Pôrod v máji 2012
Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂
Ahojte, dlho som vas necitala, ale bola som mimo PC a domu, tak nebolo ani casu. Boli sme na prazdninach u dedo-babi, ale uz sme spat a citam, co sa tu zatial udialo, kto ake pokroky urobil a vidim, ze sa nachadzame niekde v strede. Zaciname stvronozkovat a stavat sa, to znamena kopec padov a uderov a placu. Znakujeme uz celkom obstojne: daj daj, ham, pit, este, tap tap a milujeme hru kde je. Takze sme v medziach normy podla vyvinu 🙂
Od februara ide starsia do skolky, tak smutim, ale sa aj tesim, ze budem mat viac casu na Lindusku a hadam aj nejake plavanie zacneme alebo hudobnu, aby sme mali dake aktivity. Takze sa tesim na ten intenzivny cas straveny s mladsou. Len som zvedava, ako to bude zvladat starsia uff
@alohim nic si z toho nerob, kazde dieta ma ine tempo. A okrem toho, tapuskat sa da naucit za 2 dni, ak dietatko chce. Su ale deturence, ktore jednoducho nedonutis opakovat, lebo maju inu, dolezitejsiu pracu 😀 Moja starsia opakovala velmi rychlo vsetko, u Lindy teraz vidim, ze to uz take rychle nie je, ale aj ta ako-tak opakuje. Ale kamoskina dcerka, ta ani za svet nechcela. A vyrastla z nej celkom normalna dievcina 😉
No baby asi sa nam prerezava konecne prvy zubok.Uz treti den je umraucany,len na rukach by bol,slinta jak bernardin a ked som mu dala piskotu tak na nej boli take divne odtlacky.No ja zvedava co nam prinesu najblizsie dni.Uz by mohli nejake zubky vyliezt.
Nas sa uz dokaze zapriet o nabytok a stoji a ked som sa nanho pozerala, tak pustil stol, stal-stal a bum dole, uzasny bol, a hadze si cumlik, pozera a lezie po obyvacke, uz ani v postielke ho nemozem mat, lebo ked stoji, tak sa pusta a bucha hlavu, musi spat v ohradne 😒
No konečne máme aj my prvý zúbok! Malý celkom dobre to znášal, dokonca veľmi dobre spinká v týchto dňoch, a má dobrú náladu, myslela som si, že to bude horšie. 🙂
Ahojte babule,
vidim, ze tie nase deturence sa "rozkokosili" 🙂.
@janusha33 Tvoj Risko stale nic nic nic, a teraz vsetko naraz. Peskovanie, zubceky...dobre to znasa?
a inak sa zeny ako mate?ja som dnes skusila ponuknut mojej zabke sunar, pretoze to jedno kojenie sa mi predsa len zdalo malo. a jej postoj k tomu ma vobec neprekvapil. zhnuseny ksichtik, vypluvanie, natahovanie...tak neviem, co budem robit, musi jej stacit to, co ma...volala som aj pediatricke, a ona povedala, ze nech jej to ponukam, ze ona si bud da, objem podla jej chuti. ze este nemala dieta, ktore by ziadne mlieko neprijimalo. tak mozno nasa kristinka zas bude vynimka :D. (uz bola jej rekordmanka v nekakani - 19 dni :D )
no a idem sa vam pochvalit. ideme sa stahovat. na dvakrat. predame bytik, ideme k mojej mame (netusim, co s tymi vsetkymi veciami, nabytkom, serepetickami, riadom...) a potom do toho nasho "noveho". cakaju nas perne dva-tri mesiace. som zvedava, ako to zvladne nasa princeznicka.a ozaj, asi budem bez netu, co si neviem predstavit, tak potom myslite na nas :D
@michalienka25 No nejak to zvlada,je umraucany,uplakany,len na rukach by bol ale inac pohoda.Tak drzim prsty nech vam to dobre dopadne vsetko.
@michalienka25 nie ste sami ani nasa nechce ziadna UM , uz som skusala dva druhy, rozne cumliky, kedze moje cez den moc nechce a v noci by si aj na uspinkanie cucla ale nie je ho dost. Pije len zo sosacika aj to sa viac oblieva ako cucka. Nic ine ako neustale skusat nam nezostava, len ona zavrie pusinku a dasienka tak neviem ci z toho nieco bude ...
@tinci no presne, ja jej tiez davam zo sosacika. predtym som jej z neho davala cajik, to len tak "lizla", teraz to iste s tym mliekom. och joj, ale tak hadam keby jej to mlieko chybalo, tak asi pije, nie?nijak nasilu to nemozeme do nej vtisnut...
@janusha33 dakujem pekne. neboj, zubek vyjde, a Risko bude kludny a paradny :D
@michalienka25 Hm vy sa trapite s mlieckom a my sa trapime s chlebikom a pecivom.Uz mal obdobie ked som mu dala do pusinky tak spapal....teraz uz ani tak nechce.Zrejme som urobila chybu ze ked som zacala prikrm som mu to neponukala nejak castejsie.....bo ked som videla ze nechce tak som ho nenutila a teraz nechce vobec.Ani s masloma dzemom ,s maslom a medikom zjedol polku predvcerom a odvtedy nic.Nechce ani vianocku,ani rohlik,ja uz neviem.....uz som mu aj povedala ze ked nechce chlebik nebude ani klobasa.....ta na mna zacal kricat to svoje dededeedeede.No sa s nim nebudem hadat.
