icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

svetlusska
19. feb 2013

no a oddnes sme zial aj my na antibiotikach:( mame zapal priedusiek :(

nena13
19. feb 2013

@janusha33 Ahoj,určite to budu zubky..Moj spi až do rána takmer každy večer,aj cez den si pospinka aj zo 4 hodinky,ale ak ho začnu trápiť zubky,tak sa toprejavuje slabším spánkom cez den a večer mi zaspinka až neviem na ktorý krát a v noci troška stoná,občas sa zobudí s plačom,ale to trvá len niekoľko dní a pomedzi su aj lepšie dni,potom to prejde a zase buvka sam a v pohode...Záleží to aj ako kedy ho zubky trápia-prve dve to bolo v pohode-len so zaspávaním to bolo tak hocijako a teraz ked mu sa tlačia ďalšie-tak je to tak ako som popisovala...Davam gelik a dlhšie mu to masírujem a veľa hryzatiek -nech si hryzká a pomáha 🙂

janusha33
19. feb 2013

@nena13 No len my nemame este ani jeden zubok.Hryzatka nechce ani cumel nechce.....zuzle si takeho plysoveho slonika a textilne hracky.Gel sme mali dentinox ten nam nezabral a teraz nam dali v lekarni Kamistad tak mam pocit ze troska zabera.Ale to cely den nic a vecer by si aj ruku zjedol.Ale mame aspon jeden pokrok nedavam uz nurofen.....lebo som mala pocit ze je uz na nom zavisly,jedine po nom mi zaspal.Odkedy davam ten kamistad tak netreba nurofen.Len to ze ja sa mu to snazim masirovat len mi odtahuje rucky a mam pocit ze ten gelik zlize skor ako ho stihnem vmasirovat.Ale uz aj zaspavnie je troska lepsie a do polnoci uz spi lepsie.vcera sa zobudil dokonca az o tretej co som bola happy a potom som ho uz brala k sebe.

janusha33
19. feb 2013

@svetlusska Juuuuj tak sa len rychlo uzdravte.Risko tiez zacal nejak soplikovat tak som hned zacala odsavat a dopoludnia aj kaslal tak som mu hned nasadila aj mucoplant.Ten mi zabral perfektne tak snad to bdue ok a nechyti nas nic lebo nas caka ockovanie.....tie sopliky mozu byt aj zo zubkov.Budem na vas mysliet nech sa rychlo uzdravi.Davaj pit cajik z materinej dusky.Je to skvele,risko to pije celu zimu a zatial chvalabohu chory nebol.

svetlusska
19. feb 2013

@janusha33 tak fakt netusim moja lekarsak ma dovolenku a zastupujuca bola taka harpia ze koniec....len rychlo aby sme zmizli som z nej mala pocit....my sme boli chory pred tyzdnom len sa asi nedoliecil....on uz vykasliava aj sopliky takze na to uz len antibiotika....no moznu ja uz len cakam kedy zacne robit nasa lekarka....a tu zastupujucu by som najradsej niekam poslala hlboko

janusha33
19. feb 2013

@svetlusska Tak skus aspon davat ten caj,je fakt super,to mi poradil nas pediater(napisal knihu o bylinkach ktoru sme aj dostali) a chvalabohu nas zatial vsetko obchadza.....mna neobislo ani mamu lebo ja ho nepijem ale malemu ho davam kazdy den a parada.Zrejme to ma nieco do seba.

svetlusska
19. feb 2013

@janusha33 no vyskusam a to moze take male dieta?

nena13
19. feb 2013

@janusha33 To preto ti odťahuje ruky,lebo ho bolia ďasienka-aj mne to robí a preto dávam malilinko gelu a viac krát,aby ho nezlízal...Vidíš,to budu určite tie zubky a to je jedno čo žužle,len nech hryzká ..A ani môj okrem prvého dna v nemocke nechce ani vidieť cumeľ 🙂

janusha33
19. feb 2013

@svetlusska Jasne Risko to pije uz od septembra a poradil mi to pediater.meuhuj sacok dlho len chvilku ale inac pohoda.Materina duska je dobra aj na travenie ale aj na dychacie cesty.Keby nam to nepomahalo ti to nepisem,nedam na materinu dusku dopustit.V lete sa chystam si nazbierat a nasusit aby sme zase prezili zimu bez choroby.Nas pediater mi hovoril ze on to daval pit detom stale v zime a chore neboli.On je skor za take bylinkove ako za lieky.Ked mal na jesen Risko taky kaslik slaby mi hovoril nech mu robim toto,ze ked chcem moze mi dat aj lieky a sirup ale nech sksuim radsej toto najprv a ked nepomoze alebo sa zhorsi troska tak nech pridem hned.Lenze sa nam to hned zlepsilo tak som uz ani nesla.

