icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

michalienka25
3. jan 2013

@katkamiki presne ako pises, tie nase deturence mozno uz ani nie su hladne, len chcu citit mamicku. a viem, ze kym kojim, tak sa celu noc nevyspim. tiez mienim kojit najviac do jedneho roka, ale ked @tinci pise, ze po tom roku je to uz tazsie odstavit, tak budem skusat skor. sice neviem, ako sa napije umeleho mliecka, ked bohvieako nechce pit z flasky, no ale uvidime...

svetlusska
3. jan 2013

@janusha33 noo my sme to prekonali dneska pri mne spinkal dala som ho do postielky rev neskutocny tak som ho chytila za rucicku a fungovalo to 🙂

janusha33
3. jan 2013

@svetlusska Ja ked ho dam do postielky a zacne revat tak ho hladkam,skrabkam po chrbatiku a spievam mu.Kym neprestanem.......obcas sa mi podari ze zaspi pri tom a mozem pokojne spat ale nie stale tro vyjde

katkamiki
3. jan 2013

@janusha33 no aj u nas spi s nami :( Vecer ked ho nakojim, zaspi mi na prsniku, tak ho dam do postielky, tam vydrzi tak do polnoci, potom sa preberie, dam ho na prsnik, ale uz nezaspi, musim si ho dat k sebe a uz spi... :( Neni to dobre, viem, ale v noci nechcem aby mi reval.

@michalienka25 Ja budem skusat uz od toho 10 mesiaca, ale presne ani mne nechce pit z flasky. Aj vodu a cajiky mi pije len z lyzicky, neviem ako ho naucim na to umele mlieko. :(

katkamiki
3. jan 2013

@tinci aj ja tak chcem pomaly zacat, len ked nechce flasky ani vidiet, tak uvidime :(

janusha33
3. jan 2013

Ked pisete o tom cisteni zubov.....akurat som dnes bola v lekarni a kupila som Riskovi prvu zubnu kefku....mali taku sadu Baby nova-kefku na zuby,take akoby hryzatko(co ma v ruke na fotke) a este jednu kefku ale ma take gumene pichliace a nie stetinky.Zuby sice nema ale ked zacneme tym masirovat a cistit dasienka tak sa mozno aj zubky ukazu.

petra1209
3. jan 2013

Dnešná poradňa za nami. "Drobec" má 9800g a pani doktorka skonštatovala, že zuby nám začnú ísť asi všetke naraz no to bude zábavy 🙂

janja2502
3. jan 2013

@svetlusska mne to fungovalo u dcery, tiez ked nemohla spat, dala som jej ruku tak cez postielku a ona veselo spala. Ale to uz bola trosku starsia ako nasi drobci.

tinci
3. jan 2013

@katkamiki vcera mi znama poradila skusit zmenit znacku mlieka a nie cumliky na flaskach - u nej to na prekvapenie zabralo. Tak skusim na nete najst nejake vzorky mliecok, nech nekupujem cele balenia a vyskusam, nasa pije vodicku iba z naustkovej flasky aj to jej este moc nejde, lyzicka to zatial isti...

katkamiki
3. jan 2013

Baby, ktore stale kojite, davate mliecko vzdy po kazdom prikrme? Ci uz vynechavate? Ja som dnes vynechala obedne kojenie a mam prsnik jeden taky velky a oba mi tecu, ze sa neviem dockat, kedy uz nakojim.. 🙂 Mne sa stale naplnaju prsia a tecu... kedy mi to prejde?????? 😒

svetlusska
3. jan 2013

@katkamiki noo tak zalezi od toho ci chce alebo nie,,,vacsinou ano 🙂 ale aj ked som nedala tak take cosi sa mi stalo asi poslednykrta ked mal asi 1,5 mesiaca :D

lilina22
3. jan 2013

@katkamiki ja tiez uspavam na prsniku ale vsetky spanky. vecer ju potom dam do postielky, ale to len preto, ze je velmi pohybliva a hned by spadla z manzelskej. v posttielke je len kym sme s mm este dole a ked prideme okolo polnoci do postele, davam ju k nam. Spolocne spanie nam vyhovuje, budi sa 1-2x na papanie, kojim poleziacky a obe pri tom driemame, ani si to nepamatame 🙂. vobec neplace tym padom, ked bude vediet zist z postele nebude v postielke ani od 19-24, nebude dovod, teraz je tam z bezpecnostnych dovodov. do samostatnej postele pojde ked nam toto prestane vyhovovat alebo ked o to prejavi sama zaujem 🙂
ja kojim tak 30 minut po obede. po kasi kojim az o 2h vramci vecerneho uspavania a ine prikrmy este nemame. tiez sa mi nalievaju prsia, oni sa ti prestanu ked klesne dopyt ... teraz je to len o dopyte a ponuke. ked 2-3 dni po prikrme nedokojis, prsia to pochopia a produkcia sa znizi.

