icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janusha33
15. feb 2013

@lilianka1199 No ved ja mu tiez nechcem dat,lenze potom zacne nariekat.....a to narieka akoby ho rezali.....neviem no asi budem musiet pristup na to co som velmi nechcela.......naucit ho zase sameho zaspavat......lebo teraz ho uspavam,je mi ho luto lebo vecer stale akoby si chcel celu rucku zjest....a aj ked mu dam Nurofen(co uz tiez sa snazim nedavat len vo fakt najhorsom pripade lebo mam pocit ze je na nom zavisly)tak narieka.A niekedy uz ani nechce prsnik len nevie zaspat.....a pritom uz sme mali obdobie ked sam krasne zaspinkal,som len raz sla k nemu a bol uz tuhy......no potom ho asi zacali trapit zubky a nevedel sa upokojit a zaspat sam tak som mu aj spievala a potom sa to stupnovalo,zo spievania preslo k prsniku a teraz je to uz v takom stave ze ja som uz totalne vycerpana,keby som teraz lahla spim......lenze si to nemozem dovolit.Takze dnes to bude asi tazke ale inu moznost nevidim.A viem ze on vie aj sam zaspat......len vymysla....a zacne nariekat a vie ze ked silno place tak ho vezmem.Len zase nechcem ho velmi nechat tak plakat lebo zase bude potom zachripnuty a najnovsie sa vie pri tom placi aj posadit v postielke....musim zmontovat kolotoc,aj tak nam nepomaha.Neviem no,bude to tazke obdobie a tazke noci ale nejak to musime zvladnut.Zrejme prejdem zase k metode 3-5-7.Snad sa nejak podda.Chcela som byt dobra matka a mam strach ze tak ho budem iba trapit,lenze takto sa trapime obaja.A navyse ked v noci zacne nariekat ked mu nechcem dat prsnik lebo ma to aj boli aj robi to ze pocica,natiahne a pusti a o chvilku zase pocica,natiahne a pusti tak potom tak rici ze zobudi aj muza a jemu treba rano vstavat do prace a je vodic z povolania tak tiez nemoze byt nevyspaty.

lilianka1199
15. feb 2013

@janusha33 manzelov brat, ked bol malicky sa niecoho zlakol a potom koktal, vedel uz v tom case rozpravat, ale ja mam proste v hlave, ze ked sa dieta vylaka, tak to moze dopadnut aj takto ☹ a ze ak ho necham sameho plakat, tak to nieje dobre, nas sa dokonca vie postavit aj v polospanku a ked sa rozplakal, hodil sa dozadu a udieral si hlavu, to bol cirkus ☹, tak teraz spi v ohradke, dookola je sietka a aj ked sa hodi, aspon sa neudriera, no tiez je raz v oradke ale v noci ked place tak spi zase pri nas, inak by to bolo este horsie....

janusha33
15. feb 2013

@lilianka1199 Ved to ze nechcem ho nechat plakat lebo s abojim aby to neskor nemalo nejake nasledky ale zase on uz vie ze ked place tak ho vezmem a ked ho vezmem tak ide k nam do postele a to sa mi hra celu noc s prsnikom,prehadzuje sa,prisaje sa pocucka a zase sa pusti a vrti sa a kope ma do brucha a po cisarskom sa bojim tych kopancov.Takze neviem......asi ho budem musiet potrapit a naucit spat sameho lebo potom aj neksor co bude stavart a ked budem zase tehotna a bude spat s nami v posteli tak to sa rovno odstahuje z postele ked mi tak mieni kopat do brucha,lebo on sa vrti a vcera v noci sa mi v postielke uz aj posadil a tahal kolotoc a plakal.

lilianka1199
15. feb 2013

@janusha33 tak nas spi zatial pokojne, ked je v posteli....tak neviem......

janusha33
15. feb 2013

@lilianka1199 No nas sa vrti.....keby spal pokojne tak to mozno ani neriesim,ale sa vrti a nespi pokojne.NO nejak to snad zvladneme

michalienka25
15. feb 2013

@janusha33 no ja som uz dojcenie ukoncila...velmi ma to mrzi,ale nedalo sa.cez den ma odmietala,tak nakoniec cucla trosinka uz iba rano.posledne dni uz ani to a este k tomu ma kusala tymi dvoma ostrymi zubami.tak som povedala koniec...sunar nechce,tak saa trapime ponukanim kazdy den. a k tomu tu nane asi separaccnu uzkost...