janusha33
19. feb 2013

@svetlusska Materina dúška a tymian

Jedna z najpopulárnejších liečivých byliniek, na ktorú natrafíte takmer všade. Kvitne dlho a trhať sa musí nožnicami, aby ste nevyberali korene a neznečistili kvet. Materina dúška dokáže svojou silou liečiť nielen akútne, ale aj chronické stavy. Má odhlieňujúci účinok, pomáha pri kašli u detí, ktoré po čaji z materinej dúšky veľmi dobre spia. Ešte účinnejší je jej starší brat tymian, ale ten u nás vo voľnej prírode nerastie.
http://najmama.aktuality.sk/clanok/226592/mozu-...

tinci
21. feb 2013

@janusha33 ja som robila pre deti a aj pre nas domaci sirup na kasel a odhlienenie : 2,5 dl vody a 200 g cukru varit 20 minut, potom pridat jeden balicek tymianu a vychladeny sirup precedit.Je navyse aj chutny a hlavne bez chemikalii.

lilianka1199
21. feb 2013

@janusha33 Ahoj, pracujes v zdravotnictve, riesila si ockovanie, alebo si dala automaticky? Ja sa z toho idem zblaznit kolko citam a ci mam pokracovat 😒 ( podla mna sme mali neziaduce ucinky), co nijako nedokazem....
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/101014917...
http://www.ac24.cz/zpravy-z-domova/1029

https://vimeo.com/40119480
lilina22
22. feb 2013

@lilianka1199 mrzi ma velmi, ze ste mali NU :( Odpoved na otazku ci ockovat alebo nie najdes, ked ti budu uplne jasne argumenty oboch stran a ked tomu venujes desiatky hodin studia. Pre mna bola zasadna vec porovnanie % sance rizika neziaducich ucinkov a rizika, ze moje dieta sa niekedy nakazi niektorou z tych chorob proti ktorym sa u nas povinne ockuje. A to som ani neriesila to, ci vobec ockovanie funguje a chrani vo svojej podstate. Drzim palce.

janusha33
22. feb 2013

@lilianka1199 Vies co ja som to neriesila.....ako mala som obdobie ze som to zvazovala odmietnut ale som sa rozpravala so svagrinou ona dala oboch ockovat a zvladli to.Dala som aj ja a tiez mam obavu ci nemame nejaky enziaduci ucinok lebo od posledneho ockovania registrujem taku teplotku 37,3-37,5.Doktor mi povedal ze to je zo zubkov ale pol roka sa mi nezda.Nema ju stale ale tak obcas.Tak neviem.Radsej to nestudujem na internete lebo najdem aj to co nemame.Niekedy cim viac studujes a patras tym horsie.Takze som si povedala ze nebudem to riesit,dam ho zaockovat a hotovo.

lilianka1199
22. feb 2013

@janusha33 no, len daj pozor, lebo zvalovat vsetko na zubky a pravdu sa nedozies, mozno jeho telo bojuje s tym co mu naockovali a pri tretej davke moze zareagovat este horsie, neviem, ale ked mal drobec tie zvlastne krce aj 30x za den, lekarka po telefone hned povedala, ze to urcite nieje z vakciny, ked maju deticky aj neziaduce ucinky, tak im povedia,ze urcite nie z toho, a pritom som nasla pribalovy letak a tam to je ako jeden z neziaducich ucinkov, zacinam mat presvecenie, ze radsej nech si prekona tu chorobu ako ma mat do konca zivota nejaky vaznejsi problem, co ak bude akurat on ten jeden z tisic 😒 😒 😒

lilianka1199
22. feb 2013

@lilina22 no, aj mne je luto, ze som doverovala lekarom a neoverola si co je vsetko naozaj take uzasne, vacsinou sa mamky spamataju,az ked sa im nieco stane - tak ako ja a teraz to lutujem, nic som si nenastudovala a hlavne to, ze neziaduci ucinok moze byt horsi ako choroba proti ktorej sa ockuje. Aspon keby som nedovolila, aby mu to dali vsetko naraz 😒 .... hlavne, ze uz je to lepsie....

