icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

michalienka25
7. jan 2013

@janusha33 alebo nema ziadne deti,nudi sa a chodi provokovat baby tu na konika.a ak nahodou deticky ma,tak mi ich je uprimne luto...

alohim
7. jan 2013

@alicia28 Som sa pobavila ako nikdy 🙂 Názor že dojčenie=iba kŕmenie som počula viackrát😀 citujem ťa"kojenie moze plnit ine fukcie pocas dna v noci sa ma spat aby si organizmus oddychol" 😀 😀 😀 hmm a co tak sa pozriet na to, že dojčenie má tú funkciu, že umožní kontrolovať dieťaťku spánok? Čo ak sa ja vyspím lepšie ako nedojčiaca mamička, ktorej dieťa sa budí i tak? 🙂

svetlusska
8. jan 2013

@janusha33
@michalienka25 nooo taky nejaky pocit som z nej mala aj ja alebo ze ziadne dieta nema ako pisete, lebo mi to pride divne no ze sa tak vyjadruje....ale tak su vsetliake mamicky....co uz narobime...

svetlusska
8. jan 2013

nas maly dnes objavil novu hracku --vysavac :D vysavam vysavam presla som do dalsej izby a rozmyslam ze preco mi neide dalej kuknem za chrbat a on mi tak drzi snuru a nepusti ze kam ides mama :D moja hracka :D a vobec sa nebal 🙂

nena13
8. jan 2013

@katkamiki Nie ste jediný čo neštvornožkujete-môj sa ani neplazí a ani sa mu nechce...dáva sa do sedu a stále chce stáť...už sa tým netrápim...ked bude chcieť začne loziť...Hlavne ,že mamuje ,babuje,spieva a je veľmi vnímaví už poriadne dlho -nič mu nechýba,len sa mu asi nechce🙂

jagu81
8. jan 2013

@alohim presne tak! ja už bohužial nekojím dávno a malá sa nám teraz zas začala budiť v noci a predstavte si, že jej spravím mliečko, bez toho aby som sa cítila ako týraná matka. prečo by som nie, však keď potrebuje nech papá a určite ma nezaujíma či by dieťa v jej veku malo alebo nemalo spať celú noc. ak sa zobudí určite vie prečo najmä ak vypije 235 ml mlieka - to asi nie je len tak. Pritom od 3 mes do cca 6m spávala skoro vždy celú noc. teraz má také obdobie, že tie 4 noci z týždňa si pýta aj v noci papať. a to nehovorím o tom, že okrem mliečka sa občas preberie len na chvílku, aby sa ubezpečila že som pri nej - podám dudku, pohladkám zašepkám do uška a buvá ďalej. a či som ja vyspatá je teraz nepodstatné. Svoje pohodlie som sa rozhodla obetovať babulke vo chvíli keď sme ju počali, takže neviem prečo by som sa mala teraz cítiť ukrátená - mám krásne zdravé dieťa - to je tá najväčšia radosť i napriek občasne únave, bolesti krížov ... úsmev dcérky vylieči všetko
@alicia28 by sa mohla najprv zamyslieť a potom niečo napísať! takéto voloviny som už dávno nečítala. Načo sa nám sem vlastne mieša? my si tu navzájom poradíme ako vieme a nie aby sme sa osočovali!

janusha33
8. jan 2013

No po dnesnej poradni vsetko ok.Pan doktor nas pochvalil ze mame ukazkoveho valibuka,ze nevadi ze nema zuby a nevadi ze nelozi a nestvronozkuje,ked bude chciet zacne a ked nie pojde rovno na nohy ze to nic.Takze sa tym netrapoim a tie nase teplotky ze su zubkami,ze nevadi ze zubky nelezu ale ze dasienko pracuje a zubky sa hybu v dasienku a je to z toho.

