icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

jarabica123
18. nov 2012

@michalienka25 No vies co, bolo to lepsie, sice zjeddla len o par lyziciek viac, ale zdalo sa mi to lepsie, zajtra pokracujeme🙂)) A vy ako??

michalienka25
19. nov 2012

@jarabica123 my super,mam pocit,ze jej musim zvysit davku.bo aj ked vsetko spapa,este otvara pusinku...joj,taka som.rada,ze konecne papka...🙂.tak drzim palce,nech aj ten tvoj zazrak pride na caro jedenia poleziacky 😀

janusha33
19. nov 2012

No baby konecne sa Risko sam upokojil a zaspal....vecer sice plakal o dusu asi 20 minut ale sa mi to zdalo kratsie ako predvcerom.....cize zhruba o 20 15 uz spal a zobudil sa prvykrat az o 4 rano 🙂 a potom som si povedala ze ho nevezmem ani rano do postele a tiez chvilku poplakal a zaspal sam.Takze viem ze sa vie upokojit aj sam takze ja sa uz nebudem trapit uspavanim a brat ho k sebe na postel len aby bol ticho.....poplace a zisti ze tym vela nedosiahne a zaspinka aj sam.A jak som ja trapila ze co mu to vlastne je,preco tolko place,a to chcel s nami vybabrat....fiskus jeden

jagu81
19. nov 2012

@tiuska77 mne tiež riadne padali vlasy,normálne sa mi spravili "kúty" 😒 už mi začali vyrastať nové vlasy, tak dúfam, že to najhoršie už prešlo. Padali mi tak 2 mesiace riadne, celé chumáče pri česaní, umývaní .... aj teraz padajú ale už menej. Zas je pravda, že som kojila len 8 týždňov, takže už sa asi moje telo a hormóny dostávajú do normálu ... myslím že ono sa to upraví, len musíš vydržať. Možno tým že kojíš to bude trvať dlhšie, ale zas dávaš maličkej to nejlepšie ... ja by som tiež radšej kojila ako UM, aj za cenu vyplznutej hrivy, však to dorastie, ale MM už nebude moja Mišulka piť nikdy .....

oxiba
19. nov 2012

Ahojte zienky 🙂 musim sa pochvalit Maxik zacal papat prikrm, po totalnom fiasku zemiaka a mrkvi som mu dala dusene jablcko, prve krmenie trvalo hodinu, druhe tristvrte hodinu a vcera to zbastil za cca 20min.,dnes mu tam prepasujem mrkvu, drzte palce 😉

jagu81
19. nov 2012

.. tak sa pochávalim aj ja, takto chutí nám ... na obed už papáme zeleninku, mäsko, zemiačik, dnes bude aj ryža a na desiatu sme začali jablčkovú výživku (domácu od starkej) a zatiaľ nám chutí všetko ... tak dúfafam, že bude aj naďalej 😉

michalienka25
19. nov 2012

@oxiba
@jagu81
no ako krasne vam sedia babiky v stolickach...ja neviem, ci by tam moja princezna tak sedela.

ale babyyyyy, ja som takaaa stastnaaaa. dnes sa mi Kristinka prvykrat sama otocila z chrbatika na brusko. niekolkokrat. viete, aka som z toho stastna?!a dalo sa to aj bez rehabilitacie... 😎

oxiba
19. nov 2012

@michalienka25 super 🙂 len tak dalej 🙂
Este nejako extra pevne Maxik nesedi, no snazi sa 🙂 ked ho krmim tak mu tam dam misticky a lyzicky nech si bucha, potom mi tam dlhsie vydrzi.
Mimochodom, spuntik zistil moj mrkvovy podvod 🙂, zasklabil sa na mna, ale papal, sice nie tak pekne ako ciste jablko, no aspon mi to nevyrazal z ruk a nevypluval ako zemiak

oxiba
19. nov 2012

@jagu81 no aky sikovnicek 🙂 vy ste asi zacali s prikrmovanim skor.. Pozeram, ze nasi drobci tronia na rovnakych sedackach, viva ikea 😉