janusha33
22. feb 2013

@lilianka1199 Ved mne sa to tiez nezda take teploty pri zubkoch a uz to trva velmi dlho na to aby to boli zubky.

lilina22
22. feb 2013

@lilianka1199 fakt ma to mrzi. ja som kedysi tiez lekarom doverovala, teraz som uz velmi opatrnna, lebo zase nie je lekar ako lekar a tych skutocne dobrych, mudrych, neustale sa vzdelavajucich a hlavne prirpustajucich, ze medicina naozaj nie je veda v pravom slova zmysle, je skutocne ako safranu. Medicina dnes vie uzasne riesit akutne situacie typu urazy, chirurgia je skutocne ma vynikajucej urovni, vedia zlozit cloveka kusok po kusku. Ale chronicke choroby medicina bohzuail stale nevie vyliecit, mam na mysli choroby typu cukrovka, vysoky tlak, kardiovaskularne ochorenia a podobne ... tam sa len udrzuje choroba na uzde. Bohziial k tomu ma vela slovenskych lekarov syndrom vlastnej dokonalosti a v tejto kombinacii sa mnohym pacientom ublizi ... ako napriklad aj tvoja pedra ked tvrdi, ze sa nejedna o NU. Pretoze ano, je pravda, ze kazdou dalsou davkou vakciny mozu byt NU vyraznejsie a tazsie. Pozri, dolezite je, ze si predtym nezavrela oci a nestrcila hlavu do piesku...pribalovy letak je naozaj velmi podnetne citanie. Nehovoriac o tom, ze z 6 chorob z hexy je takmer nulova sanca, ze dieta chorobu dostane u 4 z nich a zvysne 2 su normalne liecitelne. MMR je uplne ina kava, tam nie je ani 1 choroba taka nebezpecna, aby ju dieta nemohlo prekonat. Nehovoriac o tom, ze ucinnost vakcin je velmi diskutabilna a aj v pribalovom letaku sa docitas, ze velmi casovo obmedzena. Nikto z nas dospelych uz nie je ani teoreticky chraneny, ak sa nedava pravidelne preockovat. A samozrejme aj pri pravidelnom preockovani nie je dokazana 100% ucinnost. Tak velmi drzim palce nech su vase NU uz len neprijemnou spomienkou.

janusha33
22. feb 2013

Baby opakuju aj vase deturence?U nas ked niekto zakasle tak Risko tiez zakasle.A ked mu poviem ze No no,nesmies toto tak on automaticky zacne ne nenenenenene.

lilianka1199
22. feb 2013

@janusha33 neopakuje zaqtial... 🙂

lilianka1199
22. feb 2013

@lilina22 no tak v to dufam aj ja, ved to, ze radsej budem liecit chorobu, stacilo, ze ked mal tie zvlastne krce mi 60rocna lekarka povedala, ze to nieje normalne a este sa s tym nikdy nestretla, no ona nevie co to je 😖 , tak nebolo mi vsetko jedno.....

cobhan
23. feb 2013

ja uz dlhsie zvazujem, ze malu nedam zaockovat MMR vakcinou. Zatial sme sice po ockovani ziadne problemy nemali, ale po clanku o rozhodnuti talianskych sudov, ze MMR moze byt pricinou autizmu mi nie je vsetko jedno.

Ozaj, vedia vase deti tlieskat rucickami? Na kontrole v 9.mesiacoch to po nasej sestricka chcela a nase dieta sa na nu pozeralo ako na prizrak, potom pozrela na mna, ze co to ta divna zena po nej chce a zalozila ruky za hlavu, co je u nej neklamny znak ignoracie 🙂 a zvysok kontroly uz tak aj ostala :D. Samozrejme, ze som si vypocula, ze by to uz mala vediet a ze je v tomto pozadu a treba na tom pracovat. Lenze nase dieta nejake tapi, tapi, tapusky nezaujima, uci sa teraz chodit a to je jedine, co chce robit...

janusha33
23. feb 2013

@cobhan Nas to vie ale robi to len ked on chce......keby chceli nech urobi syslika,pokrci nos a zafuni tak to bdue na dennom poriadku a najnovsie opakuje kasel po kazdom kto zakasle.......

