Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
@michalienka25 hehe pred Google sa neskryješ 😉 jooj mne je a smutno za bruškom
naše novinky - zuby sa asi blížia, minulá noc bola hrozná 😒 zaspával dlho - do 22.00 a potom vkuse cici no mám pocit že skôr na ukľudnenie. A malý sa plazí dopredu a šúcha po zemi kolienkami za hračkami 🙂 no na druhej strane ešte nesedí
A už čochvíľa ideme na mrkvičku...asi tu sme v tom poslední 🙂 aspoň od vás odpozerám nejaké tipy
Pýtala som sa na predošlej rane niečo ohľadom prvého menzesu počas dojčenia, že či to má vyzerať intenzitou ako klasická MS alebo je to iba špinenie, no ak je to intímna otázka, napíšte mi správu.
@alohim veru, google najde vsetko. vies, ako je mne smutno za bruskom???ja skoro kazdy den na to myslim, ake to bolo krasne...som myslela, ze uz mimi nebudem chciet, ale akosi sa moj nazor meni 🙂. aj ked posledne dva dni mam akusi "depku" z toho, ze posledny polrok je akysi brutalne stereotypny...musim cosi vymysliet, nejaku zmenu, mozno inu trasu prechadzok alebo ja neviem co 😀. ale ideme s muzom na "Particku", tak aspon nejake rozptylenie bude 😉 . No a menzes, ja som akurat teraz dostala prvy, a bol normalny, ako pred tehu...silny prve dva dni a potom slabol...a brucho bolelo ako predtym, porod mi vobec nepomohol...a poviem ti pravdu, vobec mi nechybal 😀. moja mala je taky lenochod, ona sa este ani nepretaca, a kdeto ze by sedela 😀...ale aspon sa nemusim bat ju nechat chvilku samu, ze mi spadne 😎 .
@alohim Heheh to aj mne.....maly ma pol roka a ja uz uvazujem kedy dame druhe.Rozhdla som sa ist z materskej do materskej,nemam ani inu moznost lebo by mi nemal kto maleho nosit do skolky.Tak uz som hovorila muzovi,ten nemal nic proti 🙂 ,ale este pockame aspon kymbude mat Risko taky rok a pol.....aby bol medzi nimi zhruba dvojrocny rozdiel.
@alohim moja prva menštruácia bola tiež najprv prvé dní slabučka ale potom už normálna...a bolelo ma bruchu už mesiac pred som si myslela, že som niekde prechladla len to potom prešlo a na mesiac už prišla..... 😒 ..ja som tiež ešte nezačala s príkrmami ale asi začnem na budúci týždeň to bude mať 5 a 2 týždne lebo je stále v pohybe vydáva oveľa viac energie a pýta si mliečko aj každu 1,5 hod tak asi je najvyšší čas už myslím tie 2 týždne hore dole...
@janusha33 ja tiež už som rozhodnutá že o druhe sa začneme snažiť tak za rok už mám dosť rokov 🙂 len ja to mám tak premysléne, že by som chcela isť do práce aspoň na tých 270 dní aby som mala znova materskú 😝 takže po nastúpení do práce sa môžme začať snažiť..... a do práce by som chcela isť v septembri budúci rok... 😀 teória pekná uvidíme aká bude prax 😀 .. ozaj baby tú kašičku čo dávate na noc to dávate lyžičkou alebo do fľašky miesto mliečka? ..krásny dník prajem 🙂
@tiuska77 No tak s tou pracou by to u mna nebolo mozne lebo akonahle by som otehotnela musela by som ist na PN kedze moja praca je pre mna v takom stave rizikova a to by som zase sefke skomplikovala vsetko lebo zase za mna najst nahradu.Takze ja pojdem rovno.A to co ked pojdem rovno tak nebudem dostavat matersku ci ako?Ozaj kedy nesiete ziadost o rodicovsky prispevok?Uz sa nam to krati.