katkamiki
3. jan 2013

@svetlusska a ako vies, ci este chce mliecko? 🙂

katkamiki
3. jan 2013

@lilina22 dnes som nedala mliecko po obednom prikrme, tak uvidime, dokedy sa budem trapit s jednym velkym prsnikom 🙂

svetlusska
3. jan 2013

@katkamiki nooo ked mu dam prsnik tak bud cicia alebo kus pocicia a sa odtrhne tak viem ze nechce 🙂

svetlusska
3. jan 2013

@katkamiki ale tak ja ked dam prikrm tak nedavam hned az ked vidim ze chce spinkat...

svetlusska
3. jan 2013

@katkamiki ale tak dnes som ho kojila asi o 11 alebo tak nejak a teraz az o 5 vecer a prsniky v pohodke....a vydrzal na prikrmoch bol sice troska zly vravela svokra ale tak nebolo to nic strasne

katkamiki
3. jan 2013

@svetlusska tak to by mne uz minimalne jeden prsnik roztrhlo a bola by som cela mokra z neho 🙂 Mne maly jedol aj ked zjedol skoro cely ten via avent poharik, to je 180 ml sa mi zda, tak zjedol dajme tomu 150 a potom este aj mlieko v pohode, ale v pondelok sa mi vecer tak dogrcal, ze mu to chudakovi az nosom islo, minimalne taky liter hodil na zem 🙂 A odvtedy sa boji jest, je mi uplne malinko... :(

janusha33
4. jan 2013

Co sa tyka jedla aj nas zacal spekulovat.Ja kojim uz iba vecer a v noci a na ranajky,cez den papa dopoludnia na desiatu ma jogurt,na obed ma polievocku a nejake masko,zeleninku,popoludni ovocie,na veceru kasu a pred spanim este kojim.Donedavna mi vsetko zjedol zaradom ale teraz zacla spekulovat a z polievky zje par lyziciek,z maska zje par lyziciek a dost.VYstraja,vykruca sa,zatina pery tak mu uz potom ani nedavam.Dokonca ani ovocie mi nezje cele.Akurat kasu na veceru zje celu.A vecer zase zacal vystrajat pred spanim....takze uz druhu noc spal s nami na posteli ale myslim ze aj poslednu lebo mi kopal do brucha a cely den ma nejak pobolieva brucho,este po tej konizacii nie je vsetko zahojene....takze budeme dnes zase bojovat a pojde do svojej postielky

zlobinka
4. jan 2013

my sme na tom podobne..malu uspim a dam do postielky,ked sa v noci zobudi uz nechce byt v postielke a mozem ju uspavat a ukladat aj hodinu..zaspi az s nami v posteli...vcera som ju uspala v postielke,ktoru som pritiahla uplne k posteli...celu noc bola v postielke,iba som sa za nou natiahla ked cosi aj mlieko som hej tak dala a vydrzala tam..dnes rev hrozny,tak som ju uspala na nasej posteli a preniesla,tak hadam sa nauci aj spat v postielke...inak co sa papania tyka mate aj nejaky harmonogram co kedy a ako, ja som rozmyslala,ze to musim zaviest aj kvoli spanku doobednajsiemu a poobednajsiemu a tak...a mliecko davate ako casto popri prikrmoch?j

ikuza
4. jan 2013

@katkamiki ja stale prv nakojim a tak davam prikrm. Mliecko je hodnotnejsie ako prikrm.

violet7
5. jan 2013

@katkamiki my sme nejak dojcenie neobmedzili, maxo stvornozkuje ako o preteky cely den a tak aj vysmadne a vyhladne, caje vodu nedavam tak ked je mrzuty sa napijeme 🙂 a rovnako aj pred spanim ho dojcenie ukludni a niekedy aj uspi tak ani neratam kolkokrat vlastne pije je to podla potreby a prikrmy mame 3x denne. Nie je nervozny, ja som rada, ze ma moje mliecko rad a do roka by malo mat prevahu podla mojich vedomosti.

suzan1111
5. jan 2013

caute baby, dnes by sme sa chceli vydat niekam na vylet s malym no nevieme kam, muz vravi,ze s 8mes. dietatom sa nikam neda ist na vylet, ale ja by som rada niekde vypadla, mate nejaky tip, kam chodite s deckami teraz v zime???

