icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

lilina22
23. nov 2012

@tiuska77 no ja som takym stylom prikrmy zaviedla. Prvy prikrm u nas vyzeral takto : jednodruhova korenova zelenina 3 dni kazdy druh ... teda mrkva, petrzlen a cvikla. Po tychto 6tich dnoch som k zelenine vzdy pridala bud varene pseno alebo vareny ryzu natural. Taketo prikrmy mame na obed a veceru a budeme v tom pokracovat do jej uckonceneho 9teho mesiaca. 3 druhy zeleniny a 2 druhy obilovin. Nic ine...plus MM samozrejme.

alohim
23. nov 2012

@lilina22 ja sa tiež na to chystám, iba zháňam tipy. Zatiaľ dávam instantné kaše, aj mliečne, chutia m, je spokojný a mi až tak nevadia ani kravské mlieko v nich, má to iba na spestrenie, aby si zvykol i na laktózu. Aj tak sa stále kojí takže MM má až-až🙂 tak vďaka, skúsim tú Alnaturu, lebo som pohodlná 😀

alohim
23. nov 2012

@tiuska77 podľa mňa i hneď môžeš dať ak má už 6 mesiacov a papká ti pekne zeleninku. Neviem či som skvelá, niekedy nevládzem, mala by si vidieť tie kruhy pod očami 😀 ale je to pravda čo si videla v tv

tiuska77
23. nov 2012

@lilina22 teda zeleninku na obed a kašu na večeru, či oboje naraz? A ešte sa opýtam ak ťa neobťažujem 😕 ...kašu dávaš lyžičkou či vo fľaši? 🙂

lilina22
24. nov 2012

@tiuska77 neblazni, preco by si ma obtazovala 😀 Ja to miesam - aby mala take vyvazene jedlo zelenina+obilovina. Ale v principe je to asi jedno ako to clover robi, takto to mam doporucene od pediatra. Ja flasku nepouzivam vobec, este ju kojim a ine tekutiny nedostava. Ale krmenie sa odporuca urcite lyzickou, pripadne ak dieta odmieta, tak je mozne mu ponuknut kusky uvarenej zeleniny do rucok, aby sa krmilo same.

janusha33
24. nov 2012

@kika7786 Tak priebezne pocas dna.....

janusha33
24. nov 2012

@tiuska77 No ja som s kasou zacala az po ovoci a ovocie sa zacina zhruba mesiac po zelenine

janusha33
24. nov 2012

@michalienka25 tiez som nad tym rozmyslala,ale tak my sa kojime este rano a dopoludnia vecer pred spanim a v noci....a pokial to pojde tak to necham aspon takto.

alohim
24. nov 2012

@tiuska77 tých spôsobov ako dávať príkrmy je veľa...ide o to, čo tvojmu bábu bude vyhovovať, sleduj jeho reakcie lebo je jedinečné🙂 určite začať zeleninkou, neochucovať. Tiež používam výhradne lyžičku a skúšam mu dávať piť z otvoreného pohárika, fľaša je zbtočná v tomto veku ak kojíš. Ideo to,aby sme detičky nenásilne navykali na papanie a pitie. Raz som to už sem dávala, si pozri: http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...

alohim
24. nov 2012

Pekný článok o spánku, odporúčam: http://dojcenie.wordpress.com/2010/10/22/nepres...

michalienka25
24. nov 2012

@janusha33 no ved presne takto kojim aj ja.dvakrat rano, o stvrtej poobede a potom v noci okolo tretej...ktovie, ci to je ale dostatocujuce...hlavne vapnik a tak...

janusha33
24. nov 2012

@michalienka25 Ja kojim aj raz poobede ale aj vecer tesne pred spanim a potom ete sa zvykne kolo desiatej zobudit alebo ho zobudim ja a potm az nad ranom

kwatka
24. nov 2012

@janusha33 Simka zatiaľ ovocie nechce,jablko som ešte neskúšala nastrúhať len ho olizovala a vyzerala že jej chutí.Asi skúsim túto kombináciu ako ty.

@michalienka25 cestovinky som davala podobne ako @janusha33 z polievky som vybrala mrkvicku,kaleráb,zemiačik zvlášť som uvarila cestoviny a to som všetko pomixovala ale nie úplne nahladko a takú hustejšiu polievočku som urobila,tá jej strašne chutí

kwatka
24. nov 2012

@alohim pekne si to napísala to o nosení,spaní s vami a tak. Ja robím presne tak isto a to mam dve detičky a stihnem aj navariť,,upratať... ale zase niekedy je u nas ako po výbuchu ale neva,prežijeme,veď som na MD a mojou prácou je starať sa o deti a domácnosť a hlavne o tie deti.Veď to nebude trvať večne,po roku sa to bude len a len zlepšovať.Teraz žijem pre deti,keď budú väčšie tak budem mať čas aj na seba. V puberte mi ešte bude ľúto,kde sú tie moje opičky čo sa po mne vešali.

jagu81
24. nov 2012

@alohim aj u nas je to tak😉 nasa babulka zaspi len na mojom pleci a co mam robit? nic, 4x denne ju takto uspim a je doma klud. Presne ako si napisala, zo vsade pocuvam, ze si ju takto nemam ucit ... no ja som ju to neucila, ale ked je to pre nu takto najlepsie, tak ja to menit nebudem. Jedine ozaj dolezite je aby bola malicka spokojna. Kojit som ju mohla zial len 8 tyzdnov, tak jej doprajem aspon takyto "luxus" a nebudem ju nutit zaspavat v strese a placi. a k "mudrym" radam mam len malickost, do 15 ju takto uspavat nebudem, teraz vydrzim a potom mi aj bude luto ze uz nemozem, ze je velka a mamu nepotrebuje...

