icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janusha33
27. nov 2012

@lilianka1199 No nas je z toho placu uz zachripnuty,mu davam kalciovy sirup.som myslela ze to od svagrininych deti,ale to by nemalo nastup hned v ten den.a nemozem ho zlozit lebo hned narek akurat ked ho dam do chodaka tak je yicho ale tam ho radsej velmi nedavam kedze sa v nom vie posuvat aj ked ma nohy vo vzducu,teda na takej plachticke......naraza trupom donho a tak sa posuva......takze radeśej sa mu vyhybam....uz to len nejak vydrzat.

lilianka1199
27. nov 2012

@janusha33 manzel bol uz v takom strese, ze chcel ist tiez kupit chodak, len ja nejako nechcem, sa bojim koli spickovaniu 😖

janusha33
27. nov 2012

@lilianka1199 Nas ma taku plachicku na spodku a na zem tym padom maly ani nestupe.Ale ked ho budem ucit chodit tak chodak pri tom nepouzijem,teraz ho pouzivam v krajnej nudzi ked ho potrebujem na chvilku v izbe zlozit z ruk a ma teraz take obdobie ze nechce byt ani v lehatku,ani na deke a na posteli ho nechat nechcem lebo je schopny sa zgulat a napr.vysavat s dietatom na rukach by som asi nezvladla.

petra1209
27. nov 2012

No baby ako tak čítam, tak sme na tom podobne. U nás tiež zúbky nikde ale nervozita nenormálna. Nevie čo so sebou. V noci zo sna plače pod chvíľou len ho presúvam z postele do postieľky a naopak cez deň pospí max. hodinku no hrôza.

gaby21
27. nov 2012

Dievcata, pri nekludnom babatku, som pouzivala homeopaticke cipky VIBURCOL, su volno predajne a fakt zaberaju, vyskusajte, su skvele pri akomkolvek nepokoji, a pri raste zubkov 😉

lilianka1199
27. nov 2012

@janusha33 ja to mam zatial poriesene tak, ze som nasla hruby paplon co nepouzivane a ten mam na zemi a moze sa gulat a buchat hlavu, odkedy ho mam tak doma a ma priestor, tak zacal davat hore ritku aj rucky a cakam co bude dalej 🙂 , no a ked je nervny, sadnem na zem k nemu a hrame sa, mam to v strede kuchyne 🙂

cobhan
27. nov 2012

@lilianka1199 chodaku sa neboj, my ho mame a neviem si ho vynachvalit. Mala sa v nom vyhra a da sa nastavit na roznu vysku, takze jej to vzdy dame tak, aby nedociahla na zem a tak v nom vlastne len sedi a visi 🙂. Ked sa bude pokusat chodit, tak ho zase zhodime dole, aby stala na celych nohach a nemala moznost sa odrazat spickami.

@petra1209 zubky si uzivame aj my. Mala sa sice nebudi, ale place zo sna, zhruba kazdych 30 minut a prestane az niekedy v noci. Ale zub nevidno este ani jeden, len dasienka ma napuchute aj hore aj dole a vsetko chce hryzt - najradsej ma moje alebo tatinove prsty 🙂

zlobinka
28. nov 2012

juj to my mame rovnake...zubky nikde,nervna je,vsetko do pusinky dava,hlavne prsty,v noci kazdu hodku hore,to bojujem s odsavackou este,aby mala co pit...tak neviem dokedy do vydrzim takto.....obcas place zo sna...davam hej calgel,celkom je to lepsie,ale sa este potrapime asi....tieto dva dni ma aj teplotu zvysenu...joj chudatko moje male..............tiez hej davam paplon na zem,ked potrebujem aj odbehnut do kuchyne,je na zemi,viem,ze nespadne..pregula sa,oblozena hrackami sa aj prehra,lebo sa musi nacahovat za nimi...inak rastieme do krasy....zboznujem ju moooc....

michalienka25
29. nov 2012

kočky, akosi to tu utichlo...co maju nove vasi drobci?

lilianka1199
29. nov 2012

@michalienka25 no u nas je najnovsie to, ze da hore ritulu aj napne rucky a uz sa hojda hore dole, len cakam kedy sa pohne, aj nozky da pod brusko a dalej nevie 🙂, ale je to uzasne 🙂, zuby este nemame a drobec vymysla s tym co spapa a co nie 😉 a naozaj to tu utichlo 🙂 a tu je foto mojho skoro 7 mesacneho fesaka 🙂

michalienka25
29. nov 2012

@lilianka1199 musim uz aj ja tu moju opicu odfotit, akosi som prestala 🙂. Moja uz tiez dava nohy pod brusko a riadne dviha ritku, potom sa zas napne na rucickach, ale tu polohu hojdaciu este nerobi 🙂. a este sa vie krutit namieste dokoliecka 😀 . a o zubkoch ani chyru, ani slychu 😀. ale ked som jej "odhrnula" spodnu peru, tak uz pod dasienkom ma cosi biele a segra mi povedala, ze to su zuby. tak ktovie..

