icon

Pôrod v máji 2012

arieska
30. aug 2011

Druhe babo a opat na prvy pokus. Bodaj by aj ine maminky mali tolko stastia 🙂 . Zatial to vie iba manzel a kolegyna v praci. Na zaciatku zmiesane pocity, ale uz sa aj zacinam tesit 🙂

janusha33
28. mar 2013

@alohim Tak to sme na tom asi rovnako...tiez som musela prestat kvoli mojim zdravtnym roblemom a ked som mu raz ponukla nutrilon nema problem,potom si uz cim dalej tym menej ziadal prsnik a uz ani v noci neche.A tiez je to zaspavanie take vselijake.ze nezaspava sam ale ho uspavam a spi s nami v posteli takmer celu noc.....zhruba prve dve hoidnky spanku spinka v postielke potom sa zobudi a koniec,musim ho dat do nasje postele aj ked tam nie sme.A tam pokracuje v spanku,uz sme si aj zvykli s muzom.

gaby21
28. mar 2013

Ahojte dievčata, chcela by som sa opytat, či vase detičky, spavaju este dva krat za den, alebo len raz. Moj spi este dvakrat, ale uz pomaly uvazujem, iba nad jednym spankom, len som som si nie ista, ze ako na to, ci mu to pomaly posuvat, alebo rovno dat spat iba na obed 😕

1982zuzka
29. mar 2013

@gaby21 náš spí už len dva krát ale sú dni kedy si pospí aj tri krát. Prečo začínaš uvažovať už len nad jedným spánkom? nechceš to nechať na tom dieťati nech ten jeden spánok príde prirodzene?

vid toto:
http://www.choredieta.sk/index.php/starostlivos...

azbestica
29. mar 2013

Citala som si ten link a tak ma napada otazka maju vase deticky presny denny rezim tak ze na hodiny?? Poprosim vase skusenosti a rady

1982zuzka
29. mar 2013

@azbestica ale kde u nás sa to odvíja od toho kedy sa ráno zobudí - za dve hodiny ide na prvý spánok, ktorý trvá od 30 min do 1,5 hod, poobede niekdy raz a niekdy 2x - záleží "kolko má roboty" 🙂 ani čo sa týka jedenia nemáme presný režim a ani sa nám nedarí jesť 6x za den.
Príklad:
dnes sme vstali 1x o druhej ráno a do 4 sme boli hore, najedli sme sa a spali do siedmej, najedli sme sa a spali do 9:45, potom išiel spať o 13:45, spal do 15:30, potom išiel spať o 18 a spal do 19.15 (to som ho zobudila). Zaspal až teraz o 23. Takže teraz mi je jesné že bude papať o štvrtej, bude spať do ôsmej, naje sa, o desiatej pôjde spať, obed dostanem do neho najskôr tak o druhej, možno bude spať o štvrtej do tej šiestej, večera č.1, spať pôjde o desiatej, večera č. 2 o pol noci = takže ako vidiš uplne rozhádzané

tým linkom mi skôr išlo o to že podla mna je nesprávne 9m dieťa začať "nutiť" už len na jeden spánok - ale je to iba môj osobný názor a nechcem nikoho kritizovať a ani hodnotiť spôsob výchovy.

svetlusska
29. mar 2013

@azbestica nie my nemame, resp.zalezi od toho aky ma den...vstavame po najnovsom rano o 5.00 najneskor 5.30, samozrejme dovtedy sa asi 5 krat a mozno aj viac zobudime na papanie.chodime spinkat vecero tej pol 7 alebo aj o 6 - tiez si to sam posunul...chodil spavat o tej 7 az 8 vecer...ked vstaneme rano o tej 5 tak o tej 7-8 ideme spinkat, ale papat chceeme vtedy iba mliecko..spima asi tak 1,5..potom spapkame vyzivku alebo co mamka dda...sme hore do tej 10.00 a ideme spinkat zas niekedy o 11,00...do tej 12,00 az 12,30 spinkame, potom sa pohrame aspon pol hodky, napapame a tej 14,00 -14,30 hajame zas...tu uz vacsinou buvame do tej 4, vstaneme sa pohrame napapme a ideme hajat :D no a ked uz konecne budeme zdravi tak zaradime aj vychadzky len zial mali sme zapal priedusiek tak vonku sme nesmeli :(