tinci
24. nov 2012

@kwatka super,pekne napisane a je to presne o tom, aj my mame vacsinou ako po vybuchu ale pri deturencoch je poriadok relativny pojem, ked upracem tak to vydrzi maximalne do troch hodin, ale to obdobie prejde a o par rokov budem mat pri sebe dve pomocnicky 😉 .Minule som pocula v relacii Familia dvoch starych rodicov co povedali podla mna super heslo ktorym sa pri svojich detoch riadili:
" Vzdy sme detom hovorili POĎ sa hrať/jesť/prechádzať a nie CHOĎ, teda ak rozumiete ten obrovsky rozdiel vo vyzname tych dvoch slov."
...tiez by som to nejak tak chcela realizovat a este sa mi moc paci serial Gilmore girls- ten super kamaratsky vztah mamy a dcery, aspon trosku sa mu priblizit.

janusha33
25. nov 2012

@tinci Presne presne,taky vztah som stale tuzila mat s mamou no nikdy to nevyslo ale pri svojich detoch to bduem praktizovat.....nechcem byt pre nich len matkou ale aj akamratkou......dobrym slovom sa vo vychove dokaze stale viac ako krikom a bitkou......ked bude to fakt velmi nutne tak dostane po riti ale to uz bude velmi krajny pripad.....ja som radsej za to ze mu to vysvetlit a ak aj dostane tak mu vysvetlim ze preco to bolo a tak.

janusha33
25. nov 2012

No baby predosla noc bola hrozna....asi sa mu zase posuvaju zubky v dasienkach len by sa uz mohli prerezat,zase je akoby nie vo svojej kozi,keby mohol rucky si spapa v noci bol zase casto hore.....ach....koliky boli nic oproti tomuto.Uz zacinam nevladat.Dufam ze tato noc bdue lepsia.

alohim
25. nov 2012

@kwatka súhlasím, je to naše poslanie a úloha a bude nám za tými časmi ľúto 😉 mne ešte skoro nie lebo si prajem ešte 1-2 deti

nena13
26. nov 2012

Ja dávam ráno mliečko na desiatu ovocný príkrm a mliečko na obed zeleninovy príkrm a mliečko na desiatu kašu a mliečko a na večeru čisté mliečko spinká celu noc,len raz mu dám mliečko počas spánku🙂

kwatka
26. nov 2012

ahojte
chcem sa opýtať,tým čo už skončila MD,,tak vám prišlo zo soc.poisťovne,že vám končí?alebo si to treba vypočítať od začiatku MD tých 34týždňov?a hlásiť sa na UP na rodičovskú dovolenku?

svetlusska
26. nov 2012

ahoj babenky mam otazocku prosim vam nestretli ste sa nahodou na tomto fore alebo na hocijakom inom s temou downov syndrom..aktualnym...dakujem vsetkym za odpoved...

janusha33
26. nov 2012

@kwatka Ja som si to isla vybavovat na UP a mi povedali ze potrebujem papier zo socialnej poistovne odkedy dokedy som na materskej tak som sla tam pre papier a tam som vpisovala aj nejaku registarciu fyzickej osoby a tak som sla spat na up odniest tie papiere ale este mi neprislo nic kedze materska mi konci az 4.decembra.Ja som sice myslela podla mojich vypoctov ze minuly tyzden mi mala skoncit ale v socialnej mi povedali ze az do 4.12.

tiuska77
26. nov 2012

@kwatka no to určite si musiš isť tam sama, oni to sami od seba isto neurobia.... na socialku po papier, že končíš a s tým na UP 🙂

@janusha33 Jani jak to mne vyrátali k 1.12. a to som šla neskôr na matersku ako ty..ja som začala 8. marca.... že by iný kraj iné výpočty :D ..

mirka92
26. nov 2012

@kwatka Ahoj,len chcem povedat,ze nemusis chodit osobne,ja som tam poslala ziadost-taku iba rukou pisanu-a poslali mi to sami.

lilianka1199
26. nov 2012

@nena13 Aj ja tak prikrmujem, davam ochutnavat a potom mliecko, ja som vsade citala, ze do roka je najdolezitejsie mliecko, na stravu sa maju len pomalinky ucit, chutnat a tak, ved jest vsetko budu este dost v zivote, ale mm mliecko je len docasne 😉

janusha33
27. nov 2012

@tiuska77 Ale ja som sla na matersku az 10.aprila.lebo daco tam bolo tak mi to posunula a aby to sedelo tak mi posunula papierovo aj terminu porodu.

janusha33
27. nov 2012

No tak to bola noc,Risko zachripnuty,pokasliava esteze nema teplotu,zubky sa do toho deru von a nechcu vyliezt takze je z toho uplakany,nervozny mrzuty,v noci vstaval kazdu hodinu lebo chcel prsnik ale nepil,tak som sa zlutovala a vzala ho sebe,tak pospal troska lepsie.Dufam ze ten kalciovy sirup mu zaberie..Mna boli chrbat,mam seknute medzi lopatkami,boli to pri kazdom pohybe a zajtra mam ist na kontrolne cytologicke vysetrenie,dufam ze tie besne bunky dostali rozum.

nena13
27. nov 2012

@janusha33 Držím ti prsty,ja idem v decembri na kontrolne🙂

lilianka1199
27. nov 2012

@janusha33 Aj u nas je to strasne, drobec v noci place, ako keby som ho rezala, neskutocne ma boli chrbat z toho nosenia a som strasne unavena, zubky nikde, ani teplota, ani hnacky, len plac a plac a aj cez den je nervny ☹. Sla som s nim k lekarke ci to nieje nieco ine, no nic mu vraj nieje 😒