lilianka1199
29. nov 2012

@michalienka25 nas sa naucil tak hojdat, ked som ho davala do postielky a on sa tam tak zlostil, az sa rozhojdal a odvtedy to zabera 80% jeho cinnosti...

svetlusska
29. nov 2012

@michalienka25 no no veeru utichlo...my mame nove to ze nam tecu sopliky :( 😠 😖 hadam nebude chory lebo ma urcite ale urcite slahne...ved len mesiac dozadu sme skoncili s odsavanim soplikov 🙂 tak nechcem znova ten kolotoc :(

janusha33
30. nov 2012

My mame nove to ze zubky este stale nikde,drobec je este stale zachripnuty ale calciovy sirup nam pomaha.posedi chvilku uz aj sam na gauci aj na deke na zemi.......aj sa vyhra ale najnovsie ked ho dam na chrbat otoci sa n brusko a tym svojim zaryvanim hlavy a dvihanim ritky sa zosunie z deky na podlahu a plazi sa nejakym zvlastnym sposobom po podlahe.Ked sa s nim blaznim na gauci tak obcas strci aj nozky pod brusko....uz by mohol ist na 4.Vo vanicke pri kupani sa otaca na bok a chce vyliezt z vanicky.A dnes sme dali prvy krat jogurt biely.....ste mali vidiet tie grimasy......tak aby to nemal az take hnusne tak som mu tam dala troska vyzivy.....ja sama by som cisty biely jogurt nezjedla tak preco by mal on....nezjedol ani polku....na prvy krat som nechcela vela davat lebo neviem aku reakciu mozem ocakavat a v nedelu zaciname 8.mesiac.......chvilku po odfoteni druhej fotky bolotoceny presne opacnym smerom....ale toto robi a ked by som ho prelozila z podlahy spat na deku zacne nariekat a o chvilku je aj tak na podlahe.....takze ho nechavam rovno tak.

michalienka25
30. nov 2012

@lilianka1199 jej, tak to je podarene. no uz len chvilocku a bude ti lozit 🙂. tak dobre, ze si ho nervickami vyhecovala k takemuto vykonu, asi to skusim aj ja 😀. Ale nie, ona je pohodacka, ju len tak nieco nerozhodi, takze "kyvat" sa tak skoro asi nebude 😝 .
@svetlusska joooj, teraz je to pocasie take na chorobku, aj moja zabka mala sopliky, ale len dva dni. jej dost pomoze, ked jej do toho nosteka striekam morsku vodu (quix, ci ako sa to pise). ale tak, ze sedi o mna opreta, lebo inak este nevie a tak jej to tam fuknem. tak skus to, mozno to bude lepsie ako to vysavanie...potom jej tie sopliky tecuuuuu.

@janusha33 tak vravis, ze maly uz ochutnal jogurtik. no som zvedava, ako sa bude moja hviezda pri tom tvarit. ale chvalabohu sa uz rozpapkala, dokonca aj posediacky, tak mam z toho radost. no a vsak nech na podlahe je, asi mu je tam dobre...keby nebolo, tak by tam stale neliezol 😵 . a len tak zo zvedavosti, kde mas svoje foto-profilovku? 🙂

janusha33
30. nov 2012

@michalienka25 chcela som ju aktualizovat len som este nenasla vhodne foto...

janusha33
30. nov 2012

Baby sa nepamatate ked ste boli tehotne vasi drobci sa hybali furt?Nemali obcas take dni ze nebolo citit pohyby?Kamoska je tehotna a tava umyvala vcera okna a dnes neciti pohyby malej.

michalienka25
30. nov 2012

@janusha33 a kolko je tehotna?nech si skusi dat nieco sladke-cokoladku alebo tak a malo by sa pohybat...ale ja som citila kazdy den.

janusha33
30. nov 2012

@michalienka25 No sladke si asi velmi neda lebo am cukrovku...termin ma myslim nejak na april alebo marec.

janusha33
30. nov 2012

@michalienka25 Hej asi mu je na tej podlahe fakt dobre.....uz sme s mamou vymysleli aj vyuzitie...usijem taky velky mop,nejak to nanho pripevnim a bude nam zametat a zbierat prach po podlahe ked sa mu paci plazit... 😀

tiuska77
30. nov 2012

@janusha33 moja bola taká že dva dni vkuse kopkala a potom aj týždeň nič ...ale ja som ju sem tam zobudila tou čokoládou alebo silnejšie som premiesila brušku a za pár minút sa troška pohla 🙂

tiuska77
30. nov 2012

@michalienka25 no my sme začali s príkrmami ale fakt veľká preveliká bieda 😒 😀

michalienka25
30. nov 2012

@tiuska77 nebooooj, ono sa to rozbehne. ja som pri mojej malej prvy mesiac plakala, lebo ona skoro vobec nechcela papkat. potom sa naucila jest poleziacky, to spapala uz vsetko a teraz jej to uz ide aj posediacky. takze pevne nervy, a babika bude za chvilku papkat, ze nebudes stihat "lyzickovat" 🙂 😉 . Ale vies ako, baby uz asi odmala chcu drzat stihlu liniu 😀DD