azbestica
29. mar 2013

@1982zuzka
@svetlusska potesili ste ma baby, ze ani vy nedrezurujete deti 🙂 ale ja som teraz nad tym uvazovala, za zacnem...ci by to pomohlo neviem :( ale ja som uz zufala nasa unavena ako dzuk ale spat nechce ani ked ju uspavam na rukach ak sa mi to nahodou podari tak max 30 min a jej jedenie je iba o tom ze jej ukazem co som navarila :((((

svetlusska
29. mar 2013

@azbestica ako my uspavame v kociku,ktory babka kolise na cice mi nezaspi a tam i pospi aspon 1-2 hod.kedy ako.ale teraz som u rodicov tak sa naucil na kocik predtym mi zaspaval na prsniku a spal na posteli aj 1 hod.ale potom ochorel a ziaduce bolo aby spal a aby zbytocne neplakal tak preto ten kocik...

azbestica
29. mar 2013

@svetlusska uplne chapem.....keby sme mali vytah a balkon tak by to bolo idealne ale takto je to na figu! a maly chce papat pekne? nevymysla?

1982zuzka
29. mar 2013

@azbestica @svetlusska my sme prešli hocičím - o celej prespanej noci môžem len snívať, samozaspavanie prestalo fungovať dávno - aktuálne ho uspáva, ked si k nemu sadnem a pracujem na PC, doteraz nechcel vôbec jesť moje navarané jedlo iba prikrmy. Beriem to tak, že treba zatnúť zuby a vydržať.

A ešte jedna vec - trápilo ma kopec vecí okolo malého ako napr. že nechce moc sedávať na šerblíku, že nevie niektoré veci ktoré by už mal vedieť (napr. vkladanie do kýblička - jemná motorika), ale zas máme za sebou prvé samostatné kroky.... Teraz v utorok malý v sede spadol, udrel si hlavičku, na chvílu prestal dýchať a potom uplne odpadol. Bol asi 10s mimo a poviem vám - najdlhšia a najhoršia chvíla môjho života - držať nehybné telíčko svojho dieťata. Naštastie to bol vraj len nejaký šok čo sa môže stať - všetky výsledky máme OK. a poviem Vám túto noc sa krpec zobudil o druhej a do štvrtej sme sa hrali a mne to vôbec nevadilo - bola som štastná za každú minutu čo som s nim.

Takže netrápne sa čo by naše deti mali robiť a nerobia, budme radi že ich máme a neriadme sa tabulkami. Pokial rastu, prospievajú, priberajú tak je všetko OK a naše deti sú vynimočné a tabulky nepotrebujú!

hawk

1982zuzka
29. mar 2013

@azbestica
@svetlusska prvé samostatné kroky = bez držania 🙂 🙂 🙂 nie popri nábytku

gaby21
30. mar 2013

@1982zuzka Ahoj Zuzka, pytala som sa preto, lebo moj maly zatial spinka, dvakrat a to o deviatej rano, taku hodinku, niekedy aj viacej a o jedne poobede a večer o šiestej uz odfukuje. No ale k veci, ked spinka rano tu hodinu a pol, potom je strašne tazke uspat ho naobed a ked sa mi to konečne podari, tak za pol hodinku je hore, takze z toho som usudila,ze je pravdepodobne čes prejst iba na jeden obedny spanok.
@azbestica Moje obidve deti potrebuju striktny spankovy rezim, inak by som doma zazivala peklo denno denne, to znamena starši musi byt v posteli o siedmej a mladši o siestej, aj polhodinove omeškanie, by pre nas znamenalo, ze v noci bude cirkus, to znamena, obidvaja budu mat naruseny spanok a budu sa v noci v pravidelnych intervaloch budit, aj ked mladši sa sice budi na kojenie tak 5 az 6 krat, ale sa napapa a hned zaspinka, takze relativne OK. Co sa tyka papania, mladši nema presny rezim, papa vtedy ked ja.
@1982zuzka No a ešte ma napadlo, ze keby som nechala spankovy rezim na mojich detoch, tak by to vyzeralo katastrofalne, a to prave preto, ze ja nemozem maleho dat spinkat, za kazdym, ked si šucha očka, to by tiez spaval trikrat denne, a dopadlo by to tak, ze v noci by sme tiez boli hore a hrali by sme sa, lenze to si ja nemozem dovolit, mam predsa manzela, ktory vstava rano do prace, staršieho syna,ktory vstava do skolky a ten ked je nevyspaty, to dava pocitit všetkym detom v skolke, prave preto by som malemu chcela zaviest uz len jeden spanok, ale poriadny, take dve hodky a myslim, ze by to mohlo fungovat. Ja ho nechcem nutit, ale proste v normalne fungujusej rodine, by ten vaš rezim aky mas ty s malym nefungoval, proste si tiez myslim ze nie je spravne nechat male dietatko pobehovat po byte o desiatej v noci.

