mam co robit aby som vymyslela celodenny program dvom babam 😉
@ivik9 Aj my sme mali zo zaciatku problem s kakanim,velmi tazko to islo.....tak sme dali pauzu v prikrmoch ,pockala som dva tyzdne a zacali sme zase a uz to islo.Mrkvicka je taka ze vie zapchat,hruska moze robit problemy skus dat iba jablcko.Teraz uz kakame pekne,kazdy den nalozi jednu plienku poriadne.
@janusha33 ja uz som skusala vsetko mozne, aj samotne jablcko, aj jablcko s inym ovocim, aj zeleninovy prikrm samozrejme opatrne, postupne som pridavala a stale mame velky problem sa vykakat.......urobila som aj tak, ze som zacala prikrmovat (mrkva, zemiak ) velmi mu to nechutilo, aj sa mu nedalo vykakat, ak som pockala 2-3 tyzdne a skusila som znovu, zlepsilo sa jedine to, ze mu to uz chuti....len vykakat to, je teda riadny problem ☹

@cobhan ahoj my pouzivame odsavacku na vysavac, dva dni som pouzuivala manualnu ale absolutne nedopourucujem jedine k comu som dospela ze som vytiahala par soplikov a mna bolela hlava ako keby som dva dni pila a na treti den opica :D na tu na vysavac nedam dopustit je super a mas za chvilu odsate 🙂