michalienka25
19. nov 2012

@oxiba 🙂, neboj, on sa rozpapka 🙂, este nebudes stihat do neho ladovat. ako ja do malej 😀

jagu81
19. nov 2012

@oxiba no vieš my sme na UM, takže sme s prikrmami začali presne po ukončení 5mes. a malá je riadny papkoš, hneď jej zachutilo, takže sme sa rozbehli .... neboj malý sa rozpapá, aj naša sa najprv tvrárila, že mrkvu nikdy nezje a o 2 dni som nestíhala naberať, už jej zachutilo. Možno to u vás bude trvať dlhšie, ale nič mu neujde, on sám najlepšie vie kedy a koľko treba spapať 😉
IKEA je v pohode, segra má pre malú túto stoličku, chváli si, tak sme ju kúpili aj my ... ale Miška v nej ešte nevie dobre sedieť, rýchlo sa unaví a padá jej hlavička, takže sa ešte kŕmime radšej v kresielku, toto bol iba prvý pokus so stoličkou, tatino nás síce zvečnil, ale stolička čaká v kúte kým príde jej čas 🙂

lilianka1199
19. nov 2012

@jagu81
@oxiba zienky to mate stolicky z Ikea, tu v Ke nieje a ja uz dva mesiace zvazujem aku stolicku, vsetky su take velke CUDA 🙂 Poprosila by som niekoho, aby mi priniesol z Ikei, len neviem ci su dobre??

lilianka1199
19. nov 2012

Mne niekto vymenil dieta, zaspinkal sam v postielke o deviatej, 2x sa napapal a o siedmej rano sa zobudil sam sa pohral v postielke 15min a zaspinkal znovu do jedenactej, konecne som vyspata 🙂

lilianka1199
19. nov 2012

Vcerajsia navsteva u svokry dopadla tak, ze kym som sa otocila a rozpravala so svokrom, dala malemu do ust cokoladovy pernik, nech oblizkuje. To ako zvladate nieco take 🙄 🙄

tiuska77
19. nov 2012

@lilianka1199 fuuuuha ..... no to si ani neviem predstaviť čo by som od nervov spravila ....máš to pestré 😉

oxiba
19. nov 2012

@lilianka1199 ja som spokojna s ikea sedackou, hlavne sa lahko cisti, podla mna je zbytocne davat za stolicku na krmenie 100 a viac eur, tato stolicka ma uz 5 rokov, Maxik ju zdedil po starsom braskovi 🙂
Ja ti ju odporucam 🙂 je dost spratna a nie velka, mozes ju mat s pultijom, ci bez neho, lahko sa rozmontuje i zmontuje, pre spuntikov, treba dacim podlozit chrbatik, aby im nebola velka, to je ten pruzkovany vankusik za chrbatikom

jagu81
19. nov 2012

@lilianka1199 ja zatiaľ neviem posúdiť, či je stolička dobrá, ešte v nej malá dobre nesedí, ale segra si ju chváli, hlavne to že sa rýchlo a ľahko čistí 🙂 mne ju doniesla segra z BA niekedy v oktobri za 16€ (stolička a pultík) + ten pruhovaný vankúšik neviem koľko stojí, ten sme dostali grátis po neterke, tá už je veľká slečna, nepotrebuje 🙂
inak s tým perníkom super! .... by ma asi od zlosti ... však vieš čo. ako môže toto niekto spraviť? ona nemala detí? asi už zabudla, že polročné deti čokoládu a podobné voloviny nepapajú ... no prajem pevné nervy a oči na stopkách !