gaby21
30. mar 2013

@1982zuzka Ahoj Zuzka, pytala som sa preto, lebo moj maly zatial spinka, dvakrat a to o deviatej rano, taku hodinku, niekedy aj viacej a o jedne poobede a večer o šiestej uz odfukuje. No ale k veci, ked spinka rano tu hodinu a pol, potom je strašne tazke uspat ho naobed a ked sa mi to konečne podari, tak za pol hodinku je hore, takze z toho som usudila,ze je pravdepodobne čes prejst iba na jeden obedny spanok.
@azbestica Moje obidve deti potrebuju striktny spankovy rezim, inak by som doma zazivala peklo denno denne, to znamena starši musi byt v posteli o siedmej a mladši o siestej, aj polhodinove omeškanie, by pre nas znamenalo, ze v noci bude cirkus, to znamena, obidvaja budu mat naruseny spanok a budu sa v noci v pravidelnych intervaloch budit, aj ked mladši sa sice budi na kojenie tak 5 az 6 krat, ale sa napapa a hned zaspinka, takze relativne OK. Co sa tyka papania, mladši nema presny rezim, papa vtedy ked ja.
@1982zuzka No a ešte ma napadlo, ze keby som nechala spankovy rezim na mojich detoch, tak by to vyzeralo katastrofalne, a to prave preto, ze ja nemozem maleho dat spinkat, za kazdym, ked si šucha očka, to by tiez spaval trikrat denne, a dopadlo by to tak, ze v noci by sme tiez boli hore a hrali by sme sa, lenze to si ja nemozem dovolit, mam predsa manzela, ktory vstava rano do prace, staršieho syna,ktory vstava do skolky a ten ked je nevyspaty, to dava pocitit všetkym detom v skolke, prave preto by som malemu chcela zaviest uz len jeden spanok, ale poriadny, take dve hodky a myslim, ze by to mohlo fungovat. Ja ho nechcem nutit, ale proste v normalne fungujucej rodine, by ten vaš rezim aky mas ty s malym nefungoval, proste si tiez myslim ze nie je spravne nechat male dietatko pobehovat po byte o desiatej v noci.

gaby21
30. mar 2013

Joooj sa ospravedlnujem,mi to nahodila dvakrat.
A ak sa mozem pochvalit, tak aj moj maly uz bezka po svojich, je to strašne zlate 😵

michalienka25
30. mar 2013

@gaby21 no moja Kristinka ma tiez "rezim". Zacala vstavat uz rano o siestej, ale s tym uz bohuzial nic neurobim. Na obednajsia spanok ju davam o 10,40, zaspi tak do desiatich minut a spi aj dve a pol hodiny. Potom poobede okolo stvrtej ideme na prechadzku a v kociariku pospi pol hodiny. No a vecer ju davam o tristvrte na sedem spat...takze mozem povedat, ze ma rezim. a neviem si to predstavit bez toho polhodinoveho spanku, pretoze ona by bola maximalne nervozna a nevydrzala by bez neho. takze zatial si drzime tie dva spanky... 😉

deni73
30. mar 2013

@gaby21 Ahoj, môj malý spí už mesiac iba raz za deň, a to cca od 11-tej do 1-nej. Vstáva o 6-tej a večer ide spať okolo pol 7-mej.