@janusha33 mne kazali aby som to doniesla do konca tohto mesiaca ..tam treba ešte nejaké potvrdenie zo socialky keď si dobre pamätám ...tak isto, že dostaneš len to nebude z priemeru platov... takže to bude asi menej...teda aspoň si myslím, že to tak je...ak by mi dali to čo som mala teraz tak tiež nejdem do práce 😀
@alohim ja som mala podobne spinenie ako ty uz dva krat, tiez som rozmyslala ci to je menzes, ale minuly mesiac som nemala nic, my sme tiez zatial len na mliecku, ale buduci tyzden uz zaciname prikrmy, kedze uz bude 6 mesacny velkac 🙂
@katkamiki No sa popytam svagrinej,ta isla z materskej do materskej.
@tiuska77 Ake potvrdenie zo socialky?Jaaaaj uz som to nasla,ano treba tam rozhodnutie o naroku na materske vydane Socialnou poistovnou alebo potrvdenie o naroku na materske.A to vlastne kde treba odniest?Ja som bola v tom ze na Socialnu poistovnu ale ked chcu rozhodnutie ktore vydali oni samy tak som teraz na pochybach.Sice slovenske urady nemaju ani hlavu ani patu.
@michalienka25 to je super, aj ja som sa nasla na googli, ale veeelmi miniaturna, fotila som z balkona a mavala som aby som sa nasla, ze raz ukazem ako som bola tehotna, ale zial tie kde ma asi lepsie bolo vidno vystvorcekovali, predpokladam ze aby nespajali ludi s bytmi, tak mam len taku kde som mini mini 😀
@alohim my tiez este nesedime, neprikrmujeme, ale uz sa nam to krati 🙂 .. na styri sa dava uz od 5. mesiaca, este nestvornozkuje, ale je smiesna lebo skace ako zajko- zadnymi nohami sa odrazi a poskoci dopredu, nevie co s rukami, tak spadne na pusu a tak pomaly sa vala 😵a niekedy si sadne na zadne ako zabka 😀 bohovska je
menzes stale nic (nechyba ;)
@michalienka25 @janusha33 @tiuska77 @lunnka @dzankamizu No ja som mala iba ten jeden deň ružový výtok...no dúfam, že to menzes nebol, nechýba mi. Druhé bábo by som tiež chcela tak, aby bol cca 2-3ročný rozdiel, teda z materskej do materskej. Treba súrodenca, nech nám Tomiho nerozmaznajú. Rodicak vybavujem do konca mesiaca, vraj od obdrzania poslednej materskej treba u vybavit, co je uz coskoro.
Moj maly nam uz druykrat oplesatel vpredu na hlavke-je to normalne? vlaskov sa tak skoro asi nedockame 😕
@alohim no nechcem podrypovat, ale nemohlo to byt "uhniezdovanie" ? 🙂 Inak, moja mala este o vlasy neprisla. iba vzadu na hlave ma take vypadnute koleso, inak nic...stale tie porodne vlasky...to jej nevypadne ci co?! 😉 ja jej chcem uz robit ucesy 😀DD
@janusha33 tak ako píše Lilina na úrad práce.... 🙂 ...no tak to by bolo super keby to tak bolo s tou materskou mne sa marí, že mi spomínala na personálnom, že by som mala mať znova odrebených 270 dní aby som mala materskú vyššiu...v podstate to je jedno to je ešte dosť ďaleko 😀 ...už teraz rozmýšľam kde miniem pred vianocami tých úžasných 194€ 😀
@michalienka25 aj moja ma presne tak ako leží vzadu nič a tie spodné vlásky dlhé 😀
@michalienka25
@tiuska77
@alohim nasa ma ten uces tiez uzasny: v predu jej vypadali tmave porodne, rastu svetle, vzadu ma vypadanu plesinku a pod nou taky trojuholnik so spicom nadol tmavych porodnych- muz ze jej na plesinku nakresli face a to bude akoze brada 😀..inak vlasky kym budu ako dospelych sa vymenia trikrat myslim, som to nedavno citala v nejakom mamickovskom casaku

Baby, ja som na googli, som skoro odpadla, ked mi to vcera manzel ukazal...aka nostalgia ma chytila, Kristinka este v brusku 🙂
https://maps.google.sk/maps?q=Hurbanova,+Čadca&...