jarabica123
15. feb 2013

@janusha33 Aj nasa ma noci, ked je nekliudna celu noc, spi, ale podvedome sa nonstop mrvio, otaca, na brusko sa da, naspat a zase dookola, a potom place, tie noci su strasne, to ti verim, aj my zazivame, a tie kopance si aj ja uzijem🙂 Ale muz spava teraz chudak v detskej, tak mam viac miesta, tak je to lepsie, len mi ho je luto, ze sa nemoze vyspat vo svojej posteli, ale tak hadam to nebude az tak dlho trvat🙂

lilianka1199
15. feb 2013

@michalienka25 Tak to si aspon neodstavovala nejako surovo 😅 😅 😅

janusha33
15. feb 2013

@lilianka1199 No sa odstavila sama.risko si cucne vecer ale pootm sa uz iba hra a aj v noci ked tak sa hra lebo rano potom keby mohol tak by hned pol litra caju naraz vypil takze je smadny takze nesaje mliecko.keby sal tak by nebol smadny ze?

michalienka25
15. feb 2013

@lilianka1199 chcela som ju dojcit do toho roka,ale tak vidis,princezna sa rozhodla inak... 🙄

lilianka1199
15. feb 2013

@janusha33 No, nas urcite saje, ja to citim, ze taha mliecko, no vodu rano pije od smadu, nas je nacucnuty este dost casto , no ked mu dam vodicku, tak to ako keby nepil tyzden 🙂

lilianka1199
15. feb 2013

@michalienka25 nevadi, hlavne ze slecna je spokojna 🙂

janusha33
15. feb 2013

@lilianka1199 On taha iba na zaciatku a potom s auz iba hra ale ked mu vezmem tak kooooonec sveta

svetlusska
15. feb 2013

@janusha33 ahoj nas robi presne toto iste len s tym rozdielom ze ked mu prsnik vezmem zacne plac a dobreze sa neprehne jak luk....a tiez len dudluje lebo nepije to uz viem...sa ukludnuje,mna ani nie tak bradavky bolia ako boky na ktorych lezim, to uz automaticky sa odtahujem lebo chcem si kus ulavit bok 🙂 a to uz asi 4 noc toto mi robi a len s nami v posteli a v postielke ani za svet v noci...hlavne ked vie ze mama ide spat..ale som pozerala do pusy tak som videla 4 biele bodky tak hadam zubky ale uz mam dost a cez den len na rukach a nikde inde no des :(

svetlusska
15. feb 2013

@janusha33 no ja som aj chcela skusit tu metodu aj vecer aj v noci ale neuspesne....dviha nohy a rev neskutocny sa nevyspime ani ja ani manzel takze spi s nami a aspon kus sa vyspime a maly mi nereve..podla mna ho trapia zubky..a myslim ze aj tvojho...ja som terza tuto metodu odlozila na nesko aspon pokym zubky nevyjdu....a viem ze vie zaspat aj sam a spinkat v postielke len teraz nechce no...:(

janusha33
16. feb 2013

@svetlusska No ved hej,aj u nas ta metoda skoncila vcera pri hojdani v naruci a spievani a v noci samozrejme skoncil v nasej posteli.No ty aspon vidis 4 biele bodky lenze Riskovi nevidno nic......Aj mal jeden cas dole take dve biele bodky ale teraz uz ani tie tam nie su.Uz normalne rozmyslam ci nie je nejaky gelik na podporu rastu zubov alebo co ale to by som asi vela chcel ze?

svetlusska
16. feb 2013

@janusha33 nooo fakt netusim, ale nic ine mi neostava ako to pretrpiet

janusha33
16. feb 2013

@svetlusska No tak isto.......vcerajsi pokus o to aby Risko sam zaspinkal skoncilo tak ze som ho uspala na rukach jemnym hojdanim a spievanim.Nedokazla som ho nechat plakat

svetlusska
16. feb 2013

@janusha33 my zaspavame na prsniku

janusha33
16. feb 2013

No baby dnes Risko odmietol prsnik pred spanik....dvakrat troska pocickal a hned sa dvihal do sedu.Nechcel......neviem co to ma znamenat,co si zmyslel......uvidime co bude v noci...mozno to bude aj tym ze siel az teraz spat a vstal o pol piatej poobede.Takze bol hore dlhsie nez zvycajne.Ale minule ked bol hore dlhsie tak to bolo horsie......sa nevedel nijak ukludnit aj cuckal aj plakal aj sa vrtel.No musime to nejak poriesit to nase uspavanie.cez den ma uz parada rezim ale to uspavanie a noci nam nejak nejdu dat nejak dokopy.