gaby21
30. mar 2013

@deni73 No presne takto nejak si to predstavujem, mozem sa ešte opytat, ako ste prešli na ten jeden spanok, či si to postupne malemu posuvala alebo to nejak prirodzene vyplynulo 😅

gaby21
30. mar 2013

@michalienka25 Ahoj, o šiestej vstavame aj my, o deviatej chodi prvykrat, potom o jednej, ale chcela by som to nejak sklbit do jedneho spanku. Uz mam odsledovane, ze keby som ho dala spinkat po tretej, tak sice by o tej šiestej zaspal, ale v noci by mu to riadne narušalo spanie,takze po tretej uz spinkat nedavam 😝

deni73
30. mar 2013

@gaby21 Z jedného dňa na druhý, dovtedy spával doobeda doma, a poobede vonku v kočíku, jeden deň som s ním chodila poobede v kočíku vonku hodinu a pol, a nezaspal, vydržal do večera, a na druhý deň spal už len raz. 🙂

svetlusska
30. mar 2013

@azbestica ale tak nas spinka vnutri v kociku v izbe :D tak kedy ako raz chce papat a raz nie :(

svetlusska
30. mar 2013

@1982zuzka fffffffffufffffff tak ja neviem co by som robila alebo ako by som zareagovala kebyze sa mi toto stane :(

1982zuzka
31. mar 2013

@gaby21 ja vien je to narocne. Ja tiez nedavam krpca spat hned ked si sucha oci, tiez ho mam uz za pol hod hore niekedy. V kazdom pripade kazde dieta je ine a mozno nakoniec aj spravne urobis, ja vsetko vnimam cez syna. On keby mal mat iba jeden spanok tak vecer by to bola kazastrofa :( drzim palce

1982zuzka
31. mar 2013

@svetlusska urcite je to stres. Ja som utekala k susede 🙂 nic ine ma nenapadlo iba utekat s malym na rukach a hladat pomoc. Ja som si bola vedma ze som v takom strese ze by som nic nezvladla. Ale - ci dufam, ze nie - na buduce uz budem istejsia. Preste tak ako ked sa prvy krat zabehol, uplny stres a teraz ked sa zabehne tak ho automaticky postipem a ideme dalej , bez stresu.

alijaska
31. mar 2013

@azbestica u nas to je podobne 🙂 takže určite nie si sama

janja2502
31. mar 2013

nas vstava rano pred piatou. Spat potom ide okolo pol deviatej. Pospi tak od 1,5 az do 3 hodin. No a potom este poobede zvykne taku hodinku pospat.

azbestica
1. apr 2013

@gaby21 a vyhovuje to vam rodicom? ze musite byt o 1800 uz doma????

nena13
1. apr 2013

Ahojte žienky-tak my mame ako -taký režim-vstávame okolo 6 ,potom sa pýta spinkať okolo 9 a poobede okolo 13-14-ale nie vždy je to pravidlo-ked spinka dlho doobeda,tak sa mu potom moc nechce poobede-nenutim ho...Ide vtedy spinkať ked si šucha očka a je unaveny,ale po 17 už ho nedávam,lebo o 18 kupeme a 19 ideme spinkať-to prespí celu noc...🙂

gaby21
1. apr 2013

@azbestica 😀 No trošku som sa nad tvojou otazkou musela pousmiat, lebo odkedy mame deti, sa musi predsa všetko prisposobovat ich potrebam, ale to, ze o 18 tej musime byt doma, to je ten najmenši problem, v zime predsa nebudem pobehovat večer o siestej po vonka, alebo po navštevach, no a v lete sa to posuva o cca tu hodinku, s posunom času, takze pohoda 😎

azbestica
1. apr 2013

@gaby21 som si plne vedoma toho ze tato otazka sa nemusi kazdemu pozdavat, ale tak to je vec pristup. My tiez nas denny rezim prisposobujem potrebam babatka, ale nie vzdy ma potrebu ist spat o 1800. Ja mam predstavu (nekritizujem), ze prave denny rezim je v rozpore s naplnanim potrieb babatka.

gaby21
1. apr 2013

@azbestica Kazde dieta je ine, moje ptrebuju rezim, hlavne spankovy, pri prvom som rozmyslala presne ako ty, a starši ma pomaly tri ročky a stale neprespi celu noc a to si nevieš predstavit co sme zazivali ked prišlo obdobie vzdoru, ktore zacalo okolo 15 mesiacov. Uplne prva chyba je, ale prosim ta naozaj ta nechcem urazit, to je len moja osobna skusenost, ze ešte stale pozeraš na svoje dietatko ako na bezbranne babatko a pritom je to uz maly človiečik,ktoremu pracuje mozog na plne obratky a pomaly zacne skušat, co všetko mu dovoliš, u nas je to uz uplne viditelne 😅