janusha33
23. feb 2013

Najprv na brusko,odtial cez kolienka a pomocou ruk prelezieme na ritku a idemeeeeee

lilina22
23. feb 2013

@cobhan tak to som sa pobavila 😀 ze pozadu. Nasa mala ma tiez svoju predstavu o tom co bude robit a kedy a nema cas na nejake tapusky ci ukazovacky aka bude velka 😀 😀 😀 Nabuduce treba milu sestricku upozornit, ze si jej neprisla ukazat trenovanu opicku ale jedinecnu babatkovsku individualitu.

cobhan
23. feb 2013

@lilina22 vies, ono najvacsia sranda je, ze nasa mala vosla do ordinacie po svojich, len sa ma trosku pridrzala, lebo uplne sama sa este boji...no ale hlavne, ze je pozadu. Pre mna bola najvzrusujucejsia informacia z celej prehliadky, ze ma 70 cm a 7.3 kg 🙂. Este tam po nej chceli, aby zobrala medzi palec a ukazovak kusky papiera zosulane do gulicky. Mala sa na to pozrela a dala ruky hore, ako keby sa vzdavala, co u nej znamena, ze sa toho nechce dotknut. A sestricka jej to tam len postrkovala a postrkovala a nasa od toho cuvala prec, lebo doma ju ucime nebrat smetie do ruky. Keby im tam dali aspon farebne gulicky alebo kocky z nejakej stolovej hry, aby to aj vyzeralo..ale zrejme aj irske zdravotnictvo prechadza krizou :D

cobhan
23. feb 2013

@janusha33 to mi pripomenulo vcerajsi rozhovor s babinkou. Hovorili sme jej, ze mala nema rada, ked nieco robime za nu a da ruky za hlavu a babinka povedala, ze to iste robil aj manzel. Ale ze on mal este inu specialitu. Vtedy sa zdravilo ''ruky bozkavam'' a ked tak babinku pozdravili na ulici, tak Edko hned otrcil rucicku..sak ked pobozkat, tak pobozkat, no nie?

alohim
23. feb 2013

@lilianka1199 Lilianka, my presne o tom istom rozmýšľame, že mu tiež nedáme tretiu dávku. Nežiaduce účinky ako opuch, teplotu, kŕče sme našťastie nemali no po druhej dávke asi trištvrte hodinu malý srdcervúco plakal, nepomohlo ani dojčenie, nedal sa nijak utíšiť, nevedel potom zaspať. Nezdalo sa mi to ok, asi to bolo veľkou dávkou hliníka, ktorý dráždi nervovú sústavu. Sa až teraz sa o negatívach očkovania dozvedám viac, najviac mi vadí pozadie výroby, že na kultiváciu sa požívajú tkanivá z potratených embryií i modifikované opičie bunky, často sú tie tkanivá i malígne (rakovinovotvorné). A mňa minule lekárka presviedčala, že hliník neprekračuje normu, vraj rovnaké množstvo je vo vzduchu, čo je blbosť a že sa kultivuje iba na žĺtkach. Prečo by mali byť vo vakcínach neurotoxické ťažké kovy a podobné svinstvá? Ak by toto vakcíny neobsahovali, v pohode ďalej očkujem.

alohim
23. feb 2013

@cobhan Náš si zatlieska, no kedy sa jemu páči, na slová ťap-ťap ešte nie, rád si búcha kockami o seba;) Tiež sa mi nepáči, že sa deti vsúvajú do "škatuľky" a musia ukazovať, čo vedia ako opičky. Môj by na sestričku asi pozrel, že čo od neho chce a ignorácia :DD

lilianka1199
23. feb 2013

@alohim ja som sa uz rozhodla na 100%,nebudem sa strachovat co bude po ockovani a aj tak by som sa pravdu nezistila, nikdy ma to ani nenapadlo riesit, ale ked tak vezmem, Leo ma stale este rucky zatate v past, stale sa budi s placom, proste su veci co sa mi nezdaju a potom co som po nociach hodiny citala o neziaducich ucinkoch a porovnala pravdepodobnost dostat tu chorobu a nedaj boze mat z nej trvale nasledky, tak ockovanie mi pride horsie, proti jednej chorobe sa zaockuje a dalsie moze spustit: rakovina, krce, autizmus, cukrovka, ekzem atd.....