babush
8. jan 2013

@alicia28 mas pravdu. A ked som sa ti uz takto priznala, tak budem pokracovat. Minule sa mi dokonca stalo aj to, ze som si deti zobrala na ruky!!!! Viem, ze je to nepripustne rozmaznavanie a sama mam doteraz kvoli tomu vycitky, ale verim, ze su tu len same zhovievave maminy a pochopia moj ulet. No a ked ti prezradim, ze som v kratkom pominuti mysle svoje deti, onehda, aj pobozkala !! (samozrejme, ked sa nikto nepozeral, aby som nevyzerala ako nejaka precitlivena a hormonmi ovladana babovka v laktacnej psychoze). Ale po par sedeniach u svojho psychoanalytika uz viem, ako bojovat s takymito nahlymi zachvatmi prilisnej lasky.
Dufam, ze nemusim pripominat, ze uz od vcera (len a len vdaka tvojmu pripevku tu - ooo dakujem ti boze, ze si dopustil, aby sa tento prispevok dostal az priamo ku mne) uz svoje mladsie dieta nekojim. Ved do 6. mesiacov uplne staci. Aj tak som uz nadsluhovala plne 2 mesiace, tak dufam, ze to to decko aspon oceni, ze som jej venovala viac svojho nocneho casu a dovolila jej vytahat mi prsia viac ako bolo treba.
A este som chcela napisat, ze dufam, ze si svojim milym prispevkom a privetivou dobrou radou zasiahla duse aj inych zotrocovanych matiek, ktorym sa v hlave rozjasni, vyjdu z temnoty a pochopia, ako zit a prezit so svojimi detmi.
Dakujem ti

michalienka25
8. jan 2013

@babush 😀
tak dnes som prvykrat isla z poradne vysmiata! doktorka pochvalila Kristinku,ze predbehla svojich rovesnikov v pohybovani sa (a to ma posielala na rehabky,kt. som odmietla). a aj. vaha sa jej pacila - 7030 gr a smiala sa jej z druhej bradicky 🙂 . no paradna som a hlavne klludna 🙂

janusha33
8. jan 2013

@michalienka25 Aj my sme mali dnes poradnu.....vaha 8350g a dlzka 72......a nevadi ze nelozi a nestvornozkuje a nema ani jeden zub.Doktor mi povedal ze zubky nevadia ze jeho dcere vysiel prvy zuby na 14 mesiacov a v pribehu mesiaca jej vysli vsetky ktore mali postupne do roka vyjst......takze to uz nerieisim nejak.

katkamiki
8. jan 2013

@nena13 Dakujem pekne 🙂 Som rada, ze je tu tiez niekto ako my 🙂

gaby21
8. jan 2013

Dievcata, neberte to zle, ale stvornozkovanie je pre motoricky vyvin velmi dolezite, nasla som par clankov, stoja za precitanie http://babetko.rodinka.sk/starame-sa/psychomoto...
http://ovychove.webnode.sk/products/symetricky-...

lilina22
8. jan 2013

@gaby21 vyborne clanky, absolutny suhlas.

janusha33
8. jan 2013

@gaby21 Skvele clanky.To co som pisala ze mi lekar povedal ze nevadi ze nelozi a nestvornozkuje som myslela tak ze lozenie niektore deti preskocia a to ze nestvornozkuje nevadi preto lebo este ma kedy zacat.Lebo som sa pytala ci netreba ist na nejaku rehabilitaciu lebo ma to tak troska trapi ze je taky lenivy,tak mi povedal ze teraz to nevadi ze ma este kedy zacat.

mirkave
8. jan 2013

caute tyranky,krmiace svoje deti v case nocneho pokoja 🙂 hehe,kazdeho vec,ci krmi,nekrmi v noci.ja dokonca,ked mozem,tak aj nosim v nosici drobca.a teraz dokonca na mne spi,kym ja netujem 🙂 krmim v noci,spim s nim v jednej posteli.je to pohodlne.len dostane prso a spime dalej.a predstavte si,ze ked papa cez den a zaspi,tak zaspim aj ja 🙂 taketo "tyranie" je super 🙂

a tobi uz stvornozkuje od 1.1..minule ho riso (muz-otec) skoro pristupil,takze mame veselo 🙂 a tiez jeden zub uz ma a "slinta" sa druhy von.tobi za sebou zanechava mokru stopu ako slimak 🙂