@janusha33 jani, a ty mu nejako doplnas to mlieko?sice tebe pekne pije s flasky, ty by si s tym nemala mat problem...tak asi mu ten chlebik nechuti. alebo mu nechuti masielko. a neboj sa, on bude mat rad pecivko, ved ja nepoznam cloveka, ktory by nemal rad chlebik, prip. rozteky...take fajne chrumkave, mnaaam :D. a este jedna vec ma napadla, nedavas mu ho, ked je syty?po nejakom jedle alebo tak...inak neviem...no takto skaredo sa mu chudatku vyhrazat, sa necuduj, ze sa s tebou vadi :D
@michalienka25 Ja v noci kojim aj vecer a dopoludnia dostava jogurt.....inac mu nedavam ziadne mlieko okrem mojho.Nem vyznam davat podla teraz umele mlieko ked za nejake tri mesiace alebo styri prejdeme na kravske.Zacnem uz pomaicky pridavat aj smotanu a tvaroh.Takze bude mat zase o nejake mleicne vyrobky viac.Chlebik mu zvyknem dat hned rano ze na ranajky aj s cajikom,keby pil kravske mlieko tak mu uro bim kakavko ale nakolko este nepije tak len cajik.Mozno ked zacne pit kakavko tak mu bude pasovat ze si ten roztek namoci do mliecka a nebude mu to take suche a tak to nejak spapa....ale chlebik s masielkom a dzemikom a k tomu kakavko.
@janusha33 ved som uvazovala, ci jej to dat alebo nie, no pre istotu som zavolala pediatricke. ale tak prinajhorsom jej z toho uvarim krupicku, puding a bude...no...a dalsie balenie nekupim. akoze fakt si neviem predstavit, z coho by som tie sunare platila, esteze som mala svoje mliecko...
no uz sa nejako pohrajte s tym chlebikom, nech mu coskoro zacne chutit. a mozno mu skus dat kôrku z chlebika, nech si to zuzle...
@michalienka25 Joooj to uz vobec nie, korku este len chyti do rucky a uz natahuje usta ze mu zaludok dviha.
@janusha33 to je expert...🙂
mamicky chcem sa spytat...mozem zacat cvicit ak este kojim?myslim brusaky a nejake podobne cviky?neuskodim tym mlieku?lebo som pocula ze prej sa do mlieka nieco vylucuje?dakujem za odpoved.
@svetlusska jasne len to netreba prehanat, radsej po nakojeni, ja tiez cvicim brusaky uz asi 2 mesiace, nie moc pravidelne ale predsa...Inak doteraz som od porodu neschudla ani kilo, aj ked jem menej ako pred tehu, kojim a snazim sa zdravo stravovat ☹ to iste som mala aj po prvom tehu a az po skonceni kojenia a ked mi drobec zacal lepsie spavat v noci som zacala velmi pomalicky chudnut.
@tinci ja som zacala az vcera a som nasla aj nejake video na cvicenie ktore sa moze cvicit po porode ale nebol cas :( a dnes vobec nemam chut som hrozne deprimovana som bola skusat saty na ples a som sa vosla iba do 3 :( ale tak budem sa snazit kazdy den aspon nejake brusaky dat...no ja sa od porodu drzim stale na tej istej vahe 62 kg :( co je pri mojej vyske 159 cm dost :(
@svetlusska ja kojim dost vela stale a od januara chodim raz do tyzdna na squash a plavat a dnes som bola na aerobiku. Pokial si cvicievala pred otehotnenim pravidelne, tak by ti to ani teraz nemalo vadit, ja som tri krat do tyzdna chodila cvicit , tak teraz by to nemalo vadit. Ale nosim dve sportove podprdy, aby mi drzali prsia 🙂
Ahoj som tu prvy krat, len teraz som vas nasla! Chcela by som vediet vase nazory, znalosti... nasmu sa uz chce totizto chodit, naco su topanocky take tie backorky s tvrdou podrazkou? Je to potrebne? ma to neaku 'ucinnost'? este take backorky nemame, len par conversiek 🙂
Ahojte...prepacte, ze sa vam sem pletiem, ale prisla som vas poziadat o radu, kedze asi mate s tymto viac skusenosti...chcela by som kupit nasmu drobcekovi umele mliecko (pre istou, nech mame doma)...bola som vcera v DM-ke a mali tam na vyber Nutrilon, Hami a Sunar..je vobec medzi nimi nejaky rozdiel, ci len v cene? Dakujem za kazdu radu
@svetlusska Jaaaj to si na tom este dobre ja som sa nejak zasekla na 79kg a na konci tehu som mala okolo95.Ale uz vraciam gumicky do teplakov lebo zo mna zacinaju padat.
@janusha33 nooo ja som sa tiez zasekla na 62 od porodu, a nie a nie ist dole....na konci tehu som mala 73 kg....
@katkamiki nooo ja som pred tym necvicila....ak mam pravdu povediac..nemala som idealnu postavu ale aspon som si obliekla saty ake som priblizne chcela..ale vcera som sa skoro rozplakala :( ale o to mam po vcerajsku vecsiu motivaciu :D tak ja by som aj rada plavala ale tak navstevovat po kazom plavani gynekologa to sa mi nechce...bola som par krat este pred otehotnenim a chytila som mykozu :(
Mamičky májoviek 2012, čo ste využili pri detičkách - novorodeniatkach? aké typy oblečenia ste im dávali v máji? čo mi treba kúpiť? ja mám tiež TP v máji. Ď.
@svetlusska nastastie s tymi mykozami nemam problem, aj ked viem, ze vela zien ma... Ja mam 181 a teraz vahu 83, pred porodom som mala 100 🙂 a este mam 6 kil naviac 🙂 Tak musim zamakat 🙂

@janusha33 Jani, nas je presne taky isty, ked nedociahne, chvilku sa snazi natahovat a potom ho to prejde a zoberu druhu hracku 🙂