svetlusska
17. feb 2013

@janusha33 no nas to robi tiez a to vacsinou vtedy ked sa mu este nechce spat.necham sa ho pohrat este das pol hodiny a zaspinkame...občas mi to robi aj cez den ale tak to je vacsinou napapany...zas musime spinkat spolu lebo ked spi sam tak place a nechce spat..nevim co sa s nim robi...nerozumiem...

janusha33
17. feb 2013

@svetlusska No len Risko aj v noci iba raz za celu noc hladal prsnik.Co inokedy je permanentne celu noc pricucnuty,bok uz mam zlezany,rameno ma boli co ho mam stale nejak pod hlavu....skoda ze si neviem vybrat ruku aby mi nezavadzala a rano ju nasrubovat spat.To uz by bol aky luxus keby sme este aj rozoberatelne a spatskladatelne boli.

svetlusska
17. feb 2013

@janusha33 tak nas nastastie v noci cuca musim poklopat ale o boku uz ani nevravim dakedy ked ho kojim tak sa automaticky odtahujem lebo ho mam strpnuty :(

svetlusska
17. feb 2013

Mamicky mam otazocku...to aj vasi drobci maju teraz obdobie ze chcu spat len s vami v posteli a ak aj zaspia tak sa za chvilu zobudia lebo su sami?ja neviem co sa to s mojim malym porobilo :( doteraz spinkal pekne

janusha33
18. feb 2013

@svetlusska Do polnoci sa mi podari udrzat ho v postielke,pospinka aj tam ale budi sa lebo sa otaca z bruska na chrbat a stale mu zavadzia rucka alebo si nozku niekde zasprajcuje ale po pol noci nemam sancu ho nechat v postielke...to uz spi pri mne az do rana ale vrti sa,mrvi,prehadzuje sa.

kwatka
18. feb 2013

@svetlusska my takto spime spolu na posteli asi od 5mesiaca,to isté bolo aj so starším a okolo 2rokov začal spinkať sám v postielke. a to som si povedala,že už nikdy takú chybu neurobím, ako pri synovi,že ju necham spať pri mne a aha. Ale v pohode ja spím s dcérkou na manželskej,manžel so synom na rozťahovacom gauči a takto spíme všetci spolu v spálni-našťastie ju mame obrovskú ako letisko. A každý je vyspatý a spokojný 😀
no a ku kojeniu môžeto byť aj dojčiací štrajk,mne odmieta prsník už asi mesiac takže sa kojíme len v spánku alebo v polospánku ale posledné dni sa pricucne aj v bdelom stave,tak si myslím,že ten dojčiací štrajk asi prekonávame,uvidíme.

svetlusska
18. feb 2013

@janusha33 tak my uz ani do polnoci v postielke nespime...dnes som mu dala fenistil lebo ani cez den vela nespal a ako nahle som sa vzdialila z potele bol hore a rev neskutocny tak spi s nami..ja len dufam ze tie zubky konecne vylezu lebo toto je o drzku...
@kwatka no ono on nam donedavna spinkal pekne v postielke len teraz sa mu zrejme deru zubky a ani za svet.len pri mame abo pri dakom na rukach, a len s dakym by spal sam nie :( a s kojenim zatial problem nemame chvalabohu, praveze teraz by spal len na cicke ako ked mal ani nie mesiac

svetlusska
18. feb 2013

aaaaaa inac baby musim sa pochvalit som dnes kupila takyto sportovy co som strasne chcela lebo sa mi lubil 🙂 http://www.ekociky.sk/?1552,nico-bebetto v tej slivkovej farbe ale nie z tejto stranky ale v jednom malinkom obchode s kocikmi v presove..chcela som sice bezovy ale iny nemaly :( ale tak som pochodila cely presov a krosno a nikde :( tak som strasne rada 🙂

lilina22
18. feb 2013

dievcata nie som si ista, ale kludne moze ist o separacnu uzkost ... teraz su prave v tom veku. Ked sa maminky nabazia, tato faza prejde a prestanu plackat, ked sa mama vzdiali. ja nie som moc zastancom zubkovej teorie, bo zubky idu 2-3 roky a prave s tymito prvymi byva najmenej ostary. Stolicky a ocne su ooovela bolestivejsie. Drzim palce

janusha33
19. feb 2013

@lilina22 Hej uz som aj ja na to myslela ci to nie je to.....len ked tie nase prve zubky stale este nie su vonku tak stale ma v nadeji prve napadne to ze zeby to uz mohli byt konecne zubky?