gaby21
8. jan 2013

@janusha33 Hmm, ja viem, ze niektore deti nestvornozkuju, no vascinou je to preto, lebo vacsinu casu stravia v lehatku, alebo v sede, nehovoriac o chodaku, taketo dieta nema ziadnu motivaciu aby stvornozkovalo, ide rovno na nozky. Babatka v tomto veku by mali co najviac byt na brusku, to je jedina vhodna poloha z ktorej sa odvija vsetko ostatne. Maly nikdy nebol v lehatku, ani este nikdy nesedel a ani chodak neplanujem dat, a ma taku silnu motivaciu, ze pomaly zacina chodit okolo nabytku a stvornozkovanie bude za par mesiacov pase 😎

janusha33
8. jan 2013

@gaby21 Moj v lehatku bol obcas ale nebolo to na dlho.Do chodaku ho dala moja mama ktora mi chcela "pomoct" kym som bola v posteli po konizacii a nemohla som vstat tak ho mala na starosti a kedze bola cela domacnost a maly na nej supla ho do chodaku ze na chvilku.A uz to bolo.Hned ako som mohla vstat som odpratala chodak a snazim sa ho nevytahovat lenze ked mama strazi maleho tak aj napriek mojmu zakazu ho tam supne.Lebo aj my sme boli v chodaku a nic nam nie je.Takze to je fakt pomoc od mamy.

tiuska77
8. jan 2013

Moja malá potvorku už lezie... ma 4 zuby ... turbo malé 😝 a to má "len" 6,5kg 😕 ... je pravda, že je celé dni na brušku a sem tam som ju dala do chodáka keď jej ho už prarodičia kupili ale len tak, že mala nožky vo vzduchu aby nedotiahla 🤐

adelajda2012
8. jan 2013

@michalienka25 nasa mala pije z normalneho "dospelackeho" poharika...davam jej z takeho priesvitneho, aby som videla akoo jej to tecie do pusy. Je fakt, ze pri tom musi mat podbradnik, lebo sa obcas obleje, ale strasne ju to bavi 🙂

Inak baby, ja som bola s malou na poradni v polovici decembra (to mala 7,5m) a teraz mam ist az v marci...aj vy to tak mate??? Je fakt,ze mala uz sedela, stvornozkovala, stavala sa, isli jej zubky, nema ziadne problemy...tak asi nemame preco chodit, ale prislo mi to take zvlastne.
A este jedna vec...sa musim pochvalit...mala dnes po par dnoch intenzivneho citania knizky o domacich zvietatkach zacala ukazovat na poziadanie mysku, macicku a kohuta ;) Som bola namako!!!
A priatel mi povedal, ze na tej materskej totalne osprostiem. No ked cely den clovek opakuje 'macicka robi mnau'...'kde je adelka?kuk!'...'tap tap tapusky'...

gaby21
8. jan 2013

@janusha33 Tak, tak, odpratat lehatko, chodak, polozit maleho namiesto do sedu, na brusko a za par dni sa bude plazit jak dabel 😅

adelajda2012
8. jan 2013

Inak nasa mala uz vie pohybovo takmer vsetko...sadnut, stvornozkovat, vstat pri nabytku...ale vobec sa neotaca z bruska na chrbat. Parkrat si buchla vzadu hlavicku, tak to vzdala. Vzdy si rovno sadne. Ono by to tak velmi nevadilo, ale v noci ked sa otoci spinkat na brusku, tak sa potom nevie v spanku prevratit spat. Musi sa zobudit, sadnut si a to uz zacne pomrnkavat, takze som hore a ulozim ju na chrbatik... Neviem, ci ju nejak ucit to otacanie, alebo to nechat tak...

janusha33
9. jan 2013

@gaby21 Ved uz ho davam na brusko.....vcera sa po case zacal zlostit a plakal bez slz,a potom sa tak zlostil,ze aj ritku dvihal a nosom sa sice zabaral do koberca a tak sa nejako posuval 🙂

svetlusska
9. jan 2013

@janusha33 noo ja nasho davam tiez na brusko vydrzi tam 3 minuty a zacne revat akoby ho rezali a slzy mu tecu jak hrachy...on jednoducho nelubi byt na brusku :( jedine ak ma svetle dni coz je malokedy :D

janusha33
9. jan 2013

@svetlusska Nas tam chvilku pobude aj sa pohra,potapka si po podlahe ale potom sa zacne zlostit ale slza ani jedna.Takze ja skusam aby sa rozhybal .....vcera sa tak zlostil podarene az zaryval nos do koberca a tymsa nejak tak posuval.Dnes zase troska pocestoval do strany a dozadu.