svetlusska
5. jan 2013

No co nam dnes maly vyviedol: mali sme zapnuty notbuk a jemu sa strasne paci lebo v nom vidi svetlo, tak sme ho dali trocha blizsie k nemu a on betar si tapol parkrat po klavesnici a otocil nam celu plochu naopak az sme s muzom cumeli ze ako to spravil :D totiz ani my s manzelom sme nevedeli ako to dat naspat este ze ujo google funguje :D no ale aspon viem ako uplny antitalenti do PC urobia veci z ktorych sa potom cuduju aj ludia znaly do pc :D :D

mirkave
5. jan 2013

Ahojte.len to zhrniem-naco si robit stresy a zbytocne nespat v noci? Tobiaska mam v posteli,budime sa spolu,dostane prso a spime dalej.cez den fungujeme normalne.semtam sa zadari denny dlhy 2-3hodinovy spanok,ale to len obcas.tobi spi pocas dojcenia,max 30 minut.mojim cielom je byt oddychnuta a vyspata,preto postielku a nocne nervaky neriesim.postielka nam zbytocne stoji v detskej.to,ze po kase prespi celu noc je mytus jak svina.moze sa zadarit a nemusi.som neskutocne rada,ze dojcim a dojcit budem az dokial bude tobi potrebovat.dojcenie je u mna pohodlne a lacne riesenie na vselico.teploty sme presli s prsom v ustach,zub vyrastol s prsom v ustach.....nasilu nebudem odstavovat a davat UM.neznasam umyvanie,sterilizovanie flas,cumlov.pri simonke som si s jedenim uzila problemov az az,takze som rada,ze dojcim 🙂

janusha33
5. jan 2013

@katkamiki Skuste naucit pit rovno z poharika,naco tam davat este flasku.My uz sme flasky odlozili a cajik mu davam z poharika.A ked chcete prestat okolo 10 mesiaca naco davat umele mlieko?Mi to nejak nedava vyznam ved okolo roka uz sa moze zavadzat kravske mlieko......tak by som tam umele uz vobec nedavala.Ja tiez planujem kojit tak do roka zhruba alebo uvidime ako bude chciet maly ale aj tak uz teraz kojim iba rano a vecer a v noci.Takze tak ked to ostane tak v pohode aj do roka a pol.V noci niekedy ani nevstane na kojenie ze spime celu noc ako tuto napriklad.Materske mlieko mu mozte postupne nahradzat inymi mliecnymi vcami.Jogurt sa moze okolo 8 - 9 mesiaca.Ja uz davam jogurt na desiatu.TAkze si myslim ze ma toho mliecneho primerane,cez den ma jogurt a v noci ma mliecko.Nevidim dovod na umele.Neskor zacneme pridavat tvaroh a potom mliecko,ale skusim zohnat original kravske a nie tu zafarbenu vodu z obchodu.Ja som vyrastala na mlieku od kravy,este teple som pila ked ho otec doniesol a nic mi nie je,brat ten pil aj 2 litre mlieka na den a ked si zlomil nohu po tyzdni mu dali dole sadru co sa tak rychlo zrastla a zhojila.A tak chcem aj maleho viest aby pil vela mliecka.

janusha33
5. jan 2013

@mirkave Umele mlieko neplanujem ani ja davat na co......prejdeme pekne casom postupne z materskeho na kravske a popritom aj normalnu stravu.Flasky uz mame odlozene cajik pije z poharika.

janusha33
5. jan 2013

Zaujimave je ze ja som bola chora jak slon ete stale kaslem a Risko nic,pritom bol so mnou v kontakte viac ako moja mama a sestra a tie som tiez nakazila.Zrejme bude mat nieco aj ten cajim z materinej dusky do seba,to mi odporucil nas pediater ze v zime nech pije caj z materinej dusky,tak ked zacal pokasliavat troska tak som zacala varit cajik z materinej dusky a do toho medik a Risko je zdravy ako buk.A ja som chora jak slon......asi budem pit cely zvysok ten cajik s nim a v lete pekne pojdeme zbierat bylinky na zimu.Nech nemusime kupovat.

janusha33
5. jan 2013

@suzan1111 No ja by som tiez niekam chcela ist ........povodne sme chceli ist na lavor race lenze sestra je chora takze skocime na nieco ine ked bude zdrava.Aj do lesa by som s nim chcela ist ale nemame turisticky nosic.Musim niekde nejaky splasit.

janusha33
5. jan 2013

@zlobinka My uz mame celkom dobry denny rytmus ale nie je to kazdy den rovnaky cas.....prisposobujem to spanku a vstavaniu.Na ranajky ma moje mliecko,na desiatu okolo 8 30-9 00 ma jogurt,potom ide spinkat,niekedy pospi hodinku niekedy az do obeda,obeduje okolo 12 00 ale poslednu dobu vymysla hrozne pri jedle tak mu to natahujem,poobede niekedy pospinka hodinku,niekedy nie,okolo tretej mu dam ovocie a ideme von sa prejst tam vzdy zaspinka a spi do tej pol piatej az piatej,okolo pol siestej ho kupem,o siestej dostane kasu potom este kojim vecer a niekedy ide spat o osmej,niekedy o pol deviatej az deviatej a podla toho aj kojim.Cez den nakolko ma take mnoztsvo prikrmu ze si uz potom neziada mliecko tak nekojim ale na ranajky ma moje mliecko a vecer este tiez kojim a ked je cez den velmi uplakany a umrncany tak mu dam prsnik nech sa upokoji a tiez ked cez den spi dnu co sice nie je casto ale obcas ano tak zaspava na prsniku.