janusha33
19. nov 2012

@michalienka25 Jaaaaj ten pocit poznam......obcas sa aj nas otoci ale radsej sa otoci z chrbatika na brusko a cestuje po deke az na podlahu a potom dupe alebo tapka babke morzeovku.....obyvacku mame nad babkinou kuchynou

janusha33
19. nov 2012

@lilianka1199 fuuuha,no moja svokra isla malemu vybrat cokoladu ale som to hned zatrhla ze jedine sladkosti ktore moze je ovocie a piskoty.ale poslala mu cokoladovy mikulassky balicek.......som si dobre pochutnala 🙂 😀

adelajda2012
19. nov 2012

@lilianka1199 aj my mame ikea stolicku a neviem si ju vynachvalit. Kupili sme k nej aj taky vankusik za chrbatik, mala v nej pekne sedi, papa, hra sa... Stolicka sa lahko udrziava, je stabilna hoci lahucka. Da sa aj lahko rozlozit a vziat niekam zo sebou. My sme brali na oslavu k svokrovcom a tiez som tam mala co robit aby som odrazala tie napady od "cumel do medu" po "a trosku tej stavicky zo segedinu by mohla..." 🙂

michalienka25
19. nov 2012

@janusha33 no aka je frajerka, ked sa vie otacat...ja ked ju prebalujem, necham jej vyvetrat ritku, a ona sa mi otocila s tou holou ritkou na matrac...esteze sa mi tam nepocikala...no vidim, ze to zacina byt zabava 😀. Doteraz lezala ako blato, a dnes ked objavila, ze sa da "cestovat", hned to realizuje.
To je bohovske, ako ci capka...babiii, prid ma pomojkaaat 😀

tinci
19. nov 2012

@jarabica123 nam t lekarnicka bez problemov objednala, to by bolo super ak by si prestala hryzt aj rucicky - nam sa tak neustale vracia zabka do ustociek 😒 a o budeni v noci ani nevravim, uz to radsej ani neratam...

katkamiki
19. nov 2012

Baby, mam jednu otazocku. Tie ktore kojite, spavate na bruchu? Ja som si od tehotenstva doteraz nepospala na bruchu a hrozne mi to chyba, len neviem, ci uz mozem, ci sa mi nestrati mlieko 🙂

jarabica123
19. nov 2012

@tinci No o tom spani tiez vieme svoje, a najma cez den, som nonstop na nohach:( Este rano si posti ale len pol hodinku, potom musime ist von, a v kocari pospi hodinku,a le to musime chodit! Nedaj boze zastavit🙂 Uz je aj hore, a potom do vecera spi len desat minut:(( a vecer je uz taka umrncana, inak prve dva dni ako som davala tie homeopatika spala super, ale uz vcera sa budila castejsie:(( Tak ja uz neviem. Inak na tu zabku je velmi dobre probiotikum Biogaia, vela mamiciek si to chvali, je to dobre aj na brusko a aj na toto

jarabica123
19. nov 2012

@katkamiki Ahoj, ja som sice kojila len tri mesiace, co ma doteraz mrzi, ale ja hned ako som porodila, po nejakych dvoch tyzdnoch som spala na bruchu, pretoze tuto polohu milujem🙂) a mliecka som nemala menej, to od toho nezavisi, len ma to bolelo, ked som ich mala naliate🙂

leonna
19. nov 2012

@katkamiki ja som si lahla na brucho uz v porodnici a kojim doteraz ;)

oxiba
19. nov 2012

@katkamiki tiez spavam aj na bruchu a mliecny zdroj nevyschol 😉 kludne spi na bruchu 🙂

svetlusska
19. nov 2012

@katkamiki v pohodke ja obcas spim na bruchu a mliecko mam stale

tinci
19. nov 2012

@jarabica123 to som nevedela ze Biogaya je aj na zabku,ja je ich davam do jedla ale nie uplne pravidelne, kolko kvapiek za den treba dat?..
Nasa vecer zaspi ale vzdy sa do hodiny zobudi, uspim ju a takto to moze pokracovat aj do druhej v noci, az ked ju necham u nas v posteli tak tvrdsie zaspi...uz som ju skusala nechat vyplakat v postielke ale po pol hodine som to nevydrzala a hlavne mame v spalni druheho krpca, tak vecer musi byt ticho aby aspon jeden kus poriadne spal 😎

janusha33
20. nov 2012

@michalienka25 Hej hej a prvy krat ked tak dupkal s nohou mama nevedela ze co to dupe,co to bucha,isla vonku pozriet ci pes neico nestvara....a potom som jej povedala ze to Risko,tak sa smiala.....a teraz ked cestuje a docestuje na podlahu tak veselo dlanou po podlahe...