svetlusska
9. jan 2013

@janusha33 noo nas sa zacne zlostit a plakat ale hybat ani nahodou, dnes bol na brusku asi 15 min ale to preto ze som mu dala rozok nech si hryzie tak sa krutil dokola ako kolotoc :D len skoda ze nemame doma sliepky :D

alohim
9. jan 2013

@jagu81 presne tak som to myslela, ta "supermama" si mysli, ze ked si dieta odstavi, hned prespi noc, mozno jedoducho ma stastie, ze jej dieta take je ze spi celu noc..sak nech pocka ked mu pojdu zuby 😀 su aj dojcene deti co prespia noc i nedojcene co neprespia chcu mamku. Teda je tak ci tak potrebne vstat a utisit babtko, ako pises 🙂 Je to nase poslanie starat sa o poteby nasich pokladov i za cenu nasho pohodlia.

@babush @mirkave Som sa šúľala od smiechu..odteraz sme tyranky, sebatrýzniteľky a premenujme tému na Klub nespavých martýrok - máj 2012 😀

@janusha33 Doktor ti dobre povedal, žiadny stres...môže i neskôr začať štvornožkovať,hlavne že dávaš na zem - lehátko nie je zlé na občasnú potrebu, i ja som dávala a občas dám, ak idem do sprchy alebo niečo porobiť a nechcem riskovať jeho bezpečie, a to, že mi malý opäť vysype hlinu z kvetináčov 😀 no skončí to tak, že v lehátku sa po chvíli rozplače a visí mi za popruhy dole hlavou, tak chce ísť na zem. Malý mi zasa lozí nedokonalo od 5,5.mesiaca a dokonalo d 6., no tá fáza do chôdze nám asi dlho potrvá a vy tú fázu lozenia možno budete mať kratšiu, a šup na nôžky, šak Riško má 8 a dačo, tak je to myslím, v pohode.

janja2502
9. jan 2013

my sme vcera zvladli tap tap tapusky, tak krasne si tapkal. Este ho trosku necham a budeme trenovat pa pa. Uz vie aj daj daj ukazat.

janusha33
9. jan 2013

@alohim Ja mam lehatku uz odlozene,uz mi v nom nechcel byt posledny mesiac tak som ho odlozila.No neviem lebo ked si tak sedi medzi hrackami a zacne mrncat a idem pridem k nem tak hned ku mne dviha ruky,podlozim mu ruky pod pazuchy ani sa ho inac nedotknem a on hned sa zachyti mojich ruk,zaprie sa a vstava.....minule mi pri gauci vstaval,ked je puzzle tak stale mi otvori suflik na komode,zavesi sa na nanho a vstava.Snazim sa ho davat na brusko ale nie stale tam je a vydrzi.som pozerala prave nejake cviky na podporu lozenia.Tak uvidime ci nam nieco pomoze.Chodka som uz tiez zabalila a odniesla pre istotu na povalu.Ja ked chcem ist do sprchy tak bud pockam kym pride muz,alebo ho dam mame na chvilku alebo pockam kym vecer maly zaspi a tak idem do sprchy.Minule som sa sprchovala o pol dvanastej,vsetci v nocnej,ja sama s malym a kym boli doma ma to nejak nenapadlo a potom maly vystrajal tak som si pockala.Nemozem ho vecer nechat sameho lebo hned zacne mraucat.Cez den nie,cez den sa pohra a nemusim byt ani v izbe.

svetlusska
9. jan 2013

@alohim noo nas zase moze byt v lehatku iba pod dozorom lebo sa chyti bokov a dvihne sa a chce sediet ked ho nezabezpecim ako sa mi raz stalo a samozrejme ze sa supol rovno na zem aj s lehatkom :((( a to som si odskocila iba do kuchyne po lyzicku na krmenie asi sekunda...

janja2502
9. jan 2013

@janusha33 s tym sprchovanim to mame doma podelene. Ja kupem maleho, manzel dceru, potom ide on a nakoniec ja. Lenze ked manzel nie je doma, ked ide na sluzobku, tak mam fusku, lebo musim okupat a ulozit spat 2 deti sama a potom sa mozem postarat o seba.