janusha33
30. nov 2012

@michalienka25 No asi to tak bude lebo nas chlap je od zaciatku ako kontajner......este nebolo jedlo ktore nechel a nezjedol

tiuska77
30. nov 2012

@michalienka25 no tak to dúfam, že sa rozpapká máme len 6 kg :/ ..keď tu čítam ako maju iný drobci tak mám dosť....ale ona je strašne živá tak to bude asi tým ... ja len dúfam, že nebude po mne mňa dopovali b12 aby som priberala ... a teraz by mohli b12 robiť zomňa 😝

janusha33
1. dec 2012

Konecne sme spali....siel spinkat az o deviatej kedze od pol piatej do piatej mal kratky spanok a potom som sa ho snazila udrzat 4 hodiny hore.....co sa ten nacetsoval po podlahe....sa nam nejak rozplazil ale som len rada,takze spinkat siel o deviatej,do desiatich minut bol tuhy,bola som sice tri krat za nim lebo plakal ale nejak sa upokojil.....o desiatej bol ale hore,tak sa napapkal a zobudil sa az o pol piatej rano......som bola taka happy ze som sa konecne vyspala a potom vstal az o pol osmej rano.Ani sa nechcel hrat rano ked sa zovbudil len sa napapal,dala som ho do postielky a spinkal dalej.Takze mu musim nejak tak urobit rezim ....len to ze on poobede ked pospi hodinku tak o tretej je hore lebo vtedy papa ovocie.....ale okolo 16 00-16 30 chce spinkat to mava taky kratky polhodinkovy spanok......lenze red vecernym spanok by mal byt aspon 4 hodiny hore.....takze ked nechcem aby chodil spat az o deviatej tak mu musim zrusit ten druhy poobednajsi spanok.Alebo to necham tak a bude chodit o deviatej spinkat a casom ked nebude chciet ten druhy spanok to presunieme na osmu......

michalienka25
1. dec 2012

@tiuska77 tak vidis, tvoja zabka ma postavu po tebe, jednoducho je drobnejsia, pomalsie si pribera. aj moja je na tom podobne, tiez je taka drobnejsia, urcite nema este ani 7 kil. ale to je dobre, aspon nemusim tazku babiku nosit 😎 .

@janusha33 tak to ti teda pekne pospinkal, asi bol uz unaveny z tych prebdelych noci. moja sa budi okolo tej tretej na cicik, a potom spi este take dve hodky. inak, som zvedava, ako zrusim to jej nocne krmenie...dufam, ze si z toho neurobi zvyk!a obcas, ked jej vnoci vypadne dudel, tak jej ho musim ist dat. takze asi aj z toho si uz urobila zvyk 🙄 .
ja by som mu asi ten polhodinovy spanok nerusila, nech si najde rezim sam...potom bude asi mrzuty, lebo bude unaveny...ale ktovie, vsak za skusku nic nedas.

alohim
1. dec 2012

@janusha33 @lilianka1199 zlatí sú, fešáci;) Si pamätám tú foto, ako bol Leo veľký iba ako fľaša Lucky a už aký je to chlap...Riško tiež, už ako škôlkar vyzerá;)

@michalienka25 my máme za sebou poradňu, vážime iba 8050g, teda stagnujeme vo váhe ale Dr. hovorila, že nevadí, lebo sa vytiahol skôr do dĺžky a už lozí pekne, techniku má skvelú, takže má kde vydať energiu 🙂 veľmi je aktívny, za pár sekund je už na druhom konci obývačky, musím dávať veľký pozor, všetko ťahá dolu čo je nízko pri zemi.

@tiuska77 I náš na začiatu slabo papal, sotva lyžička-dve a krútil ústočkami. A teraz sa to slušne rozbehlo, spapá všetko, no pri ovocí sa dobre, že nezadrhne, až si ťahá lyžičku sám do pusy, beťár. Už papáme i mäsko. Najlepšie že na poradni Dr., už mu možete dať i lepok, potom mäsko a ja v duchu som sa usmievala, že keby vedela že už to popapal 😉 však čo začali sme trošku skôr, nemusím presne na 6. mesiac, ak už javí záujem o jedlo.
Uvidíš, buď sa rozpapá alebo je taký typ modelkovský;) že stačí jej menej

alohim
1. dec 2012

som ešte zabudla...u nás sa zuby ešte neobjavili 😉

janusha33
1. dec 2012

@michalienka25 No zacala som postupovat podla knzky co mam medzi clankami...uz to bolo velmi tazke pre mna a chcem mu urobit nejaky normalny rezim a on si nanho navykne a bude to ok......uvidim kolko pospinka dnes poobede lebo spal dopoludnia od pol desiatej a spal by dlhsie ale som ho zobudila o pol dvanastej.Ze nemal by cez den spat viac ako dve hodiny vkuse.....tak som ho zobudila a bude viac unaveny ked pojde spinkat poobede takze mozno pospi aj dlhsie a nebude potrebovat ten medzispanok pred piatou.....uvidime.